کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط خشکسالی و گناه
۱:۳۳, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله
سلام علیکم

موضوع خشکسالی چند سالی هست که گریبانگیر کشور سرسبز ایران شده است و هر کسی دیگری و هر ارگانی ، ارگانی دیگر را مسئول این خشکسالی و بی آبی میداند ولی سخن این مقاله به تک تک ما بازمیگردد.
تک تک ما که نه تنها بر گناه و بزه و معصیتهای خود استغفار نمی کنیم ، بلکه بر اعمال ناپسند و زشت خود اصرار و الحاحی عجیب داریم .
در سوره نوح به آیه ای برخورد کردم که زبانِ حال امروز ماست :

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفَّاراً 10 يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْکُمْ مِدْراراً 11

به آنها گفتم: از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است 10 تا بارانهای پربرکت آسمان را پی در پی بر شما فرستد 11

از آیات مختلف قرآن ، این نکته به خوبى استفاده مى شود که ایمان و عدالت مایه آبادى جامعه ها، و کفر و ظلم و گناه مایه ویرانى است .

در آیه 96 سوره اعراف مى خوانیم :
وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُري‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ
اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان بیاورند و تقوا پیشه کنند درهاى برکات آسمان و زمین را به روى آنها مى گشائیم

و در آیه 41 سوره روم مى خوانیم :
ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ
فساد در خشکى و دریا بر اثر اعمال مردم ظاهر شد

و در آیه 30 شورى آمده است :
وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَيْديکُمْ
هر مصیبتى به شما مى رسد به خاطر اعمال شما است

و در آیه 66 مائده آمده است :
وَ لَوْ أَنَّهُمْ أَقامُوا التَّوْراةَ وَ الْإِنْجيلَ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَکَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ
اگر آنها تورات و انجیل و آنچه از طرف پروردگارشان بر آنان نازل شده است بر پا دارند، از آسمان و زمین روزى مى خورند (و برکات زمین و آسمان آنها را فرا خواهد گرفت )

و آیات دیگرى از این قبیل .

این رابطه تنها یک رابطه معنوى نیست ، بلکه علاوه بر رابطه معنوى که آثارش را به خوبى مى بینیم رابطه مادى روشنى نیز در این زمینه وجود دارد.
کفر و بى ایمانى سرچشمه عدم احساس مسؤ ولیت ، قانون شکنى ، و فراموش کردن ارزشهاى اخلاقى است ، و این امور سبب از میان رفتن وحدت جامعه ها، متزلزل شدن پایه هاى اعتماد و اطمینان ، هدر رفتن نیروهاى انسانى و اقتصادى ، و به هم خوردن تعادل اجتماعى است .
بدیهى است که جامعه اى که این امور بر آن حاکم گردد به سرعت عقب نشینى مى کند و راه سقوط و نابودى را پیش خواهد گرفت .
و اگر مى بینیم جوامعى هستند که با وجود عدم ایمان و تقوا از پیشرفت نسبى وضع مادى برخوردارند آن را نیز باید مرهون رعایت نسبى بعضى از اصول اخلاقى بدانیم که میراث انبیاى پیشین و نتیجه زحمات رهبران الهى و دانشمندان و علما در طول قرنها است .

علاوه بر آیات فوق در روایات اسلامى نیز روى این معنى زیاد تکیه شده است که استغفار و ترک گناه سبب فزونى روزى و بهبودى زندگى مى شود، از جمله :

در حدیثى از امیر المؤمنان على (علیه السلام) آمده که فرمود :
اکثَرَ الاستغفار تُجلّبُ الرّزق
زیاد استغفار کن تا روزى را به سوى خود جلب کنى

در حدیث دیگرى از رسول الله (صلى اللّه علیه و آله و سلّم) چنین نقل شده که فرمود:
مَن اَنعَمُ الله عَلیه نعمَة فَلیَحمدُ الله تَعالى ، وَ مَن استَبَطا الرزقَ فَلیَستَغفر الله ، وَ مَن حَزنَهُ اَمر فَلیَقُل : لا حول و لا قوة الا بالله
کسى که خداوند نعمتى به او بخشیده شکر خدا را بجا آورد، و کسى که روزیش تاءخیر کرده از خدا طلب آمرزش کند، و کسى که بر اثر حادثه اى غمگین گردد بگوید: لا حول و لا قوة الا بالله

و سپس به این خطبه زیبا و ناب امیرالموحدین علی بن ابی طالب (صلوات الله علیه) برخوردم :

اَلا وَ اِنَّ الاَرْضَ الَّتى تَحْمِلُكُمْ، وَالسَّماءَ الَّتى تُظِلُّكُمْ مُطيعَتانِ
لِرَبِّكُمْ، وَ ما اَصْبَحَتا تَجُودانِ لَكُمْ بِبَرَكَتِهِما تَوَجُّعاً لَكُمْ، وَ لا زُلْفَةً
اِلَيْكُمْ، وَ لا لِخَيْر تَرْجُوانِهِ مِنْكُمْ، وَلكِنْ اُمِرَتا بِمَنافِعِكُمْ
فَاَطاعَتا، وَ اُقيمَتا عَلى حُدُودِ مَصالِحِكُمْ فَقامَتا
اِنَّ اللّهَ يَبْتَلى عِبادَهُ عِنْدَ الاَعْمالِ السَّيِّئَةِ بِنَقْصِ الثَّمَراتِ
وَ حَبْسِ الْبَرَكاتِ، وَ اِغْلاقِ خَزائِنِ الْخَيْراتِ، لِيَتُوبَ تائِبٌ
وَ يُقْلِعَ مُقْلِعٌ، وَ يَتَذَكَّرَ مُتَذَكِّرٌ، وَ يَزْدَجِرَ مُزْدَجِرٌ.

بدانيد زمينى كه شما را حمل مى كند، و آسمانى كه بر سرتان سايه مى اندازد فرمانبردار
پروردگار شمايند، بركات خود را به شما ارزانى مى دارند، نه به خاطردلسوزى، و نه براى نزديكى جستن
به شما، و نه براى خيرى كه از شما توقع دارند، بلكه از جانب حق براى رساندن منافع به شما
مأمورند پس خدا را اطاعت كرده اند، و دستور دارند به مصالح شما قيام كنند پس قيام كردند.
خداوند بندگانش را به وقت اعمال بدشان به كمبود ميوه ها،
و بازداشتن بركات، و بستن درِ خيرات آزمايش مى كند، تا توبه كننده توبه كند،
و گناهكار دل از گناه قطع نمايد، و پندگيرنده پند گيرد، و خوددارى كننده از گناه خوددارى كند.

آری ، حقیقت این است که مجازات بسیارى از گناهان محرومیتهائى در این جهان است و هنگامى که انسان از آن توبه کند و راه پاکى و تقوى را پیش ‍ گیرد خداوند این مجازات را از او بر طرف مى سازد.

موفق باشید و خدایی .

امضای Agha sayyed
صِبغَةَ اللهِ وَ مَن اَحسَنُ مِنَ اللهِ صِبغَةً
رنگ خدایی بپذیرید ! رنگ ایمان و توحید و اسلام و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است ؟!
بقره -138
اين است نگارگرى الهى؛ و كيست ‏خوش‏نگارتر از خدا
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، میم.حسین.الف ، Mitsonary ، عبدالرحمن ، Mohammad Trust ، عقیق ، یاســین ، حفیظ ، رکن الهدی ، حسن عزتي ، عبدالرحیم ، أین المنتظر ، محمدهادی ، Banoo ، قلب ، سیمرغ ، mahdy30na ، فدک زهرا ، Nmm ، انتصـار ، السا

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۰۰, ۲۳/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۳ ۱۱:۰۱ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۳/بهمن/۹۳ ۲:۳۴)Mohammad Trust نوشته است:  اقا سید بنده دو سوال دارم. با اینکه ایات قران کاملا درسته و شاید ما معنی واقعی اونو درک نمیکنیم تا شبهه ای ایجاد نشه. سوال ها به این صورته :

1- اینکه همونطور که دوستان گفتند چرا در کشور هایی که از نظر اخلاقی به قول خودشون ازاد هستن و همه مدل کاری که واسه ما گناه محسوب میشه ، اونجا انجام میگیره ، چرا اون ها خشک سالی ندارند ؟ چرا بلاهایی که سر ما میاد بیشتر از اوناس ؟

2- تازگی مد شده میگن توی مملکتی که بارون نمیاد ، ظلم بزرگی صورت گرفته . از امام معصوم نقل میشه. یا میگن در مملکتی که حکومت دروغ میگه بارون نمیاد. بازم از امام معصوم. خب اینم با کشور هایی مثل کانادا یا همین کشور های اروپایی مقایسه کنیم .

ممنون میشم یه جوری رفع شبهه کنید.
سلام
تا اقا سید بیان بنده چند نکته بگم،البته با بقیه کاری ندارم این فقط جواب شماس که مسلمان هستید.

1- اب و هوای هر اقلیم با خودش سنجیده میشه یعنی فقط ما میتونیم ایران رو با سابقه خودش مقایسه کنیم.منظور:
مثلا قبلا تهران (وقتی بچه بودم) از اخرای شهریور بارون میومد تا..... خب امسال اولین سالی بود که حتی برف هم نیومد.
خب این نشون میده نسبت به سابق واقعا بارشها کمتر شده.
حالا یه کشور دیگه مثل فنلاند(مثلا) ،از 150 روز پاییز و زمستون قبلا 120 روز برف و بارش داشت الان شده 80 روز،پس اینجا هم میتونیم بگیم کم شده.(کاملا مثال بودا و گرنه از بارش اونجا خبر ندارم) مردم ناراضی اند که کم شده.
حالا توی یه کشور افریقایی مثلا مصر،از 300 روز ،10 روز بارون میومده الان شده 30 روز و مردم خیلی هم راضی اند.
خب اگه نسبتی مقایسه کنید در واقع بارش مصر بیشتر از قبل و فنلاند کمتر از قبل شده
اما اگه باهم مقایسه کنید،بارش مصر چندبرابر کنید بازم به پای اونا نمیرسه.
(عددها کاملا مثال بودا)

نتیجه: علی القاعده مقایسه جاهای مختلف درست نیست فقط میشه هر کشوری رو با سابقه خودش مقایسه کرد.

2- اون برکتی که اقای عبدالرحمن مطرح کردن واقعا مهمه یکی از مثالهاشم میتونه اینطوری باشه.یه جا بارون بیاد مردم استفاده کنن و جایی دیگه بارون بیاد و سیل بشه که البته همین قضیه به تقوا ربط داره که در ادامه عرض میکنم.

3-قبل از اینکه اون تقوا رو بگم یه جمله از اقای قرائتی بگم،ایشون میگن عینک و لباس و فرش شما کثیف شده،رو عینک لک انگشت گرفته،رو لباس ابمیوه ریخته و روی فرش یه رنگی ریخته
عینک رو همون لحظه پاک میکنید
لباس رو چندساعت بعد که مهمونا رفتند
و فرش رو چندماه بعد که خواستید حونه تکانی کنید

مثل شیعیان مثل عینکه،خدا همین دنیا حسابشون رو تصفیه میکنه که به خودشون بیان و فرصت جبران داشته باشن.
بنابراین خیلی برامون عجیب نیاد که یه ادم خوبی یه کار بدی کرد،سریع عقابشو ببینه.

4- نکته مهم که اغلب ازش غفلت میشه
تعریف ما از بی تقوایی
فکر میکنیم هر کس نماز و روزه داشت تقوا داره،د حالیکه ما تقوای اجتماعی داریم،تقوای شاگرد و استاد ،تقوای محیط زیست،تقوای رانندگی .....
درواقع یعنی اون انسانی که توحید داره و تقوا،این تقواش چگونه در شرایط مختلف تفصیل پیدا میکنه
بی تقوایی در رانندگی(عمل نکردن به قوانین) ..............> بروز تصادفات
(حالا اینکه چرا یکی دیگه بی تقوایی کنه،منی که داشتم عین ادم راهمو میرفتم هم باید اسیب ببینم در ادامه عرض میکنم.)
بی تقوایی در مصرف اب،بی تقوایی در ساخت ویلا و بهم زدن اکوسیستم و ..... > بروز سیل و رانش زمین و ...
بی تقوایی در اموختن صحیح علم،تنبلی کردن و تلاش نکردن و دنبال مدرک بودن،استعداد خود را نشناختن و وردود کردن به یک حوزه علمی................ همه بلایا
مثلا دانشجوی بی تقوا از یک استاد بی تقوا ( از ساعات کلاسش زده،علمش رو بروز نکرده،تحقیق نکرده و انچه که بلد بوده ب شاگردش یاد نداده) ........... سد سازی تحویل جامعه میده که فکر میکنه هر جا رودخونه بود این باید بره سد بزنه،گند میزنه به کل اکوسیستم و کلا دخالت در طبیعت منجر به بلا میشه.
مثلا شهر شما
مسئولین بی تقوا............ طرف میگه خوب ما که اونجا نیستیم الحمدالله زن و بچه مونم که خوزستان نیستن،حالا بالاخره بهار میشه بارون میاد اینا میخوابه......

مجموعه ای از یک جامعه بی تقوا منجر به کلی مشکلات پیچیده میشه.کلا این اخلاق در همه جا واقعا تاثیر مستقیم میزاره ،اینکه منافع جامعه رو به خودم رجحان بدم،اگه همه اینطوری بودن خیلی مشکلات نبود و اسم اینم هست تقوای اجتماعی.

حالا چرا من باید به پای بقیه بسوزم.
خدا گفته اگه اهل قریه ای تقوا پیشه کنن......
در واقع خدا دوست داره ما نسبت به اخلاقیات انسان های دیگه بی تفاوت نباشیم.هم خودمونو اصلاح کنیم هم به دیگری در ارتقای سطح فرهنگ و ادب و اقتصاد و .... کمک کنیم.
اگه همه نسبت ب هم مسئول باشن،اگه برادر من بد رانندگی میکنه،تلاش کنم قانونمند بشه و همه این کارو بکنن خود جامعه اصلاح میشه.
ببخشید اینقدر نوشتم،شرمنده
یه کمه دیگه مونده
دیروز توی راهپیمایی خانوم و دخترش رو دیدم که کیسه زباله گرفتن و اشغالای زمین رو جمع میکنن.من دیدم خوشم اومد گفتم سال دیگه منم همینکارو میکنم.هزار نفر دیگه هم دیدن و سال دیگه اگه اینکارو کنن یه زنجیره میشه.
طرف نگففته همینکه من اشغالم زمین نمیریزم تموم شد،داره الگو و مدل صحیحش رو در جامعه تبیین میکنه که حتی این مدل کارا از مصادیق استغفار سوره نصر هست.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، ام ابیها ، رکن الهدی ، افشین ، Mohammad Trust ، عبدالرحمن ، Banoo ، قلب ، Agha sayyed ، سیمرغ ، السا
۱۱:۳۶, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #12

من یه سوالی دارم.
یعنی پیامبر که توی مکه که برهوت بوده حکومت میکردن، تو حکومتشون مشکلی داشته که اونجا همچنان بیابانی مونده؟؟!!
یعنی امام علی (علیه السلام) که توی کوفه حکومت میکردن - نعوذبالله - دروغ و دزدی تو حکومتشون بوده که اونجا آب و هوای مدیترانه ای پیدا نکرده؟
فکر نمیکنین که به قول خانم یاسین باید هر کشوری با خودش مقایسه بشه؟
مردم طبس روزی هزار بار نماز بارون بخونن و یا اگه هیچ گناهی نکنن، بازم قرار نیست اقلیم بیابانی اونجا معتدل و مرطوب بشه.
من خودم خیلی کشورها رو رفتم و دیدم.
بهتون بگم که حجاب عمومی اروپایی ها و آسیای شرقی ها و آمریکایی ها به مراتب بهتر از حجاب ایرانی هاست.
میخواد خوشتون بیاد و میخواد خوشتون نیاد.
شاید منظور از گناه، گناه بدحجابی بوده.
مردم یزد الآن نزدیک به چند هزار ساله که بدون بارون دارن زندگی میکنن.
با قنات.
لزومی نداره که همیشه همه برکات به صورت برف و بارون باشه که ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، عقیق ، A L I
۱۱:۵۳, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #13

هر کشوری نباید با خودش مقایسه بشه. اولا که وضعیت آب و هوای کشورها ایزوله نیست و روی هم تاثیر می گذارن. شهر های مختلف هم همین طور.
ثانیا همون طور که وضعیت هر ناحیه با ناحیه دیگه فرق می کنه وضعیت هر سال با سال دیگه هم فرق می کنه.
پس آب و هوای هر سال باید با پیش بینی فیزیکی آب و هوای همون سال مقایسه بشه.

در هر صورت خشکسالی نتیجه سیاستهای نادرست محیط زیستی هر کشوره. دیدگاه بسیار خطرناکی دارید. می خواد خشکسالی نشه به جای این که سد نزنه نماز می خونه!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ریچارد داوکینز
۱۲:۱۴, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
اقای نام کاربری واقعا برداشتتون اسف باره
خانوم یاسین این همه نوشت که بگه بی تقوایی نماز و روزه نیست
رعایت نکردن تمام کارها و قوانینیه ک ادما باید رعایت کنن
بدون بررسی اینکه سد در فلان منطقه مفیده یا نه سد میزنن.جاده میکشن...
تنها چیزی ک ایشون نگفتن این بود ک نماز بخونید

واقعا ارسالا رو میخونید؟
واقعا براتون متاسفم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، افشین
۱۲:۱۸, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
وضاقت الارض ومنعت السماء...
برای فرج که دعا می کنیم می بینیم هر آنچه که گرفتارشیم برای نیود منبع واقعیه برکته!!!
خیلی جالبه که بعضی دوستان انقدر ساده نگر هستن واقعا کی گفته برف وبارون همه جا برکته تو همون کانادا الان دما-20..برکته؟!
شرایط هرکشوری فرق داره پس برکتتو اون سرزمین هم فرق داره..تو هند انقدر بارون میادالحمدالله برکتشون تکمیله!؟
برکت یعنی اون نعمت وقتی بهتون رسید مملکت آباد باشه ...حالا یه جا باید بارون بیاد یه جا لازم نیست ..پس انقدر سطحی نگر نباشیم که آمریکایی ها خوبن چون انقدر براشون بارون میاد..
همون آمریکا قابل مقایسه با 30سال پیش هست؟!
الان می تونید بگید با اون همه برکت به قول شما قدرتمتد تر شده؟!
اون موقع ناو های جنگیش از کشورشون خارج می شد هنوز مقصدش معلوم نبود دنیا به تلاطم می افتاد که ناو جنگی آمریکا حرکت کرده
الان تو خلیج فارس خودمون واسه تردد باید از ما اجازه بگیرن وگرنه دود می شن میرن هوا..
پس آمریکا بهشت یه عده هم دچار سقوط تنزل شده منتها چون یه عده آمال وآرزوهاشون رو تو سبک زندگی آمریکایی می بینن قادر به پذیرشش نیست..
در ضمن دوستی که گفت دوره برده داری گذشته ..آیا تاحالا واژه برده داری نوین رو شنیده یانع..بهتر یه تحقیق کنه Wink
به هر حال تو این مشکلم قانون عمل وعکس العمل حاکمه..تا وقتی عمل مردم همین باشه عکس العملشون هم همینه..تا خود مردم نخوان تغییر کنن خدا براشون کاری نمی کنه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عقیق ، افشین
۱۲:۴۷, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #16

(۲۳/بهمن/۹۳ ۱۲:۱۴)عقیق نوشته است:  اقای نام کاربری واقعا برداشتتون اسف باره
خانوم یاسین این همه نوشت که بگه بی تقوایی نماز و روزه نیست
رعایت نکردن تمام کارها و قوانینیه ک ادما باید رعایت کنن
بدون بررسی اینکه سد در فلان منطقه مفیده یا نه سد میزنن.جاده میکشن...
تنها چیزی ک ایشون نگفتن این بود ک نماز بخونید

واقعا ارسالا رو میخونید؟

من دیدگاه ایشونو می دونستم، قبلن هم به من گفته بودن.

(۲۳/بهمن/۹۳ ۱۲:۱۴)عقیق نوشته است:  واقعا براتون متاسفم
خوب در این صورت منم برای شما متاسفم Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۱۲:۵۵, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
پس ممنون میشم از نوشته ایشون اون قسمتی ک گفتن سد نزنید نماز بخونید رو نشون بدید؟
ایشون گفتن بی تقوایی استاد و دانشجو منجر به علم ناقص میشه ک افاتش از نداشتن علم بدتره
یعنی تمام جوانب سنجیده نشده
همچنان براتون متاسفم
۱۳:۱۲, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
آخه چرا،مگه مجبورید چیزی که دلایل منطقی و علمی دیگه ی داره رو به گناه و بی حجابی ربط بدید؟؟

کشور بدتر از انگلیس داریم؟؟نه داریم؟ همه نوع ظلم و ستم رو در حق مردم دنیا کرده...

مردمش که کلا اول گناه بودن بعد دست و پا درآوردنBig Grin اول صبح گلوشون رو با آب جو و مشروب باز میکنن،و تهش هم میرن بار و ...کارهای بد بد میکشهBig Grin

اما همیشه خدا بارونه،انگار قضیه واسه اونا برعکسه،هرچی بیشتر گناه کنن بیشتر بارون میادBig Grin

شهر گناه(لاس وگاس)کلا یک اقلیم خشک و بی آب اما با روشهای درست و علمی و مهندسی و برنامه ریزی وضعیت آبش
از ساری و شهرهای شمالی ما بهترهWink

چرا بی کفایتی و درست نبودن کارهای خودمون رو گردن این و اون میندازیم؟!

اگر اینجور عربستان گناه کارترین سرزمین دنیاس!

هزاران مثال نقض برای حرف شما وجود داره...چرا اروپا انقدر سبزه؟چرا آمریکا مشکلات خشکسالی و بی ابی مثل ما نداره؟

الان یکی میاد میگه برای درست شدن جامعه از خودت شروع کنSmile خب شما بگید چه کاری از من بر میاد؟ تا جایی که میشه در مصرف آب صرفه جویی میکنم،ولی وقتی کشاورزی ما هنوز سنتی و کمترین بازده رو داره،وقتی هنوز برای کشاورزی از چاههای عمیق استفاده میشه و هنوز چارتا تصفیه خونه اب درست حسابی نداریم چطور انتظار دارید آبی برای خوردن باقی بمونه؟! همه دنیا دارن با کمترین آب ممکن کشاورزی میکنن ولی تو کشور ما همچنان به روش غرقابی کشاورزی میکنیم
همین رودخونه ها و دریاچه ها و تالابهایی که باعث خنک شدن هوا میشن رو دستی دستی نابود کردن...

یکی بیاد بگه چه ربطی به گناه داره؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ریچارد داوکینز ، پارمیس ، LifeLover
۱۳:۲۰, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
الان آقای علی شما همه پست ها رو خوندین فقط 2صفحه بودا..دوستان به صورت مبسوط جواب شما رو دادنBig Grin
۱۳:۲۵, ۲۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
خدا خانم رکن الهدی رو بیامرزه
دقیقا
کلا اینجا فقط دوست دارن نظر بدن بدون اینکه نظر بقیه رو بخونن
سوال میپرسن بعد جوابشو نمیخونن
ارسال پاسخ  به روز آوری