|
قبض و بسط
|
|
۲۳:۱۴, ۲۷/تیر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۸ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
هو الاول و الآخر و الظاهر و الباطن
یکی از مسائل مهمی که در ارتباط میان ما و حق تعالی با اون کمت بیش درگیریم، بحث اقبال و ادبار قلبه. گاهی حال عبادت هست، توجه هست، حضور و معنویت ... هست گاهی نماز واجب هم به زور خونده میشه فقط برای انجام تکلیف، قلب تاریک، اشک خشک و خلاصه دور دور. جالبه که در روایات به این مطلب اشاره شده در برخی از اونها گفته شده قلب خسته میشه در برخی گفته شده قلب گرفتار ادبار میشه در برخی گفته شده قلب کراهت پیدا می کنه در برخی سخن از نفور (پشت کردن) قلبه. و در روایتی هم از این حالت تعبیر به مرگ قلب شده. اگر خداوند متعال توفیق بده، اگر .... الف. روایات این باب ب. سخنان بزرگان ج. چرایی اقبال و ادبار قلب لااقل در برخی از موارد د. راهکارهایی که در این زمینه هست با کمک دوستان در این تاپیک ارائه میشه |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۳۵, ۱۶/مرداد/۹۴
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۱۵/مرداد/۹۴ ۲۳:۱۰)Islam نوشته است: بسم تعالی بسم الله الرحمن الرحیم تا حدودی همین طور هست دوست عزیزبنده برعکس شما، هم خودم بودم و هم در دیگران دیدم. میدونسه پس مستحبات رو مشخص کرده. مستحبات نه واجبات. فعلا روی سیر وسلوک بحث نمیکنیم. حرف ها زیاده. به قول بنده خدایی برای انجام مستحبات اسلام به غیر از خودمون باید سه چهار تا کارگر استخدام کنیم تا اعمال یک نفر رو انجام بدن. یا حق |
|||
|
|
۲:۰۴, ۱۶/مرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/مرداد/۹۴ ۲:۰۶ توسط Islam.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۱۶/مرداد/۹۴ ۰:۳۵)rezamohammadi نوشته است: اگر منظورتون از مستحبات اینه که هر روز یکبار کارهای مفاتیح رو انجام بدیم، بله حق با شماست. اما اگر به معنی هماهنگ کردن کامل زندگی خودمون با قوانین الهی باشه، پس اشتباه می کنید! خیلی از مستحبات درست انجام دادن کارهایی هست که هر روز انجام میدیم. مثلا هر روز آب میخوریم،پس مستحب هست که شب ها نشسته بخوریم...با تمرین خیلی از مستحبات رو راحت میشه انجام داد. برای بقیه اش هم برنامه میریزیم. مثلا روزی یکبار زیارت عاشورا و هفته ای یکبار جامعه ی کبیره. قرار نیست هر روز یک دور مفاتیح دوره کنیم. منظور من از مستحبات روش درست زندگیه همونطور که معصومین مستحبات رو انجام می دادند و کارگر هم نمی گرفتند! شاید بهتره بگم بیشتر منظورم مفاتیح الحیات است تا مفاتیح الجنان
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |