کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.6 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مجید مجیدی و فیلم زندگانی حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
۲۳:۲۹, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #1

به بهانه پایان فیلمبرداری فیلم سینمایی "زندگانی حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) " بد نیست تایپیکی هم به کارگردان بزرگ این فیلم، یعنی مجید مجیدی اختصاص بدیم!
[تصویر: majidi__large.jpg]
در دوره ای که کارگردان ها معمولا در حال ساخت فیلم هایی سخیف ، مبتذل و عوام پستند هستند و یا دست کم آرزوی ساخت فیلم جشنواره ای را دارند. این کارگردان دغدغه مند، بارها نسبت به سینمای دینی با فیلم های رنگ خدا ، بچه های آسمان ، زندگانی محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ... . و فیلم های کوتاهی همانند "خدا می آید" و ...، دِین خود را ادا کرده است و در حالی که معمولا از تیمی غیر حرفه ای و آماتور از بازیگران در فیلم هایش استفاده نموده اما معمولا منتقدان و مخاطبان جشنواره فیلم فجر در مقابل فیلم های بی نظیرش سر فرود آورده و گزینه دیگری برای اعطای بهترین فیلم یا کارگردانی در مقابلش نیافتند.
او در پاسخ به جسارت عبدالکریم سروش، ارادت خود را به پیامبر مکرم اسلام نشان داد، مجیدی پس از گرفتن جایزه جشنواره بین المللی فیلم برلین به موجب ارائه فیلم آواز گنجشک ها در سال ۱۳۸۶، با صدور بیانیه‌ای به جسارت سروش به مقام پیامبر مهربانی، انتقاد و از تمام کسانی که در مقابل این اظهارات سکوت کرده‌اند گله کرد.در پایان متن اعتراض، مجیدی این بیت از اشعار مولوی را خواند:
گرچه قرآن از لب پیغمبر است *** هر که گوید حق نگفت آن کافر است
این همه آوازها از شَه بُوَد *** گرچه از حلقوم عبدالله بود

این کارگردان که با 4 سیمرغ می شه گفت بهترین کارگردان حال حاضر سینمای ایران هست در یکی اظهاراتش گفت: جهان اسلام تاکنون نتوانسته تصویری درست از پیامبر اسلام به جهانیان ارائه کند و همه در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم.

مجیدی اوخر سال 88 اعلام کرد که فیلمی در مورد زندگانی پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خواهد ساخت، البته پیش تولید پروژه سینمایی «محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)» اواخر سال ۸۶ آغاز شد و چند تن از عوامل سازنده برای دیدن لوکیشن های مورد نظر به کشورهای مختلف سفر کردند.
لوکیشن اصلی "محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)" شهرک سینمایی قم بوده و قرار است به صورت سه‌گانه دوران کودکی، جوانی و بزرگسالی پیامبر اعظم‌(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را به تصویر بکشد.مخاطب در سری اول این فیلم شاهد وقایعی است که پیش از تولد پیامبر اسلام را در بر می‌گیرد؛ لشگرکشی ابرهه به مکه و حمله پرندگان به سپاه او یکی از بخش‌های فیلم است که جلوه‌های تصویری مورد نیاز برای بازسازی آن فرا تر از استاندارد‌های موجود در سینمای ایران است.سیر روایت فیلم سپس به دوران جاهلیت و به هنگام تولد آخرین پیامبر خدا حضرت محمد‌(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌رسد و در 12 سالگی ایشان در اولین سفر به همراه عمویشان، ابوطالب، به شام پس از رسیدن به صومعه بحیرا به پایان می رسد.در این فیلم مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، علیرضا شجاع‌نوری در نقش عبدالمطلب، محسن تنابنده در نفش ساموئل، مینا ساداتی در نقش آمنه، ساره بیات در نقش حلیمه و پانته‌آ مهدی نیا در نقش فاطمه بنت اسد ایفای نقش کرده اند.
[تصویر: 234537_161.jpg]

این کارگردان که به تازگی آخرین سکانس فیلمش را فیلم برداری کرده! در ضیافت افطاری چند شب پیش نگاه مصطفی عقاد را در فیلم محمد رسول الله نقد کرد و عنوان کرد: آن فیلم مربوط به یک دوره می شود و فیلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به دوره دیگری ارتباط دارد. موضوع آن فیلم باید مورد بررسی قرار بگیرد و فکر می کنم در حوصله این جلسه نیست. در آن فیلم به جنگ های پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اشاره می شود اما به گونه ای که انگار دین اسلام دین خشونت است و تمام مدت در آن تصاویر مربوط به جنگ ها نشان داده می شود. گویا حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در طول زمان عمرشان فقط جنگیده اند.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، ztb ، Bahar ، مجید املشی ، یاســین ، Asma ، laanbar1-2-3 ، mhklord ، fazel ، شهیدطیبه واعظی ، سید ابراهیم ، aleerz ، بیداری اندیشه ، ترنم ، sagheb ، انتصـار ، صهبا ، شیدا ، هانا ، هادی... ، ali.khm ، رضوانه ، شهرام ، heaven ، ساقی ، Justice Bringer ، keyvan-rostamy ، دل خسته ، hamediran ، PWLG ، آفتاب ، مهشاد ، مصباح ، حسن.س. ، Muhammad-Ali ، "شهید" ، سرباز ولایت ، سدرة المنتهی ، bagheri4 ، حضرت عشق ، soora ، seiied ، نورالسادات ، Rangheshafagh ، نرگس مهدوی ، عدالت ، میکا ، ضحی ، soshiant ، mason-enemy ، fiftynine ، Nmm ، خادمة الزهرا ، جواد مخبریان ، مهدی2012 ، rezamohammadi ، دیدگاه نوین ، عبدالرحیم ، vahrakan ، Eve ، چــمران

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۲۸, ۱۱/شهریور/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/شهریور/۹۴ ۲۰:۳۸ توسط Wachowski.)
شماره ارسال: #61
آواتار
محمد آمد , محمد دیر آمد ...

دیروز فیلم رو تماشا کردم از لحاظ شخصیت پردازی , قاب بندی , پرداخت خود فیلم و ...همه چی خوب بود و اون چهره ی رحمانی که مد نظر مجدی بود به نظر من در اومده بود اما یه مشکلی وجود داشت اون نورانیت فانتزی در سخنرانی اخر فیلم پیامبر به شدت توی ذوق میزد اصلا هیچ جوره توجیه نمیشه این اشتباه عظیم , نکته ی بعد اینه که محمد واقعا دیر اومد نمیخوام از هیچ جای فیلم اشکال بگیرم که جلوه های ویژه ضعیف بود و ... ولی واقعا چشم هایی که این فیلم های عظیم هالیوودی رو دیدند و جلوه های ویژه اون ها اون سکانس های عظیم تخیلی چشماشون رو پر کرده چطور میخواد با این اثر خو پیدا کنه ؟ شاید جای اون جمله ی شریعتی اینجا باشه البته با کمی تغییر :

محمد حقیقتی بر گونه ی اساطیر !

معنویت فیلم نکته ی مثبت فیلمه , از نظر من اگه توی کشورها دیگه بایکوت نشه به راحتی دیده میشه و زمان 3 ساعتی فیلم هم اون جبهه گیری مخاطب غربی رو نسبت به پیامبر میشکنه این اثر رو اگه 10 سال پیش میدیدم بدون شک یه شاهکار بود ولی الان با توجه به به اون سکانس سخنرانی حضرت و اینکه کمی دیر جنبیدن واسه تولید این فیلم بهش نمره ی 7.5 از 10 رو میدم .

جامعه ی غربی که فیلم مهم گیشه اش میشه mad max که توش فقر معنویت رو فریاد میزنه و به دنبال معنا میگرده از این فیلم به شدت استقبال میکنه البته اگه استقبالشون باعث ترس سوداگران جامعه ی غربی نشه

تشکر میکنم از مجید مجیدی که یه فیلم خوب ساخت و باعث شد بیام تعریف کنم از فیلمش نه اینکه بر علیه اش مثه فیلم ملک سلیمان یا اخراجی های 3 بیام و بد بگم

[تصویر: 2264116585.jpg]
پس از اکران فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در افتتاحیه جشنواره مونترال و اکران عمومی در سینما های کشور و استقبال بی نظیر توسط تماشاگران ایرانی و دیگر کشورها این بار نوبت به تماشاگران آمریکایی رسید تا برای تماشای فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)جلوی سالن سینما صف بکشند . نمایش خصوصی فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)در بنیاد فیلم آمریکا American Film Institute توسط ویتوریو استورارو فیلمبردار نامی فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برای گروهی ۱۳۵ نفره از دست اندرکاران و فیلمبرداران نامی در لس آنجلس، برگزار شد و با استقبال بی سابقه از این فیلم روبرو شد . به گفته استورارو، جمعیت به حدی بود که تعداد زیادی موفق به دیدن فیلم نشدند . از جمله افراد صاحب نام که در نمایش اختصاصی حضور داشتند فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان سه گانه پدر خوانده، بود که فیلم را بسیار تحسین کرد.

تماشاگران مراتب علاقمندی و احساس خود را به این فیلم ابراز داشتند. بسیاری معتقد بودند که این فیلم ظرفیت بزرگی را برای برقراری صلح میان ادیان مختلف دارد.

همچنین شب گذشته در جشنواره مونترال دو سانس فوق العاده برای فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برگزار شد و باز هم جمعیت زیادی موفق به تماشای این فیلم نشدند. از رئیس جشنواره درخواست اکران فوق العاده کردند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، سید ابراهیم ، soora ، مجتبی110 ، عدالت ، نورالسادات ، دل خسته
۱۲:۳۸, ۱۲/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #62
آواتار
وقتی جناب
Wachowski
سختگیر و سخت پسند نسبت به سینمای ایران، به این فیلم از ده، هفت و نیم بده، این یعنی خیلیSmile

بنده هم فیلم را دیدم. همانطور که پیش بینی میکردم شاهد یک غزل زیبا در وصف پیامبر بودیم. البته نقدهایی بر این فیلم هست. جلوه های ویژه اش تو ذوق می زد، تدوین بعضی موقعات لکنت داشت.

حسنات: این را میگذارم برای زمانی که دوستان بیشتری فیلم را ببینند تا بتوانیم در فضای واقعی تری باهم صحبت کنیم.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، مجتبی110 ، عدالت ، Eve ، Wachowski ، نورالسادات ، هادی... ، نرگس مهدوی
۲۲:۲۹, ۱۲/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #63
آواتار
نقل قول:
جلوه های ویژه اش تو ذوق می زد،

سید عزیز شما از یه فیلم چهل میلیون دلاری انتظار چقدر جلوه ی ویژه داری اونم توی سال 2015 ؟
فیلم نوح سال گذشته با 125 میلیون دلار اکران شد ,بازم جلوه های ویژه اش فقط خوب بود نه عالی !
فیلم حضرت موسی با 140 میلیون دلار صاحب جلوه های ویژه مناسب بو که سال گذشته اومد .

فیلم الرساله مصطفی عقاد 47 سال پیش 10 میلیون دلار بودجه داشته , فیلم بن هور 55 سال پیش 16 میلیون دلار بودجه داشته
ارباب حلقه ها هر قسمت اش نزدیک 90 میلیون دلار بودجه داشته اونم 10 سال پیش اون وقت چه انتظاری از فیلم سر جلوه های ویژه دارین ؟ به نظر من زیادی هم جلوه های ویژه اش نسبت به بودجه اش خوب بوده , فیلم های بزرگ امسال توی هالیوود حداقل 150 میلیون دلار بودجه دارند بعد محمد 40 میلیون دلار !
باور کنید اگه این فیلم همین اغاز قرن بیست و یکم ساخته میشد و اون سکانس نورانیت فانتزی رو نداشت یه شاهکار به تمام معنا بود
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، soora ، سید ابراهیم ، هادی... ، یاســین ، دل خسته ، soshiant ، مجتبی110 ، نرگس مهدوی
۱۹:۲۲, ۱۳/شهریور/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/شهریور/۹۴ ۱۹:۲۳ توسط نورالسادات.)
شماره ارسال: #64
آواتار
محمد رسول الله
لطافت موج میزد درصدایت
که دل بردازخداهم ربنایت

من هم خداروشکر فیلم رادیدم ،خیلی دوست داشتنی بودودلنشین بود ودلچسب تر وخواستنی تر هم شد برام بعدازاینکه ازقول جناب صفارهرندی خواندم که حضرت آقا بعد از ديدن فيلم كه به نظرمي‌رسيد زمانش طولاني و خسته كننده بوده باشد فرمودند حاضرم همين الان با همان شوق اوليه فيلم را از اول تا به آخر دوباره ببينم...
حق مطلب درزمینه محبوب خدا بودن ورحمة للعالمینی پیامبر ادا شده بود...

دست جناب مجیدی وهمکاران بی بلا ایشالا برن کربلاSmile

اللهم صل علی محمد وآل محمد
وعجل فرجهم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، هادی... ، سید ابراهیم ، یاســین ، soshiant ، Wachowski ، مجتبی110 ، حدیث عشق ، نرگس مهدوی ، دل خسته ، فاطمه خانم
۱۰:۰۴, ۱۵/شهریور/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/شهریور/۹۴ ۱۰:۱۸ توسط هادی....)
شماره ارسال: #65
آواتار
چرا با فیلم محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دشمنی میکنند؟

امضای هادی...
[تصویر: 80093177746156094501.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، Wachowski ، یاســین ، soora ، رکن الهدی ، reza armani
۱۵:۲۸, ۱۵/شهریور/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/شهریور/۹۴ ۱۶:۵۶ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #66

سلام!

بعد از سالها انتظار بالاخره فیلم محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رسید.

چندین نکته به نظرم می رسه که دوست دارم با شما در میان بگذارم.

اول از همه خودِ فیلم:

خدا رو شکر می کنم که این فیلم حداقل های لازم رو از نظر اکثر دوستان داشته و انتظارات رو تا حدودی برآورده کرده و اکثرا راضی از سینما بیرون اومدن.

از نظر بنده کارگردانی فیلم و فیلنمامه بد نبود. البته می تونست بهتر باشه، خیلی بهتر....
فیلم خوب شروع شد، در اواسط راه یکمی از ریتم افتاد و در ساعت پایانی فیلم مجدد اوج گرفت.
روی سکانس تولد پیامبر و همچنین سپاه ابرهه ، ای کاش بیشتر کار می کردند و کودکی و نوجوانی پیامبر رو کمی کوتاه تر می کردند.
شخصیت حضرت عبدالمطلب و ابوطالب به نظر من دراومده بود.

فیلم برداری:
فیلم برداری خیلی عالی بود اما یک ضعف داشت اونهم در جاهایی که نمای لانگ شات داشتیم کمی دوربین لغ می زد.
اما از این جهت عالی بود که یک نقاشی تمام عیار با نور بود. آقای ویتوریو استرارو معروفند به گرفتن نما های زیبا و نقاشی با نور. (ایشون یه کتاب دارند به نام نقاشی (یا نگارش) با نور ( writing with light))

جاهایی گویا داشتیم آثار مینیاتوری می دیدم (کما اینکه آقای استرارو هم گفته بودند از نقاشی ها استاد فرشچیان الهام گرفتند)

موسیقی و صدا پردازی:
از نظر من عالی بود. بنده شخصا وقتی فیلم میبینم، 50% تمرکزم روی صدا هاست.

از صدا پردازیِ کودکی که در آغوش مادر بازیگوشی می کنه تا موسیقی های حماسی حمله پرندگان ابابیل به سپاه ابرهه و موسیقی اصطلاحا کلیسایی (با تم صلی الله علی محمد ... که یک نو آوری زیبا بود) در سکانس های پایانی، همگی عالی بودند.

تا چند ساعت بعد از فیلم مدام داشت تو ذهنم این آهنگ زمزمه می شد.
(موسیقی رو تو تیزی می تونید گوش کنید)

جلوه های ویژه :
غیر از جلوه هایی که در شب داشتیم ، جلوه های ویژه بر خلاف نظر دوستان زیاد تو ذوق نمی زد. حتی صحنه طوفانی شدن دریا، واقعا جلوه های ویژه خوب بودند.

تیز فیلم:
در کل این فیلم نمره قبولی می گیره. من هم مثل جناب واچووسکی نمره 7.5 تا 8 (از ده) رو به فیلم مجیدی می دم.
از روزی که فیلم رو دیدم تصورات بنده از رسول الله عاطفی تر محبت آمیز تر و عاشقانه تر شد.

اولا هزینه ها مستقیما از دولت (یعنی از جیب مردم) تامین نشده. بنیاد مستضعفان و یک شرکتی تامین مالی کردند.

شاید بگید این ها هم دولتی اند اما از لحاظ مالی یکم فرق می کنه که از حوصله بحث خارجه.

ثانیا اگر سرمایه گذار فیلم بتونه با کمپانی های خارجی قرارداد ببنده با این پولی که از گیشه و فروش فیلم در بازار بدست می آره ممکنه حتی تمام هزنیه های فیلم برگرده.

ثالثا بیش از نیمی از هزینه های فیلم صرف زیر ساخت ها و تجهیزات شده که می تونه تو فیلم های بعدی تو این ژانر استفاده بشه.

رابعا با همه ای تفاسیر 100 میلیارد که هیچی هزار میلیارد هم برای پیامبر مکرم اسلام خرج کنیم چیزی نیست. ما تو تهران مسجد هایی می سازیم که همینقدر خرج بر میداره و حاصل هم هیچ....

مدام چند تا چیز رو بولد می کنند:

اول هزینه فیلم.

دوم ، ده بیست تا منافق که جلوی سینما تو مونترال تظاهرات کرده بودند (که علنا نوشته بودند جمعیت خلق ایران).

و سوم مخالفت های وهابی ها و کسایی که اصلا فیلم رو ندیدن، تا اینطور القا کنند که این یک قرائت صحیح از منابع اسلام نیست.
(خدا لعنتشون کنه)

یاعلی! RoseRoseRose
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، هادی... ، انتصـار ، Eve ، حسن.س. ، نرگس مهدوی ، Wachowski ، سید ابراهیم ، یاســین ، soora ، دل خسته ، بیداری اندیشه ، فاطمه خانم ، رکن الهدی
۲۰:۴۴, ۱۶/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #67
آواتار
نظر نادر طالب زاده در مورد فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

[تصویر: 13930210143530559_PhotoL.jpg]

نادر طالب‌زاده تهیه‌کننده و مجری برنامه‌های تلویزیونی در خصوص فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله»، اظهار داشت: این فیلم اولین تجربه یک کار مفصل بین‌المللی سینمایی برای کشورمان محسوب می‌شود البته به نظر من این روایت جای کار بهتری نیز داشت.

وی ادامه داد: موضوع این کار نوعی ابتکار در عرصه سینمایی محسوب می‌شود که البته در این مقطع زمانی بسیار توانست تاثیرگذار باشد و به خوبی جلوه پیدا کند.
طالب‌زاده «محمد رسول‌الله» را یک اثر و تجربه مطلوب در عرصه سینمایی کشور برشمرد و تصریح کرد: باتوجه به حمایت نظام جمهوری اسلامی از این کار سینمایی و همچنین کنجکاوی‌هایی که همواره در عرصه بین‌المللی پیرامون اسلام وجود دارد ساخت اینگونه فیلم‌ها موجب ترویج و نشان دادن هرچه بهتر چهره اسلام به جهانیان می‌شود.

این کارگردان سینما تاکید کرد: تنها این بخش از فیلم کافی نیست چراکه این قسمت از زندگی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آسان‌تر از دیگر قسمت‌های زندگی ایشان است و بخش اصلی زندگی را پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به صحنه آمدن اسلام و مبعوث شدن ایشان تشکیل می‌دهد.

طالب‌زاده با اشاره به نقاط قوت فیلم سینمایی «محمد رسوالله»، افزود: جلوه‌های ویژه، طراحی دکور، نوع فیلم‌برداری و... از جمله نقاط برجسته و قوی این اثر به شمار می‌رود که امری انکار نشدنی است.

وی در پایان با بیان اینکه توصیه می‌کنم ادامه این اثر سینمایی با یک نویسنده دیگر دنبال شود، خاطرنشان کرد: هنوز برای ارزیابی و ارائه یک نظر قطعی درباره این فیلم کمی زود است و باید پس از رفتن این فیلم در فستیوال‌های بین‌المللی و به نمایش درآمدن آن در این جشنواره‌ها در حدود ۲ ماه دیگر به بازخورد و انعکاس این فیلم در عرصه بین‌المللی پرداخت که ان شاالله از بازخود مطلوبی در عرصه بین‌المللی و داخل برخوردار خواهد بود.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نرگس مهدوی ، soora ، میم.حسین.الف ، عدالت ، سید ابراهیم ، Wachowski ، دل خسته ، عقیق
۹:۵۷, ۱۷/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #68
آواتار
صف سینما در مونترال کانادا برای خرید بلیط و تماشای فیلم محمد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

[تصویر: 62397407096125465608.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sagheb ، عدالت ، سید ابراهیم ، Eve ، مجتبی110 ، نرگس مهدوی ، Wachowski ، دل خسته ، فاطمه خانم ، عقیق ، soora
۱۴:۵۹, ۱۸/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #69
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله دیشب تونستیم فیلم رو ببینیم ...
شاید اگر با یک جمله بخواهم این فیلم رو توصیف کنم می گم
یکی مرد جنگی به از صد هزار
شاید اگر بنده بخوام این تاثیر رو از طریق فعالیت های شخصی خودم بر روی مردم دنیا بگذارم باید حدود دوهزار سال وقت بگذارم و باز هم نتونم تاثیر مناسبی که سینما و رسانه می تونه روی مردم داشته باشه رو ایجاد کنم !

موقع معرفی فیلم رستاخیز دوستان فرمودند که نگاه آقای درویش به جامعه جهانی برای جذب هست و عرض کردم که طرز اشتباه معرفی درست نیست برای جذب !
اما طرز روایت آقای مجیدی بسیار درست و جذاب بوده و مناسب جامعه جهانی !
آقای مجیدی از اعتبار خودشون برای شناسایی پیامبر مهربانی به دنیا از طریق ارائه تصویر نورانی و نزدیک به رئال و نه رئال در این زمینه بسیار موفق عمل کردند .
مدام این دغدغه رو داشتم که چطور می خواهند تصویر پیامبر رو در زمان اعراب در زمان جاهلیت تصویر کنند پیش خودم گفتم یا باید چهره اعراب رو تطهیر کنند و یا پیامبر رو تعدیل !
اما جناب مجیدی این چینش رو بسیار خوب انجام دادند و خیلی خوب عمل کردند . نمونه اش هم سکانس جلوگیری از زنده به گور کردن کودک دختربچه بود . خصوصا تکه ای که زن " بدون تشکر از ناجی فرزندش " دخترش رو برداشت و تقریبا فرار کرد !!
این حماقت و قدر ناشناسی آن زن در زمان عرب جاهلی ، به نظرم تصویر بسیار بهتر از اون پدر سنگدل پیس و برصی ،در مورد معرفی اعراب رو هست و این حالت رو بهتر میرسونه . ( کمی زیاد جزئی هم بشیم بد نیست Smile)
به نظرم جلوه های ویژه خوب و تاثیر گزار بود . از مقیاس10 به نمره 8 راضی ام . مناسب بود .
قاب ها بسیار هنرمندانه انتخاب شده بودند . تصویر رویاگونه و اساطیری که از پیامبر ارائه شده که دوستان گرامی از نقاط ضعف برشمردند ، به نظرم اشتباه هست . این تصویر رویاگونه لازمه روایت های این چنینی هست . رئال سازی و ارئه تصویر دقیق برای پیامبران کار اشتباهی هست چون جلوه روحانییت مقدسین رو پایین می آورد و جلوه ی قدسی رو کم می کند در حالی که تصورات و روایاتی که از معصومین وجود داره جلوه ی قدسی اونها رو توصیف می کند و به تصویر کشیدن مقدسین ، جز به این روش اشتباه هست .نور وجودی پیامبر اکرم برای همگان قابل رویت بوده . به نظرم میشود نمره 9 رو برای قاب و این جلوه ی نورانی این روایت در نظر گرفت .
  • خطاب به آقای فراستی عرض می کنم که :
عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو .... نفی حکمت مکن از بهر دل عامی چند
.
این همه عیب جویی برای اثری که در این زمانه یی که جو جهانی مدام در صدد تخریب چهره پیامبر هست اما ارائه تصویر قابل قبول از پیامبر رو لازم داشتیم این همه تخریب لازم بود !؟ نه !

• در مورد هزینه باید عرض کنم که ای کاش من پول در این حد می داشتم و در اختیار کسی مثل آقای مجیدی قرار می دادم تا دوباره همچین اثری تولید کنند . خیلی بدرد بخور تر از تبلیغ من عمل کردند .
  • برای اینکه زیاد تعریف نکرده باشم ایراداتی هم عرض می کنم Smile
به نظرم معرفی شخصیت های موجود در فیلم خوب صورت نگرفته بود .
مثلا ابوطالب و عبدالمطلب انگار برای بیننده معرفی شده در نظرگرفته شده بودند ! معرفی شخصیت ها خوب صورت نگرفت .
اون عموی پیامبر که شوهر اون خانم جمیله بودند اصلا معرفی نشدند ! و حضور این زن و شوهر در پیشبرد داستان اصلا موثر نبود به اندازه یک شخصیت فرعی در داستان حضور داشتند اما بی تاثیر در داستان بودند . فقط جلوگیری از حضور کنیز برای شیر دادن و حسودی و بخشش برده . کافی نبود برای حضور و پیشبرد داستان !
  • می شد مشکل معرفی رو با حضور یک دانای کل ، معرفی یا روایت کرد که در لحظات کوتاهی این اتفاق افتاد اما رها شد !
  1. مثلا ابابیل با سنگ و گل های کوچک به سپاه ابرهه حمله کردند ...
  2. یا پیامبر جناب حلیمه رو شفا داد اما مادرش رو نه ...
خوب اینها سوال بی جواب برای بیننده ایجاد می کند ! دانای کل می توانست بیان کند که اراده خداوند بر این تعلق گرفت و اراده پیامبر آینده هم اراده خداوند است و این شد که حلیمه زندگی دوباره یافت و مادر شفا نگرفت یا سنگ های کوچک باعث مرگ سپاه فیلها شدند . اگرچه بعد از فاجعه جسد فیلی رویت نشد !
صدای ابوطالب هم اصلا مناسب قیافه و شخصیتش نبود .
  • در کل به نظرم قابل قبول بود و این ایرادات جزئی ، از لذت تماشای فیلم برای بنده کم نکرد .
گوشه ای از حضور قدسی پیامبر مهربانی در جمعیت نالایق ، رو میشد درک کرد Heart
امیدوارم تصمیم ایشون مبنی بر ساخت سه گانه این اثر محقق بشود Heart
ببخشید طولانی شدSmile
امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، مجتبی110 ، عقیق ، سید ابراهیم ، نرگس مهدوی ، soora ، یاســین ، Eve ، رکن الهدی
۱۵:۳۴, ۱۸/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #70
آواتار
ممنون از فاطمه خانم گرامی با نقد خوبی که نوشتند. با این همه دوست دار سینما باید بخش سینمایی مان فعالتر شود.
تقریبا با غالب سخنانتون موافقم اما در مورد معرفی نکردن شخصیت ها و ایجاد سوال...

باید عرض کنم که اتفاقا خیلی خوب است فیلم سوال ایجاد کند. و البته قرار نیست تو یک فیلم به تمام سوالات پاسخ داد. مخاطب، مخصوصا مخاطب غربی حتما باید برایش سوال ایجاد شود. در ضمن شما با این تصور به این فیلم نگاه کنید که می تواند قسمتهای بعدی هم داشته باشد.

بعد در ادامه زمانی که دشمنی های ابولهب و زنش را با پیامبر می بینید، یاد این قسمت اول و حسادت های زنانه جمیله هم می افتید...

انتظارم بود دوستان بیشتری فیلم را ببینند و نظر بدهند...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، نرگس مهدوی ، soora ، فاطمه خانم ، هادی...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]