کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برگزاری روزی برای تکریم کورش مخالف مبانی است؟
۱۳:۴۹, ۱۶/آبان/۹۵
شماره ارسال: #1

بنام خدا

چندی پیش برای زاد روز ویا روزفتح بابل بدست کورش در کشورمان در آرامگاه آن بزرگ مراسمی برگزار شد .فارغ از برخی شعارهای غیر متعارف که اساسا توسط اندکی افراطی انجام میشود مجموعا ملت ایران ازآن مرد بزرگ تکریم کردند. آیا بنظر شما تکریم کورش نادرست است ؟ وآیا بی توجهی مسوولان نظام ما بدین امر جفا برملت ایران نیست؟

بنده نظر خودم را کوتاه مینویسم ودوستان نیز میتوانند نظرات خودرا بدهند تا نتیجه ای درست بدست آید.

هر انسانی در مکانی متولد میشود وبدانجا دلبستگی پیدا میکند ما ایرانیان زاده سرزمین عزیز ایرانیم .همانگونه که امامان ما عموما متولد مدینه بودند ومایل نبودند ازآنجا بدلخواه بیرون روند . این سرزمین دارای 4000 سال قدمت وبیش از 40 حکومت با 400 حاکم وپادشاه برآن گذشته است . در میان این 400 نفر شاید 10نفر ازهمه سر شناسترند ودر میان آن ده نفر سه نفر شاخصند. کورش کبیر بنیانگذار تمدن ایران زمین –امام علی دردوران حکومت خودبردنیای اسلام وایران و امام راحل که بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده اند. تقدیر از این دوعزیز آخر درکشورمان صورت میپذیرد اما متاسفانه درمورد کورش که همه ایرانیان بدو بدهکارند چنین نیست درحالیکه او به تعبیر قران کریم (عبدی صالح) بود وخدماتی شایان داشت .آیا جفا نیست که مسوولان نظام ما که برای نوادگان کوچک اهلبیت وامامزادگان مراسمی برگزار میکنند بیاد آن راد مرد نباشند؟ اگر آنان رسما خود حامی این برنامه باشند کجا گروهی اندک جرات پیدا میکنند تا شعارهای غیر متعارف بدهند؟ آیا مراسم بزرگداشت کورش کبیر با مبانی اسلام مغایر است؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۳۸, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۳:۲۰ توسط Islam.)
شماره ارسال: #21
آواتار
...........................
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۱:۴۷, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۱:۵۶ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #22

بنام خدا
سلام وشب بخیر
حکم شما برادران اینستکه چیزی بمزاجتان نسازد نمیپذیرید اول میگوئید نخیر ایشان عبد صالح نبودند بعد میگوئید ذوالقرنین نبودند بعد میگوئید موحد نبودند بعد میگوئید اینجا قبر او نیست بعد میگوئید او کافر بوده است خوب بهتر است حرف آخرتان را بزنید اصلا کورشی وجودندارد من وتو سنه نه هر چه هست داریوش خواننده است همین خیال همه را راحت کنید خلخالی قصدداشت تخت جمشید را مانند طالبان وداعش امروزی نابود کند اما امام مانع شد خدارا شکر که این دولت باز اجازه داده تا مردم تکریمی بکنند اما اگر شما سرکا ربودید بهیج وجه اجازه حضور مردم را نمیدادید این نظر نهائی شماست بسوالات بنده. خداوند همه مارا هدایت کند که در تنگنای اندیشه تحجر ووا ماندگی گرفتار نشویم
۲۱:۵۹, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۳:۲۰ توسط Islam.)
شماره ارسال: #23
آواتار
...........................................
۲۲:۱۳, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۲:۱۶ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #24

بنام خدا
سلام وتشکر
اولا همه عرایض بنده مستند است اما قابل دریافت از گوگل نیز هست مرا بزحمت نیاندازید بنده مورخ وتاریخساز نیستم
ثانیا ناسیونالیسم افراطی به بنده ربطی ندارد همانطور که اسلامیزم افراطی بنده اهل منطق ومیانه رو هستم همان راهی که مولا فرمودند
ثالثا بنده در مطلبم نام ده پادشاه معروف را ذکر کردم وپرسیدم کدامیک مهمترینند جز کورش که بنیانگذار هم بود
رابعا بنده به احادیث اشارتی نکردم چون بقول شما احادث جعلی بسیار است وشاید مواردی هم که دوستان بیان کردن مجعول باشد بنده از دوتفسیر مطلب را نوشتم که بقول دوستمان یک فرضیه است منتها فرضیه جدیدی هنوز بدست نیامده است مگر آنکه درزیر قبای برخی در حال رو شدن باشد باز سوال خودم را تکرار میکنم آیا شخصیتی درتاریخ گذشته باستانی ایران بالاتر از کورش داریم؟ فقط یک کلمه شب بخیر
۲۲:۱۸, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۲:۲۳ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #25

نقل قول:
به گزارش گزنفون،
کوروش کبیر؟
در برابر لشکر سراسر مسلح خود نطقی ایراد کرد که خلاصه آن چنین است: «امروز همه نعمت‌های آسمانی در اختیار ماست تا به تارومار دشمنی بپردازیم که در خواب است. جوایز این جنگ از برای شما عمده طلا و اموال و نام نیک و آزادگی است. ما در صبح زود در حالی به شهر حمله می‌کنیم که مردم در بستر ناز و خوشی آرمیده‌اند. ما مشعل‌های بسیار و قیر فراوان در اختیار داریم و خانه‌های آنان جملگی از چوب خرما است. سربازان ما خانه‌های آنان را به سرعت آتش خواهند زد و آنان یا باید بگریزند و یا در میان شعله‌های آتش بسوزند».
سلام
آیا گزنفون هم در میان لشکر بوده و داشته از نطق ایشان یادداشت بر می داشته؟
آیا یکی از مخاطبین کوروش (یعنی یکی از سپاهیانش) رفته مطالب رو برای گزنفون نقل کرده و ایشون یادداشت کرده؟
نه. پس حتماً بر اساس شنیده های دست چندم بوده.

نقل قول:شکست خورده بودند، سوگند یاد کردند که حتی یک تن زنده بدست سـربـازان کـوروش نیفتند، این بود که همه زنان و کودکان خود را در قلعه بزرگ شهر ، به بند کشیدند و تمام ساختمان های قلعه و زنان و کودکانشان را آتش زدند، سپس خود سلاح در دست به مقاومت پرداختند و تا آخرین نفر کشته شدند . "کتاب کوروش کبیر نوشته آلبرت شاندور ص195"
در کتابهای تاریخی چنین مطالبی نسبت به برخی افراد مورد احترام دیگر هم بیان شده. اما ما این نسبتها رو به سادگی نمی پذیریم ... چون اثبات صحت مطالب تاریخی به سادگی ممکن نیست. حالا اگر کوروش رو هم یک فرد مورد احترام بدونیم، می تونیم همین رویه رو در پیش بگیریم .

ضمن اینکه باید بررسی کرد و دید که آیا این مطالب در کتابهای ذکر شده اومده یا نه. همون طور که کلی نقل قول غلط از تاریخ طبری و ... در اینترنت هست، ممکنه نقل قول غلط از کتاب کوروش کبیر هم باشه.
۲۲:۲۹, ۱۶/آبان/۹۵
شماره ارسال: #26
آواتار
(۱۶/آبان/۹۵ ۲۱:۱۳)aliabad نوشته است:  بنام خدا
سلام وشب بخیر
اولا ازتذکر میم الف حسین ممنونم بله تاحدودی اهل شتابم ودلائلی هم دارد چشم شکیبا میشوم
ثا نیا درباره نظرات دوست دیگرم اسلام بنده عرض کردم اگر دوستان نظرات مفسران بزرگ همچون مرحوم علامه را قبول ندارند مساله ای نیست ایشان کافر بودند اما پادشاهی عادل که ازاو درتورات به نیکی یادشده وملت ایران هم براین باورند پاسخ مبسوط را همین مطلب آخر بنده داده ام اگر نظر بزرگان اسلامی بی ارزش است نظر سقراط نیز بدرد خودش میخورد ضمن اینکه تقسیم بت ها نشانه احترام بعقاید دیگران ووجود آزادی است نه چیز دیگر ونظر گزنفون هم بدرد عمه اش میخورد دشمن که بنفع ما تاریخ نمی نویسد در حالیکه دوستان نظر آقای مکارم را زیر پا گذاشتند وبه مورخان غریبه چسبیده اند دست مریزادوالسلام ممنونم
جناب علی اباد محترم ، واقعا که اهل شتابید چون هر چیزی که بدون سند باشه رو سریع میگید
جساراتا تورات رو که شما ازش نقل میکنی باید بدونی که قران وضعش رو روشن کرده و طبق نص واضح معلوم هست . بعدش کدوم تورات؟ توراتی که از بین رفت و بعد دوباره نوشته شد؟Huh نگید که درباره این موضوع هم اطلاع ندارید.

فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَـذَا مِنْ عِندِاللّهِ لِيَشْتَرُواْ بِهِ ثَمَنآ قَلِيلا فَوَيْلٌ لَّهُم مِمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَّهُمْ مِمَّا يَكْسِبُونَ؛
پس واي بر آنها كه نوشته‌اي ‌با دست خود مي‌نويسند، سپس مي‌گويند: "اين، از طرف خداست" تا آن را به بهاي كمي بفروشند. پس واي بر آنان از آنچه با دست خود نوشتند وواي‌برآنان‌ازآنچه‌از اين‌راه به دست مي‌آورند. بقره: 79

وَإِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِيقآ يَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُم بِالْكِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْكِتَابِ وَمَا هُوَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ وَمَا هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ وَيَقُولُونَ عَلَي اللّهِ الْكَذِبَ وَهُمْ يَعْلَمُونَ
در ميان آنها كساني هستند كه زبان خود را چنان مي‌گردانند كه گمان كنيد ]آنچه را مي‌خوانند[از كتاب]خدا[است، در حالي كه از كتاب]خدا[نيست!]و با صراحت [مي‌گويند: "آن از طرف خداست!" با اينكه از طرف خدا نيست، و به خدا دروغ مي‌بندند، در حالي كه مي‌دانند. آل‌عمران: 78
و ایات و احادیث دیگه که فعلا بسته

پیشنهاد میکنم تو همین تالار مباحثی که شده رو یه مرور بفرمایید. و حتی از اساتیدی که میشناسین اعتبار کتاب تورات رو بپرسید
داداش من ، دشمن به نفع من اگه قرار هست ننویسه پس اینکه کوروش در غرب معروف تر هست و شناخته شده تر میره زیر سوال ،Confused همه که عجله دارید که بحث تموم بشه چون خیلی از این مطالب رو نشه.
عزیزم شوما عجله نکن قدم قدم میریم جلو
(۱۶/آبان/۹۵ ۱۹:۱۷)aliabad نوشته است:  بنام خدا
سلام وشب بخیر
مشکلی نیست فرض بگیریم عرایض بنده باطل شما شخص کورش ودین اورا در یک خط معرفی کنید همین
ضمنا از یک طرف نظر مفسران را روی سر میگذارید ولی درعمل زیر پا ودرنهایت هم چون قافیه را تنگ می بینید بآ هستگی با تمسخر واهانت از میدان کنار میکشید .اگر عرایض بنده نادرست است پاسخ سوال مرا کوتاه بدهید من که تا کنون ده ها پرسش شمارا بهر صورت داده ام اما شما همین یک مورد را بنویسید نه بیشتر

بنام خدا
سلام مجدد اگر دادن پاسخ خیلی سخت است ویا ممکن نیست خودم پاسخ شمارا اززبان خودم بدهم تا این مطلب پایان پذیرد

بنام خدا
سلام وشب بخیر چون مدتی گذشت وخبری نشد پاسخ نهائی خودم را می نویسم .فرض میگیرم کورش دین نداشت ویک شخص بیدین بود اما پادشاهی عادل بود چرا که درتاریخ چنین آمده است ونامش بنیکی برده میشود نه تنها ایرانیان بلکه خارج ازاین مرزو بوم هم اورا دوست داشتند او بنیانگذار سلسله هخامنش بود .آیا برای عبد صالح بودن همین رفتار عادلانه کافی نیست؟ پیامبر ما فرمودند ولدت فی زمن ملک عادل (انوشیروان عادل) مساله عدالت گستری بسیار امر بزرگی است امام فرمودند میتوان جهان را با کفر اداره کرد اما با ظلم هزگز یعنی حکومت دینی ظالم بدتر از حکومت غیر دینی دادگر است .بهرحال با این توصیف وبدون اتکا به حدیث وآیه وتفسیر که جای خوددارد مردم ایران خواهان تکریم پادشاهی هستند که اجدادشان درآن دوره در رحمت وآسایش بودند .این امر خلاف مبانی اسلام است؟ آیا دولت جفا نمیکند؟ بله هستند اندکی که مقبره بزرگان را خراب کرده و میکنند ویا مجسمه بودارا اما آنچه میماند ساختن است نه تخریب وبنای آرامگاه موجود درپاسارگاد یادیود ونماد آن مرد بزرگ است اگرچه خودوی درآنجا مدفون نباشد . موفق باشید.

یه چند جمله اینجا بدون سند و یجورایی جعلی هست که جالبه شما روی اون قدم میزاری و پله پله میای جلو و درحالی که یمیش رد بشه شما سقوط ازازد رو امتحان میکنین.
البته امیدوارم متوجه مطلب بشید تا بیشتر بالا نرید.
این عبارت ولدت فى زمن الملک العادل این کجا اومده؟برادر حقوق خونده منکه میدونی حرف بدون سند و مدرک جلو قاضی بزاری بهت چی میگه؟

از نظر سند که بدون سند و بطور مرسل نق شده که تکلیف معلومه ، اما شما به کدوم سند اشاره دارید جای تامل هست ، شما سند رو مشخص کن برسی و ... مشخصه.
بعدش بحث عدالت گستری رو شما چطور متوجه شدی از حکومت انوشیروانSmile انوشیروانی که در جکومتش طبقات مختلف بودن و تاریخ گواه خوبیه بر این حرف . برید یکم مطالعه کنید و مستند بگو برادر حقوق دان من ، همینطوری بدون سند و مدک هم مشاوره میدین؟ دوستان مشکل حقوق داشتین به علی اباد گرامی مراجعه کنین.

اما در باره این مطلب که گفتین
(۱۶/آبان/۹۵ ۱۹:۱۷)aliabad نوشته است:  بنام خدا
سلام وشب بخیر
مشکلی نیست فرض بگیریم عرایض بنده باطل شما شخص کورش ودین اورا در یک خط معرفی کنید همین
ضمنا از یک طرف نظر مفسران را روی سر میگذارید ولی درعمل زیر پا ودرنهایت هم چون قافیه را تنگ می بینید بآ هستگی با تمسخر واهانت از میدان کنار میکشید .اگر عرایض بنده نادرست است پاسخ سوال مرا کوتاه بدهید من که تا کنون ده ها پرسش شمارا بهر صورت داده ام اما شما همین یک مورد را بنویسید نه بیشتر

بنام خدا
سلام مجدد اگر دادن پاسخ خیلی سخت است ویا ممکن نیست خودم پاسخ شمارا اززبان خودم بدهم تا این مطلب پایان پذیرد

بنام خدا
سلام وشب بخیر چون مدتی گذشت وخبری نشد پاسخ نهائی خودم را می نویسم .
بردادر من من هم یه زمانهایی رو میام و باید به کارهای دیگه خودم هم برسم ، فکر کنم از پیکیر بودن من دوستان برداشت کردن من پاسخگو 24 ساعته هستم.
بگذریم
پاسخ من نگرفتم جز مطالبی که هرکدومش بی سند بودن بقیه مطالب رو ثابت و از طرفی هر ریسمانی که میندازین تا کشی درحال دور شدن از اسکله رو نگهداره یکی یکی پاره و رها شده.
علی اباد عزیز ، شما هر زمان متوجه این شدید که زرتشت در دوره اشمانیان بود و یا پیش از اون ، و هر زمان دقت بخرج دادین و عجله رو از خودتون دور کردید و وقت گذاشتین برای مطالعه مطالب اماده ادامه بحث با شما هستم ، اما پاسخی که میخوایین ، کوروش یکتا پرست نبود ، علتش رو میتونین تو مطالبی که نوشتم و نخوندین مطالعه کنین ، کوروش یک پادشاه بود نه عبد صالح که بخواد در مقابل بت های دیگر مشرکین سر خم کنه و به مدح و طلب دعای خیر کنه از اونها .نمونش رو تو استوانه کوروش که خیلی بهش نازیده میشه مراجعه کنین .
کوروش کشور گشایی کرد بر سرزمینهایی که دارای تمدن بودن و تمدنی که بهش افتخار میکنین و میگین مدیونش هستین روی تمدنهای دیگه متمدن تر شد.
عزیز من، قافیه که هیچ شما تو "قاف" موندید .
خوبه ادم یکم تعصب خودش رو کنار بزاره و واقعیت رو ببینه. بقول بخاییا تحری حقیقت کن برادر .
فقط تنها درسی که از این بحث گرفته میشه : کوروش :
(۱۶/آبان/۹۵ ۱۹:۱۷)aliabad نوشته است:  فرض میگیرم کورش دین نداشت ویک شخص بیدین بود
بعد یک شخص بیدین میشه عبد صالح

یعنی کوروش بر فض بی دین بودن (البته در نگاه جناب علی اباد ) حاکم بیدین و عبد صالح = مدیون بودن بهش چرا که بنیانگذار یک حکومت بود .چه حکومتی؟ عدالت گستر . چطور متوجه میشیم ؟ چون غربیا بهتر شناحتنش ، و اثارش سازمان ملل ثبت کرده ، واقعا اعتماد کنیم؟ مگه دشمن راست میگه؟
(۱۶/آبان/۹۵ ۲۱:۱۳)aliabad نوشته است:  دشمن که بنفع ما تاریخ نمی نویسد
دوست من جناب علی اباد ، یکم تامل کن تو این مطالب 2 صفحه .فقط ارتباط بین مطالب رو به من بگو چطور میشه اینها رو با هم جمع کرد .دشمن که به نفع من حرف نمیزنه ، بعد همین دشمن تاریخ من رو بهتر تحلیل و شناخ داره روش ، از طرفی جمع نقیضین داریم که یک پادشاهی که عادل هست و خدا رو قبول نداره میشه عبد صالح .
داداش من من فقط میخوام بخ من بگی کسی که مردم رو به شمت خدا دعوت میکنه رو بهش چی میگن؟ عبد مردوک و بعل .... ؟ ازادی عقیده و باز گذاشتن در تمام بت کده ها و درخواست عاقبت بخیری و دعا بکنه این خدا برای او این میشه هدالت گستر بودن؟
واقعا جالبه.
برادر محقق من که میگی علامه طباطبایی (ره ) نظرشون بر کوروش بودن دوالقرنین داره رو به ما ادرس بده بریم و بخونیم ولی چیزی که من یادم هست و خونده بودم کلام دیگری بود
برای نمونه مشاهده کنید به
تفسیر المیزان ( ترجمه ) جلد 13
جناب علی اباد شما حتما میدونی که علامه نظرش چیه و متن رو اگه کسی درست بخونه متوجه میشه که نظر علامه با توجه به شواهد و اینکه فرض بر صحت و ... باشه میگن و اگه یکی از اون شرایط و مصادیق رفع بشه نگاه علامه هم تغییر میکنه. باز شما بفرما کلام علما زیر پا قرار گرفته.

قران کریم ذوالقرنین را عبد صالح معرفی میکنه یعنی ؟؟؟؟
الف بت پرست
ب یهودی زرتشتی
ج موحد
د کوروش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، sagheb
۲۲:۵۰, ۱۶/آبان/۹۵
شماره ارسال: #27

بنام خدا
سلام وشب بخیر وتشکر
اشکال کار شما در تطویل مطالب است تا همه خوانندگان عملا گیج شوند اما بنده حواسم جمع است چرا مطالب بنده مستند ومعقول است. چرا که تاریخ پر از نشیب وفراز است وهرگز صددرصد نمیتوان بدان استناد کرد تنها تاریخی که بنده برآن اعتمادارم تاریخ پیامبران درقران کریم است .
بنابراین آنچه نوشته ام متکی برسند است نه دیمی واگر سندی ضعیف است مال شما هم میتواند همینگونه باشد ثانیا پاسخ بدوسوال ساده بنده حلال مشکل است .کدام پادشاه در ایران باستان تا زمان هجوم اعراب داری شخصیت بالائی هست؟ چند بار پرسیدم اما کسی پاسخ نداد چرا که جز کورش بقیه دنباله رو اوهستند پس او یگانه است وآرامگاهش نیز ووصیتش نیز یگانه است امروز بخلیج فارس او افتخار میکنید اما بانی اش را فراموش میکنید امروز ایران سربلندیش مرهون دو امر است گذشته کورش جمهوری اسلامی . اما درمورد عبد صالح اساسا یعنی چه؟ عبد صالح بنده ای است که کار شایسته انجام میدهد والا اگر موحد باشد مبشود عبد مومن انوشیروان ویا کورش ویا طالوت ویا کریم خان زند ویا حاتم طائی ازعباد صالحند چون نام نیکی دارند
نام نیک رفتگان ضایع مکن تا بماند نام نیکت برقرار برقرار باشید
۲۳:۰۳, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۳:۲۰ توسط Islam.)
شماره ارسال: #28
آواتار
................................................................
۲۳:۱۱, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۳:۳۰ توسط aliabad.)
شماره ارسال: #29

بنام خدا
سلام وشب بخیر
شما تلاش کنید میان پادشاهان باستان مهمترین را اعلام کنید همین بعدا پاسخ همه سوالات شمارا میدهم اگر نتوانستید بیابید بروید تاریخ ایران را بخوانید .این درخواست بنده ازهمه دوستان درسایت است بشتابید واعلام کنید بهتر است زودتر بنویسید چرا که پیرمرد توانش محدود است
۲۳:۲۴, ۱۶/آبان/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۵ ۲۳:۲۴ توسط Islam.)
شماره ارسال: #30
آواتار
بسم الله

بنده به خودم قول داده بودم که دیگر در هیچ بحثی بدون داشتن علم کافی و لازم و با علم ناقص شرکت نکنم و زبانم دراز تر از علمم نباشد .به همین دلیل پست هایم را پاک کردم .

به دلیل گرفتن وقت همه ی دوستان عذر خواهی می کنم و حلالم کنید.
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا