|
آیا تا به حال به امتحانات الهی فکر کرده اید؟؟؟ p#
|
|
۱۸:۰۹, ۱/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۳۳ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
همین امروز که با دوستم نشسته بودم لحظه ای گفت: من سوالی داشتم گفتم بگو آماده ی شنیدنم چیزی گفت که واقعا داشتم از تعجب شاخ در می آوردم فکر هر سوالی را میکردم غیر از این سوال:
نمیدانم چرا با اینکه خدا میداند که آخر و عاقبت ما چه میشود باز ما را در این دنیا امتحان میکند. سعی کردم و جوابش را دادم قانع نشد سپس من در راه با خودم تفکر کردم هزاران مثال آوردم مثلا مثال معلم ولی گفت: معلم اطمینان ندارد اما خدا اطمینان دارد که ما چه راهی میرویم [b]نظری دارید؟؟ یا علی [/u][b][/u] |
|||
|
|
۱۸:۲۱, ۱/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/اسفند/۹۰ ۱۸:۲۵ توسط sarallah.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خدا امتحان میکند تا به خود ما ثابت کند که چگونه عمل کرده ایم.
و اگر غیر از این باشد فردای قیامت همه مدعی میشوند که بهترین بنده ی خدا هستند. ـ قرآن فتنه را در موضع آزمايش، يك سنّت تاريخي دانسته وآن را به همه امّتها گسترش ميدهد اَحَسِبَ النّاسُ اَنْ يُتْرَكُوا اَنْ يَقُولُوا امَنّا وَ هُمْ لايَفْتَنُونَ، وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذينَمِنْ قَبْلِهِمْ. آيا مردم گمان ميكنند كه وقتي گفتند ايمان آورديم رها كرده ميشوندو امتحان نميكنيم؟ قطعاً ما قبل از اينان را هم امتحان كرديم. علت امتحان را نيز مشخص شدن خوب از بد، صادق از فريبكارميداند. فَلَيَعْلَمَنَّ اللهُ الَّذينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكاذِبِين تا بداند خدا آنها را كه راست ميگويند و آنها را كه دروغگويند. در معني لغوي فتنه ديديم كه طلا را در آتش ميگذارند تا ناخالص آنجدا شود. اينجا هم انسان در مقابل امتحانات قرار ميگيرد وَ لَنَبْلُوَنَكُمْ حَتَّي نَعْلَمَ الْمـُجاهِدينَ مِنْكُمْ وَالصّابِرينَ
شما را ميآزمايد تا مجاهدين شما و صبركنندگان شما مشخص و دانسته شوند. آنچه خدا انسان را با آنها ميآزمايد يعني در مواجه با شرايطو اسباب مختلف قرار ميدهد تا عكسالعمل او را اندازهگيري كند |
|||
|
|
۱۸:۵۲, ۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۱۹/اردیبهشت/۹۰ ۲۲:۴۰)MESSENGER نوشته است: اشاره به چند آیه شریفه قرآن در مورد بلا و آزمایش الهی (۲۴/شهریور/۹۰ ۲۲:۵۴)MESSENGER نوشته است: |
|||
|
|
۱۹:۰۲, ۱/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/اسفند/۹۰ ۱۹:۰۳ توسط somayeh.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام
جواب سوالتون رو اگر بخواهی روی اون بحث کنیم کشیده میشه به بحث جبر و اختیار و قضا قدر. درسته خدا از عاقبت بنده هاش خبر داره ولی به همین بنده هم اختیار داده میخواد بنده با انتخاب خودش خدا رو بشناسه ،دنبال دینش بره و کارهاشو از روی عقل و منطق و اختیار خودش انتخاب کنه و انجام بده. مگه نه اینکه میگن سرنوشت آدمها با دعا کردن عوض میشه یا با صدقه دادن هفتاد نوع بلا از انسان دفع میشه ؟
|
|||
|
|
۱۴:۰۴, ۲/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اسفند/۹۰ ۱۴:۱۴ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
میخواهم بدانم آیا خداوند از سرنوشت انسان آگاه است؟؟؟؟؟ بعضی گفته اند که یکی از دلایل آزمایشات این است که حضرت آدم و حوا از باغ عدن بیرون شدند بعضی میگویند این سوالات کفر است
اما استدلال های شما دوستان قبول است اما آیا بودن این امتحانات لازمه ی بشر است؟ جناب آقای علی 110 فرمایشات شما و جنابmassenger و جناب sarallahe73 و جنابsomayeh درست است اما شخصی کافر هزاران گناه کبیره ی غیرقابل بخشش کرده است. خداوند میداند که آینده ی او چه جور خواهد بود و میداند او قابل برگشت نیست ولی باز برای او امتحانی قرار میدهد. یعنی بدون امتحان خداوند علیم نمیتواند ثابت کند آن شخص گناه کار است؟(با اینکه هزاران گناه کبیره دارد) |
|||
|
۱۵:۱۶, ۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده در تاپيك شبيه به اين عرض كرده بودم كه . فكر كردن در اعمال و تصميمات خداي يگانه كفر محض است وقتي شما ذره اي از قدرت بي منتهي خداي متعال اگاه نيستيد چگونه مي گوييد خدا وند اينگونه فكر مي كند . شايد حالتهاي از تصميم گرفتن و رفتار باشد كه ما از ان اگاه نباشيم و در فطرت ما قرار نگرفته باشد. خداي يگانه مي فرمايند . من اين جهان را از باب تفريح بنا نكرده ام من چيزي مي دانم كه شما نمي دانيد برادر اسرار عزل را نه تو داني و نه من نه هيچ احدي جز قادر متعال |
|||
|
۱۷:۰۹, ۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
دوستان در مورد بلایای طبیعی و ناگهانی کسی مطلبی داره؟ در روایات دو گونه بیان شده ، یک سری اونا رو مجازات می دونن یک سری کاملا اتفاقی یا بخشش گناهان.
|
|||
|
۱۸:۳۶, ۲/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/اسفند/۹۰ ۱۰:۳۱ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۲/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۴)anti dajjil نوشته است: اما استدلال های شما دوستان قبول است اما آیا بودن این امتحانات لازمه ی بشر است؟ بسم الله الرحمن الرحیم سلام ببینید دوست عزیز این سوال و اینگونه سوالات ناشی از این است که ما درک درستی شاید از مفهوم دنیا نداریم خاصیت دنیا این است که موجودی مختار در آن وجود داشته باشد لازمه ی اختیار این است که بتواند این موجود مختار بین دو راهی قرار بگیرد و با اختیار و آگاهی خود یکی را برگزیند لازمه ی وجود دو راهی این است که تاجایی که مشیت خدا اجازه دهد خیر و شر در عالم دنیا اجازه بروز و حضور و تجلی داشته باشد اگر کسی نتواند عمل شری را که در نیتش هست انجام دهد در این دنیا دیگر غرض آفرینش این دنیا که حضور موجودی مختار است را خود خالق دنیا نقض کرده است و دیگر نمیشود به این دنیا گفت دنیا چون دار اختیار نیست میشود آخرت جایی که یا خیر محض است و یا شر محض بهشت و دوزخ (۲/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۴)anti dajjil نوشته است: کافر هزاران گناه کبیره ی غیرقابل بخشش کرده است. خداوند میداند که آینده ی او چه جور خواهد بود و میداند او قابل برگشت نیست ولی باز برای او امتحانی قرار میدهد. دستگاه استدلالی در این سوال به گونه ای قرار گرفته که پنداشته شده است که امتحانات خداوند گویی به همان انگیزه ی امتحانات بشری انجام میگیرد بشر یکی از مهمترین انگیزه هایش از امتحان کردن کسب آگاهی خودش به امری مجهول است اما امتحان خدا دلایلش آگاه کردن خود فرد از حقیقت وجودی خودش است الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ ﴿۲-ملک﴾ همانكه مرگ و زندگى را پديد آورد تا شما را بيازمايد كه كدامتان نيكوكارتريد و اوست ارجمند آمرزنده (۲) نکته ی بسیار ظریف این آیه هم این است که خداوند در انگیزه ی خلقت میفرماید کدام یک نیکوکار ترید یعنی بنای عالم دنیا هم بر خیر است: تا شما را بيازمايد كه كدامتان نيكوكارتريد ... (۲) یعنی رضای خدا و خواست خدا عمل خیر بندگان است لِيَمِيزَ اللّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ ...﴿۳۷-الانفال﴾ تا خدا ناپاك را از پاك جدا كند ...(۳۷) و همچنین جدا کردن پاک از ناپاک به شکلی که در روز قیامت هم که پاک از ناپاک حقیقتاً جدا میشود، اعمال خود این موجود مختار گواه است و نمیتواند این موجود مختار اعمال خودش را انکار کند همانطور که در پاسخ گذشته خدمت شما عرض کردم این دنیا دار اختیار است اگر اختیار بخواهد باشد خداوند تا حدی که مشیت و حکمتش اجازه میدهد به شرور هم باید اجازه عملی کردن انگیزه ها و نیت های درونی خود را بدهد تا هم حقیقت وجودی آنها برای خودشان و دیگران مکشوف شود و هم خاصیت عالم دنیا که محلی برای تحولات موجودی مختار است از بین نرود البته جواب هر دو بخش را باز میتوان بسط داد که فکر میکنم کافی باشد خداوند هادی و نگهدار همه ی ما (۲/اسفند/۹۰ ۱۷:۰۹)freewish نوشته است: در روایات دو گونه بیان شده ، یک سری اونا رو مجازات می دونن یک سری کاملا اتفاقی یا بخشش گناهان. دوست عزیز ما هیچ اتفاقی در عالم نداریم و هیچ آیه و روایتی هم نمیگه اتفاقی اگر مقصود شما از اتفاقی مترادف با بی دلیل خاص و بی حکمتی خاص در مورد انسان است! (۲/اسفند/۹۰ ۱۵:۱۶)mohammad727 نوشته است: بسم الله الرحمن الرحيم خداوند در قرآن انسان ها را دعوت کرده که در بسیار چیزها از جمله سرگذشت گذشتگانی که گرفتار عذاب شده اند و شگفتی های آفرینش عمیقاً بیاندیشند و بسیاری از این اعمالی که خدا در قرآن دعوت به تفکر در مورد آنها فرموده مانند عذاب گذشتگان و شگفتی های خلقت همه اعمال خدا و تصمیمات خداست پس این که به طور کلی بگوییم تفکر در این موارد کفر محض است به نظر مخالف حکم خدا در قرآن است و اظهار نظر مخالف حکم صریح خدا در قرآن خود مرتبه ای از کفر است آنچیز که از آن نهی شده ایم تفکر در ذات خداست که گرفتار به آن بر طبق آیات و روایات سرانجام به کفر شخص می انجامد و چیز دیگری که از آن نهی شده ایم چون و چرا کردن در اعمال خداست! و اگر منظور این دوست عزیز ما از این مطلب (۲/اسفند/۹۰ ۱۵:۱۶)mohammad727 نوشته است: فكر كردن در اعمال و تصميمات خداي يگانه كفر محض است این بوده باشد که نباید در افعال خدا چون و چرا کرد کلامی کاملاً حق است که خود خداوند در قرآن هم آن را تصریح فرموده لا يُسْئَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَ هُمْ يُسْئَلُونَ» (الأنبیاء - 23). ترجمه: خدا از آن چه مىكند سوال نمىشود، ولى آنان سوال خواهند شد. قرار نیست ما در کار خدا چون و چرا کنیم و ازش سر در بیاریم قرار است بندگی خدا را کنیم یا علی و خدا نگهدار و هادی همه ی ما |
|||
|
|
۲۰:۰۶, ۲/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اسفند/۹۰ ۲۰:۱۰ توسط freewish.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
نقل قول: دوست عزیز با تشکر از جواب شما حرف من با توجه به حدیث زیر بود: امام علی (علیه السلام) :دگرگونی های دنیا بر حسب اتفاق است و از روی شایستگی و استحقاق نیست، ولی احوال آخرت به شایستگی افراد و انسانها بستگی دارد. در این مورد و منشا حوادث و بلایا مطلب می خواستم |
|||
|
۱۰:۱۶, ۳/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/اسفند/۹۰ ۱۰:۲۷ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۲/اسفند/۹۰ ۲۰:۰۶)freewish نوشته است:(۲/اسفند/۹۰ ۱۸:۳۶)علی 110 نوشته است: با سلام ضمن تشکر برادر نکته ی اول این که متن عربی حدیث و منبع آن را لطفاً ذکر بفرماید نکته ی دوم بر اساس آیات و روایات محال است رخدادی در این دنیا رخ دهد که حکمتی بر آن مترتب نباشد اگر اتفاق را مترادف با بی دلیل و بی حکمت در نظر داشته باشیم این صفت یعنی، انجام عمل بی هدف و بی حکمت و به اصطلاح عام اتفاقی مخالف صفات خداوندی است!!!!!!!!!!! و خدایی که در افعالش عمل بی دلیل و بی حکمت باشد شایسته ی پرستش نیست (۲/اسفند/۹۰ ۲۰:۰۶) نوشته است: دوست عزیز با تشکر از جواب شما نکته ی اول این که بعد از بررسی سند حدیث و منبع آن باید بررسی شود که لفظ دقیق عربی این روایت که به اتفاق ترجمه شده چه چیزی است بعلاوه منظور مولا از این کلام این نیست که حوادث در این دنیا بدون تدبیر و حکمت خدا رقم میخورد که این نفی توحید است بلکه منظور این است که بنا نیست تا در این دنیا هر کسی سر جای خودش باشد بر اساس شایستگی چون عالم عالم اختیار است و این موجود مختار بسیاری مواقع بر اساس عدل عمل نمیکند و خدا هم بنا ندارد تا با اعمال جبر در هر موردی در این عالم اختیار عدل بر قرار کند!!!!!!!!!!!! به طور مثال اینکه پس از رسول اکرم کسی جانشین ایشان شود که ابداً شایستگی ندارد برای خلافت به معنای اتفاقی بودن این رخداد نیست!!!!!!!!!!!!!!!!! بلکه به این معنا است که موجودات مختار با اعمالی از سر آگاهی و اختیار شرایطی را فراهم کردند که آن کسی که شایسته است برای جانشینی، جانشین رسول الله شود فکر میکنم توضیحات کافی باشد إن شاء الله |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |