کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظراتی پیرامون بازی شطرنج و صفحه شطرنجی
۹:۵۹, ۲۰/اردیبهشت/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/خرداد/۹۰ ۱۲:۲۵ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1

در دیدگاه اسلام شراب خواری حرام است ولی نگاه کردن به آن اشکالی ندارد ولی اینکه چرا بازی شطرنج نه تنها حرام بلکه نگاه کردن به آن نیز حرام است و این مربوط به ۴ هزار سال پیش میشود که انسانها با تسخیر اجنه دست به کار های شیطانی زدند و از خدا روی برگرداندند و جن یا شیطان را پرستیدن و حتما از خود میپرسید چه ربطی به شطرنج دارد بله چون یکی از ابزار های اصلی برای تسخیر جن و ارتباط با شیطان صفحه شطرنجی است همانطورکه میدونید کف معبد سلیمان نبی شطرنجی بود و این بخاطر تسخیر جن های شیطانی برای گمراه نکردن انسانها بود و در آن زمان بیشترین رواج این کار بود که سلیمان به دستور خدا آن ها را به سلابه گرفت

و در حال حاظر نیز در لژ های ماسونی از این زمین شطرنجی استفاده میشود و در کل بازی شطرنج مهره های برنامه ریزی شده ای دارد که در بازی به ما میگوید نبرد مقابل سفید و سیاه و و همانطور که میبینید یک ترکیب نظامی است و نماد جنگ

واژه «شطرنج» تلفظ فارسی «چاتورانگا» است، کلمه‌ای که در زبان سانسکریت برای نام گذاری این بازی به کار برده می‌شود، هند جایی‌ست که معمولاً از آن به عنوان نخستین زادگاه این بازی یاد می‌شود. اگر چه بازیهای مشابهی در کره، چین، ژاپن و تایلند رواج داشته، اما شطرنج امروزی به این بازی هندی برمی گردد که در دوره ساسانیان وارد ایران شده و آنگاه در کشورهای اسلامی، اروپا و روسیه تکامل پیدا کرده‌است.
http://www.rearrange-inc.com/wp-content/...temple.jpg
رخ

رخ مهره‌ای قوی در شطرنج محسوب می‌شود که حضور آن به ویژه در انتهای بازی راهگشاست. رخ به همراه وزیر «سوارهای سنگین» نامیده می‌شوند. هر بازیکن شطرنج ۲عدد رخ در اختیار دارد و در مجموع ۴ رخ در کل صفحه موجود است که هر کدام در یکی از چهار گوشهٔ صفحهٔ شطرنج (A۱, A۸, H۱, H۸) قرار می‌گیرند. رخ در شطرنج به صورت عمودی و افقی حرکت می‌کند و می‌تواند در صورت نبودن مانع یا اشغال خانهٔ مقصد، یک ستون یا یک ردیف کامل را هم طی کند.

حرکت مهره رخ نماد دو ستون معبد سلیمان را نشان میدهد

بسم الله الرحمن الرحیم برای دوری شیطان
http://zkabbalah.persiangig.com/shatranj...leyman.jpg
http://www.grandjunctionlodge.com/i/brethren.jpg
http://www.victorialodge.ca/wp-content/u...01jpg.jpeg

برای دیدن ودانلود عکس ها وفیلم ها ومطالب بیشتر اینجا کلیک کنید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezakarimi ، ارتش1نفره ، زینت ، فاطمه خانم ، MohammadMeraj ، janali ، mohsen... ، حسن عزتي ، fardinho ، mhvvhm ، Detector ، تفکر ، yashar1374

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۳۸, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۲:۴۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #61
آواتار
(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۰:۵۰)در جستجوی سختی نوشته است:  با سلام
نه برادر بنده به درجه اجتهاد نرسیدم اما شخصا کلام امام معصوم (علیه السلام) رو به مجتهد غیر معصوم ترجیح نمی دهم. در مسایلی که می بینم یکسان نظر داده شده به همون عمل می کنم ولی اگر اختلافی بین دو نظر باشه به اونی عمل می کنم که گویندش اصلح باشه.
با تشکر

با سلام به شما!!

یعنی شما می فرمایید مجتهد از خودش حرف در می آورد و خلاف معصوم نظر می دهد؟

برادر من ... رجوع به احادیث فقهی کار متخصصه!!!

این که بنده و شما راه بفتیم حدیث ببینیم و حکم بدهیم که اصلا فلسفه ی تقلید رو زیر سوال می بره!!!

پس اجتهاد و فقه در دین چه می شود؟؟

------------

@ mhvvhm :

با سلام به شما!!

آخه برادر من کرسی آزاد اندیشی چه ربطی به تفسیر به رای داره؟؟

فکر رو باید در جای مخصوص به خودش به کار انداخت!!!

اجتهاد در دین راه داره!!! روش داره!!! همینطوری الکی نیست که هر کسی راه بیفته و تا یه حدیثی فقهی دید بخواد تعمیمش بده!!!!

برادر خیلی چیزها رو در حکم صادر کردن در نظر می گیرن!!! مثل شرایط مکانی و زمانی صدور حدیث!!! مثل در نظر گرفتن احادیث دیگه!!! ( می دونید چقدر حدیث میشه آورد که ظاهرا مخالف همدیگه اند؟؟ )

راه و روش دارد و تخصص و علم کافی می خواهد!!!

یا علی

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
۱۲:۵۰, ۱۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #62
آواتار
عبدالواحد نیشابوری به سند مذکور متن از فضل بن شاذان روایت کرده است که گفت :
از امام هشتم (علیه السلام) شنیدم می فرمود : هنگامیکه سر حسین بن علی (علیه السلام ) را به سوی شام بردند ، یزید-لعنت الله علیه- دستور داد آنرا در کناری نهادند و سفره غذا را گستردند ، و او _که لعنت خدا بر او باد_ با یارانش مشغول خوردن غذا و نوشیدن شراب آبجو شدند ، چون فارغ گشتند،امر کرد سر بریده حسین (علیه السلام ) را در طشتی به پیش تخت او نهادند و میز بازی شطرنج را روی آن طشت گذارد و با یارانش به بازی شطرنج مشغول شده ، و امام حسین و پدر و جدش را به مسخرگی یاد میکرد ، و چون ار همبازیش میبرد جام شراب (آبجو) را بر گرفته سه بار مینوشید ،آنگاه ته مانده آنرا در کنار طشتی که سر بریده امام علیه السلام در ان بود بر زمین میریخت.
آنگاه امام رضا علیه السلام فرمود :
پس هر کس از طرفداران ما میباشد باید از خوردن شراب و بازی شطرنج بپرهیزد ، و هر کس از شیعیان ما که دیده اش به شراب جو یا بازی شطرنج بیفتد امام حسین علیه السلام را یاد نماید و بر یزید و آل زیاد لعن فرستد ، خداوند عزوجل گناهانش را محو و نابود سازد ، هر چند به عدد ستارگان آسمان باشد .
به نقل از عیون اخبار الرضا -مولف شیخ صدوق -
ناشر دارالکتب الاسلامیه - جلد اول -باب سی (فرمایشات گهرباری از امام رضا علیه السلام )_ صفحه 691 _

گفته امام معصوم کافیه .نظر مراجع اگر خلافه امام معصوم باشه بی اعتباره.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، mhvvhm ، mohammad reza ، yektaparast
۱۲:۵۷, ۱۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #63
آواتار
سلام دوست عزیز جناب admirer
ببین دوست عزیز کسی اینجا تفسیر به رای نکرد ما داریم نظر می دیم نه فتوا!به نظر دادن راجبه هرکس و ناکسی می گن نظریه پردازی و آزاد اندیشی!قابل توجه شما!
درضمن فرض کن فتوا میدم(من غلط می کنم) فرض دیگه!
آیا قبول کردن و پیروی کردن از آدم مجهول الهویت مثل من کاره آدم عاقله؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا من بین فتوای مراجع عظام مقایسه کردم و تفسیر به رای کردم؟؟؟؟؟
پس منظور شما اینه این تالار برای فکر کردن نیست و ما نباید نظر خاصی بدیم؟؟و باید همچی روتین و خبری باشد و نه تحلیلی چالشی؟؟؟
خوب اگه اینطوریه:
1-چرا عضو آزاد می گیرید؟؟
2-نباید تالار می زدید و مانند سایت های پژوهشی و خبری وعده صادق و...... فقط تحلیل و نقد عزیزان دستدرکار سایت رو قرار می دادید و حق گذاشتن پست رو نمی دادید و حق گذاشتن ارسال را فقط با شرط فی*ل*تراسیون می زاشتید!نه اینکه یکی نظر بده سریع پاک شه یا پست قفل شه یا.....
در مورد احادیث متضاد حق با شماست!اما درمورد بازی شطرنج شما هیچ حدیثی نمی توانی بیاوری که تاییدش کرده باشه پس حرف شما ایراد داره!
وگرنه شما با آوردن یک حدیث موثق مخالف با احادیث دیگه می توانستی از همان اول این موضوع را که باید به مرجع رجوع کرد رو ختم به خیر می کردی!
پس..........نمی دونم خدایی داستان پشت پرده چیه!الله اعلم!
خدا همه مارو ببخشه وبیامرزه اینشاءالله اگه کسی رو به ناحق از دانستن حق و حقیقت باز داریم و منحرفش کنیم!
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، yektaparast
۱۳:۰۷, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۱۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #64
آواتار
دوستان آزاد اندیشانه مباحث خود را ادامه دهید

موفق و منصور باشید

صلاح مملکت خویش خسروان دانند

خداوند نگهدار و هادی همه ی ما

در ضمن این جمله:
(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۲:۵۰)بهار سمیع نوشته است:  گفته امام معصوم کافیه .نظر مراجع اگر خلافه امام معصوم باشه بی اعتباره.

معنایش این میشود که در باب مسائل فقهی کتاب بگیریم دستمون ببینیم ائمه چه میگویند
بنده گفتم رویکرد شما اگر باب بشود
کلّاً باید باب تقلید را بست
ما توسط خود اهل بیت امر شده ایم به اینکه مراجعه کنیم به فقها اگر فقیه نیستیم
نگفته اند برویم به سراغ خود اهل بیت در باب مسائل فقهی
گفته اند ما حجتیم بر علما و علما حجتند بر شما
با اینکار مخالف خود حکم اهل بیت داریم عمل میکنیم
بعدشم گفتم بعد از رجوع به احکام فقهی متفاوتی که در باب یک مسئله ی فقهی مجتهدین داده اند متناسب با اطلاعات خودتان بروید و از همانی که میدانید اصلح است و به حق نزدیک تر است تبعیت کنید
که خدا هم در قرآن همین را امر کرده

الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ.

کسانیکه میشنوند کلام را و تبعیت میکنند از بهترین و نیکوترین آن و آنها کسانی هستند که هدایتشان کرده خداوند و همانها هستند صاحبان عقلها

اما انحراف این است که بگوییم خود حدیث میخوانیم و خود حکم پیدا میکنیم!!!!!!!!

کاری که برایند این تاپیک این شده است

و مخالف دستور اهل بیت هم است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

این نتیجه ی بحث شما است

کلامی انحرافی که پایگاهی ندارد در فقه شیعه

مگر فقیه نظر شخصی میدهد

مگر امام خمینی که حکم به حلال بودن شطرنج داده اند این احادیث را نخوانده اند

خوب در همین حالا و در زمان امام هم بوده اند و هستند کسانی که نظرشان همان حرمت شطرنج است

میشود گفت ما با توجه به این روایات به نظرمان می آید که حکم فقیه مجتهدی که شطرنج را حرام میداند به حق نزدیک تر است و ما از او تقلید میکنیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما این یک کلام انحرافی است و مخالف دستور اهل بیت است:

(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۲:۵۰)بهار سمیع نوشته است:  گفته امام معصوم کافیه .نظر مراجع اگر خلافه امام معصوم باشه بی اعتباره.

و بنده تا وقتی در این تالار هستم
و با استناد به آیات و روایات چیزی را غلط بدانم با هیچ کس تعارف ندارم
چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید
حتی اگر نظر غلطی را از معاون تالار هم ببینم:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-86...l#pid97816

اگر هم جایی اشتباه کرده باشم صراحتاً میگویم اشتباه کرده ام و اشتباه خود را گردن میگریم:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-22...l#pid98128

خداوند نگهدارتان

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، Admirer ، mhvvhm ، وحید110 ، yektaparast
۱۳:۱۶, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۱۸ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #65
آواتار
@ mhvvhm :

با سلام مجدد به شما :

چند نکته :

1. خلط مبحث کردن راه مناسبی برای گریز از بحث نیست!! آسمون و ریسمون رو به هم بافتن دیگه نخ نما شده!! حذف پست، بسته شدن تاپیک، عضو آزاد و ... مربوط به اینجا نیستن!!!

2. بفرمایید به این سوال جواب بدهید : آیا مرجع تقلید از خودش حکم در می آورد؟؟ آیا مرجع تقلید خلاف حرف معصوم می گوید؟؟

3. در احکام خدا نظریه پردازی نداریم!!!!

4. رجوع به احدایث فقهی کار متخصص است!!!

5. هر کسی که حرفی می زند باید تا آخر سر حرف خود بماند و یا قانع کند و یا قانع شود!!! مگر این که عاقل نباشد!! ماهیت بحث و گفت و گو همین است!!!

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm
۱۳:۲۸, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۶ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #66
آواتار
سلام دوست گرامی admirer
من یک بار جواب وحید 110 رو راجبه فتوای آیت الله خمینی دادم!بخواهی 1000000باره دیگه هم توضیح میدم!

(۱۱/اسفند/۹۰ ۱۴:۱۸)mhvvhm نوشته است:  در ضمن تویه نامه آیت الله خمینی(رحمة الله علیه) آورده شده اگه بازی برد و باخت نداشته باشه اشکال نداره!
بنظر شما امام نمی دونسته شطرنج گرگم به هوا نیست بلاخره یطرف پیروز هست!
اتفاقا من فکر میکنم امام از قصد اینطوری گفته تا ما با فکر به تناقض برسیم!انوقت خیلی ها قائل به حرمت شطرنج نبودن الانم نیستن امام با جمله بقوله معروف با پنبه سرشون رو برید ,گذاشت هرکس واقعا نور ایمان داره اصل قضیه رو بفهمه!
حتی این زیرکی توتمامی صحبت های امام دیده میشه!من عاشق امام خمینی هستم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خوب بازی شطرنج تو فرهنگ عامیانه بی برد و باخت میتونه باشه؟؟؟اگه برد و باختی وجود نداره پس شطرنج و جابجایی مهره ها بی معنی هست!! یعنی ما واسه هیچی نشستیم سر بازی؟؟؟؟؟؟بازی فوتبال بی برد و باخت میشه؟؟؟؟؟بلخره یکی میبره میبازه یه مساوی هست!
مگر یکی از لایل حرمت قمار اختلاف و دشمنی بین مومنین نیست!با برد و باخت بلاخره یه حس اختلاف بین مومنین می افته هرچند پیروزی اهمیت نداشته باشه!

یکم تفکر!

کسی در احکام خدا نظریه پردازی نکرد ما رو دلایل علمی و عقلی شطرنج حرام احکام نظریه پردازی کردیم نه خود احکام!تمامی احکام الهی علمی هستن و بهترین روش برای دکشون تحقیق روشون هست!درضمن احکام واحادیث رو نیز با حرفهامون تایید کردیم!!اصلا جمله شما هیچ ربطی به کاره ما نداره!اشتباه گرفتی برادر!
رجوع به احکام فقهی برای صادر کردن حکم کاره متخصص هست!ما که نمی خواهیم فتوا صادر کنیم!1000000بار!ما می خواهیم رو حرام بودن یا نبودن فتوای عزیزان را بررسی کنیم و نظریه بپردازیم!
چشم چشم من اینجام تا شما منو قانع کنی حرام هست یا نه!من آماده هرگونه بحث علمی مخالف با احادیث معصومین(علیه السلام) هستم!دلایل خود رو بفرمایید!سرو پا گوشیم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin
۱۳:۴۶, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۸ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #67
آواتار
دوست عزیز ... میشه بفرمایید امام خمینی کجا همچنین حرفی زده اند؟

امام فرموده بود اگر از حالت غمار خارج شده باشد و ورزش فکری تلقی شود اشکالی ندارد!!!!!

ضمنا شرط بندی در هر بازی ای جایز نیست!!! ( به غیر از دو_سه مورد خاص )

حتی اگر فوتبال هم همراه با شرط بندی باشد حرام است!!!

بفرمایید استفتاء امام را عینا بیاورید تا ببینیم کجا همچنین حرفی زده شده!!

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، rahbin
۱۳:۴۹, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۵۰ توسط حسنیه.)
شماره ارسال: #68
آواتار
(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۰۷)علی 110 نوشته است:  دوستان آزاد اندیشانه مباحث خود را ادامه دهید

موفق و منصور باشید

صلاح مملکت خویش خسروان دانند

خداوند نگهدار و هادی همه ی ما

در ضمن این جمله:

معنایش این میشود که در باب مسائل فقهی کتاب بگیریم دستمون ببینیم ائمه چه میگویند
بنده گفتم رویکرد شما اگر باب بشود
کلّاً باید باب تقلید را بست
ما توسط خود اهل بیت امر شده ایم به اینکه مراجعه کنیم به فقها اگر فقیه نیستیم
نگفته اند برویم به سراغ خود اهل بیت در باب مسائل فقهی
گفته اند ما حجتیم بر علما و علما حجتند بر شما
با اینکار مخالف خود حکم اهل بیت داریم عمل میکنیم
بعدشم گفتم بعد از رجوع به احکام فقهی متفاوتی که در باب یک مسئله ی فقهی مجتهدین داده اند متناسب با اطلاعات خودتان بروید و از همانی که میدانید اصلح است و به حق نزدیک تر است تبعیت کنید
که خدا هم در قرآن همین را امر کرده

الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ.

کسانیکه میشنوند کلام را و تبعیت میکنند از بهترین و نیکوترین آن و آنها کسانی هستند که هدایتشان کرده خداوند و همانها هستند صاحبان عقلها

اما انحراف این است که بگوییم خود حدیث میخوانیم و خود حکم پیدا میکنیم!!!!!!!!

کاری که برایند این تاپیک این شده است

و مخالف دستور اهل بیت هم است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

این نتیجه ی بحث شما است

کلامی انحرافی که پایگاهی ندارد در فقه شیعه

مگر فقیه نظر شخصی میدهد

مگر امام خمینی که حکم به حلال بودن شطرنج داده اند این احادیث را نخوانده اند

خوب در همین حالا و در زمان امام هم بوده اند و هستند کسانی که نظرشان همان حرمت شطرنج است

میشود گفت ما با توجه به این روایات به نظرمان می آید که حکم فقیه مجتهدی که شطرنج را حرام میداند به حق نزدیک تر است و ما از او تقلید میکنیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما این یک کلام انحرافی است و مخالف دستور اهل بیت است:

و بنده تا وقتی در این تالار هستم
و با استناد به آیات و روایات چیزی را غلط بدانم با هیچ کس تعارف ندارم
چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید
حتی اگر نظر غلطی را از معاون تالار هم ببینم:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-86...l#pid97816

اگر هم جایی اشتباه کرده باشم صراحتاً میگویم اشتباه کرده ام و اشتباه خود را گردن میگریم:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-22...l#pid98128

خداوند نگهدارتان

هر کس میتونه به فتوای مرجعی بره بعد از تحقیق به اعلمیت ایشون مطمدنه.
اگر کلی به حرف من نگاه کنید شاید مشکل سازه بشه،قبول .بعضی احکام ممکنه در شرایط خاص جامعه تغییر کنن مثل شطنج الان یا توتون تنباکو در دوره خودش
اما گمان نکنم مثلا ارکان نماز هیچ وقت تغییر کنه.نمیشه به صرف اجتهاد شخصی بدون سوال و جواب حرفش رو قبول کرد خطا برای علمای تراز اول هم اتفاق افتاده نمونش شیخ مفید.
اگر اشتباه نکنم امام صادق هستند که در حدیثی میفرمایند سخنان ما را به قرآن عرضه کنید اگر خلاف آن بود اشتباه به دستتان رسیده فکر میکنم در رابطه با فتوای مراجع هم بشه اینکارو با احادیث معتبر انجام داد.
اگر اشتباه میکنم روشنم کنید .من اشتباهم رو گردن میگیرم
سپاس
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، rahbin
۱۴:۰۴, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۰ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #69
آواتار
سلام دوست عزیز
راست میگی بنظر من اشتباه کردم امام جمله بالا را نگفتن!
حالا شدی یه ناظر خوب!
اصلا حرف شما و آقایون عظام درست اگه از استفاده قمار دربیاد و بازی فکری باشه اشکال نداره!
اما بازم دلیل نمیشه به معصومین و بنده که نظریه راجبه دلایل حرمت زمین شطرنجی حدیث ونظریه دادیم انگه فتوا بدی!
اگه امام حکم راجبه خود بازی داده دلیلی برزمین شطرنجی و مهره ها و نگاه کردن بهشون نیست!
درضمن امام خمینی(رحمة الله علیه) و مراجع عظام راجبه زمین شطرنجی و مهره های شطرنج و نگاه کردن بهش هیچ حکمی ندادن پس میشه به احادیث قسمت هایش که به بالا اشاره کرده استناد کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!
۱۴:۱۲, ۱۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #70
آواتار
(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۹)بهار سمیع نوشته است:  [quote

هر کس میتونه به فتوای مرجعی بره بعد از تحقیق به اعلمیت ایشون مطمدنه.

بله ما هم همین را گفتیم

[/font]
[align=RIGHT]اگر کلی به حرف من نگاه کنید شاید مشکل سازه بشه،قبول .ب

با تشکر از انصافتان

اگر کلی به حرف من نگاه کنید شاید مشکل سازه بشه،قبول .بعضی احکام ممکنه در شرایط خاص جامعه تغییر کنن مثل شطنج الان یا توتون تنباکو در دوره خودش
اما گمان نکنم مثلا ارکان نماز هیچ وقت تغییر کنه.
علمای شیعه هم در ارکان اختلافی ندارند و بخش عمده ای از رساله های عملیه یکسان است در بین علمای شیعه

نمیشه به صرف اجتهاد شخصی بدون سوال و جواب حرفش رو قبول کرد خطا برای علمای تراز اول هم اتفاق افتاده نمونش شیخ مفید.

وظیفه ی ما در اصول دین سوال و جواب است و در فروع دین اول پیدا کردن اعلمترین و متقی ترین مجتهد و بعد تقلید از کسی که با تحقیق او را اعلم و متقی تر دانسته ایم
و نه زیر سوال بردن احکام فقهی اون شخص که اینکار باز میشه عمل بر طبق تشخیص فردی در احکام فقهی
باز همان انحراف معروف دینداری ما که در اصول مقلدیم و در فروع مجتهد
علمش را نداریم
برای فهمیدن چراهایش باید فقه بدانیم نه یک یا دو حدیث یا چند حدیث را ملاک بگیریم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
فقه با خواندن حدیث فرق دارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!

خطا برای علمای تراز اول هم اتفاق افتاده نمونش شیخ مفید.
بله اتقاق افتاد
اما چه کسی اشتباهش را تصحیح کرد
خود امام زمان علیه السلام
که حجت خدا هست بر علما
نه یک فرد عامی
برای افراد عامی قرار نیست زیر سوال برده شود احکام فقهی که یک فقیه میدهد!!!!!!!!!!

[font=Tahoma]اگر اشتباه نکنم امام صادق هستند که در حدیثی میفرمایند سخنان ما را به قرآن عرضه کنید اگر خلاف آن بود اشتباه به دستتان رسیده
نه اشتباه نکرده اید درست است

[font=Tahoma] فکر میکنم در رابطه با فتوای مراجع هم بشه اینکارو با احادیث معتبر انجام داد.
[font=Tahoma]اگر اشتباه میکنم روشنم کنید .من اشتباهم رو گردن میگیرم
[align=RIGHT]

سپاس

نه دیگه روایاتی بر این معنا نداریم
این نظر شخصی است که میشود با احکام مراجع هم همین کار را کرد
با احکام مراجع اگر ما فقیه نیستیم و دیدیم حکمی کرده یک مرجع که با نظر امام معصوم متفاوت است
باید رفت سراغ یک مرجع دیگه که حکمش با نظر معصوم به نظر ما نزدیک تر است
یعنی عمل کرد به دستور اهل بیت
در باب مراجعه به علما در مسائل فقهی و تقلید از عالم فقیه مجتهد کرد که آن را هم باید با تحقیق انتخاب کرد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، وحید110
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا