|
آیا قمه زنی حرام است؟
|
|
۲۱:۱۸, ۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام علیکم
به نظر من چون قمه زنیءمهر امام حسین بهش خورده بعضی از فقها نظری نداده اند. البته نظر مراجع هم خیلی مهم است |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۱۹, ۸/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۲ ۰:۲۷ توسط حسین14.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۷/شهریور/۹۲ ۲۲:۴۷)ehsanagiyan نوشته است: واقعا چه می کنن دوستان اینجا با با من شوخی کردم چرا جدی می گیرین نمی دونم چرا شوخی بودن حرفم تابلو نبود در هرحال نمی دونم دوستان چرا مغلطه می کنن یعنی چه کار مال سید الشهدا هست برو خودت رو بکش!!!!! آسیب به بدن و سلامتی و ... چه برای خود شخص چه دیگری حرام است اون که تو راه امام خودت جان فشانی کنید یه بحث دیگه هست المومن کیس لطفا خودتون متوجه شید و خودتون رو به گیجی نزنید شیعه از این زخم ها زیاد خورده و راه بلد راهه پس باز تاکید می کنم خودتون رو به نفهمی نزنید کار برای امام اگه با قانون دین فرق کنه پس بی برو برگرد مال امام نیست اون کربلا هم شرایط دیگری بود تاکید مجدد المومن کیس خودتون رو به افکار خوارجی نزنید |
|||
|
|
۰:۲۴, ۸/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/شهریور/۹۲ ۱۴:۳۳ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
به نظر من قمه زدن درست نیست
|
|||
|
|
۰:۳۵, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
داداش مثل اینکه شما ایستگاه بنده رو گرفتید.شما بهونه های بنی اسراءیلی میارید
|
|||
|
۰:۳۷, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان گرامی این بحث مخصوصا در حال حاضر فایده چندانی ندارد چرا که نیاز شدیدی به وحدت است. در بین تمام مسلمانان در ضمن لطفا با سند و مدرک صحبت کنید و از صحبت های کنایه آمیز و کوتاه خودداری کنید |
|||
|
|
۰:۴۵, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
بنده به نوبه خودم از تمام افراد عذر خواهی میکنم یاعلی
![]()
|
|||
|
|
۱:۳۰, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
و بذل مهجته فيك ليستنقذ عبادك من الجهالة و حيرة الضلالة(فرازی از زیارت اربعین) و اَمّا الحوادث الواقعة فارجعوا فیها الی رواة احادیثنا(قسمتی از توقیع مشهور حضرت بقیه الله الاعظم) در ابتدا توجه شما را به کلیپ زیر جلب می کنم بطور خیلی خلاصه ما پیرو مرجعیت هستیم نه پیرو مداحان بی سواد حکم ولی فقیه در باب اعمال ممنوع در عزاداری اباعبدالله الحسین(علیه السلام) بنده خيلى متأسفم كه بگويم در اين سه، چهار سال اخير، برخى كارها در ارتباط با مراسم عزادارى ماه محرّم ديده شده است كه دستهايى به غلط، آن را در جامعه ما ترويج كردهاند. كارهايى را باب مىكنند و رواج مىدهند كه هر كس ناظرِ آن باشد، برايش سؤال بهوجود مىآيد. بهعنوال مثال، در قديمالايام بين طبقه عوامالنّاس معمول بود كه در روزهاى عزادارى، به بدن خودشان قفل مىزدند! البته، پس از مدتى، بزرگان و علما آن را منع كردند و اين رسمِ غلط برافتاد. اما باز مجدّداً شروع به ترويج اين رسم كردهاند و شنيدم كه بعضى افراد، در گوشه و كنار اين كشور، به بدن خودشان قفل مىزنند! اين چه كارِ غلطى است كه بعضى افراد انجام مىدهند!؟ قمهزدن نيز همينطور است. قمهزدن هم از كارهاى خلاف است. مىدانم عدّهاى خواهند گفت: «حق اين بود كه فلانى اسم قمه را نمىآورد.» خواهند گفت: «شما به قمهزدن چهكار داشتيد؟ عدّهاى مىزنند؛ بگذاريد بزنند!» نه؛ نمىشود در مقابل اين كارِ غلط سكوت كرد. اگر بهگونهاى كه طىّ چهار، پنج سال اخيرِ بعد از جنگ، قمهزدن را ترويج كردند و هنوز هم مىكنند، در زمان حيات مبارك امام رضواناللَّهعليه ترويج مىكردند، قطعاً ايشان در مقابل اين قضيه مىايستادند. كارِ غلطى است كه عدّهاى قمه بهدست بگيرند و به سر خودشان بزنند و خون بريزند. اين كار را مىكنند كه چه بشود؟! كجاى اين حركت، عزادارى است؟! البته، دست بر سر زدن، به نوعى نشانه عزادارى است. شما بارها ديدهايد، كسانى كه مصيبتى برايشان پيش مىآيد، برسروسينه خود مىكوبند. اين نشانه عزادارىِ معمولى است. اما شما تا به حال كجا ديدهايد كه فردى به خاطر رويكرد مصيبتِ عزيزترين عزيزانش، با شمشير برمغز خود بكوبد و از سرِ خود خون جارى كند؟! كجاى اين كار، عزادارى است؟! قمهزدن، سنّتى جعلى است. از امورى است كه مربوط به دين نيست و بلاشك، خدا هم از انجام آن راضى نيست. علماى سلف دستشان بسته بود و نمىتوانستند بگويند «اين كار، غلط و خلاف است.» امروز روز حاكميت اسلام و روز جلوه اسلام است. نبايد كارى كنيم كه آحاد جامعه اسلامىِ برتر، يعنى جامعه محبِ اهلبيت عليهمالسّلام كه به نام مقدس ولىِّ عصر ارواحنافداه، به نام حسينبنعلى عليهالسّلام و به نام اميرالمؤمنين عليهالصّلاةوالسّلام، مفتخرند، در نظر مسلمانان و غيرمسلمانان عالم، بهعنوان يك گروه آدمهاى خرافىِ بىمنطق معرفى شوند. من حقيقتاً هر چه فكر كردم، ديدم نمىتوانم اين مطلب - قمهزدن - را كه قطعاً يك خلاف و يك بدعت است، به اطّلاع مردم عزيزمان نرسانم. اين كار را نكنند. بنده راضى نيستم. اگر كسى تظاهر به اين معنا كند كه بخواهد قمه بزند، من قلباً از اوناراضىام. اين را من جدّاً عرض مىكنم. يك وقت بود در گوشه و كنار، چند نفر دوْرِ هم جمع مىشدند و دور از انظار عمومى مبادرت به قمهزنى مىكردند و كارشان، تظاهر - به اين معنا كه امروز هست - نبود. كسى هم به خوب و بدِ عملشان كار نداشت؛ چرا كه در دايره محدودى انجام مىشد. اما يك وقت بناست كه چند هزار نفر، ناگهان در خيابانى از خيابانهاى تهران يا قم يا شهرهاى آذربايجان و يا شهرهاى خراسان ظاهر شوند و با قمه و شمشير برسر خودشان ضربه وارد كنند. اين كار، قطعاً خلاف است. امام حسين عليهالسّلام، به اين معنا راضى نيست. من نمىدانم كدام سليقههايى و از كجا اين بدعتهاى عجيب و خلاف را وارد جوامع اسلامى و جامعه انقلابى ما مىكنند؟! اخيراً يك بدعت عجيب و غريب و نامأنوس ديگر هم در باب زيارت درست كردهاند! بدين ترتيب كه وقتى مىخواهند قبور مطهّر ائمّه عليهمالسلام را زيارت كنند، از درِ صحن كه وارد مىشوند، روى زمين مىخوابند و سينهخيز خود را به حرم مىرسانند! شما مىدانيد كه قبر مطهّر پيغمبر صلواةاللَّهعليه و قبور مطهّر امام حسين، امام صادق، موسىبنجعفر، امام رضا و بقيه ائمّه عليهمالسّلام را همه مردم، ايضاً علما و فقهاى بزرگ، در مدينه و عراق و ايران، زيارت مىكردند. آيا هرگز شنيدهايد كه يك نفر از ائمّه عليهمالسّلام و يا علما، وقتى مىخواستند زيارت كنند، خود را از درِ صحن، بهطور سينهخيز به حرم برسانند؟! اگر اين كار، مستحسن و مستحب بود و مقبول و خوب مىنمود، بزرگان ما به انجامش مبادرت مىكردند. اما نكردند. حتى نقل شد كه مرحوم آيتاللَّهالعظمى آقاى بروجردى رضواناللَّهتعالىعليه، آن عالم بزرگ ومجتهد قوى و عميق و روشنفكر، عتبهبوسى را با اينكه شايد مستحب باشد، منع مىكرد. احتمالاً استحبابِ بوسيدن عتبه، در روايت وارد شده است. در كتب دعا كه هست. به ذهنم اين است كه براى عتبه بوسى، روايت هم وجود دارد. با اينكه اينكار مستحب است، ايشان مىگفتند «انجامش ندهيد، تا مبادا دشمنان خيال كنند سجده مىكنيم؛ و عليه شيعه، تشنيعى درست نكنند.» اما امروز، وقتى عدّهاى وارد صحن مطهّر علىبنموسىالرّضا عليهالصّلاةوالسّلام مىشوند، خود را به زمين مىاندازند و دويست متر راه را بهطور سينهخيز مىپيماند تا خود را به حرم برسانند! آيا اين كار درستى است؟ نه؛ اينكار، غلط است. اصلاً اهانت به دين و زيارت است. چهكسى چنين بدعتهايى را بين مردم رواج مىدهد؟ نكند اين هم كار دشمن باشد؟! اينها را به مردم بگوييد و ذهنها را روشن كنيد. بيانات در دیدار جمعی از روحانيون كهگيلويه و بويراحمد ۱۳۷۳/۰۳/۱۷ در پایان توجه شما را به این شبه عزاداری حضرت قاسم (علیه السلام) جلب می کنم که توسط این افراد منحرف اجرا شده یک زمانی روضه حضرت قاسم (علیه السلام) روضه وفاداری به امام زمان وقت و بر عهد و پیمان ماندن بود و حالا شد عروسی پسر نوجوان به همراه این کارهای وقیح بادا بادا مبارک بادا ... (هذا يَوْمٌ تَبرَّکَتْ بِهِ بَنُو اُمَيَّةَ وَ ابْنُ آکِلَةِ الَْآکبادِ اللَّعينُ ابْنُ اللَّعينِ) اگر اجازه بدهیم هزار انحراف دیگر نیز در عاشورا وارد می کنند اللهم اجعلنی عندک وجیها بالحسین علیه السلام فی الدنیا و الاخره |
|||
|
|
۱۳:۱۶, ۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
خب دوستی که گفتن شما می دونی دل اماکم حسیت شاد نمی شه دوست عزیز من سوالم اینه
چه سودی در این هست که شما قمه بزنی؟ و خونی بشی؟ و آیا امام حسن راضیه که با این کار شما باعث تخریب چهره ی شیعه در جهان بشی؟ و سوال آخرم هم اینه که تعریف حق النفس چیست؟ چون ما سه نوع حق داریم حق الله حق ناس و حق نفس. این سومیه چجیه؟ |
|||
|
|
۱۸:۲۱, ۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۳۶ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۷/شهریور/۹۲ ۲۱:۲۹)خادم الزهرا نوشته است: [خوش جال می شه شما خودت رو خونی کنی؟اگه شما به قمه زنی می گی عشق به امام حسین(علیه السلام) پس هیچ کدوم از بزرگای ما عاشق نبودند. فقط حمید علیمی عاشق واقعیه!! عجبم از بعضیا که اسم بی عقلی رو گذاشتند عشق!! حجت آخر برای اهل تعقل:[/font] نظر برخی از مراجع عظام شیعه در باره قمه زنی آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله) سـؤال [/b]1460: در روز عاشورا مراسمى مانند قمه زنى و پابرهنه وارد آتش و ذغال روشن شدن برگزار مى[b]شود که علاوه بر اینکه باعث بدنام شدن مذهب شیعه اثنى عشرى در انظار علما و پیروان مذاهب اسلامى و مردم جهان مىشود، ضررهاى جسمى و روحى هم به این اشخاص وارد مىکند و همچنین موجب توهین به مذهب مىگردد، نظر شریف حضرتعالى در اینباره چیست؟ پاسـخ: هر کارى که براى انسان ضرر داشته و یا باعث وهن دین و مذهب گردد حرام است و مؤمنین باید از آن اجتناب کنند و مخفى نیست که بیشتر این امور باعث بدنامى و وهن مذهب اهل بیت(علیهمالسلام) مىشود و این از بزرگترین ضررها و خسارتهاست. سـؤال 1461: پاسـخ: آیا قمه زدن بهطور مخفى حلال است یا اینکه فتواى شریف حضرت عالى عمومیت دارد؟ قمه زنى علاوه بر اینکه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمىشود و سابقهاى در عصر ائمه(علیهمالسلام) و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأییدى هم به شکل خاص یا عام از معصوم(علیهالسلام) در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مىشود بنا بر این در هیچ حالتى جایز نیست [/b] . 2) آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (قدس سره) سـؤال 2173: آیا قمهزنى جایزاست؟ چنانچه در این مورد نذرى وجود داشته باشد، وظیفه چیست؟ پاسـخ: [b]3) آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)با توجه به گرایشى که نسبت به اسلام و تشیع بعد از پیروزى انقلاب اسلامى ایران در اکثر نقاط جهان پیدا شده، و ایران اسلامى به عنوان امّ القراى جهان اسلام شناخته مىشود، و اعمال و رفتار ملت ایران به عنوان الگو و بیانگر اسلام، مطرح است لازماست در رابطه با مسایل سوگوارى و عزادارى سالار شهیدان حضرت ابى عبدالله الحسین(علیه السلام)به گونهاى عمل شود که موجب گرایش بیشتر و علاقمندى شدیدتر به آن حضرتو هدف مقدس وى گردد پیداست در این شرایط، مسأله قمه زدن نه تنها چنین نقشى ندارد،بلکه به علّت عدم قابلیت پذیرش و نداشتن هیچگونه توجیه قابل فهم مخالفین، نتیجه سوءبر آن مترتب خواهد شدلذا لازم است شیعیان علاقمند به مکتب امام حسین (علیهالسلام) از آن خوددارى کنند. و چنانچه در این مورد نذرى وجود داشته باشد، نذر واجدشرایط صحّت و انعقاد نیست. [/b] سـؤال: حکم ضرب و جرح بدن در عزاداری اباعبدا[b]... چیست؟ لطفا نظر خود را راجع به سینه زنی ، زنجیر زنی و قمه زنی به طور مجزا و شفاف بیان کنید. پاسـخ: [b]4) آیت الله العظمی سیستانی (مدظله)عزاداری خامس آل عبا از مهمترین شعائر دینی و رمز بقای تشیع می باشد ولی بر عزاداران عزیز لازم است از کارهایی که موجب وهن مذهب می گردد و یا آسیبی به بدن آنها وارد می کند خودداری کنند [/b] سـؤال: نظر آیت الله سیستانی نسبت به قمه زنی چیست؟ پاسـخ: 5) آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله)[b]باید از کارهایی که عزاداری را خدشهدار میکند اجتناب شود. سـؤال 597: آیا قمه زدن جایز است چنانچه در این مورد نذری وجود داشته باشد وظیفه چیست؟ [b]پاسـخ: سـؤال: قمه و زنجیر چاقویی زدن و تیغ کشیدن در مجلس عزای اهلبیت چه حکمی دارد اگر خصوصی باشد و عمومی چه حکمی دارد؟ پاسـخ1: چیزی که در شرایط کنونی مایهٴ وهن اسلام است مانند قمه زدن وجایز نیست. پاسـخ2: چیزی که مایهٴ تعظیم شعائر اسلام یا سبب هتک نیست مانند زنجیر زدن جایز است. 7) آیت الله العظمی سبحانی مدظله) سـؤال: پاسـخ: جایز نیست. والله العالمآیا قمه زنى در زمان حاضر جایز است یا خیر؟ 8) آیت الله العظمی مظاهری (مدظله) [b][font=Tahoma]سـؤال: آیا می شود در خفا و دور از چشم بقیه قمه زد؟ پاسـخ: چون در جمهوری اسلامی ممنوع است باید عمل نشود. سـؤال: قمه زدن از نظر فقهی چه حکمی دارد؟ پاسـخ: چون ولایت فقیه نهی از آن کردهاند همه باید از این کار پرهیز کنند گر چه مقلّد کسی باشند که جایز بداند.
|
|||
|
|
۱۹:۲۸, ۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
داداش ,ما بی عقل
![]() یاعلی در ضمن اگه دوباره با کسی مثل من خاستی بحث کنی,مراقب حرف زدنت باش. |
|||
|
|
۲:۲۶, ۱۰/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم برادر گرامی آنطور که از سخنان شما بر می آید قمه زنی را کاری پسندیده و خیر می دانید. و خیر بودن آن را نیز با تکیه به مراجعی می دانید که در قید حیات نیستند. و فقط بعضی از مراجع (که تلویحا یا مستقیماً با نظام اسلامی ایران مشکل دارند و تمام انرژی خود را صرف اثبات طاغوت بودن این نظام شیعی می کنند) روی این بدعت تأکید دارند. اکنون به ما سند بدهید که این مراجع خود یا خانواده شان در این کار خیر شرکت کرده اند چون بالاخره در کار خیر باید شتاب کرد و کسی که فتوا به استحباب یا واجب بودن این کار می دهد خود باید پیش قدم شود. البته قصد موشکافی این امر را ندارم ولی فکر می کنم جای فرعی و اصلی عوض شده است ما اگر لیاقت داشته باشیم همیشه عزاداری کرده و می کنیم(و افتخار ما این است) ولی این را می دانیم هدف از قیام امام حسین (علیه السلام) محدود به این عزاداری نیست. امر به معروف و نهی از منکر امر به معروف و نهی از منکر که بزرگترین منکر حال حاضر جهان صهیونیزم و استکبار جهانیست و بزرگترین معروف حال حاضر نیز کمک به برقراری و زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. از شما می خواهم که از بعضی از آقایان که اسمشان را نمی برم سوال کنید در مورد این دو امر اصلی چه کرده اند؟ در مورد وحدت بین مسلمانان چه کرده اند؟ شهید حسن شحاته ای که دیروز سنی بود آیا مصداق برخی کلمات بعضی از آقایان است؟ چرا در شبکه های وهابی حکومت ایران این همه تخریب می شود؟ جواب این سوالات را به وجدان افرادی واگذار می کنم که دانسته یا نادانسته در برابر هدایت مردم سد سبیل کرده اند و عملاً راه تفکر حجتیه را دنبال می کنند. [/b] |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |