کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حضرت آدم نزدیک 7000 سال قبل هبوط کرد
۱۳:۲۸, ۲۱/آبان/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آبان/۹۴ ۱۳:۳۲ توسط قلب.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

در تاریخ ادیان آمده که نسل انسان کنونی مقصود قرآن از آدم تا کنون نزدیک 7000 سال پیش بوده است

کتاب منتهی الامال

هیچ منافاتی بین این دو مطلب وجود ندارد. اگر گفته می شود که خلقت آدم مربوط به حدود شش یا هفت هزار سال پیش است، می تواند منظور نسل جدیدی از انسان باشد که از حضرت آدم (علیه السلام) است و چه بسا قبل از این نسل، هزاران نسل از انسان وجود داشته و منقرض شده باشد . شواهد زیادی وجود دارد که قبل از حضرت آدم (علیه السلام)، انسان هایی که از نسل آن حضرت نبوده اند، زندگی می کرده اند.
و این البته با آموزه های قرآن مجید و روایات اسلامی هم
سازگاری دارد. [1]

مرحوم علامه طباطبائى (رحمة الله علیه) در ذیل آیه 1 سوره نساء مى گوید: از ظاهر آیه برمى آید که مراد از "نفس واحده"، آدم و مراد از "زوجها" حوا است که پدر و مادر نسل انسان اند و ما نیز از آن نسل هستیم، [2] و به طورى که از ظاهر قرآن کریم برمى آید، همه افراد نوع انسان به این دو تن منتهى مى شوند. از آیه شریفه برمى آید که نسل موجود از انسان، تنها به آدم و همسرش منتهى مى شود و جز این دو نفر، هیچ کس دیگرى در انتشار این نسل دخالت نداشته است.

در تاریخ یهود آمده است که عمر نوع بشر از روزى که در زمین خلق شده تا کنون، بیش از حدود هفت هزار سال نیست که اعتبار عقلى هم با این تاریخ مساعد است. پس اعتبار عقلى هم همان را مى گوید که تاریخ گفته است. لیکن دانشمندان طبقات الارض و به اصطلاح "ژئولوژى" معتقدند که عمر نوع بشر بیش از میلیون ها سال است.

این اعتقاد ایشان است، امّا ادلّه اى که آورده اند قانع کننده نیست. دلیلى نیست که بتواند اثبات کند این فسیل ها، بدن سنگ شده اجداد همین انسان هاى امروزى است، و دلیلى نیست که بتواند این احتمال را رد کند که این اسکلت هاى سنگ شده مربوط به یکى از ادوارى است که انسان هایى در زمین زندگى مى کرده اند؛ چون ممکن است چنین بوده باشد، و دوره ما انسان ها متصل به دوره فسیل هاى نامبرده نباشد، بلکه انسان هایى قبل از آفرینش آدم ابوالبشر در زمین زندگى مى کرده اند و سپس منقرض شده باشند، و این پیدایش انسان ها و انقراضشان تکرار شده باشد تا پس از چند دوره، نوبت به نسل حاضر رسیده باشد.

قرآن کریم به طور صریح و آشکار، کیفیت پیدایش انسان در زمین را بیان نکرده که آیا ظهور انسان در زمین، منحصر در همین دوره فعلى است که ما در آن قرار داریم، و یا دوره هاى متعددى داشته، و دوره ما آخرین ادوار آن است؟

ممکن است از بعضى آیات قرآن استشمام کرد که قبل از آفرینش حضرت آدم، ابوالبشر و نسل او، انسان هایى دیگر در زمین زندگى مى کرده اند چنان که می فرماید: "و زمانى که پروردگارت به فرشتگان فرمود: مى خواهم در زمین جانشینى بگذارم، گفتند [باز] در زمین کسانى مى گذارى که در آن فساد کنند و خونها بریزند". [3]

مرحوم علامه طباطبائی می فرماید: از آیه 30 سوره بقره می توان استشمام کرد که قبل از خلقت آدم (علیه السلام)، انسان هایی هم زندگی می کردند که فرشتگان با سابقه ذهنی که از آنها داشتند از خداوند می پرسند: آیا کسی را خلق می کنی که فساد کرده و خونریزی می کند.4

از این آیه برمى آید، قبل از آفرینش بنى نوع آدم، دوره دیگرى بر انسانیت گذشته است و فرشتگان با آنها آشنا بوده و سابقه آنها را داشته اند.

در بعضى از روایات وارده از ائمه (علیه السلام) مطالبى آمده که سابقه ادوار بسیارى از بشر را قبل از دوره حاضر اثبات مى کند.
شیخ صدوق در کتاب توحید• از امام صادق (علیه السلام) روایتى آورده که در ضمن آن امام (علیه السلام) به راوى فرموده: "شاید شما گمان مى کنید که خداى عزوجل غیر از شما هیچ بشر دیگرى را نیافریده است. نه، چنین نیست، بلکه هزار هزار آدم آفریده که شما از نسل آخرین آنها هستید". [5]

مرحوم صدوق همچنین در کتاب خصال، از امام باقر (علیه السلام) روایت کرده که فرمود: "خداى عزوجل از روزى که زمین را آفریده، هفت عالم را در آن خلق (و سپس منقرض کرده است) که هیچ یک از آن عوالم از نسل آدم ابوالبشر نبوده اند و خداى تعالى همه آنها را از پوسته روى زمین آفرید و نسلى را بعد از نسل دیگر ایجاد کرد و براى هر یک، عالمى بعد از عالم دیگر پدید آورد تا در آخر، آدم ابوالبشر را بیافرید و ذریه اش را از او منشعب ساخت. [6] ، [7]

براین اساس؛ اگر از آثار به جای مانده در غارها پی برده شود که تاریخ آن به میلیون ها سال پیش برمی گردد، باید گفت که این آثار به جای مانده، مربوط به انسان های نسل کنونی نیست؛ زیرا ظاهرا داستان خلقت حضرت آدم (علیه السلام) به بیش از 7000 سال پیش نمی رسد. [8]

[1] برگرفته از سؤال 637 (سایت: 701).[2] ترجمه المیزان، ج‏4، ص 214، قم، دفتر انتشارات اسلامی، 1417.[3] بقره، 30 ، "وَ إِذْ قالَ رَبُّکَ لِلْمَلائِکَةِ إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فیها مَنْ یُفْسِدُ فیها وَ یَسْفِکُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَ نُقَدِّسُ لَکَ قالَ إِنِّی أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون".‏[4] ترجمه المیزان، ج 4، ص 223.[5] شیخ صدوق، توحید، ص 277، ج 2، چاپ تهران.[6] شیخ صدوق، خصال، ج 2، ص 652، ح 54.[7] برگفته از پایگاه پرسمان قرآنی.[8] برای آگاهی بیشتر، نک: نمایه: عمر نوع بشر از منظر قرآن، سؤال 637 (سایت: 701).

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، Hadiss313 ، zahra11 ، 313s.w.o

آغاز صفحه 12 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۱۸, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #111
آواتار
سلام
علوم زیستی بر پایه یک سری استقرا بیان شده ، نه قوانین بلاشک مثل ریاضی و فیزیک و ... لذا وقتی وارد حوزه های مبتنی بر عقل میشه ، هر انسانی می تونه اون ها رو بپذیره و یا رد کنه.
لذا کشف فسیل و ... مربوط به انسان هاس عادی نمیشه
اما انسان های عادی می تونند بفهمند یک پازل حل شده تا چه حد درست هست.
لذا لطفا درک مسائل مهمی مثل خلقت رو محصور به یک سری متخصص عموما جهت دار نکنید.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۳:۰۷, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #112

اغلب گفته می شه که استقرا مبنای علومه. این کاملا غلطه. فیزیک، شیمی و زیستشناسی از مدل استنتاج فرضیه ای استفاده می کنن و نه استقرا.
۳:۳۳, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #113
آواتار
(۱۲/آذر/۹۴ ۳:۰۷)‎namekarbary نوشته است:  اغلب گفته می شه که استقرا مبنای علومه. این کاملا غلطه. فیزیک، شیمی و زیستشناسی از مدل استنتاج فرضیه ای استفاده می کنن و نه استقرا.
سلام
در زیست شناسی این طور نیست.
ببین مثلا وقتی فرضیه ای مطرح میشه مثل فرضیه تکامل پایه اش یک سری فرمول های ریاضی غیر قابل نقض نیست...؟
در علومی مثل ریاضی شما یک سری مفاهیم داری، مثل حساب ، مثلثات و ... که به هیچ وجه قابل نقض نیستند.این ها هم همه از بدیهیات شکل گرفتند و کامل شدند. آیا مثلا شده بگیم فلان قانون ریاضی به علت کشف فلان چیز به وجود اومده؟
اما در زیست شناسی ، یک سری شواهد هست که بهش استناد میشه ، و دائما در حال رد شدن و تکامل هست. در شیمی هم مجهولاتی هست ، در فیزیک کمتر ، و در ریاضی تقریبا صفر.
هر علمی که پایه اش بدیهیات باشه غیر قابل انکار هست.
هر علمی که پایه اش مشاهدات باشه بسته به دامنه مشاهدات و قدرت استنتاج مشاهده کننده بر اساس استقرائات قابل پیشرفت و نقضه.
راستی هر کس هر دلیلی برای پیدایش سلول داره لطفا بگه.
رفرنس ندید ، خوبه اما بحث باید همین جا بشه.
۴:۰۰, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #114

قیاس بین ریاضی و علوم تجربه مع الفارقه. برای تایید گزاره های ریاضی نیاز به مشاهده نیست، برعکس برای تصدیق یافته های تجربی نیازه از روی صندلی بلند شیم و به دنیای خارج رجوع کنیم.
ما در مورد علوم تجربی چیزی رو استقرا نمیدیم. اگر قرار بود از استقرا استفاده کنیم دانسته هامون به دانسته های پانصد سال پیش محدود میشد. قیاس بین علوم تجربی و استقرا هم مع الفارقه.
در علوم تجربی ما فرضیه می سازیم، بر اساس فرضیات پیشبینی هایی میکنیم، پیشبینی ها رو به آزمایش میذاریم تا فرضیه مون رد بشه یا نشه.
۹:۵۷, ۱۲/آذر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/آذر/۹۴ ۱۰:۰۱ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #115

نقل قول:راستی هر کس هر دلیلی برای پیدایش سلول داره لطفا بگه.
رفرنس ندید ، خوبه اما بحث باید همین جا بشه.
مطالب خیلی مفصله و بحث در موردشون هم نیاز به تخصص داره. نظریاتی در این مورد وجود داره و آزمایشهایی هم با هدف مشاهده نحوه شکل گیری حیات در حال انجامه (که البته این آزمایشها با مخالفتهایی هم مواجه اند).
مطالبی در این مورد رو می تونید با سرچ عبارتهایی مثل abiogenesis و origin of life پیدا نمایید.

(۱۱/آذر/۹۴ ۱۴:۳۱)قلب نوشته است:  سلام

دوستان آخه شما که نمی تونيد نتیجه سالها تحقیق رو بياريد در این تاپیک

من واقعا تعجب میکنم که شما ریز مباحث زیستی رو دارید اینجا بحث می کنید مگر نباید چندسال زیست شناسی خوند بعد اظهار نظر کرد!

اگر مي خواید بحثی کنید باید درباره خروجی این مباحث و نتایج آنها بحث کنید

آیا نتیجه این مباحث وجود آفریننده را رد می‌کند یا تایید؟! مهمترین سوال همينه
کاملا موافقم
۱۰:۴۹, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #116
آواتار
استفاده از علم به منطق به منظور بازی با کلمات یا باسواد جلوه کردن نیست ، هدف علم منطق پالایش ذهن و جلوگیری از به اشتباه رفتن ذهن است !
جناب قلب :
نظر شما درست است ! حتی با اثبات کامل تکامل باز خدشه ای به وجود آفریننده وارد نمیشود !
اما از آن طرف حرف این است که خود نظریه هم سست و لرزان است !
و با رد تکامل خیلی مسائل هم قویا رد میشود !
داروین سلول پایه را یک جسم ژله ای بی خاصیت میدانست ! قاعدتا با کشف ژنتیک نظریه داروین هم به بایگانی تاریخ میرفت ! اما نرفت و در عوض با سانسور و برچسب زنی سعی در حفظ این نظریه شده !

اما خب یک سوال چالشی مطرح میکنم (البته برای جواب دنبال لینک و ادرس نیستم و منتظرم اگر جوابی هست ،ترجمه شده و همینجا قرار گیرد (نه به خاطر سخت بودن ترجمه تخصصی_که هست_ بلکه برای پرهیز از کلی گویی و رسیدن به پاسخ قانع کننده!)
نقل قول:
میدانیم 50 میلیون سال قبل پشه هایی در داخل کهربا به دام افتاده است که شباهت بسیار زیادی به پشه های امروزی دارد . با توجه به طول عمر کم پشه ها ، انتظار داریم در شرایط مساعد سالانه حداقل 30 بار تجدید نسل پشه ها را مشاهده کنیم . با توجه به سن پشه داخل کهربا ، پشه ها بر روی زمین حداقل 1.5 میلیارد نسل متوالی را طی کرده اند .
از طرفی گفته میشود که انسان در کمتر از 250 هزار سال قبل از نیای مشترکش تکامل یافته .
در طول حیات پشه حداقل 5000 دوره ی تکاملی (در حد تکامل انسان ) رخ داده است .
پس طبیعی است که انتظار داریم پشه نه به عنوان یک موجود تکامل یافته ، بلکه به عنوان نیای مشترک بسیاری از موجودات مطرح باشد .
آن موجودات و موجودات میانی که حد واسط آن موجودات و پشه ها هستند کدام است (میدانیم تکامل زمانی رخ میدهد که بر اثر انتخاب طبیعی جهش هایی که شرایط زیستی بهتری دارند حفظ و منتقل شوند ! یعنی موجودات تکامل یافته و حد واسط آنها از پشه ها شرایط بهتری برای بقا دارند)
۱۱:۱۶, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #117

نقل قول:اما خب یک سوال چالشی مطرح میکنم (البته برای جواب دنبال لینک و ادرس نیستم و منتظرم اگر جوابی هست ،ترجمه شده و همینجا قرار گیرد (نه به خاطر سخت بودن ترجمه تخصصی_که هست_ بلکه برای پرهیز از کلی گویی و رسیدن به پاسخ قانع کننده!)
خب چرا سوالتون رو در یک سایت تخصصی مطرح نمی کنید؟

لطفاً سوالتون رو در اون سایت پرسش و پاسخ مطرح کنید، لینکش رو اینجا بگذارید و اگر خواستید ترجمه جوابها رو هم بیارید.
۱۲:۰۶, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #118
آواتار
در سوالی که من مطرح کردم با تبدیل (کدام) به (هیچ) ! سوال ، تبدیل به یک نظریه میشود
چیزی که من مطرح کردم سوال (من) نبود ! بلکه نظر من بود !(البته برای راحتی کار کسی که مخالف این نظر است به حالت سوال مطرح کردم تا دقیقا بداند نظرم چیست و برای ردش دنبال چه باشد)
طبق نظر من هیچ موجودی که از پشه تکامل پیدا کرده باشد نیست !
خب کسی یا نظر من را مپذیرد و اصل تکامل را رد میکند ! یا جواب قانع کننده میدهد و نظریه من را رد میکند!

برای من هم اصل جواب مهم است نه این سایت یا فلان و بهمان ! منطقی است که جواب در همین تاپیک پیگیری شود ! البته هر کسی از هر منبع دلخواهی که خواست میتواند استفاده کند
من با دید منطقی مشاهده و نتیجه گیری کردم ! اگر اشتباه نتیجه گیری کردم رد کنید !
۱۹:۰۷, ۱۲/آذر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/آذر/۹۴ ۱۹:۰۸ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #119

نقل قول: برای من هم اصل جواب مهم است نه این سایت یا فلان و بهمان ! منطقی است که جواب در همین تاپیک پیگیری شود ! البته هر کسی از هر منبع دلخواهی که خواست میتواند استفاده کند
بله، هر کسی می تونه وقت بگذاره و جواب سوالات شما رو پیدا کنه و به شما اطلاع بده. اما می خوام اون کسی که این تحقیق رو انجام میده خود شما باشید.
این رو به عنوان یک تمرین برای تحقیق کردن در نظر بگیرید. می تونم در ترجمه سوال و جوابها به شما کمک کنم، اما می خوام خود شما سوال رو در سایت پرسش و پاسخ وارد کنید و خود شما هم لینک بدید.
ما رو در جریان کارتون بگذارید.
۱۹:۲۵, ۱۲/آذر/۹۴
شماره ارسال: #120
آواتار
(۱۲/آذر/۹۴ ۱۹:۰۷)chiaueam نوشته است:  اما می خوام اون کسی که این تحقیق رو انجام میده خود شما باشید.
این رو به عنوان یک تمرین برای تحقیق کردن در نظر بگیرید.

من که قابل سانسور نیستم ! مشکلی هم با بر چسب ندارم !( اصلا من بیسواد غیر تحقیق بلد!) !
اگر نظر من را قبول دارید که هیچ ‍! اگر هم قبول ندارید رد کنید !
اگر محققان ما نتوانند یک موجود و حد واسط هایش را بیابند که از پشه تکامل یافته ، باید نظریه تکامل را از منابع زیست شناسی به کتاب های تاریخی منتقل کنیم !
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا