کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 14 رای - 3.93 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.::حلقه ی نقد دسته جمعی : انیمیشن رنگو-Rango ::.
۲۱:۴۰, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #54
آواتار
“رنگو” از لحاظ فیلمنامه بسیار قوی و در عین حال مرموزه. مشخصه که "جان لوگان" رو فیلمنامه خیلی کار کرده. دیالوگ های فلسفی ای را بکار برده که بیشترشون از زبونن دو کاراکتر گورکن و "مایور" (حاکم شهر) بیرون می یاد.
اول فیلم "گورکن" که نماد دانای کل و خرد عمومیه جملاتی به “رنگو” می گه:من دنبال روح غرب میروم که سوار بر کالسکه مرمره و نگهبانهای طلایی ازش محافظت می کنن". در ادامه می بینیم که منظور از روح غرب "کلینت استوود" هسش و نگهبان های طلایی هم همون چهارتا اسکاریه که در طول فعالیت هنریش دریافت کرده .

کلا "جان لوگان" شرق و غرب رو به وسیله یه جاده از هم جدا کرده.نویسنده به صورت بسیار زیرکانه ای نفت رو به آب تشبیه کرده. لوله های آب خیلی بزرگتر از حد معمول طراحی شدن و لوله های نفت رو تو ضمیر ناخودآگاه بیننده تداعی می کنن
یه طرف جاده که نماد شرقه کاراکتر حاکم شهر یه لاکپشت طراحی شده.لاک پشت به خاطر عمر زیادی که می کنه معمولا توی انیمیشن نماد تاریخ و تمدن به کار می ره که اینجا نماد تمدن کهن شرقه. خود حاکم جایی از صحبت هاش به این موضوع اینطوری اشاره می کنه:قبل از اینکه تو این شهر خاکی وجود داشته باشه من اینجا بودم".
حاکم شهر با کنترل و جیره بندی کردن آب سعی داره مردم رو کنترل کنه و این دیالوگ بارها از دهن رنگو و حاکم شنیده می شه که"اگه بتونی آب(نفت) رو کنترل کنی، میتونی همه چیز رو کنترل کنی"اما غرب، یا همون طرف دیگه ی جاده اصلا مثل شهر شرقی نیست. اونجا به لطف آبی(نفت) که از شرق می یاد سرسبزه و شبیه به تمدن امروزی.

حاکم شرق جایی میگه که:من دارم آینده رو می سازم.من آینده(منظور غربه) رو دیده ام".
در حقیقت نویسنده شرقو 100 سال عقبمونده تر از غرب نشان می ده و آسته آسته و زیرپوستی جوری به بیننده تلقین می کنه که حاکم شرق می خواد با ظلم به مردم خودش ره 100 ساله را یک شبه طی کنه
“رنگو” به اون طرف جاده(غرب) می ره و با کسی که تو فیلم اسمش "روح سرزمین غرب" هست آشنا می شه. کاراکتر "روح سرزمین غرب" رو به طور کامل به شکل "کلینت استوود" که نماد غربه طراحی کردن. او "روح سرزمین غرب " به وسیله هالیوود حفاظت می شه(کنایه از نگهبانای طلایی یا همون چهار جایزه اسکار). این هالیووده که از غرب محافظت می کنه.

آخرش هم همینی که "روح سرزمین غرب" هستش “رنگو” را راهنمایی می کنه تا شهرش رو نجات بده.
تو جواب سوال ابتدایی فیلم که “رنگو” از خودش می پرسه"من کی هستم؟" اینطور پاسخ داده می شه: هیچ آدمی نمی تونه از سرنوشت خودش فرار کنه سرنوشت شما اینطور نوشته شده که همیشه 100 سال عقبتر از غرب باشید
این تاپیک هم میشه مثل تاپیک ارباب حلقه ها منتقدا 2 دسته میشن و یه بحث با حال راه می افته Wink

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، ahamid5 ، Yaser_h2011 ، ANTI satan ، seven.attar ، yare dabestani ، mahdi_amiri ، InsomniAc ، a GOOD EMIN3M ، V-E ، sahel ، صهبا ، هادی...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: .::حلقه ی نقد دسته جمعی ( 1 )::. - Imam12 - ۳/فروردین/۹۱, ۲۳:۱۰
RE: .::حلقه ی نقد دسته جمعی ( 1 )::. - Imam12 - ۷/فروردین/۹۱, ۱۳:۴۸
RE: تحلیل انیمیشن سیاسی و ضد ماسونی رنگو ! - mohsen-321 - ۲۴/اسفند/۹۰ ۲۱:۴۰

[-]