|
سامی یوسف
|
|
۹:۴۵, ۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
در این مستند کوتاه سامی یوسف در مورد بریتانیا (کشوری که در آن زندگی کرده است) ، درمورد سبک موسیقی اش و از خاطرات کودکی خود می گوید
aparat.com/modernfa نکاتی از سامی یوسف در دفاع از تابعیت بریتانیایی اش: در سال 2006سامی یوسف در پاسخ به انتقاد های خانم ویون ریدلی(روزنامه نگار و سیاستمدار انگلیسی حزب احترام و همسر سابق فرمانده قبلی گروه لبنانی فتح) که چرا سامی یوسف با توجه به جنایت های کشور بریتانیا به تابعیت بریتانیایی خود افتخار می کند نکاتی رو ارائه نمود که در ادامه برای شما قرار داده ایم: سامی یوسف: موضوع مهم هویت وفرهنگ است ....ما کیستیم و برداشتمان از خود چیست و برای چه چیزی ایستاده ایم..اجازه بدهید تا یاداوری کنم که مسلمان و بریتانیایی هستم و به هر دوی آن افتخار می کنم چون اسلام گفته به دین و وطن خود وفادار باشید...در سراسر تاریخ اسلام هر جا که مسلمانان در سرزمینی اقامت می کردند به بهترین نحو و بر اساس تعالیم اسلام در بافت آن ترکیب و با فرهنگ بومی آن دیار تطابق پیدا می کردند دکتر فاروق عبدلله روشنفکر برجسته آمریکایی در کتاب "اسلام ...فرهنگ حاکم "می نویسد: در سراسر تاریخ تمدن اسلامی اسلام برخورد اسلام با فرهنگ های بومی مانند رودی شفاف بوده که اسلام (آب جاری در رودخانه )شفاف وخالص وبدون هیچ آلایشی بستر رود (فرهنگ بومی )را انعکاس می دهد...بدین دلیل اسلام در چین ...چینی ..و در مالی ...افریقایی به نظر می رسد...و این وابستگی فرهنگی پایدار به اشخاص و مکان ها و زمانهای متفاوت است که زمینه ساز موفقیت پایدار و دراز مدت اسلام به عنوان تمدنی جهانیست در زمانی که متفکران و اندیشمندان مسلمان در حال دستیابی به مراحل نهایی در تبلور نظریه های شهروندی ویکپارچگی مثبت و فعال در جامعه های غربی می باشند ..هر بحثی درباره انکار بخشی از هویت خودمان مضحک و خطرناک و نابودگر بویژه برای آنهایی که تنها یک وطن دارند می باشد آیا در تاریخ اسلام نخوانده اید پیامبر اسلام علی رغم رنجوری و ناراحتی که از مردم مکه به خاطر ظلم وستم هایشان داشتند در هنگام ترک مکه و هجرت گریان واشک ریزان بودند...بریتانیا وطن من است ...در آنجا بزرگ شدم تحصیل کردم و اکثر دوستانم ـ مسلمان و غیره ــ بریتانیایی هستند و خاطرات شیرین من در انجا ریشه دارد. آیا بریتانیایی بودن ... معنی افتخار من به ظلم وستم دولت بریتانیا به مردم کشور های مستعمره می باشد؟ معنی حمایت من از تهاجم به عراق وافغانستان می باشد؟ معنی حمایت من از یورش و اقدامات سرکوبگرایانه پلیس انگلیس علیه مسلمانان است؟ معنی حمایت من از خدشه دار شدن آزادی های مدنی و حقوق بشر می باشد؟ نه این طور نیست اما خانم ویون ...با منصف باشیم.. فراموش نکنیم بزرگترین تظاهرات ضد جنگ دنیا ـ سند وجدان بیدار مردم انگلیس ـ در همین بریتانیا بود من در چنین تظاهراتی نارضایتی خود را سیاست های خارجی دولت بریتانیا ابراز نمودم. گرچه ما به عنوان مسلمان تحت اقدامات نژاد پرستانه ...اسلام فوبیا(ترس از اسلام) ..و تبعیض هستیم و هیچ راهی برای دستیابی به زندگی در جامعه آرمانی(مدینه فاضله) نداریم..اما هنوز باور دارم که جامعه بریتانیا تساهل گرایانه و آزاد و باز و چند فرهنگی و جامع ترین در بین جوامع دنیاست...جای دوری نرویم ...در همین قاره اروپا مسلمان به آزادی ها و فرصت های موجود برای مسلمانان بریتانیا غبطه می خورند.... برای اینکه هویت مسلمان غربی / اروپایی/ بریتانیایی را شکل دهیم ودر مسیری درست گام برداریم به اطلاعات واقعی از جامعه مسلمانان نیاز داریم و به نظرم اقدامات و فعالیت هایم یک همکاری کوچک در این راستاست شما از اینکه گفتم پلیس شامل مسلمانان می شود انتقاد کردید.به خدا همه برای حفظ امنیت خیابان و خانه نیاز به پلیس داریم .بله هیچ شکی نیست که پلیس لندن دارای اشتباهات فاحش می باشد و باید در قبال اعمالش پاسخگو باشد ...اما به عنوان یک مسلمان بریتانیایی و متدین ومتعهد باید به حفظ امنیت و مصونیت جامعه بریتانیا کمک کنیم. سوالات جدی در مشارکت مسلمان در متن جامعه مدنی وجود دارد . ما به عنوان یک جامعه اقلیت ۳ رویکرد را در پیش داریم : ۱ـ جذب این جامعه شویم و فرهنگ و نژاد و ریشه های مذهبی خود را از دست بدهیم ۲ـ از جامعه دوری کرده و با آن برخورد افراطی داشته باشیم ۳ـ با جامعه مشارکت فعال ومثبت داشته در حالی که به دین و وطن خود وفادار باشیم من به مانند غالب مسلمان رویکرد سوم را برمی گزینم .ما نیاز داریم موسسات مدنی را باور کنیم و با آنها همکاری کنیم .این روش منجر می شود که از عضوی از جامعه باشیم که در تمام سطوح از پلیس تا ورزش ...از دانشگاه تا هنر ...از اقتصاد و تجارت تا رسانه مشارکت داشته تا حق اختلاف عقیده و انتقادات خود را حفظ و آن را ابراز کنیم و به جیان مدنی شهروندان در ساختن جامعه ای امن و صلح دوست ..برد بار در برابر عقاید دیگر و مردم گرا که متضمن آزادی و عدالت باشد بپیوندیم من شما را به خاطر مشارکت (کاندیدا توری) در انتخابات متعدد(اروپایی ...محلی ..شوراها)به منظور ابراز عقیده مدنی و شنیدن صدایتان از این طریق می ستایم و امیدوارم در انتخابات بعدی موفق باشید.برخورد فعالانه و مثبت با جامعه راهیست ـ که بدون هیاهو ـ باید در آن گام برداریم. درست است که دنیای اسلام در غم و رنج می باشد آیا مستلزم آن است که ما در سوگواری و سیاهپوشی ابدی باشیم ؟ پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علی رغم اینکه رنجور و دلگیر از ظلم وستم کافران بود ..همیشه زمانهایی را برای جشن و شادی مانند ازدواج ..تولد ..عید .غیره پیدا می کرد . همانطور که حسن ابن ثابت صحابی پیامبر نقل می کند :پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)زمانه یی را برای استماع و لذت بردن از شعر و حتی سرودن اشعار شخصی اختصاص می داد. ( توجه رسول خدا به عواطف واحساسات انسانی) میانه روی واعتدال کلیدی برای نجات در زمان های خطر می باشد.افراط گرایی و تندروها در اسلام و جوامع مدنی جایی ندارند . و این سنت (گفته ) مشهور پیامبر است که: "تندروها هلاک می شوند". افراط گرایی فقط مشکل اسلام نیست .هر مذهب ..روش و ایدوئولوژی دارای افراطی هایی است که می خواهند آدین و ایدئولوژی را با نگاه خود تفسیر نادرست کنند. پس هیچ تفاوتی بین تروریست ها و تندروها و انهیی که بذر نفرت به نام اسلام در دلها می کارند وجود ندارد انکار نمی کنم که مسلمانان در عراق و فلسطین ..کشمیر ..چچن هر روز سرکوب می شوند . مسلمانان جهان و دنیای غرب با دلبستگی بیشتری به انسانیت باید مسایل را حل کنند . دولت های غربی باید دریابند که به اکثریت مسلمانان زخم خورده از اقلیت تندرو کمک کنند . باید به ریشه کنی تحقیر روزانه مسلمانان در هر گوشه ای از دنیا کمک کنند. شما حق دارید در این موضوع بامن و یا هر کس دیگری موافق نباشید و به آن انتقاد داشته باشید . من همیشه پذیرای انتقادات و توصیه های سازنده بر آنچه نقص و کوتاهی من است هستم و یک جمله خردمندانه قدیمی میگوید "خدا رحمت کند کسی که عیبم را نشان دهد و این بهترین هدیه می باشد". بهر حال در سنت اسلام ادب و اخلاق انتقاد و اعتراض وجود دارد بیایید به عنوان جریانی مسلمان و بریتانیایی برای ساختن آینده بهتر جامعه خود و بشریت کار کنیم . تلاش کنیم تا جهانی امن و پر از صلح و بردبار و سعادت مند داشته باشیم گروه خبری مدرن فا: مصطفی آذر پیما |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| طرفداران یوسف: چرا «سامی یوسف» در «اسرائیل» کنسرت برگزار کرد | vahrakan | 3 | 2,485 |
۹/مرداد/۹۴ ۰:۵۲ آخرین ارسال: فدايي ولايت |
|
| آلبوم جدید سامی یوسف // songs of the way | فدايي ولايت | 8 | 2,828 |
۱۳/دی/۹۳ ۱۵:۲۱ آخرین ارسال: فدايي ولايت |
|