کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 6 رای - 4.17 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زن می خواست جامعه را فتح کند برعکس شد
۲۰:۰۸, ۱۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
به نام خدا

با عرض سلام خدمت دوستان گرامی...
بنده مرد هستم و نمی توانم مشکلات و حرفهای خانمها را به معنای واقعی کلمه درک کنم ولی بابت این موضوعی که مطرح فرمودید، بنده یه سری صحبتهایی داشتم که البته از خودم نیست و از نت براتون گرد آوری کردم... البته یه مقدار طولانیه ولی به مطالعه اش میارزه...

با توجه به فرمایشات شما اینجا چند سوال اساسی مطرح میشه، اینکه:
سوال اول) اصولاً زن مسلمان در چه عرصه‎هايي بايد فعال باشد؟ آيا زن در جامعه اسلامي همواره بايد مانند يك زنداني زندگي كند، يا او مي‎تواند در پرتو آموزه‎هاي ديني و حفظ كرامت زن هم ميدان دار علم، سياست و اقتصاد باشد و هم از حصار مستحكم فرهنگ ديني پاسداري كند؟ واقعاً يك زن چگونه مي‎تواند حضور كارآمد و متناسب با شأن وجايگاه خود در نظام ديني پيدا كند؟

پاسخ: در اين رابطه، امروزه سه رويكرد عمده در جهان و جامعه اسلامي وجود دارد، رويكرد راديكال، سنتي، و تكامل مدار.

1. رويكرد راديكال
اين رويكرد كه با تكيه بر عدم تفاوت بين جنسيت زن و مرد بر يكساني و تشابه حقوق زنان و مردان پاي مي‎فشارد، خاستگاه غربي دارد، و بازتاب افراطي نگرش سنتي نسبت به زن در جهان غرب مي‎باشد. این رویکرد در اكثر اسناد و مدارك بين المللي از جمله منشور سازمان ملل متحد، اعلاميه جهاني حقوق بشر، ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي مورد تأكيد قرار گرفته، و جنبش‎هاي طرفدار حقوق زن از آن حمايت مي‎كنند، در كشورهاي اسلامي نيز روشنفكران! و گروههاي راديكال از آن تبليغ مي‎كنند و خواهان مشاركت مطلق زنان در تمامي عرصه‎هاي اجتماعي هستند.

2. رويكرد سنّتي
رويكرد سنّتي بر مبناي تفاوت‎هاي بيولوژيك بين زن و مرد بر نوعي تقسيم كار كلاسيك بين زنان و مردان اصرار مي‎ورزند. ريشه تاريخي اين نگرش به ساختار زندگي قبيله‎اي در دوران گذشته باز مي‎گردد؛ زماني كه مرد در سطح خانواده و قبيله از اقتدار بلامنازع برخوردار بوده و زن به مثابه موجود ناتوان در استخدام مرد و حمايت او قرار دارد. براساس اين رويكرد حيطه فعاليت زن، خانه است، او حق ندارد وارد عرصه اجتماع و سياست شود.

3. رويكرد تكامل مدار
اين رويكرد بر مبناي تكامل گرائي زنان نگرشهاي پيشين را دچار افراط و تفريط دانسته و با موازين شرع و فرهنگ حاكم بر جامعه اسلامي ناسازگار مي‎بيند. و باورمند است كه سعادت جامعه انساني در پرتو توازن ميان زن و مرد و قرار گرفتن هر يك در جايگاه مناسب خود، تأمين مي‎گردد.

اسلام رويكرد راديكال غرب را نيز نمي‎پذيرد، چون اصل يكساني و برابري زن و مرد در غرب تجربه شد، و تساوي بين آن دو عملاً پاسخ مطلوب نداد، مهم‎ترين بن بست جهان سرمايه‎داري غرب بحران هويتي است كه زنان دچار آن شده‎اند. در نظام سرمايه‎داري غرب، زن ابزار توسعه اقتصادي و جذب سرمايه مي‎باشد نه انساني كه خواهان كمال و سعادت است.

اعتراف مونا شاون نويسنده آمريكايي در مقاله‎اي تحت عنوان «اشتباه فمنيست‎ها» جالب است،‌ او مي‎نويسد: «آزادي زنان براي ما افزايش در آمد سيگار ويژه زنان، حق انتخاب براي تنها زيستن، تشكيل خانواده يك نفره، ايجاد مراكز بحران و تجاوز، اعتبار فردي، عشق آزاد، و بيماريهاي زنان را به ارمغان آورد و لكن در ازاي آن چيزي را به غارت برد كه خوشبختي بسياري از زنان درگير آن است و آن وجود همسر و خانواده است».

در يك جمله، زنان در غرب به اميد آزادي، اسارت نو را تجربه مي‎كنند.

امّا از ديدگاه اسلام كه برتكامل گرائي زن تأكيد مي‎كند، حضور زن در مسايل اجتماعي و سياسي نه تنها منعي ندارد، بلكه نشانه بلوغ و ايمان به شمار مي‎آيد منتها مشاركت آنان آدابي دارد،
به فرموده امام راحل (رحمة الله علیه): «امروز خانم‎ها بايد وظايف اجتماعي خودشان را و وظايف ديني خودشان را عمل بكنند و عفت عمومي را حفظ كنند و روي آن عفت عمومي، كارهاي سياسي ـ اجتماعي را انجام دهند».
در جاي ديگر خطاب به زنان مي‎گويد:
«شما بايد در همه صحنه‎ها و ميدانها آن قدري كه اسلام اجازه داده، وارد باشيد... با حفظ عفاف با حفظ شرف».

قرآن كريم صحنه‎هاي با عظمت حضور زنان را در امور سياسي و اجتماعي نقل مي‎كند از جمله، بيعت زنان با پيامبر اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، هجرت زنان با مردان در صدر اسلام و سيره بزرگ زنان صدر اسلام همانند ام سلمه، حضرت زهراء ـ سلام الله عليها ـ ، زينب ـ سلام الله عليها ـ در قيام عاشورا، جلوه‎هايي از حضور زن در عرصه‎هاي اجتماعي و سياسي است.

نتيجه آن كه از ديدگاه اسلام زن همانند مرد يك انسان است، مي‎تواند در تمامي عرصه‎هاي اجتماعي با رعايت آداب ديني كه آن هم در راستاي مصونيت اوست نه محدوديت، حضور فعال داشته باشد.
افراط و تشابه گرائي به همان اندازه زيانبار است كه تفريط و تقابل گرائي.

"من با آوردن این نمونه سوال، سعی کردم تا نگاه واقعی اسلام به شان و جایگاه زن رو روشن کنم و در کل و بدون اشاره به شخص خاصی، امیدوارم هیچ خانمی از مسلمان بودن خود که همون تسلیم بودن در برابر حق تعالی است، پشیمان نباشد."

سوال دوم) بهترين شغل براي زنان چه شغلي است؟
پاسخ: بهترين شغل براي زن شغلي است كه اختلاط با مردان در آن نباشد يا كم باشد، زن بتواند خود را از نامحرم بپوشاند و حتي الامكان صداي زن را نامحرم نشنود و مانع از شوهر داري و فرزندداري و رسيدگي به كانون خانواده هم نباشد و فشار جسمي و روحي نيز براي زن نداشته باشد.
لذا مي‏توان گفت معلمي در مدارس دخترانه ، پزشكي براي خانم‏ها، كار در موسسات و بيمارستان‏هاي تخصصي بانوان، نويسندگي و تحقيق در خانه و امثال اينها بهترين شغلها براي بانوان هستند.

و در آخر یه عکس جالب:
[تصویر: Mashaghel.jpg]

از اینکه طولانی شد واقعا عذر میخوام، دوستان به بزرگی خودتون ببخشید.
با آرزوی سلامتی برای همه... یا حق.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، rajaby ، parisan ، rastin ، Reza2035 ، ريحانه الرسول ، Seyed Mohsen ، بیداری اندیشه ، libera ، محمداحسان ، خاک ، آزاد اندیش ، خادمة الزهرا ، حسن عزتي ، yamin ، جویای حقیقت ، omidman ، Farzaneh ، یاســین ، keyvan-rostamy ، alialaie
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: زن می خواست جامعه را فتح کند برعکس شد - paradise - ۱۷/خرداد/۹۰ ۲۰:۰۸

پرش در بین بخشها:

بالا