|
زن می خواست جامعه را فتح کند برعکس شد
|
|
۲۰:۰۸, ۱۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
با عرض سلام خدمت دوستان گرامی... بنده مرد هستم و نمی توانم مشکلات و حرفهای خانمها را به معنای واقعی کلمه درک کنم ولی بابت این موضوعی که مطرح فرمودید، بنده یه سری صحبتهایی داشتم که البته از خودم نیست و از نت براتون گرد آوری کردم... البته یه مقدار طولانیه ولی به مطالعه اش میارزه... با توجه به فرمایشات شما اینجا چند سوال اساسی مطرح میشه، اینکه: سوال اول) اصولاً زن مسلمان در چه عرصههايي بايد فعال باشد؟ آيا زن در جامعه اسلامي همواره بايد مانند يك زنداني زندگي كند، يا او ميتواند در پرتو آموزههاي ديني و حفظ كرامت زن هم ميدان دار علم، سياست و اقتصاد باشد و هم از حصار مستحكم فرهنگ ديني پاسداري كند؟ واقعاً يك زن چگونه ميتواند حضور كارآمد و متناسب با شأن وجايگاه خود در نظام ديني پيدا كند؟ پاسخ: در اين رابطه، امروزه سه رويكرد عمده در جهان و جامعه اسلامي وجود دارد، رويكرد راديكال، سنتي، و تكامل مدار. 1. رويكرد راديكال اين رويكرد كه با تكيه بر عدم تفاوت بين جنسيت زن و مرد بر يكساني و تشابه حقوق زنان و مردان پاي ميفشارد، خاستگاه غربي دارد، و بازتاب افراطي نگرش سنتي نسبت به زن در جهان غرب ميباشد. این رویکرد در اكثر اسناد و مدارك بين المللي از جمله منشور سازمان ملل متحد، اعلاميه جهاني حقوق بشر، ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي مورد تأكيد قرار گرفته، و جنبشهاي طرفدار حقوق زن از آن حمايت ميكنند، در كشورهاي اسلامي نيز روشنفكران! و گروههاي راديكال از آن تبليغ ميكنند و خواهان مشاركت مطلق زنان در تمامي عرصههاي اجتماعي هستند. 2. رويكرد سنّتي رويكرد سنّتي بر مبناي تفاوتهاي بيولوژيك بين زن و مرد بر نوعي تقسيم كار كلاسيك بين زنان و مردان اصرار ميورزند. ريشه تاريخي اين نگرش به ساختار زندگي قبيلهاي در دوران گذشته باز ميگردد؛ زماني كه مرد در سطح خانواده و قبيله از اقتدار بلامنازع برخوردار بوده و زن به مثابه موجود ناتوان در استخدام مرد و حمايت او قرار دارد. براساس اين رويكرد حيطه فعاليت زن، خانه است، او حق ندارد وارد عرصه اجتماع و سياست شود. 3. رويكرد تكامل مدار اين رويكرد بر مبناي تكامل گرائي زنان نگرشهاي پيشين را دچار افراط و تفريط دانسته و با موازين شرع و فرهنگ حاكم بر جامعه اسلامي ناسازگار ميبيند. و باورمند است كه سعادت جامعه انساني در پرتو توازن ميان زن و مرد و قرار گرفتن هر يك در جايگاه مناسب خود، تأمين ميگردد. اسلام رويكرد راديكال غرب را نيز نميپذيرد، چون اصل يكساني و برابري زن و مرد در غرب تجربه شد، و تساوي بين آن دو عملاً پاسخ مطلوب نداد، مهمترين بن بست جهان سرمايهداري غرب بحران هويتي است كه زنان دچار آن شدهاند. در نظام سرمايهداري غرب، زن ابزار توسعه اقتصادي و جذب سرمايه ميباشد نه انساني كه خواهان كمال و سعادت است. اعتراف مونا شاون نويسنده آمريكايي در مقالهاي تحت عنوان «اشتباه فمنيستها» جالب است، او مينويسد: «آزادي زنان براي ما افزايش در آمد سيگار ويژه زنان، حق انتخاب براي تنها زيستن، تشكيل خانواده يك نفره، ايجاد مراكز بحران و تجاوز، اعتبار فردي، عشق آزاد، و بيماريهاي زنان را به ارمغان آورد و لكن در ازاي آن چيزي را به غارت برد كه خوشبختي بسياري از زنان درگير آن است و آن وجود همسر و خانواده است». در يك جمله، زنان در غرب به اميد آزادي، اسارت نو را تجربه ميكنند. _____________________________ امّا از ديدگاه اسلام كه برتكامل گرائي زن تأكيد ميكند، حضور زن در مسايل اجتماعي و سياسي نه تنها منعي ندارد، بلكه نشانه بلوغ و ايمان به شمار ميآيد منتها مشاركت آنان آدابي دارد، به فرموده امام راحل (رحمة الله علیه): «امروز خانمها بايد وظايف اجتماعي خودشان را و وظايف ديني خودشان را عمل بكنند و عفت عمومي را حفظ كنند و روي آن عفت عمومي، كارهاي سياسي ـ اجتماعي را انجام دهند». در جاي ديگر خطاب به زنان ميگويد: «شما بايد در همه صحنهها و ميدانها آن قدري كه اسلام اجازه داده، وارد باشيد... با حفظ عفاف با حفظ شرف». قرآن كريم صحنههاي با عظمت حضور زنان را در امور سياسي و اجتماعي نقل ميكند از جمله، بيعت زنان با پيامبر اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، هجرت زنان با مردان در صدر اسلام و سيره بزرگ زنان صدر اسلام همانند ام سلمه، حضرت زهراء ـ سلام الله عليها ـ ، زينب ـ سلام الله عليها ـ در قيام عاشورا، جلوههايي از حضور زن در عرصههاي اجتماعي و سياسي است. نتيجه آن كه از ديدگاه اسلام زن همانند مرد يك انسان است، ميتواند در تمامي عرصههاي اجتماعي با رعايت آداب ديني كه آن هم در راستاي مصونيت اوست نه محدوديت، حضور فعال داشته باشد. افراط و تشابه گرائي به همان اندازه زيانبار است كه تفريط و تقابل گرائي. "من با آوردن این نمونه سوال، سعی کردم تا نگاه واقعی اسلام به شان و جایگاه زن رو روشن کنم و در کل و بدون اشاره به شخص خاصی، امیدوارم هیچ خانمی از مسلمان بودن خود که همون تسلیم بودن در برابر حق تعالی است، پشیمان نباشد." سوال دوم) بهترين شغل براي زنان چه شغلي است؟ پاسخ: بهترين شغل براي زن شغلي است كه اختلاط با مردان در آن نباشد يا كم باشد، زن بتواند خود را از نامحرم بپوشاند و حتي الامكان صداي زن را نامحرم نشنود و مانع از شوهر داري و فرزندداري و رسيدگي به كانون خانواده هم نباشد و فشار جسمي و روحي نيز براي زن نداشته باشد. لذا ميتوان گفت معلمي در مدارس دخترانه ، پزشكي براي خانمها، كار در موسسات و بيمارستانهاي تخصصي بانوان، نويسندگي و تحقيق در خانه و امثال اينها بهترين شغلها براي بانوان هستند. و در آخر یه عکس جالب: ![]() از اینکه طولانی شد واقعا عذر میخوام، دوستان به بزرگی خودتون ببخشید. با آرزوی سلامتی برای همه... یا حق. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: Mashaghel.jpg]](http://paradise-110.persiangig.com/image/Mashaghel.jpg)