کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چهل حدیث از سیره حضرت رسول اکرم (صلوات الله علیه)
۸:۴۶, ۲۳/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
1- قالَ حسین بن علی ع : کانَ رَسُولُ الله ص یَخزِنُ لِسانَهُ اِلاّ عَمّا کانَ یُعنیهِ
امام حسین ع می فرمایند:
«پیامبر خدا ص زبان خود را از بیان سخنان غیر لازم نگاه می داشت»
سنن النبی 50

2-قال الحسین ع : مَجلِسُهُ مجلِسُ حلمٍ و حَیاءٍ ، وَ صِدقٍ و أمانَةٍ
امام حسین ع می فرمایند: «مجلس پیامبر ص ، مجلس بردباری ، حیاء و راستگوئی و امانت بود»
سنن النبی 52

3-قال علی ع : کان دائِمَ البِشرِ، سَهلَ الخُلُقِ ، لیَِّنَ الجانِبِ
حضرت علی ع فرمود: «پیامبر ص همیشه خوشرو ، خوش خلق و نرم خوی بود»
سنن النبی 52

4-قال : سَمِعتُ النبی ص یقول : بُعِثتُ بِمَکارِمِ الاَخلاقِ وَ مَحاسِنِها امام علی ع
فرمود: از رسول خدا ص شنیدم که اینگونه فرمود:
«من با اخلاق نیک و شایسته مبعوث گردیدم.»
امالی شیخ طوسی 2 : 209

5-عَنِ النَّبی ص انَّهُ کانَ یُسَلِّمُ علی الصَّغیرِ وَ الکَبیرِ
رسول خدا به کوچک و بزرگ سلام می نمود.
المستدرک 8 : 364

6-قالَ : کانَ رسُول الله ص اَکثَرَ ما یَجلِسُ تِجاهَ القِبلَةِ
امام صادق ع فرمود:
«رسول خدا ص اکثر اوقات رو به قبله می نشست»
الکافی 2: 661

7-قال الصادق ع : کان رَسُولُ الله ص اِذا دَخَلَ مَنزِلاً قَعَدَ فی اَدنَی المَجلِسِ اِلیهِ حینَ یَدخُلُ
امام صادق ع فرمود:
«هنگامی که رسول خدا ص وارد مجلس می شد، در نزدیک ترین جای به محل ورود خود می نشست.»
الکافی 2 : 662

8-عن النبی ص : مُرُوَّتُنا اَهلَ البَیتِ : اَلعَفوُ عَمَّن ظَلَمَنا وَ اِعطاءُ مَن حَرَمَنا
رسول خدا ص فرمود:
«جوانمردی ما اهل بیت در این است که از کسانی که به ما ظلم می کنند ، گذشت می نمائیم و به کسانی که ما را محروم ساختند، بخشش می نمائیم.»
تحف العقول 38

9-قال رسول الله ص : اَمَرَنی رَبّی بِحُبِّ المَساکینَ المُسلِمینَ مِنهُم
رسول خدا ص فرمود:
پروردگارم مرا به دوست داشتن فقیران فرمان داده است.
الکافی : 8

10-قال : اِنَّ الصَّبرَ ، والصِّدقَ ، والحُلمَ ، و حُسنَ الخُلقِ ، مِن اَخلاقِ الَانبیاء
امام صادق ع فرمود:
«صبر، راستگویی، بردباری و حسن خلق از اخلاق پیامبران است»
ارشاد القلوب : 133

11-قال رسول الله ص : اَکرَمُ اَخلاقِ النَّبِیِیّنَ وَ الصّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصّالحینَ التَّزاوُرُ فی اللهِ

رسول خدا ص فرمودند:
«گرامی ترین و بهترین اخلاق پیامبران ، صدیقین ، شهداء و صالحین به زیارت یکدیگر رفتن در راه خدا می باشد.»
دعائم الاسلام 2 : 106

12-قال رسول الله ص : بُعِثتُ لِلحِلمِ مَرکَزاً وَ لِلعِلمِ مَعدِناً وَ لِلصَّبرِ مَسکَناً
رسول خدا ص فرمود:
«من مبعوث شدم تا مرکز حلم ، معدن علم و مسکن صبر باشم.»
مصباح الشریعه : 155

13-ان رسول الله ص قال : اِنَّ اللهَ اُوحی اِلَیَّ اَن اُحِبَّ اَربَعَةً : عَلیّاً وَ اَباذَرٍّ وَ سَلمانَ وَ المِقدادَ
رسول خدا ص فرمود:
« خداوند متعال به من وحی فرموده است که چهار نفر را دوست بدارم : علی ، ابوذر ، سلمان و مقداد»
تفسیر العیاشی 1: 328

14-قال الصادق ع : اَلقَرضُ وَ العارِیَةُ وَ قِریَ الضَّیفِ مِنَ السُّنََّةِ
امام صادق ع فرمود:

«قرض دادن ، عاریه دادن ، و پذیرائی از میهمان ، جزو سنت است»
دعائم الاسلام2: 489

15-قال ابوعبدالله ع : عَلَیکُم بِصَلاةِ اللَّیلِ فَانَّها سُنَّةُ نَبِیّکُم
امام صادق ع فرمودند:
« بر شما باد به نماز شب ، چرا که نماز شب سنت پیامبرتان می باشد.»
تهذیب الاحکام 2

16- قال رسول الله ص : اَلا خَیرُکُم خَیرُکُم لِنِسائِه وَ اَنَا خَیرُکُم لِنِسائی
رسول خدا ص فرمود:
«بدانید که بهترین شما کسانی هستند که نسبت به زنان خویش مهربانتر می باشند و من در این باره بهترین شما هستم. »
فی الفقیه 3: 443

17- کان رسول الله ص اِذا بُشِّرَ بِجاریَةٍ قالَ : رَیحانَةٌ وَ رِزقُها عَلَی الله
« هرگاه بشارت به دنیا آمدن دختری را به پیامبر ص می دادند ، می فرمود:« ریحانه است و رزق او برعهده خداست.»
الجعفریات 189

18- قال النبی ص : اُمِرتُ أَن آخُذَ الصَّدَقَةَ مِن أَغنیائِکُم فَأَرُدَّها فِی فُقَرائِکُم
رسول خدا ص فرمود:
« من مأمورم که زکات و صدقه را از ثروتمندان شما گرفته و به فقیرانتان بدهم»
سنن النبی122

19-عن ابی عبدالله ع قال : کانَ رَسولُ الله ص یُنفِقُ فی الطّیبِ اَکثَرَ مِمَّا یُنفِقُ فی الطَّعامِ
امام صادق ع فرمودند :
« رسول خدا ص بیشتر از مقداری که برای خوراک خرج می نمود ، پول برای عطر می داد»
سنن النبی

20-قال ابی عبدالله ع : مِنَ السُّنَّةِ الصَّلاةُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ یَومَ الجُمُعَةِ اَلفَ مَرَّةٍ وَ فی غَیرِ الجُمُعَةِ مِائَةُ مَرَّةٍ
امام صادق ع فرمودند:
« صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد هزار بار در روز جمعه و صد مرتبه در روزهای غیر جمعه از سنت است »
سنن النبی

21-عَنِ النّبی اَنَّهُ کانَ یَقُولُ قَبلَ القِراءَةِ اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
رسول خدا ص در نماز، قبل از مشغول شدن به خواندن قرائت ، «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» می گفت.
ذکری الشیعه 191

22- قال رسول الله ص : جُعِلَ قُرَّةُ عَینی فی الصَّلاةِ وَ الصَّومِ
رسول خدا ص می فرمودند:
«نور چشم من در نماز و روزه قرار داده شده است»
مکارم الاخلاق 34

23-قال رسول الله ص : لَرَکعَتانِ فی جَوفِ اللَیلِ اَحَبُّ اِلیَّ مِنَ الدُّنیا وَ ما فیها
رسول خدا ص فرمودند:
«به جای آوردن دو رکعت نماز در دل شب ، نزد من محبوب تر است از دنیا و آنچه در آن است.»
علل الشرایع 363

24-عن ابی جعفر ع فی حدیث أن رسول الله ص کانَ أَحسَنَ النّاسِ صَوتاً بِالقُرآنِ
امام باقر ع فرمودند:
«همانا رسول خدا ص قرآن را از همه مردم خوش صداتر می خواند.»
تفسیر العیاشی 2:295

25-عن الرضا ع اَنَّهُ کانَ یَقُولُ لِاَصحابِهِ عَلیکُم بِسِلاحِ الَانبیاءِ فَقیلَ وَ ما سِلاحُ الَانبیاء ؟ قالَ : اَلدُّعاءُ
حضرت امام رضا ع به یاران خویش فرمودند:
«سلاح پیامبران را همراه خود داشته باشید. به امام گفتند: سلاح پیامبران چیست ؟ فرمود : «دعا کردن» الکافی 2 : 468 26-کانَ رَسولُ الله ص یَتَعَوَّذُ فی کُلٍّ یَومٍ مِن سَتٍّ : مِنَ الشَّکِ وَ الشِّرکِ وَ الحَمیَّةِ وَ الغَضَبِ وَ البَغی وَ الحَسَدِ رسول خدا ص در هر روز از شش چیز به خدا پناه می برد: از شک ، شرک ، تعصب بی جا، خشم ، ستم و حسد.
الخصال : 329

27-قالَ جبرئیل : یا مُحَمَّدُ قُل فی کُلِّ أَوقاتِکَ : اَلحَمدُ لله رَبِّ العالَمینَ »
« جبرئیل به پیامبر ص فرمود : ای محمد ! بگو در همه اوقاتت : الحمد لله رب العالمین »
امالی الشیخ المفید :347

28- کانَ رسُولُ اللهِ ص لا یُؤثِرُ عَلَی الصَّلاةِ عِشاءً وَ لا غَیرَهُ وَ کانَ اِذا دَخَلَ وَقتُها کَاَنَّهُ لا یَعرِفُ اَهلاً وَ لا حَمیماً
امام علی ع فرمودند :
رسول خدا ص هیچ چیز را از شام و غیر آن بر نماز مقدم نمی داشت و هنگامی که وقت نماز می شد ، گوئی هیچ کدام از اهل و عیال قوم و خویش ، دوست و رفیق خود را نمی شناخت.
وعدة الداعی :139

29-عن الرضا ع قال : اِنّا اَهلُ بَیتٍ نَری وَعدَنا عَلَینا دَیناً کَما صَنَعَ رَسُولُ اللهِ
امام رضا ع فرمودند :
«ما اهل بیت وعده های خودمان را بر خویشتن ، دین حساب می کنیم ، همچنانکه رسول خدا ص این کار را می کرد .»
تحف العقول 446

30- کانَ النَّبِیُّ ص : یَنتَظِرُ وَقتَ الصَّلاةِ وَ یَشتَدُّ شَوقُهُ وَ یَتَرَقَّبُ دُخُولَهُ وَ یَقولُ لِبَلالَ مُوذِّنِهِ : اَرِحنا یا بِلال
رسول خدا ص مشتاقانه انتظار وقت نماز را می کشید و بر آن مراقبت می نمود و هنگامی که وقت نماز فرا می رسید، به مؤذن خود بلال می فرمود: ای بلال ! با اذان گفتن شادمان نما
اسرار الصلاة : 120

31-قال رسول الله ص : مَن أَرادَ أَن یَشُمَّ رائِحَتی فَلیَشُمَّ الوَردَ الاَحمَرَ
رسول خدا ص فرمودند:
« هر کس که می خواهد عطر مرا استشمام کند ، گل محمدی را بو نماید .»
مکارم الاخلاق 44

32- قال رسول الله ص الدال عَلی الخَیر کفاعله
راهنمایی به نیکی مثل کسی است که آن را انجام می دهد.
الکافی

33- قال رسول الله ص : العبادة سبعون جزءاً افضلها طلب الحلال
پیامبر اکرم ص فرمودند:
عبادت هفتاد بخش است برترین آنها کسب (درآمد) حلال است

34- قال رسول الله ص : اکثر ما تلج به اُمتی الجنّة تقوی الله و حُسن الخلق
پیامبر اکرم ص فرمودند:
بیشترین چیزی که امت من به سبب آن وارد بهشت می شوند پرهیزگاری و حسن خلق است
کافی ج 2 ص 100

35- قال رسول الله ص : من احبّ ان یُستجاب دعاؤه فلیُطب مطعَمَه و مکسَبه
پیامبر اکرم ص فرمودند :
هر کس دوست دارد دعایش مستجاب شود پس باید خوراک و کسب خود را حلال و پاکیزه کند
بحار ج 93 ص 37

36-کان رسول الله ص : وَ یُحَسِّنُ الحَسَنَ وَ یُقَوّیهِ وَ یُقَبِّحُ القَبیحَ وَ یُوهِنُهُ
کارهای نیک را تحسین و تقویت می نمود و کارهای زشت را قبیح و حقیر می شمرد
سنن النبی 50

37- امام علی ع فرمود: فَتَأسَّ بِنَبیَّّکَ الاََطیَبِ الاَطهَرِ به
پیامبر ص پاک و پاکیزه اقتدا نما
سنن النبی 66

38-وَ کانَ المُحَدِثُ عَنهُ یَقُولُ: لَم اَرَ بِعَینَیَّ مِثلَهُ قَبلَهُ وَ لا بَعدَهُ
هر کس که محضر پیامبر ص درک کرده بود می گفت مانند پیامبر هیچکس را نه از پیشینیان و نه بعد ندیده ام
مکارم الاخلاق 23

39-کانَ رَسُولُ اللهِ ص اِذا حَزَنَهُ اَمرٌ فَزَعَ اِلیَ الصَّلاهِ
هنگامی که رسول خدا ص از چیزی محزون و غمناک می گردید به نماز پناه می برد.
مجمع البیان 6: 347 سوره الحجر

40- اول ما یوضع فی میزان العبد یوم القیمة حسن خلقه
اولین چیزی که در روز قیامت در میزان اعمال بنده قرار می گیرد اخلاق پسندیده او است.
وسائل الشیعه ج 12 ص 157
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yektasepas ، Seyed Mohsen ، shafagh_mah ، علی 110 ، paradise ، nafas ، مجنون الحسین ، boghz ، ياسر ، خادمة الزهرا ، saloomeh ، MohammadSadra ، Hadith ، یا ثارالله ، أین المنتظر ، ali.khm ، SARV ، حسن عزتي ، MohammadMeraj ، yektaparast ، Ramin_Ghn ، jkb
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
چهل حدیث از سیره حضرت رسول اکرم (صلوات الله علیه) - MESSENGER - ۲۳/خرداد/۹۰ ۸:۴۶

[-]