در این تاپیک که به مسئله ی بد حجابی و چگونگی برخود با دوستانی که آرایش زننده دارن پرداخته شد.
بد نیست یک
جمع بندی کوتاه از این تاپیک داشته باشیم.
هر کدام از دوستان عزیر در تالار با شرح مسئله از طرف ایجادکننده ی تاپیک، با تجربیات و آگاهیشون در این زمینه سعی کردن راه های عملیاتی و کاربردی رو پیشنهاد کنن.
اولین مسئله ی ریشه ای که در این تاپیک مطرح کردن فهمیدن دلیل این نوع رفتار و معضل بود تا براساس اون دلیل بشه متوجه شد که ریشه ی اینگونه رفتار در کجاست و ما چه کنیم که تاثیرگذار باشیم در رفع اینگونه رفتار در دوستمون.
(۲۶/اسفند/۹۲ ۰:۲۵)ترنم نوشته است: به نظر من قبل از هرچيزي دليل اين كارشو ازش بپرسيد.
با توجه به دلايلش براي جواب دادنو قانع كردن اينكه كارش عاقبت خوبي نداره تصميم بگيريد كه بايد چي بهش بگيد و چطوري حرف بزنيد كه حرفتون تاثير هم داشته باشه براش.
در ادامه هم کدام از دوستان با فرض هایی که در نظر گرفتن راه هایی رو هم برای رفع این مشکل مطرح کردن که به نکات جالبی در این پاسخ ها اشاره شده بود. مثل:
شناخت مخاطب، دقت به اعتقادات و نوع تفکر افراد، دقت به جو خانوداگی و فرهنگی محیطی که فرد مورد نظر درش قرار داره،
و راه حل هایی چون معرفی و آوردن فرد در جمع های ساده و موفق و شاد، بیان محسنات سادگی، بیان، تاکید رو ویژگی های مثبت فرد برای ارتباط قوی تر و ایجاد اعتماد به نفس در او، عدم طرد خانواده و دوستان و سعی در حل مسئله، مواجهه کردن فرد با افرادی که حجاب مناسبی دارن و درعین حال موفق از هر نظر و شاد و با طراوت هستن، بیان این مسئله که آرایش کردن به ذات چیز بدی نیست بلکه مناسب هم هست اما در جای خودش، اگر فرد مورد نظر مذهبی نیست با ارائه ی دلایل منطقی و مستدلل، پیشنهاد مطالعه در این زمینه با معرفی مطالب ارزشمند
و ...
در واقع مواردی که به صورت خلاصه عرض کردم رو در ارسال های زیر میتونید مشاهده بفرمایید.
(۲۶/اسفند/۹۲ ۰:۴۴)SkyGirl نوشته است:
- عزیزم دوستتون به نظر مشکل خانوادگی و فرهنگی داره . شاید خانوادش تعصبی خشک هستن که یه جوری برای لجبازی و اعتراض به خانوادش و هم رنگ شدن با کسانیکه فکر میکنه دنیای بهتری دارن میخواد اداشونو دربیاره.
- اگر با هم خیلی راحت هستید، مثلا بهش بگو به جای رژ قرمز ، صورتی بزنه .منظورم اینه رنگش ملایمتر و کم رنگ تر بشه .طبیعیتر بشه .کم کم عادت میکنه .
- بهش بگو ارایش صبح ارایش ملایم و سبکیه .ارایش شب برای مجالس و میهمانی هاست .تو نور خورشید نباید ارایش غلیظ کرد.این ها اصول ارایش کردنه صحیحه .منظورم اینه کم کم اگه قبول کنه ، بر میگرده با ارایش سبک و بعد از مدتی حتی اصلا ارایش هم نکنه .این هایی که میگم بستگی داره چقدر انتقاد پذیره و حرف تو رو قبول داره .
- دوستای دیگش هم ببین کیا هستن . بیارش تو جمع ادمای ساده اما موفق و شاد و با هدف .
شاید اعتماد به نفسش پایینه و فکر میکنه اینجوری تو کانون توجهه . شاید فکر میکنه زشته . این ها رو ازش باید دور کرد.اما خودش هم باید بخواد .
غیر مستقیم از سادگی براش بگو . بهش بگو تو تالار بیداری اندیشه یه کاربر هست که نوشته بود
زن کالا نیست که بزک شده ،تحویل نگاه مرد جماعت بشه . حتی وقتی هم ازدواج کرد روح و جسمش باید با هم دیده بشه
(۲۶/اسفند/۹۲ ۲۱:۳۶)zahra11 نوشته است: من ازین تیپ بچه ها و خانواده ها زیاد دیدم ! اگه خانواده یکم تحویلش بگیرن و خودشون رو به تغافل بزنن به احتمال 70% خودش درست میشه ! شما هم همینطور تحویلش بگیرین همونطور که اسکای جان گفتن ! این رفتار ممکنه صد در صد جنبه ی کنجکاوی داشته باشه ! چون خانواده اجبارش میکنن !
من چند تا راه که بلدم بهتون میگم
1- تحویلش بگیرین و از محاسن واقعیش تعریف کنین !
2- وقتی آرایش کرد با ایما و اشاره دلخوریتون رو نشون بدون ولی هرگز مستقیم عمل نکنید که نتیجه ی عکس داره!
3- به بقیه ی دوستان بسپرید که طردش نکنن!
4- کسایی که موفقن و باحجابن از نظر تحصیلی یا شغلی یه جوری باهاشون غیر مستقیم مواجه کنید ( من اینکارو تو دبیرستان انجام دادم و جواب داد)
(۲۷/اسفند/۹۲ ۲۱:۳۱)مصباح نوشته است: آرایش کردن اعتیاد آوره، و کسی که این کارو انجام می ده به راحتی نمی تونه اونو کنار بذاره. از طرفی آرایش همیشه ناپسند و مذموم نیستش بلکه بنا به احادیثی که دوستان هم ذکر کردن در جا و مکان خاص خودش حتی ثواب هم داره طوری که از آراستن زن برای همسرش به عنوان جهاد زن یاد شده. اینکه ما همش بیایم به دوستمون از زشتی های آرایش نابجا کردن و نیز مضراتش برای سلامتی و پوست بگیم، برای کسی که به این کار عادت کرده، قبول این حرفا و یا عملی کردنش خیلی سخته.
شما می تونید برای دوستتون جا بندازید که بله آرایش خیلیم خوبه ولی در جای خودش.
این کارو می تونید به روشهای مختلف انجام بدید طوری که روی دوستتون تاثیر داشته باشه.
مثلا یه بار به دوستتون بگید که یه جای خوب که بشه ازش فلان چیز و فلان چیز آرایشی مطمئن رو گرفت سراغ نداری؟ ایشونم که فک کنم استفاده از این وسایل رو توسط شما ندیده احیانا تعجب می کنه و علتش رو می پرسه شما هم می تونید اینجا فلسفه ی آرایش درست و بجا رو جا بندازید که مثلا شما هم این کار رو توی خونه یا مراسمات و جلسات زنانه انجام می دید و با این لوازم قهر نیستید. یا مثلا با هم برید کلاسای گریم و خود آرایی ثبت نام کنید که بله شما هم این کار رو دوست دارید به علت... (مضمون احادیث آراسته بودن زنان رو بگید)
یعنی در واقع اصلشم همینه که این آرایشا به محیط خانوادگی و زناشویی کشیده بشه نه انظار عمومی. چیزی که اکثر خانومای ما عکسش رو انجام می دن. تو خونه برا همسرشون از بزک خبری نیست ولی موقع بیرون رفتن...
(۲۷/اسفند/۹۲ ۲۱:۵۷)آیلار نوشته است: نرید یهو ازش بپرسید چرا این ریختی میگردی کم کم باید سر صحبت رو باز کرد و گاهی مستقیم هم نباید پرسید اگه شما بطور جدی دلسوز دوستتون هستید باید برای حل موضوع وقت گذاشت... که مسلما میدونید این وقت چیزی بیشتر از تاپیک زدن در بیداری اندیشه است...
..
من دوستان این مدلی زیاد داشتم شاید 80% شون علت خانوادگی داشت چندتا از این علت ها
- یکی از دوستام میگفت پدرش از اونهایی هست که ادای روشنفکری در میاره اما به ما که میرسه متعصب میشه
- مورد دیگه هم بوده که پدرش در مهمونی ها و فامیل آدم شوخ و مهربانی بوده اما در برخورد با خانواده خشک و بد اخلاق بوده
- یکی دیگه مادرش کلا رابطه مناسبی با پدرش نداشت و مادره ول کرده بود رفته بود خارج از کشور اینم همه چی رو از چشم پدرش میدید و با اینکه پدرش خیلی دوستش داشت برای انتقام خودشو داغون کرده بود
و کلی دلیل دیگه.... خواستی بگو تا همشو بگم
- عوامل بیرونی هم یکی از عللش میتونه باشه پیدا کردن همسر یا در مراحل پایین تر د.پ و یا کلا مقبول واقع شدن نزد سایرین
- علت درونی پایین بودن عزت نفس یا اینکه فکر میکنه مشکل ظاهری داره یا این تفکر که من چیم از بقیه کمتره و... یا مثل یکی دیگه از دوستان من به صورت ادواری!!! اینجوری میشد خیلی برام عجیب بود اما دلیل خاصی هم نداشت بعد هم به طرز افتضاحی اینجوری میشد یه مدت که میگذشت عادی میشد ... یکی دیگشون هم بلد نبود آرایش ملایم داشته باشه گند میزد به صورت و ظاهرش خیلی بد میشد اصلا بعضی آرایش ها هست که مشخصا معروفه برای چه قشر از زنان هست اما بعضی نمیدونن امیدوارم اینطور نباشه(غلیظ داریم تا غلیــــــــــــــــــظ / نمیدونم چطور منظورمو برسونم /)و ....
...
همه اینها تا دلیلشو ندونی نمیتونی راهکار بهش بدی! اما اگه حرفشو زد سعی نکن همون بار اول شروع کنی به پند اندرز دادن...دعا میکنم که ان شاء الله که موفق بشی
(۲۸/اسفند/۹۲ ۱:۴۳)Hadith نوشته است: شاید بد نباشه این رو به دوستتون بگید که داشتن آرایش غلیظ در بلندمدت معمولاً اعتماد به نفس خود شخص رو پائین میاره و باعث میشه اگر زمانی نتونه آرایشی داشته باشه،احساس معذب بودن کنه.
اگر آدم مذهبی ای نیست،براش دلیل شرعی و حکم و آیه نیارید...اول استدلال منطقی و عقلانی بیارید بعد بگید که حکم اسلام هم هست و ... .
این راهکارهائی که من یا بقیه دوستان ارائه می کنند،شاید در کوتاه مدت جواب بده...تا وقتی طرز تفکر دوستتون عوض نشه،چیزی تغییر نمی کنه..
طرز تفکر هم بعید می دونم از راههائی جز مطالعه،تفکّر و اخلاقی زندگی کردن عوض بشه.
کسی که بی تعصب ،درست و دقیق مطالعه و تحقیق کنه،حتماً به اسلام می رسه و اونوقت مسیر زندگیش عوض میشه؛ نه فقط ظاهرش.
شاید اون موقع آرایشی هم داشته باشه،اما خیلی فرق خواهد کرد با وضعیت فعلیش.
اوّل کاری از اسلام نگید و احکام اسلام رو به صورت مانع و ترمزی در ذهنش جلوه ندید...اگر آدمی با عقاید محکم نباشه،زده میشه..
ادامه ی تاپیک بحث به میزان آرایش و چگونگی آرایش و ملاک های آن کشیده شد که در واقع موضوع تاپیک نبود.
که این ارسال ها در اسرع وقت از این تاپیک جدا خواهد شد تا بحث سر میزان آرایش و زینت درتاپیک دیگری به صورت مسنجم پیگیری بشه.
با تشکر از مشارکت خوب دوستان در تاپیک ها و بیان نظرات و تجریبات و آگاهی هاشون در زمینه های گوناگون و به اشتراک گذاشتنشون با همدیگر.