سلام
من یک تجربه داشتم تو بحث ها که فکر میکنم موفق هم بود چون یا طرف حرف نداشت و بحث رو عوض میکرد یا میکشید به فحش و.... که اونم معلوم بود چون جواب نداره
بحث در مورد ایرانیت و اینکه من عرب نیستم و بعضی موقع ها این رو به دین ربط می دادند که دین من زرتشته و من از اول یکتا پرست بودم....
در جواب این بحث ها به چند تا نکته می شود اشاره کرد:
- ایران مرز مشخصی نداشته. در یک زمان ایران از هند بوده تا تقریبا مصر که توسط کمبوجیه و .... فتح شده بود. یعنی کل عراق و سوریه و ترکیه و... جزو ایران بودند. یا تا همین چند وقت پیش که بحرین و افغانستان و... جزو ایران بودند. با این حساب یک عراقی در یک زمان ایرانی بوده، سوال میکردم شما که میگید من عرب نیستم ولی ما ایرانی عرب داریم. آیا الان یک مصری یک عراقی و افغانی می تواند ادعاکند که من ایرانی هستم یا نه؟ چه کس می تواند ادعا کند ایرانی است؟
- قسمت دوم سوال: این کشور ایران حداقل 3 بار توسط 3 لشکر مهاجم فتح شد. اسکندر، مغول و اعراب مسلمان. بنابراین ممکن است هرکدام از ما یا عرب باشیم یا نژاد مغول و... داشته باشیم. از آنها سوال میکردم شما که این همه کینه اعراب را دارید از کجا می توانید اثبات کنید که یک عرب نیستید؟ مثلا سیدها که رسما عرب هستند و در همه مناطق ایران هم هستند. سوال میکردم اول شما اثبات کنید که عرب یا مغول نیستید بعد بیایید بگید از اعراب نفرت دارم
- یک نکته هم در مورد زرتشت و اسلام: اینها در بحث دین رو با مقوله نژاد قاطی میکردند. که با اشاره به این که دین یک مقوله دلی است و اصلا به نژاد ربطی نداره معمولا مجبورند ساکت بشوند. چرا که با این حساب باید زرتشت مخصوص ایرانی ها بشود. پس اگر زرتشت دین واقعی است چرا نباید غیر ایرانی ها از آن بهره ببرند
- یک نکته هم در مورد هم در مورد این بود که ارزش انسان به کارهای اختیاری آنها است. آیا کسی می تواند محل تولد خود را عوض کند؟ آیا یک ترک یا یک ایرانی و یا یک عرب می توانسته کاری کند که در این منطقه به دنیا بیاید یا دست خود او نبوده. پس اگر انتخاب آن دست خودش نبوده افتخار به چه چیزی میکند؟
- ما آدمهای خوبی داریم که ایرانی نیستند همه هم قبول دارند و همه باز قبول دارند ما ایرانی هایی داریم که به شدت انسان های کثیفی هستند. خوب چون حالا اینها ایرانی هستند فرقی در خوب و بد بودنشان میکند
- در بحثهایی که با موضوع نژاد پرستی بوجود می آید از همان ابتدا به نژآدپرستی و احمقانه بودن نژادپرستی اشاره کنید و هی آن را مطرح کنید و مجبور کنید که طرف انتخاب کند نژادپرست هست یا خیر؟ اگر از ادعاهای بالا بخواهد دفاع کند مجبور است نژادپرست بودن خود را اعتراف کند و نژادپرستی لکه ننگی است که هر احمقی می داند نمی تواند از آن دفاع کند. من در بحث با خیلی تندروها تاثیر این بحث و تغییر موضع آنها را تجربه کردهام
گفتم این مطالب در اینجا ثبت بشه تا بلکه تجربه ما به درد کسی بخوره
یک نکته هم بعضی دوستان تو بحث ها از همون اول بحث شروع میکنند به تکفیر و بحث نطفه حرام و...
ولی ما تو قرآن هم داریم که باید با عقاید خودشون و دلایل محکم اونا رو محکوم کنیم نه عقاید خودمون