کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مذاکرات هسته ای - عبرت - خطوط قرمز نظام
۱۶:۵۹, ۷/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/خرداد/۹۴ ۱۷:۰۲ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #3
آواتار
خدا کنه از اینهمه عبرت کمی عبرت گیرند. لطفا با دقت رفتار آمریکا و غرب رو مطالعه کنین. برای عاقل اشاره کافی است. بنده دیگه باز نمی کنم. خودتون ربطش بدین به رفتار آمریکا در مذاکرات هسته ای با ایران و آینده این مذاکرات رو حدس بزنین.

داستان کره شمالی و تسلیحات هسته ای
دولت کمونیست کره شمالی يكي از سرسخت‌ترين مخالفان تاريخي آمريكا محسوب مي‌شود. در فوریه و ژانویه سال ۱۹۴۵ میلادی با برگزاري کنفرانس‌های بین‌المللی یالتا و پوتسدام كره به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شد.
قسمت شمالی در تصرف شوروي و قسمت جنوبی در اشغال آمریکایی‌ها قرار گرفت. رابطه دو كره هر روز تيره تر مي‌شد، چراكه ناحیه شمال با تفكر كمونيستي اداره مي‌شد و در جنوب طرفداران حاكميت غرب بر سر کار بودند.
كره شمالي از سال 1950 و در پي ماجراي جنگ بين دو كره در انزواي سياسي فرو رفت. طي اين جنگ آمریکا و ۱۵ کشور دیگر نیروهای نظامی خود را اعزام كردند و دو طرف تلفات شديدي را متحمل شدند، چنانچه طي اين جنگ‌ها بيش از 200هزار آمريكايي كشته و زخمي و اسير شدند، كه بزرگ‏ترين تلفات نيروهاي آمريكايى در يك جنگ خارجي، پس از جنگ اول و دوم جهاني به شمار مي‏‌آيد.
از آن زمان كره شمالي به عنوان چهارمين ارتش بزرگ جهان همواره به عنوان يك تهديد بزرگ براي دول غربي و مخصوصا آمريكا محسوب مي‌شد.
فروپاشی اتحاد شوروی موجب شد که کره شمالی بزرگترین و مهمترین حامی سیاسی، نظامی و اقتصادی خود را از دست بدهد و از اين روي تحت شديدترين تحريم‌ها از سوي آمريكا و متحدانش قرار گيرد، چنانچه طي ساليان اخير به عنوان منزوي ترين كشور دنيا از آن نام برده مي‌شود.
در سال 2002، جرج بوش رئیس جمهور آمریکا، دولت کره شمالی را در کنار دولت‌های ایران و عراق، ‌به حمایت از تروریسم و تلاش برای دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی متهم و از آنان با عنوان تشکیل ‌دهندگان "محور شرارت" یاد کرد.
ایالات متحده در سال‌های اخیر کره شمالی را هدف تحریم‌های گسترده اقتصادی و فنی قرار داد و در سال ‌2006‌، موفق شد حمایت شورای امنیت را برای وضع پاره‌ای تحریم‌های بین‌المللی در واکنش به آزمایش ‌هسته‌ای کره شمالی کسب کند.
سیاست سختگیرانه ایالات متحده نسبت به کره شمالی شامل تعلیق توافقنامه سال 1994 دو کشور و توقف ‌ارسال خدمات فني و اقتصادي به این کشور، به خصوص ارسال نفت بوده است.
در پي اين فشارها دولت كره شمالي حاضر شد پاي ميز مذاكرات بنشيند و در فوریه 2007 گروه شش (متشكل از كشورهاي چین، آمریکا، ژاپن، روسیه و دو کره) تشکیل گردید که در پایان از آن به عنوان مذاکرات موفق نام برده شد.
در این اجلاس طرف‌های مذاکره کننده بر سندی توافق کردند که عنوان "اقدامات مقدماتی برای اجرای بیانیه مشترک" را یدک می‌کشید.
بر پایه این سند، کره شمالی موافقت کرد تا به تمام فعالیت‌های هسته‌ای خود پایان دهد و برنامه هسته‌ای خود را کنار بگذارد و به ان پی تی بپیوندد و معاهده‌های آژانس را بپذیرد به طوریکه همه این اقدامات ظرف مدت 60 روز صورت گیرد.
در مقابل، بسته تشویقی شامل کمک‌های اقتصادی و انرژی به کره شمالی ارائه شود. همچنین آمریکا تعهد کرد که 25 ملیون دلار دارایی‌های کره شمالی را که در یکی از بانک‌های ماکائو ضبط شده بود، را آزاد کند.
بانک مزبور بعدا اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های آمریکا، اجازه آزاد كردن دارایی‌های کره شمالی را ندارد. همین مساله باعث شد تا روسیه پا درمیانی کند و با انتقال دارایی‌های مذکور به یکی از بانک‌های آن کشور، از بی اثر شدن نتیجه مذاکرات شش جانبه جلوگیری کند.

بعد از توافق فوریه 2007، کره شمالی مبادرت به تعطیلی و بستن تاسیسات هسته‌ای خود کرد و به بازرسان آژانس اجازه داد از محل‌های مورد نظر بازرسی نمایند.
در دور بعدی مذاکرات شش جانبه، "برنامه عمل دوم" مورد توافق قرارگرفت که به موجب آن کره شمالی موظف شد گزارش صحیح و کاملی از فعالیت‌های هسته‌ای خود ارائه کند.
از اینجا به بعد بیشتر دقت کنین. قصه چیه؟ قصه اینه که کره شمالی میخواد ثابت کنه سلاح هسته ای نداره. عینا قصه امروز ماست.


بر اين اساس سونگ کیم، از مسئولان وزارت خارجه آمریکا برای تحویل اسناد هسته‌اي به پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی سفر کرد و با دريافت 18 هزار سند به واشنگتن برگشت.
کره شمالی طي اين مذاكرات بيان كرد به طور کامل همه اسناد مربوط به طرح‌های تولید پلوتونیوم خود را تحویل مسئولان آمریکایی داده است ولي طرف آمريكايي با این که محتوای این گزارش آشکار نگردید و برخلاف انتظار بين‌المللي رويه خود را به طور ناگهاني تغيير داد و بعد از 45 روز ادعا کرد که گزارش کامل و صحیحی نبوده است و بيان كردند، این مدارک باعث عمیق‌تر شدن شک و تردیدها نسبت به سایر فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی شد.
کریستوفر هیل، مذاکره کننده ارشد دولت آمریکا در امور هسته‌ای کره شمالی، پس از آخرین دور مذاکرات گفت پیشرفت‌هایی حاصل شده اما تحول بزرگی صورت نگرفته است.
ولي با اين وجود دولت بوش به کنگره اعلام کرد که در نظر دارد کره شمالی را از لیست کشورهای حامی تروریسم حذف کرده و به شرط پايان دادن فعاليت‌هاي هسته‌اي پيونگ يانگ، برخی تحریم‌ها در زمینه انرژی علیه کره شمالی را ملغی کند.
كره شمالي هم با وجود آنكه آمريكا در مرحله اول مذاكرات حسن نيت خود را اثبات نكرده بود، باز هم بر صداقت خود تكيه كرد و به وعده خود عمل کرد و برج خنک‌کننده نیروگاه هسته‌ای خود واقع در مجتمع «یونگ بیون» را با کمک مواد منفجره بسیار قوی ظرف چند ثانیه به تلی از خاک بدل کرد، اقدامی که توجه جهانی را به خود جلب کرد.
دیپلمات‌های کشورهای مختلف به ویژه کشورهای غربی که شاهد این صحنه بودند در حالی لبخندی از رضایت بر لب داشتند که از فواصل دور تماشاگر تخریب یکی از مهمترین بخش‌های قلب هسته‌ای کره شمالی بودند که تا چندی پیش، جدی‌ترین تهدیدکننده امنیت جهان غرب به ویژه آمریکا معرفی می‌شد.

یکی از کارشناسان سازمان ملل که از نزدیک شاهد عملیات تخریب بود، در این‌باره اظهار داشت:« همانگونه که می‌بینید، دیگر برج خنک‌کننده‌ای وجود ندارد. این گامی بسیار مهم در فرایند ناتوان‌سازی کشور کره شمالي در دستیابی به بمب هسته‌ای بود. اینک من معتقدم که ما در موقعیتی هستیم که می‌توانیم گام‌های بعدی را برداریم.»
این برج 60 فوتی که در یونگ بیون کره شمالی قرار داشت، به نوعی نماد و سمبل فعالیت‌های هسته‌ای این کشور به شمار می‌رفت و همواره سوژه‌ای برای تمرکز و بررسی‌های ماهواره‌ای - جاسوسی توسط ایالات متحده بود.
به گزارش فاكس نيوز کاندوليزا رايس، وزير امورخارجه آمريکا گفت: خارج کردن کره شمالي از فعاليت‌هاي پلوتونيوم خيلي مهم است و اين اقدام کره شمالي براي آمريكا تنها "گام مهم نخست" به حساب مي‌آيد.

اینجاش جالبه که پس از این اقدام:
پيت هوکسترا، نماينده جمهوري‌خواه کنگره آمريکا نيز گفت: تحت تاثير اقدام کره شمالي در ويران کردن برج خنک‌کننده قرار نگرفته است.

اين عضو کنگره آمريکا اقدام کره شمالي را نمادين خواند و ابراز نگراني کرد که رژيم کره شمالي مسائل را مخفي نگه مي‌دارد و آمريکا درباره چنين مسائلي اطلاع ندارد!


بدين گونه دولت آمريكا با تناقض‌گويي‌هاي خود و ايجاد تشكيك در راستي آزمايي كره شمالي تعهدات خود را فراموش کرد و دولت كره شمالي كه با نرمش و چرخش از مواضع خود در خيال خروج از دايره تحريم‌ها بود شكست خورد.

پس از آن جرج بوش رئیس‌جمهور آمریکا تلويحاً از اقدامات اخیر کره شمالی استقبال کرد، اما گفت: آمریکا همچنان نسبت به فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم این کشور نگران است. (همین نگران
ی قطعا تا ابد در مورد سلاح هسته ای ایران وجود خواهد داشت. خدا کنه سیاستمداران ما این چیزها رو بدونن که متاسفانه انگار...)
در ادامه کیم جونگ ایل رهبر كره شمالي كه شكست خورده اين مذاكرات و چرخش محوري كشور خود بود ادعاهاي جرج بوش و طرف آمريكايي را رد كرد و در اقدامی تلافی‌جویانه، کره شمالی اعلام کرد که غنی‌سازی اورانیوم را از سر می‌گیرد و به میز مذاکرات شش جانبه باز نمی‌گردد و به توافقات قبلی پایبند نمی‌باشد و تنش بین دو کره در سال‌های بعد بيش از پيش ادامه یافت.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Islam ، sarallah ، Woodi2020 ، rezamohammadi ، حسن.س. ، Hadith ، Mahdy2021 ، sagheb ، افشین ، سدرة المنتهی ، Mohammad Trust ، السا ، vahrakan
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: تیم مذاکره کننده هسته ای 12 سال پیش و خطوط قرمز نظام - بیداری اندیشه - ۷/خرداد/۹۴ ۱۶:۵۹

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  سخنان مهم رهبر معظم انقلاب پیرامون مذاکرات و توافق هسته ای انتصـار 16 9,851 ۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۵۱
آخرین ارسال: as2017
  منظور از نظام وخط قرمز ها چیست؟ Mforootaghe 4 1,340 ۱۱/خرداد/۹۶ ۱۴:۱۲
آخرین ارسال: Mforootaghe
  پاسخ رهبر به نامه رئیس‌جمهور درباره سرانجام مذاکرات هسته ای مصباح 9 3,620 ۳۰/دی/۹۴ ۲۰:۴۸
آخرین ارسال: انتصـار
  ۴ درس از مذاکرات هسته‌ای برای مذاکرات کاری تان میکا 0 1,049 ۵/مرداد/۹۴ ۱۲:۰۶
آخرین ارسال: میکا
  پاسخ رهبر انقلاب به نامه رئیس‌جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای حسن.س. 12 5,815 ۲۶/تیر/۹۴ ۵:۱۸
آخرین ارسال: legend-nozhyn
  بحث حول مذاکرات و انرژی هسته‌ای Islam 417 124,843 ۲۵/تیر/۹۴ ۳:۳۹
آخرین ارسال: Mohammad Trust
  خطوط قرمز نظام در مذاکرات هسته ای (کاملا خلاصه و کاربردی) Islam 2 1,722 ۶/تیر/۹۴ ۱۲:۴۰
آخرین ارسال: Islam

پرش در بین بخشها:


بالا