کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: با در نظر گرفتن جمیع جهات ، کدام مستند را برای زیرنویس مناسب می بینید؟
The Arrivals Reloaded
Phase 3
The Divine Book
Solomon's Temple
1st Semester of TADS
2nd Semester of TADS
مستند دیگری که در قسمت نظرات به آن اشاره خواهم کرد

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا در زیرنویس مستندهای جدید کمک می کنید؟ اصلا لازم می دانید؟
۲۲:۵۹, ۸/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/دی/۸۹ ۱۱:۱۶ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #31
آواتار
دوست عزیز، آیا واقعا توان ساخت مستند رو داریم؟
دوست عزیز، مستندهای ما حالت افشاگری داره. افشای جنایات غرب و آمریکا رو خود غربی ها و آمریکایی ها بهتر می تونن انجام بدن تا ماییکه دور از دسترسمون هست.

مثلا دو مستند راجع به 11 سپتامبر ساخته شده که نسبت به بیشمار مستند در این مورد خیلی قویتر و بهتر کار شدن. اما چند مستند ایرانی در مورد 11 سپتامبر داریم؟ آیا نباید از کارهایی که ساعتها براش وقت گذاشته شده استفاده کرد؟ آیا به دلیل همین تفکر اشتباه نبوده که این همه مستند قوی راجع به 11 سپتامبر داریم اما هیچکدوم توسط صدا و سیما ترجمه نشده؟ اینکه بگیم کار ترجمه ای نکنیم تا خودمون بسازیم اونهم وقتی که دقیقا نمی دونیم چی میخوایم بسازیم و برای چی میخوایم بسازیم، مثل سنگ بزرگی هست که علاوه بر اینکه نمی تونیم بزنیم، نمی دونیم چرا میخوایم بزنیم.
قرار نیست مستندهایی راجع به شیعه رو ترجمه کنیم که نگران فریب سازندگان باشیم.
اگر در مستند ظهور در مورد 12 امام حرفی زده نمیشد اینهمه منتقد پیدا نمیکرد که به نیت سازندگان هم شک کنند.

به هر حال قبلا گفتم شخصا موافق ساخت سریالی مشابه ظهور نیستم. وقت اون رسیده که به عمق زد. مطالب کوتاه و اشاره ای کافیه. دیگه هیچ کاری نمیتونه مشابه مستند ظهور حجم عظیمی از اطلاعات رو به بیننده منتقل کنه. اگر تحقیق کرده باشین می فهمین که چقدر مستند اینها دیدن تا به این گزینش و گلچین رسیدن.
دوستان، ساخت سریال مستند خیلی جای کار داره. اطلاعات باید خیلی زیاد باشه. انواع مستندها در موضوع خاصی باید دیده و ترجمه بشه تا چکیده و اصل مطلبش رو در مستند آورد. بعد هم با ابزار و نفر فنی تهیه کرد در قالب مستند.

در مورد 11 سپتامبر، در مورد اقتصاد جهان، در مورد نبودن آزادی بیان در دانشگاه آمریکا، در مورد اسلام ستیزی در هالیوود، در مورد.... مستندهایی معروف ساخته شده که عمیقا ریشه رو مورد بررسی قرار دادن. خود سازندگان همون مستندات می دونید چقدر زمان و نیرو و هزینه کردن تا این مستندات رو بسازن؟ ما فقط نیاز به ترجمه داریم. نه اینکه چرخ رو از اول اختراع کنیم.

ایکاش های شما اگر میسر بود خیلی خوب میشد. اما نمیشه. نه وقتش هست نه امکانش و نه....
خوب چیکار کنیم؟ منتظر بشیم تا امری بسیار غیر محتمل، اتفاق بیافته؟

در هر حال ممکنه دوستان با دید ایده آل گرایانه موافق صحبتهای حقیر نباشن اما من واقع بین هستم. در خودمون توانایی ساخت مستندی مثل ظهور رو لااقل فعلا نمی بینم. اگر هم ساخته بشه چیزی جز تکرار مکررات بدون بررسی دقیق و عمیق نیست.

همونطور که عرض کردم، چند مستند دارم برای ترجمه و درست کردن زمانبندی جملات.
ما این مستندها رو حین ترجمه ظهور پیدا کردیم. دادیم مشتاقان ترجمه که توی وبلاگ میگفتن دوست دارن کمک کنن در ترجمه اما متاسفانه هیچکدوم موفق نشدن کارشون رو درست تحویل بدن. یا ناقص بوده و یا اشکال زیاد داشتن. الان دو ماه هست که خودم دارم مستند برگردونده شده توسط یکی از همین دوستان رو مجدد ترجمه میکنم. چون بنده خدا فهمیده کار سختیه داده بیرون ترجمه کنن. دو دوست دیگه هم به دلیل مشغله های زیاد، کارهاشون رو ناقص تحویل دادن.
می بینید ما حتی نمی تونیم ترجمه درست و با کیفیتی داشته باشیم. بعد به فکر ساخت هستیم. باید قدم به قدم جلو رفت. شاید کمی که دست به کار بشین متوجه ارزش کار سازندگان مستند ظهور بشین ولو اینکه اطلاعات بدون سند یا اشتباه هم ارائه داده باشن. خود کلیپ یک ساعتی قربانی کردن انسان می دونین چه وقت و انرژی از من گرفت؟؟؟؟

به هر حال کسی اگر توانایی ترجمه مستند 2 ساعتی با کیفیت خوب در خودش می بینه، بسم الله...
شاید بعدها که چندین مستند ترجمه و دیده شد بشه ازشون برای ساخت مستندی جامعتر استفاده کرد اما الان برای چنین کاری زوده.

در مورد ملاقات فیزیکی هم ممکن نیست. هر کدوم ما در شهر خودمون و گرفتار مشغله و زندگی خودمون. تشکیل گروه با ارتباط قوی خیلی پیش نیاز داره...

من منتظرم چند نفر مترجم قوی با فرصت کافی اعلان آمادگی کنن تا زحمت ترجمه یکی از مستندها رو به عهدشون بزاریم.

عذر میخوام بابت طولانی شدن عرایض. ممنون از masonryfree که باعث شد اینها رو بگم.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، MAHDI59 ، masonryfree ، parisan ، مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: آیا در زیرنویس مستندهای جدید کمک می کنید؟ اصلا لازم می دانید؟ - بیداری اندیشه - ۸/دی/۸۹ ۲۲:۵۹

پرش در بین بخشها:

بالا