|
(A)جرعه های حکمت&
|
|
۱:۱۱, ۱۷/دی/۸۹
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسمه تعالی
حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چیز مىترسد چرا به چهار چیز پناه نمىبرد: تعجب مىكنم از كسى كه از دشمن مىترسد چرا به ذكر: « حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِیلُ » یعنى: خدا ما را بس است و او بهترین پشتیبان است. پناه نمىبرد، زیرا من شنیدم كه خداى بلند مرتبه مىفرماید: «آنان با نعمت و بخشش الهى بازگشتند در حالى كه هیچ بدى به آنان نرسید». تعجب مىكنم از كسى كه گرفتار است چگونه به ذكر: « لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ » یعنى: خدایى جز تو نیست، تو منزهى و من از ستمگارانم. پناه نمىبرد، زیرا من شنیدم كه خداى بلند مرتبه پس از این ذكر مىفرماید: «ما او را اجابت كردیم، و او را از اندوه رهانیدیم، و مؤمنان را نیز مىرهانیم. و تعجب مىكنم از كسى كه حیله به او زده شده است چگونه به این دعا پناه نمىبرد: « وَ أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بِالْعِبادِ » یعنى كار خود را به خداوند واگذار مىكنم كه او آگاه به بندگان است، زیرا من شنیدم كه خداوند در باره گوینده این ذكر مىفرماید: «خداوند او را از نیرنگهاى زشت آنان حفظ نمود».و در تعجبم از كسى كه دنیا و زینتهاى آن را مىخواهد چگونه به این ذكر پناه نمىبرد: « ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ » یعنى تنها آنچه را خدا بخواهد انجام مىشود، هیچ نیرویى جز از طرف خداوند نیست، زیرا من شنیدم خداوند بلند مرتبه در باره گوینده آن مىفرماید: «اگر معتقد هستى كه من كمتر از تو مال و فرزند دارم پس امیدوارم پروردگارم بهتر از ثروت تو به من دهد». و كلمه «عسى» در این آیه شریفه به معنى امیدوارى است. « الآداب الدینیة للخزانة المعینیة با ترجمه عابدى، ص: 359 و 360 » |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جرعه ای حکمت (حادیث کاربردی از میزان الحکمه) | عبداللهی | 4 | 1,670 |