کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا خداپرستی (بررسی دوره های مختلف)
۱۸:۵۳, ۱/بهمن/۸۹
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
من در این تایپیک قصد دارم به کمک شما دوستان عزیز به دوره های تمدن در دانش غربی و همچنین اسلامی(شیعه) بپردازم.
من این مباحث را بیشتر در سخنان دکتر عباسی و همچنین دوست عزیزمون آسیر که چند وقتی هست که دیگه سری به ما نمیزنه و امیدوارم همیشه موفق باشه و دوباره با پست های ارزشمند خودش ما را راهنمایی کنه مشاهده کردم و دوستان علاقه مند به پیگیری این مطلب گوش کردن به سخنان دکتر عباسی و خواندن مقالات ایشون بهشون کمک بسیاری میکند.
نقل قول از دکتر عباسی
نقل قول:یکی از بسترهای اصلی بصیرت بخشی فلسفه تاریخ است و یکی از ضعف های اصلی هم به عدم شناخت بن‌مایه های فلسفه های تاریخ برمی گردد.

نگاهی که در فلسفه تاریخ در اختیار ما است فلسفه تاریخ مورد نظر هگل است در اندیشه او مفهومی وجود دارد به نام گاینست که فراتر از روح و ذهن است و هول سه واژه کلیدی سنجش می شود. مفهوم اول اصالت‌جو است که اساس نگاه به گاینست است.

مفهوم دوم انتقال شناسی است. روند نوسانی و سینوسی بین پدیده نو و کهنه یا سنت تجدد. در انتقال شناسی هگل تاریخ مبتنی بر گردش ثانیه ها و سال ها نیست. تاریخ انتقال از یک انگاره اجتماعی نو به کهنه و مجددا کهنه به نو است. که به این در فلسفه تاریخ انتقال شناسی می گویند.

از اینجابه بعد نگرش تاریخی بوجود می آید این روح کلی زمانی که همه عالم واجد این روح است و همه انسان ها در آن روح قرار دارند و اگر شامل آن نباشد در واقع از تاریخ خارج شدند. یعنی چاره ای نیست که از سنت به مدرنیسم و سپس پست مدرنیسم و حال ترنس مدرنیسم وارد شویم. در دوره ترنس مدرنیسم اصالت از آن انسان نیست بلکه از آن شیطان است.
همانطور که مشاهده کردید ما از دوره شناسی از منظر غرب شروع میکنیم و بعد از اتمام آن به دوره شناسی از منظر تشیع میپردازیم فقط دوستان باید در این مورد کمک کنند

در ادامه به بحث در مورد هر دوره به ترتیب

عصر کهن(Ancient)

عصر مدرن(Modern)

عصر پست مدرن(Post modern)

عصر ترنس مدرن(Trans modern)

می پردازیم

بعد از بحث در هر دوره به سراغ دوره بعد میرویم و مولفه های هر دوره و نماد های هر دوره و اینکه در هر دوره اصالت ازان کیست و علت شکست هر دوره و ورود به دوره جدید میرویم

با دوره عصر کهن(Ancient) شروع میکنیم و از دوستان میخواهم با بحث درباره این دوره و مولفه های مهم این دوره و علل شکست و پایان این دوره و ورود به دوره جدید بپردازیم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aliakbar ، K-1 ، MESSENGER
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
دوران - فرهاد - ۱/بهمن/۸۹ ۱۸:۵۳
RE: دوران - فرهاد - ۱/بهمن/۸۹, ۱۹:۵۴
چرا خداپرستی ؟ - Reza2035 - ۹/فروردین/۹۰, ۲:۰۷

پرش در بین بخشها: