|
شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا
|
|
۱۰:۵۶, ۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/دی/۹۰ ۱۰:۵۷ توسط نسیم.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
امتيازات ياران حجة بن الحسن (عجلاللهتعالي فرجهالشريف)
با وجود تمام مشترکات و تشابهاتی که بين ياران امام حسين (عليهالسلام) و حضرت بقیتالله (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) وجود دارد؛ ولي اصحاب حضرت حجتبنالحسن (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) امتيازاتي دارند که هر انسان با بصيرتي را طامع ميسازد تا خود را در زمرة آنان قرار دهد. 1. شواهدي از آيات آيات متعددي از قرآن، به اصحاب حضرت بقیتالله (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) تأویل شده، که از جملة آنها، آيات شريفة ذيل است: «ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فِيهِ هُدىً لِلْمُتَّقِين الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْب0» امام باقر (عليهالسلام) در رابطه با این آیه ميفرمايند: «خوشا به حال صابرين در غيبتش؛ خوشا به حال ثابتین در محبت او؛ اينها کساني هستند که خداي تعالي در كتابش، آنان را اينگونه وصف فرموده: ذلک الکتاب...» «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً» در تفسیر اين آيه از امام صادق (عليهالسلام) روايت شده است: «کساني که خدا آنها را خليفه ميکند، قائم (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) و اصحاب اويند». «وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ». در روايات متعددي از خاندان عصمت (عليهمالسلام)، اين آيه در شأن امام عصر (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) و اصحاب ايشان، تفسير شده است. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرِينَ يُجاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِم». امام صادق (عليهالسلام) در تفسیر این آیه ميفرمايند: «اگر همة مردم بميرند، خداوند، ياران او را خواهد آورد؛ آنها کساني هستند که خداوند، در اين آيه، توصیف آنها را فرموده است». «وَ لَئِنْ أَخَّرْنا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلى أُمَّةٍ مَعْدُودَة» از اميرالمومنين (عليهالسلام) نقل شده که: «امت معدوده، 313 نفر اصحاب قائمند». «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُون» در تفسير علي بن ابراهيم، در ذيل اين آيه آمده است: «عبادي الصالحون، قائم (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) و اصحاب او هستند». «وَ لَمَنِ انْتَصَرَ بَعْدَ ظُلْمِهِ فَأُولئِكَ ما عَلَيْهِمْ مِنْ سَبِيل»امام باقر (عليهالسلام)، در مورد اين آيه ميفرمايند: «یاری شدگان، قائم (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) و اصحاب او هستند؛ پس کسی بر ايشان، تسلط نمییابد». «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُور237». امام باقر (عليهالسلام) در تفسير اين آيه فرمودهاند: «خداي تعالي، مشرق و مغرب زمين را تحت سلطة مهدي (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) و ياران او قرار ميدهد و به وسيلة آنها، دين را غالب و همة بدعتها و باطلها را نابود میسازد؛ همچنان که اشقيا، حق را از بين برده بودند. و آنها به معروف، امر، و از منکر، نهي ميکنند». 2. شواهدي از روايات در فضيلت و امتياز ياران حضرت بقية الله (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) همين بس که در روايات متعدد، آنها به عنوان بهترين افراد زمان خود، معرفی شدهاند. برای مثال، پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله وسلم) ميفرمايند: «والاترين مردم، از نظر يقين، قومي در آخر الزمان هستند که پيامبر را درک نکردهاند و حجت خدا از آنها مخفي شده است و آنها به مرکب سياه، روي کاغذ سفيد ايمان آوردهاند». [/font] ایشان در روايتي ديگر ميفرمايند: «اولئک رفقائي و اکرم امتي»؛ «ايشان همراهان و گراميترينِ امت من هستند». همچنین، امام سجاد (عليهالسلام) فرمودهاند: «ان اهل زمان غيبته و القائلين بامامته و المنتظرين لظهوره، افضل من اهل کل زمان»؛ «مردم زمان غیبت که معتقد به امامت امام خود و منتظر ظهور او هستند، از مردم تمام زمانها، برترند». []و باز، در روايت ديگری از آن حضرت آمده است: «من ثبت علي مولاتنا في غيبة قائمنا اعطاه الله عزوجل اجر الف شهيد من شهداء بدر و احد»؛ «خداوند به کسی که بر ولایت قائم (عجلاللهتعالي فرجهالشريف) در دوران غیبتش، پایدار بماند». منقول است که روزي پيغمبر اکرم (صلي الله عليه و آله وسلم) در جمع اصحابشان فرمودند: «اي کاش برادرانم را ملاقات ميکردم». عمر و ابوبکر گفتند: «آيا ما برادران شما نيستيم، در حالي که به شما ايمان آورده ايم و همراهتان مهاجرت کردهايم؟» حضرت، مجدداً کلام خود را تكرار کردند و بعد فرمودند: «شما اصحاب من هستيد؛ ولی برادران من، کساني هستند که بعد از شما خواهند آمد. آنها با آنکه مرا نمیبینند، به من ايمان میآورند، مرا دوست میدارند و ياري و تصديقم مينمايند، فياليتني قد لقيت اخواني». ياران امام عصر (عجلاللهتعالي فرجهالشريف)، کساني هستند که به فرمودة امام صادق (عليهالسلام)، امامشان اينگونه آنان را مورد خطاب قرار ميدهد: «يا معاشر نقبائي واهل خاصتي و من ادخرهم الله لنصرتي قبل ظهوري علي وجه الارض...»؛ «اي فرماندهان! اي نزديکان من! اي کساني که خدا، آنها را براي ياري من در زمين ذخيره کرده بود....». |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
| پیام در این موضوع |
|
شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۲۸/آذر/۹۰, ۲۳:۴۲
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۲۹/آذر/۹۰, ۲۱:۳۱
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - ali.khm - ۲۹/آذر/۹۰, ۲۳:۰۴
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۳۰/آذر/۹۰, ۱۱:۴۴
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - only_y2d - ۳۰/آذر/۹۰, ۱۳:۲۳
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۳۰/آذر/۹۰, ۱۵:۴۶
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۱/دی/۹۰, ۱۶:۵۶
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۲/دی/۹۰ ۱۰:۵۶
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - ali.khm - ۲/دی/۹۰, ۱۲:۰۴
RE: شباهت ياران امام حسين (عليهالسلام) و ياران حضرت مهدي (عجلا - نسیم - ۳/دی/۹۰, ۱۶:۲۶
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| قلب مقدس حضرت مهدی علیهم السلام | قلب | 2 | 1,722 |
۱۵/خرداد/۹۴ ۱۱:۳۲ آخرین ارسال: amirak |
|
| ..:: شباهت دو بی نشان ::..(حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)) | آوا | 5 | 2,286 |
۵/اردیبهشت/۹۴ ۸:۲۶ آخرین ارسال: آوا |
|
| از ولادت موعود تا شهادت امام عسكري(عليه السلام) | مدافع | 1 | 1,384 |
۵/بهمن/۹۳ ۲۰:۱۰ آخرین ارسال: مدافع |
|
| دلایل طول عمر حضرت مهدی علیه السلام | aboutorab | 1 | 2,231 |
۲۱/تیر/۹۳ ۲:۰۸ آخرین ارسال: aboutorab |
|
| امام زمان عليه السلام در زمان غیبت از ما چه چیزی خواسته اند؟ | aboutorab | 0 | 1,816 |
۲۰/تیر/۹۳ ۲۳:۲۹ آخرین ارسال: aboutorab |
|
| وظايف مردم در زمان غيبت امام(عليه السلام) | jalalhaji | 25 | 15,800 |
۸/اردیبهشت/۹۲ ۱۲:۰۴ آخرین ارسال: ali.khm |
|
| جمع شدن ياران امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از فرشتگان و جنيان و ساير مؤمنان | shinay | 1 | 1,474 |
۱۷/دی/۹۱ ۱۲:۵۰ آخرین ارسال: در جستجوی سختی |
|