کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
۱۳:۴۹, ۱/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/اسفند/۹۰ ۱۵:۰۸ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #201
آواتار
با تشکر فراوان مثال خوبی بود. ادامه بحث:
ابتدا میخواستم از تقسیم بندی های علت هم نکاتی را خدمت شما بزرگواران عرض کنم ولی احساس میکنم خیلی طولانی بشه بهر حال اگر میبینید که مفید فایده است بفرمایید تا آنها را هم به عرض برسانم.
الان میخوام به اثبات امری بپردازم که بسیار مهمه وباید هم دقت بیشتری بفرمایید یا علی.
دوستان وجود معلول در ظرف وجود علت اش واجب و ضروری است. یعنی با وجود علت حتما باید معلول هم به وجود آمده باشد. حال اگر اینگونه نباشد یعنی معلول با وجود علت معدوم باشد از دو حال خارج نیست:
قبل از آنکه آن دو گزینه را بگوم شما را متوجه میکنم به آن امری که هرچیزی باید علتی داشته باشد حتی عدم یک چیز که عدم یک معلول به خاطر عدم علتش می باشد.
1- یا در همان حال که علت وجود معلول موجود میباشد علت عدم معلول هم تحقق داشته باشد که در این صورت اجتماع نقیضین لازم میآید که محال است. یعنی هم علت وجود معلول و هم علت عدم معلول باهم حضور یابند که این طلانش واضح است.
2- و یا علت عدم معلول محقق نمیباشد در این صورت معلول بی آنکه علت عدمش تحقق یافته باشد معدوم است و این هم طبق قاعده علیت محال میباشد.
پس به این نتیجه میرسیم که با وجود علت تامه حتما وجود معلول هم ضروری است.
من صبر میکنم تا این مطلب خوانده شود . ببینیم این امر مورد قبول شما واقع میشود یا خیر. یا علی.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، گل مرداب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۹

[-]