کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم
من نیز هم
بی خیالش!
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تماشای طلوع خورشید، یک تصمیم بسیار بزرگ
۱۲:۳۶, ۲۸/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۰ ۱۲:۴۴ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بِّسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

[تصویر: SunRise.jpg]
می خوام یک حقیقتی را به همه دوستان معرفی کنم که اگه بهش پی ببریم و عمل کنیم، قطعا زندگمون زیر و رو می شه

بی تعارف بگم خیلی از ماها برای دیدن یک فیلم یا سریال یا یک مسابقه فوتبال یا چک کردن ایمیل و خواندن مطالب سایت و یا مهمانی رفتن و گشت و گذار و ... خیلی چیزهایی دیگر حاضر هستیم تا پاسی از شب را بیدار باشیم در صورتی که خداوند فرموده است: "وَ جَعَلَ الَّيْلَ سَكَنًا" یعنی "و شب را براى آرامش قرار داده در صورتی که با اینکار صبح را خواب می مونیم.

اگه خیلی هم با ایمان و معتقد باشیم، صبح با هزار بدبختی و زنگ موبایل و ساعت و کلی لگد خوردن بیدار می شیم برای نماز صبح

البته یک نماز لب طلایی!
دوستان بحث اصلی من در این تاپیک مربوط به نماز صبح نیست بلکه مربوط به بیدار بودن در بین الطلوعین می باشد

خداوند در قرآن در سوره مبارکه طه آیه 130 می فرماید:

فَاصْبِرْ عَلى‏ ما يَقُولُونَ وَ
سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ غُرُوبِها وَ مِنْ آناءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَ أَطْرافَ النَّهارِ لَعَلَّكَ تَرْضى
(يا پيامبر) به آنچه (مردم نادان) ميگويند، صبر و تحمل داشته باش و
پروردگار خويش را پيش از طلوع آفتاب و قبل از غروب آن و ساعاتى از شب و طرفين روز ستايش و تسبيح بگوى، تا خشنودى شوى.

و همچنین در سوره مبارکه ق آیه 39 می فرماید:

فَاصْبِرْ عَلى‏ ما يَقُولُونَ
وَ سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ الْغُرُوب
پس بر آنچه كافران ميگويند صبر و طاقت داشته باش و
قبل از طلوع آفتاب و پيش از غروب، پروردگارت را ستايش كن.

از امام صادق عليه السلام نقل شده كه فرمود بر بنى اسرائيل
بين الطلوعين "منّ" نازل مي شد و هر گاه كسى از آنان خواب بود روزی اش نمی ‏آمد و از اين جهت خواب در اين وقت كراهت دارد. (تفسیر سوره بقره آیه 57)

امام باقر (علیه السلام) می فرمایند:
ذِکرُ اللهِ بَعدَ طُلوع ِ
الفَجر ِ اَبلَغُ فی طَلَبِ الرّزقِ مِنَ الضَّربِ فی الاَرض.
ذکر خداوند
بعد از اذان صبح ، انسان را به رزق مادی و معنوی بیشتری می رساند و ذکر صبح ، باعث زیاد شدن رزق در روز می شود .

هنگام سپيده دم خروس سحري، داني که چرا همي کند نوحه گري
يعني که نموده اند در آينه ي صبح، کز عمر شبي گذشت و تو بي خبري

مطمئنا ما و شما در نزدیکانمان خیلی ها را می شناسیم که افراد موفقی هستند، یکی از نکات مشترک همه افراد سحرخیزی می باشد در واقع بیدار بودن قبل از طلوع خورشید

پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:"
اللهم‌ بارک‌ لامتی‌ فی‌ بکورها؛خدایا به‌ کسانی‌ از امت‌ من‌ که‌ صبح‌ زود به‌ تجارت‌ می‌پردازند، برکت‌ بده‌".

در روایت داریم که اگر از صبح تا شب کار کنید، کارتان آنقدر برکت نمی گیرد که اگر بین الطلوعین را بیدار بمانید. در بین الطلوعین، رزق مادی و معنوی برکت می گیرد.

خداییش آخرین باری که طلوع خورشید را دیدم کی بود؟
باور کنیم که یک و ساعت بیدار بودن قبل از طلوع خورشید اصلا کار سختی نیست
البته اولش ممکنه کمی سخت باشه ولی قطعا پس از گذشت مدت کوتاهی چنان شیرینی در روح و جان آدم می ریزه که حاضر نیستیم با هیچ چیزه دیگه عوضش کنیم.

در ضمن در روایات آمده که ساعات بین الطلوعین مربوط به حضرت امیر (علیه السلام) است.

امیر المومنینی که قسیم الجنة و النار است. حالا اگر بعد از آفتاب میخواهید بخوابید، بخوابید.
ولی واقعا یک ساعت و نیم بین الطلوعین چیزی نیست که انسان بخواهد آن را از دست بدهد.
شیطان هم خیلی فشار می آورد. یعنی گاهی می آید چشم های انسان را به هم می کشد.
گاهی یک حالت بدی، یک حالت رخوتی در انسان ایجاد می کند که فکر می کند اصلا واجب است که بخوابد.

در این ساعت بلند شوید راه بروید، حتی جایی بروید که بگردید و یک کاری بکنید که بالاخره نخوابید.
همین نخوابیدنش خیلی موضوعیت دارد. بین الطلوعین آنقدر برکت دارد! در کلّ کارها.

خداوند در یک آیه خیلی حیرت انگیز در قرآن (سوره الاسرا آیه 78) می فرماید:

أَقِمِ الصَّلَوةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ‏ غَسَقِ الَّيْلِ وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ كاَنَ مَشهُْودًا
و نماز صبح را نيز به جاى آر كه آن نماز صبح به حقيقت مشهود (نظر فرشتگان شب و فرشتگان روز) است

یعنی اینکه موقع نماز صبح شیفت کاری فرشتگان عوض می شه.
فرشتگان شبکار جاشون را با فرشگان شیفت صبح عوض می کنند
و جالب اینجاست که هر دو گروه شهادت می دهند که بنده ای در این ساعات خواب بوده یا در حال عبادت
(یعنی همه چی دوبل حساب می شه)

با همه این اوصاف تصمیم با خودمان است که چه را انتخاب کنیم
بیداری و سرزندگی و شادی و روزی و درآمد زیادتر از حد مقرر و یاری خدا و دوستی دوباره با طبیعت و زیاد آوردن وقت و سلامتی و تفکر و ...
یا خواب الودگی و کسالت و اندوه و روزی و درآمد معمولی و ندیدن زیبایی های طبیعت و اتلاف وقت و از دست دادن سلامتی به مرور و عجله داشتن و عدم تمرکز و ...

من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم
یک سوپرایز هم دارم که در روزهای آینده حتما در همین تاپیک اعلام خواهم کرد
یا علی مدد

منابع:
http://ayenedar.persianblog.ir/post/296
http://marefat1.blogfa.com/post-88.aspx
http://ganjine5.blogfa.com/post-100.aspx
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=196...Language=1
http://www.seyyedanjavi-ramezan.blogfa.c...t-114.aspx
http://www.jawab.ir/qa
و ...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، hesam110 ، خاک ، mohammad790 ، ST92 ، أین المنتظر ، saloomeh ، علی 110 ، soldier ، حسن.س. ، Hadith ، تازه مسلمان ، iman-s ، boghz ، MAHDI59 ، Agha sayyed ، میلاد.م ، MohammadSadra ، ترنم ، Resistance ، mohammad74 ، نسیم ، yamin ، F_R ، MohammadMeraj ، meshkat ، fazel ، بیداری اندیشه ، montazer_rm ، shafagh_mah ، یا ثارالله ، only_y2d ، mohammad reza ، sarallah ، حسنیه ، بیداری12 ، عبدالرحیم ، نـور ، یاســین ، zryy ، ضحی ، ali0077 ، joseffist ، SAViOR ، Tolou ، ilidin ، مسعود.پاکرو ، شیدا ، viana ، Bamdaad ، mkashipazha

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۳:۰۶, ۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
محمد به حق برادری که به گردن هم داریم
برایم دعا کن که:

من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم

خدایا رفقای این تاپیک را سحر خیز بگردان

به حق سحر خیزی مولا علی

تابلو هست که این تاپیک رو در چه ساعتی نوشتم

اما التماست میکنم خدا جون

بعد از اینتر کردن این متن

رایانه خاموش

سحر خودت بیدارم کن

یا علی

و صد البته در محرم و صفر

یا حسین

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، MohammadMeraj ، fazel ، rastin ، montazer_rm ، shafagh_mah ، یا ثارالله ، only_y2d ، حسنیه ، نـور ، یاســین
۲:۵۱, ۲۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به همه دوستانم.
یه راست میرم سر اصل مطلب
چرا ما تا نصف شب بیداریمو صبح,نمیگم, نمازمون قضا میشه,نماز بی حال واز روی اجبار میخونیم!!!!(...اللهم انی اعوذ بک من صلواة لا ترفع..)
مذمت خواب بین الطلوعین:
از چند حدیث در جلد 13بحار,ص 182 وجلد 76,ص184 به بعد آمده:
خواب بین الطلوعین شوم است و روزی را طرد نموده ورنگ و چهره را زرد نموده وتغییر داده و زشت مینماید و در ردیف دوکار حرام قطعی یعنی ریختن خون حرام و آب غسل عمل فحشاء قرار گرفته وزمین از خواب بین الطلوعین ناله میکند و موجب تنگدستی وپریشانی وپراکندگی کار میشود.
به تجربه ثابت شده گه این خواب قبل از آفتاب ریشه بسیاری از گرفتاریهای دنیای است.
بعضی از فواید بین الطلوعین

1- از اوقاتی است که دعا برای فرج آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تأکید شده است .

2- در این ساعت روزی مردم تقسیم می شود.

3- دربهای رحمت در آسمان بازمی شود.

4- دعا مستجاب است .

5- دعا کننده موجب توجه و رضایت پروردگار است.

6- موجب قبولی اعمال می گردد .

7- محبوب ترین بندگان نزد خداوند است .

8- این ساعت از ساعتهای بهشتی است.

تمام حرف من اینست که چرا باید منتظر کسی که صبح به خانه کعبه تکیه میکند و ندا سر میدهد "اناالمهدی" خواب باشد وبرای سلامتی عزیز دل زهرا(سلام الله علیها) دعا وتضرع نکند!!!

التماس دعا برای فرج
اللهم عجل لولیک الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، Mohammad Trust ، mohammad727 ، حسن.س. ، میلاد.م ، N.Mahdavian ، yamin ، m.hossein ، انصارالمهدی ، MohammadMeraj ، Islam ، mohamad ، shafagh_mah ، علی 110 ، یا ثارالله ، only_y2d ، حسنیه ، نـور
۳:۴۸, ۲۰/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۱۲:۵۰ توسط montazer_rm.)
شماره ارسال: #13
آواتار
به نام خدا
دعا برای بیدار شدن جهت سحر خیزی ونماز شب:
اللّهم لاتَنسَنی ذِکرِک و لاتُؤمِنّی مَکرک و لاتَجْعَلْنی من الغافلین و اَنبَهنی لاََحَبِّ السّاعاتِ اِلَیک اَدْعُوک فیها فَتَسْتَجیبَ لی وَ اَسْأَلَک فَتُعْطینی و استَغفِرُک فَتَغفِر لی اِنَّهُ لایغْفِرُ الذّنوبَ الاّ انتَ یا اَرْحَم الرّاحِمین.»
بحار جلد84 ص 177
این دعا رو قبل از خواب بخونین تا باشد که خدای رحمن ورحیم صبح از خواب بیدارمون کند تا به حمد وثنای الهی بپردازیم واز خدای خودمون یوسف زهرا(سلام الله علیها) رو طلب کنیم
روزی یکی به من گفت اینکه موبایلتو کوک میکنی برای نماز صبح تا زنگ بزند واز خواب بیدار بشی تا نماز صبح بخونی شرک است
از نوع شرک خفی.
اولش برای من سخت اومد و قبول نمیکردم اما یکم با خودم که فکر کزدم دیدم راست میگه.
دیدم من اگه خدارو قبول دارم و قبول دارم که خدا" انک علی کل شئ قدیره" پس چرا به گوشیم میگم یادت نره منو صبح بیدار کنی ها!!!
چرا من از خدای خودم نمیخوام که صبح بیدارم کند!!!!
پس این شد که زنگ گوشیمو خاموش کردم و به خداجون گفتم که بیدارم کنه.اینجا بود که به ضعف ایمانم پی بردم آخه چون هی با خودم میگفتم نکنه صبح خواب بمونم وبیدار نشم و نمازم قضا بشه....
اما خداروشکر خداجون خیلی مهربونه و صبح بیدارم کرد ولی از شبهای بعد با ایمان کامل خوابیدم وتاحالا هرصبح بدون زنگ گوشی بیدار میشم.
حالا فهمیدم مهم اینه که به خدای خودمون ایمان (از نوع واقعیش)داشته باشیم وهر چی میخوایم فقط از خدا بخوایم.(بسم الله الرحمن الرحیم)
التماس دعای برای فرج
اللهم عجل لولیک الفرج

برخی از ادعیه صبح
از حضرت امام محمّد باقرعليه السلام روايت است كه هركس بگويد در وقت طلوع فجر:
لا اِلهَ اِلا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ
معبودى نيست جز خداى يگانه اى كه شريك ندارد از او است فرمانروايى و او را است
الْحَمْدُ يُحْيى وَيُميتُ وَ هُوَ حَىُّ لايَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْى ءٍ قَديرٌ
ستايش زنده كند و بميراند و او است زنده اى كه نميرد خير و خوبى بدست او است و او بر هر چيز توانا است.
دعای دیگر:
اللهم صلي على محمد و على آل محمد كما صليت على إبراهيم و على آل إبراهيم إنك حميد مجيد

اللهم إني أسألك العافية في الدنيا و الآخرة اللهم إني أسألك العفو و العافية في ديني و دنياي و أهلي و مالي اللهم استر عوراتي و آمن روعاتي اللهم احفظني من بين يدي و من خلفي و عن يميني و عن شمالي و من فوقي و أعوذ بعظمتك أن أغتال من تحتي

بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شئ في الأرض و لا في السماء و هو السميع العليم
برخی از فواید بین الطلوعین وادعیه صبح را ذکر کردم از دوستان خوبم میخوام که این مطلب ناقص بنده حقیر رو کامل وجامع کنند باشد که وقتی ندای اناالمهدی سر داده میشود از غافلین نباشیم این شاءالله .
اللهم عجل لولیک الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، N.Mahdavian ، أین المنتظر ، yamin ، m.hossein ، mohamad ، علی 110 ، only_y2d ، حسنیه ، نـور
۱۰:۵۵, ۲۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #14

سلام علیکم
داداش اجرت با مولا
به موضوع اساسی اشاره کردی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer_rm ، m.hossein ، mohamad ، أین المنتظر ، shafagh_mah ، یا ثارالله
۱۲:۴۸, ۲۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #15
آواتار
آقا اگه میشه درباره فجر کاذب و صادق به زبون خودمونی بگید من این چیزائی که تو سایتا نوشته درک نمیکنم

بین الطلوعین میشه از نماز صبح تا طلوع خورشید دیگه؟

ممنون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer_rm ، mohamad ، shafagh_mah ، یا ثارالله ، نـور
۱۳:۳۸, ۲۰/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۰ ۱۳:۴۰ توسط montazer_rm.)
شماره ارسال: #16
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
فجر از ديدگاه قرآن كريم: فجر به معانی متفاوتی در قرآن آمده است كه يكی از معانی آن صبح‌صادق است.
با توجه به اينكه صبح به دو نوع صادق و كاذب است و فجر در معنای صبح صادق همان است كه خداوند در اولين آيه سوره فجر به آن قسم ياد كرده و همان صبحی است كه آغازگر حاكميت نور و حركت موجودات و پايان دهنده ظلمت شب و كسالت است.
صبح كاذب از محلی طلوع می‌كند كه نور خورشيد به حالت عمودی به آسمان می‌رود و بعد از صبح كاذب آسمان تاريك می‌شود و صبح صادق صبحی است كه از محل خورشيد درآمده و در اطراف پخش شده و نور آن در همه جا دامن می‌گستراند.
صبح صادق صبحی است كه در آن وقت نماز صبح فرا می‌رسد.
حالا به زبون خودمونی میگم:
فجر کاذب: قبل از اذن صبح یه سرخی تو آسمون دیده میشه به اون سرخی میگن فجر کاذب.به همون دلیلی که بالا گفته شد.
فجر صادق: بعد از اون سرخی که درآسمون دیده میشه رنگ آسمون بسمت سفیدی میره که وروشن میشه.
بین الطلوعین از اذان صبح شروع میشه (یعنی فجر صادق)و تا طلوع آفتاب ادامه داره.
التماس دعا برای فرج
اللهم عجل لولیک الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، أین المنتظر ، shafagh_mah ، علی 110 ، یا ثارالله ، نـور
۹:۴۴, ۷/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۰ ۹:۴۶ توسط shafagh_mah.)
شماره ارسال: #17
آواتار
اجازه بدید من هم از تجربه شخصی بگم.
قبلا که سن کمتری داشتم، برای درس خوندن این زمان رو انتخاب کرده بودم.
واقعا که خیلی عالی بود.
خلاصه یواش یواش که این عادت رو ترک کردم،نتیجه منفی اش رو کاملا دیدم.
آقا اگه شب تا ساعت 3 نشینیم پای مزخرفات رسانه ملیBig Grin (مجاز از ال کلاسی کوفت و زهر مار بود) خوب صبح راحت تر بیدار میشیم.
و یک حکم شرعی: اگر کاری باعث بشه نماز صبحمون قضا بره،انجامش حرامه.
پاورقی:
آقا محمد سورپرایز رو نگفتی؟Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، علی 110 ، یا ثارالله ، montazer_rm ، حسنیه ، یاســین
۱۰:۰۰, ۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
(۷/بهمن/۹۰ ۹:۴۴)shafagh_mah نوشته است:  پاورقی:

در صورت مساعد بودن هوا، فردا سوپرایز را هم می گذارم.

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله
۱۰:۱۲, ۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #19
آواتار
(۷/بهمن/۹۰ ۱۰:۰۰)mohamad نوشته است:  
(۷/بهمن/۹۰ ۹:۴۴)shafagh_mah نوشته است:  پاورقی:

در صورت مساعد بودن هوا، فردا سوپرایز را هم می گذارم.
آقا قبول نیستBig Grin

من فردا تا 3 شنبه به اینترنت دسترسی ندارم.
نمیشه در گوشی واسه من بگی؟Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza
۱۰:۴۹, ۱۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #20
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
رابطه سحرخیزی با افزایش روزی

شخصی به امام صادق(علیه السلام) عرض کرد: من نمی‌توانم با دستم کار کنم و راه تجارت را نیز به خوبی نمی‌دانم و اکنون محروم محتاج هستم. آن حضرت فرمود: کارگری کن و بر سر خود بار ببر تا بی‌نیاز شوی!

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، سحرخیزی و کسب روزی حلال از جمله اموری است که سیره بسیاری از پیامبران و ائمه اطهار علیهم‌السلام بوده و احادیث فراوانی نیز در این خصوص وارد شده است که در این نوشتار به گزیده‌ای از این احادیث که در کتاب گران‌سنگ «مفاتیح‌الحیات» علامه جوادی آملی آمده است اشاره می‌کنیم.

اهمیت سحرخیزی و کار

رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرماید: سحرخیزی مبارک است و همه نعمت‌ها به ویژه، روزی را می‌افزاید.1 همچنین آن حضرت می‌فرماید: صبحگاهان در پی نیازمندی‌هایتان بروید چرا که آسان به دست می‌آیند.2

امیرمؤمنان علیه‌السلام می‌فرماید: صبح زود در پی روزی رفتن، روزی را افزون می‌کند3 و کسی که خواستار جاودانگی است -که جاودانگی وجود ندارد- باید سحرخیز باشد4 و هیچ سحرخیزی در اره خدا برتر از سحرخیزی برای تأمین معاش فرزندان و خانواده نیست.5

از امام صادق علیه‌السلام روایت شده است که ایشان می‌فرماید: جدیت و تلاش کنید! هرگاه نماز صبح گزاردید و بازگشتید صبحگاهان در پی روزی روید و کسب حلال کنید چراکه خدای عزّ و جل روزیتان دهد و یاریتان رساند6؛ سپس فرمود: امام سجاد علیه‌السلام هنگام صبح در پی روزی بیرون می‌رفت، پرسیدند: ای فرزند رسول خدا کجا می‌روی؟ فرمود: برای پذیرش صدقه برای خانوده‌ام. پرسیدند: آیا برای خانواده‌ات صدقه می‌پذیری؟ فرمود: هر که کسب حلال کند صدقه عائله خود را از خدا می‌پذیرد و به آنان می‌رساند.7

کار در سیره انبیا و اولیا

خداوند متعال در قرآن کریم درباره حضرت داود (علیه السلام) می‌فرماید: و به او فن زره‌سازی را که به سود شماست آموختیم، تا شما را در جنگ‌هایتان از آسیب‌های سخت سلاح‌ها حفظ کند، پس آیا شما سپاسگزار نعمت‌های ما خواهید بود؟ 8

نبی اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: هیچ غذایی بهتر از غذای فراهم آمده از کار خویش نخورد و داود پیامبر نیز از دسترنج خود می‌خورد.9

حضرت علی علیه‌السلام می‌فرماید: خدای عزّ و جل به داود نبی(علیه السلام) وحی فرمود که تو بنده خوبی هستی به شرط آنکه از بیت‌المال ارتزاق نکنی و با دستان خویش کار کنی. داود علیه‌السلام چهل روز گریست؛ آن گاه خدا به آهن وحی فرمود که برای بنده‌ام داود نرم شو، آهن به فرمان خدا برای او نرم شد و از این رو حضرت داود (علیه السلام) هر روز زرهی می‌ساخت و آن را به هزار درهم می‌فروخت و از بیت‌المال بی‌نیاز شد.10

رسول خدا صلی الله علیه و آله هم سنگی را بر شانه خود حمل کرد و در یکی از دیوارهای باغ خود به کار برد که آن سنگ هنوز در آنجا هست.11

پرهیز از تنبلی و کم همتی

امام علی (علیه السلام) می‌فرماید: اگر کار، سخت و توان‌فرسا است، بی‌کاری دایمی هم فسادآور است.12

حضرت صادق(علیه السلام) خطاب به فرزندش می‌فرماید: از دو خصلت تنبلی و بی‌حوصلگی (بیقراری) بپرهیز که این دو مانع بهره‌گیری تو از دنیا و آخرت می‌شوند.13

همچنین می‌فرماید: سست نباش تا آن که تو را می‌شناسد تحقیرت نکند14، منفورترین مردم نزد خدا کسی است که شب خواب و روز بیکار باشد.15

ابن عباس می‌گوید: حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هرگاه کسی را می‌دید و از او خوشش می‌آمد می‌پرسید: آیا حرفه‌ای داری؟ اگر می‌گفت: نه، می‌فرمود: از چشمم افتاد. پرسیدند: چرا ای رسول خدا؟ فرمود: چون هرگاه مؤمن دارای حرفه‌ای نباشد به ناچار از دینش برای تأمین زندگی‌اش بهره می‌برد (دین فروشی می‌کند)16

پی‌نوشت‌ها:

1- بحارالانوار، ج73، ص318

2- کتاب الخصال، ج2، ص394

3- وسائل الشیعه، ج15، ص348

4- عیون اخبار الرضا(علیه السلام)، ج2، ص38

5- دعائم الاسلام، ج2، ص15

6- الکافی، ج5، ص79

7- همان، ج4، ص12

8- سوره انبیاء، آیه 80

9- کنزالعمال، ج4، ص8

10- الکافی، ج5، ص74

11- همان، ص76 و 77

12- الارشاد، ج1، ص298

13- الکافی، ج5، ص85

14- تحف العقول، ص304

15- الکافی، ج5، ص72

16- بحارالانوار، ج84، ص158
من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم......
صلوات
یا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، خاک ، نـور ، ilidin
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا