کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم
من نیز هم
بی خیالش!
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تماشای طلوع خورشید، یک تصمیم بسیار بزرگ
۱۲:۳۶, ۲۸/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۰ ۱۲:۴۴ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بِّسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

[تصویر: SunRise.jpg]
می خوام یک حقیقتی را به همه دوستان معرفی کنم که اگه بهش پی ببریم و عمل کنیم، قطعا زندگمون زیر و رو می شه

بی تعارف بگم خیلی از ماها برای دیدن یک فیلم یا سریال یا یک مسابقه فوتبال یا چک کردن ایمیل و خواندن مطالب سایت و یا مهمانی رفتن و گشت و گذار و ... خیلی چیزهایی دیگر حاضر هستیم تا پاسی از شب را بیدار باشیم در صورتی که خداوند فرموده است: "وَ جَعَلَ الَّيْلَ سَكَنًا" یعنی "و شب را براى آرامش قرار داده در صورتی که با اینکار صبح را خواب می مونیم.

اگه خیلی هم با ایمان و معتقد باشیم، صبح با هزار بدبختی و زنگ موبایل و ساعت و کلی لگد خوردن بیدار می شیم برای نماز صبح

البته یک نماز لب طلایی!
دوستان بحث اصلی من در این تاپیک مربوط به نماز صبح نیست بلکه مربوط به بیدار بودن در بین الطلوعین می باشد

خداوند در قرآن در سوره مبارکه طه آیه 130 می فرماید:

فَاصْبِرْ عَلى‏ ما يَقُولُونَ وَ
سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ غُرُوبِها وَ مِنْ آناءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَ أَطْرافَ النَّهارِ لَعَلَّكَ تَرْضى
(يا پيامبر) به آنچه (مردم نادان) ميگويند، صبر و تحمل داشته باش و
پروردگار خويش را پيش از طلوع آفتاب و قبل از غروب آن و ساعاتى از شب و طرفين روز ستايش و تسبيح بگوى، تا خشنودى شوى.

و همچنین در سوره مبارکه ق آیه 39 می فرماید:

فَاصْبِرْ عَلى‏ ما يَقُولُونَ
وَ سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ الْغُرُوب
پس بر آنچه كافران ميگويند صبر و طاقت داشته باش و
قبل از طلوع آفتاب و پيش از غروب، پروردگارت را ستايش كن.

از امام صادق عليه السلام نقل شده كه فرمود بر بنى اسرائيل
بين الطلوعين "منّ" نازل مي شد و هر گاه كسى از آنان خواب بود روزی اش نمی ‏آمد و از اين جهت خواب در اين وقت كراهت دارد. (تفسیر سوره بقره آیه 57)

امام باقر (علیه السلام) می فرمایند:
ذِکرُ اللهِ بَعدَ طُلوع ِ
الفَجر ِ اَبلَغُ فی طَلَبِ الرّزقِ مِنَ الضَّربِ فی الاَرض.
ذکر خداوند
بعد از اذان صبح ، انسان را به رزق مادی و معنوی بیشتری می رساند و ذکر صبح ، باعث زیاد شدن رزق در روز می شود .

هنگام سپيده دم خروس سحري، داني که چرا همي کند نوحه گري
يعني که نموده اند در آينه ي صبح، کز عمر شبي گذشت و تو بي خبري

مطمئنا ما و شما در نزدیکانمان خیلی ها را می شناسیم که افراد موفقی هستند، یکی از نکات مشترک همه افراد سحرخیزی می باشد در واقع بیدار بودن قبل از طلوع خورشید

پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:"
اللهم‌ بارک‌ لامتی‌ فی‌ بکورها؛خدایا به‌ کسانی‌ از امت‌ من‌ که‌ صبح‌ زود به‌ تجارت‌ می‌پردازند، برکت‌ بده‌".

در روایت داریم که اگر از صبح تا شب کار کنید، کارتان آنقدر برکت نمی گیرد که اگر بین الطلوعین را بیدار بمانید. در بین الطلوعین، رزق مادی و معنوی برکت می گیرد.

خداییش آخرین باری که طلوع خورشید را دیدم کی بود؟
باور کنیم که یک و ساعت بیدار بودن قبل از طلوع خورشید اصلا کار سختی نیست
البته اولش ممکنه کمی سخت باشه ولی قطعا پس از گذشت مدت کوتاهی چنان شیرینی در روح و جان آدم می ریزه که حاضر نیستیم با هیچ چیزه دیگه عوضش کنیم.

در ضمن در روایات آمده که ساعات بین الطلوعین مربوط به حضرت امیر (علیه السلام) است.

امیر المومنینی که قسیم الجنة و النار است. حالا اگر بعد از آفتاب میخواهید بخوابید، بخوابید.
ولی واقعا یک ساعت و نیم بین الطلوعین چیزی نیست که انسان بخواهد آن را از دست بدهد.
شیطان هم خیلی فشار می آورد. یعنی گاهی می آید چشم های انسان را به هم می کشد.
گاهی یک حالت بدی، یک حالت رخوتی در انسان ایجاد می کند که فکر می کند اصلا واجب است که بخوابد.

در این ساعت بلند شوید راه بروید، حتی جایی بروید که بگردید و یک کاری بکنید که بالاخره نخوابید.
همین نخوابیدنش خیلی موضوعیت دارد. بین الطلوعین آنقدر برکت دارد! در کلّ کارها.

خداوند در یک آیه خیلی حیرت انگیز در قرآن (سوره الاسرا آیه 78) می فرماید:

أَقِمِ الصَّلَوةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ‏ غَسَقِ الَّيْلِ وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ كاَنَ مَشهُْودًا
و نماز صبح را نيز به جاى آر كه آن نماز صبح به حقيقت مشهود (نظر فرشتگان شب و فرشتگان روز) است

یعنی اینکه موقع نماز صبح شیفت کاری فرشتگان عوض می شه.
فرشتگان شبکار جاشون را با فرشگان شیفت صبح عوض می کنند
و جالب اینجاست که هر دو گروه شهادت می دهند که بنده ای در این ساعات خواب بوده یا در حال عبادت
(یعنی همه چی دوبل حساب می شه)

با همه این اوصاف تصمیم با خودمان است که چه را انتخاب کنیم
بیداری و سرزندگی و شادی و روزی و درآمد زیادتر از حد مقرر و یاری خدا و دوستی دوباره با طبیعت و زیاد آوردن وقت و سلامتی و تفکر و ...
یا خواب الودگی و کسالت و اندوه و روزی و درآمد معمولی و ندیدن زیبایی های طبیعت و اتلاف وقت و از دست دادن سلامتی به مرور و عجله داشتن و عدم تمرکز و ...

من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم
یک سوپرایز هم دارم که در روزهای آینده حتما در همین تاپیک اعلام خواهم کرد
یا علی مدد

منابع:
http://ayenedar.persianblog.ir/post/296
http://marefat1.blogfa.com/post-88.aspx
http://ganjine5.blogfa.com/post-100.aspx
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=196...Language=1
http://www.seyyedanjavi-ramezan.blogfa.c...t-114.aspx
http://www.jawab.ir/qa
و ...

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، hesam110 ، خاک ، mohammad790 ، ST92 ، أین المنتظر ، saloomeh ، علی 110 ، soldier ، حسن.س. ، Hadith ، تازه مسلمان ، iman-s ، boghz ، MAHDI59 ، Agha sayyed ، میلاد.م ، MohammadSadra ، ترنم ، Resistance ، mohammad74 ، نسیم ، yamin ، F_R ، MohammadMeraj ، meshkat ، fazel ، بیداری اندیشه ، montazer_rm ، shafagh_mah ، یا ثارالله ، only_y2d ، mohammad reza ، sarallah ، حسنیه ، بیداری12 ، عبدالرحیم ، نـور ، یاســین ، zryy ، ضحی ، ali0077 ، joseffist ، SAViOR ، Tolou ، ilidin ، مسعود.پاکرو ، شیدا ، viana ، Bamdaad ، mkashipazha

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۱۶, ۱۴/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #21
آواتار
سلام

صرفا جهت بروز شدن و یاد آوری افرادی که متعهد شدند
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، شیدا ، mohamad
۱۰:۱۴, ۱۴/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #22
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
واقعا موضوعه مهمیه
یادش بخیر بچه که بودم همه خونه ها تک طبقه بودن،یکی از تفریحاتمون این بود که طلوع خورشید رو تماشا کنیم،کلا قدیما خیلی خوشبخت تر بودیم،الان فقط افتاب سر ظهر مونده برامون
منم سعی میکنم بیدار بمونم،کلا حس رستاخیز به ادم دست میده ،مخصوصا اگه در هوای ازاد باشیم
البته دلایل معنوی خیلی قوی وجود داره که به همه چیز می ارزه اما در کنار اینها،در طب سنتی هم تاکید میشه که اون ساعات بیدار باشیم چون اگه بخوابیم رطوبت بدن زیاد میشه و در طول روز کسل و بی اراده میشیم و البته کلی چیزای دیگه که حالا اینجا خیلی موضوعیت نداره بنویسم اما خواب اون ساعت بیماری زاست
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، SAViOR ، شیدا
۱۰:۳۵, ۱۴/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #23
آواتار
من تصمیم می گیرم از فردا هر روز صبح طلوع خورشید را به تماشا بنشینم

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، شیدا ، mohamad
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]