|
افراط در فقه شیعه ...
|
|
۲۳:۰۶, ۱۱/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۹۰ ۲۳:۰۹ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام خدمت دوستان عزیز
لطفا این حرف من رو در راستای مخالفت با علما و اصول فقه شیعه ندونید . اما در یک نگاه کلی تاریخ شیعه و علمای آن و علمای سایر ادیان و مذاهب به این نتیجه رسیدم که یکی از مشکلات آنها عدم تطابق با برخی پدیده های نو است . برای مثال زمانی بود که اکثر علما موسیقی را مطلقا حرام میدونستند . به نظر من این فتوا بر حرمت مطلق موسیقی که در زمان پیامبر هم بوده ، ناشی از استفاده نا درست و مبتذل گونه تصوف از موسیقی بود به علاوه تناقض فلسفی تصوف و فقه شیعه به این مسئله دامن زد و موجب شد قشر عظیمی از علمای شیعه به مخالفت با اصل موسیقی بپردازند . این در حالی است که اکنون اکثر علما اصل موسیقی را حلال دانسته و حتی برخی علما در حسن موسیقی مطالبی عرض کرده اند . به نظر من این نشان میدهد که نفوذ اندیشه های افراطی و عدم تطابق با برخی مسایل زمانه در بین علما زیاد است . البته در آن دوران هم مراجع هوشیاری مانند شیخ بهایی بودند که در مقابل این اندیشه ها بیاستند و از موسیقی دفاع کنند . جدا از موسیقی ، این مسئله را در احکام بانکی میبینیم . همه میدانیم که اکنون اکثر علما ایرادات بزرگی به اصل بانکداری اسلامی وارد میکنند . شاید این هم ناشی از این که بانکداری اسلامی بدون ربا از بانکداری غربی همراه ربا گرفته شده و استحاله گشته باشد و به دلیل وجود مسئله ربا در معاملات بانک های غربی و شباهت ظاهری آن با بانکداری اسلامی باشد . من فکر میکنم زمانی برسد که اکثر علما نیز بانکداری اسلامی را فاقد هیچ اشکالی بدانند . این نظر من در مورد ، عدم تطابق علما ادیان با برخی مسایل زمانه است . میدانم که در بین اعضا محترم سایت ، مخالفان زیادی با این نظر وجود دارد . ولی امیدوارم در این مورد یک بحث منطقی به دور از تعصب داشته باشیم . |
|||
|
|
۲۳:۲۶, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
آقای دیدگاه نوین شما در طرح مسائل جدید و خاص جسارت فوق العاده ای دارید که البته ستودنی است زیرا نپرسیدن عیب است حیف که اطلاعات من در ضمینه فلسفه احکام و دین اندکه و قادر به پاسخگویی به سوالات سرکار نیستم ولی به نظرم سخنرانی استاد رائفی پور رو در ضمینه موسیقی نشنیدید.که البته نکات جالب و تامل برانگیزی در اون مطرح شده و ازتون دعوت میکنم که بشنوید.
|
|||
|
|
۱:۴۴, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱:۵۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
نقل قول:اما در یک نگاه کلی تاریخ شیعه و علمای آن و علمای سایر ادیان و مذاهب به این نتیجه رسیدم که یکی از مشکلات آنها عدم تطابق با برخی پدیده های نو است . دوست گرامی خیلی مختصر : شیعه به دلیل اینکه باب اجتهاد را باز گذاشته و علم اصول را پی ریزی کرده جز بروز ترین ادیان است . در حالی که اهل تسنن باب اجتهاد را از بعد از 4 مذهب معروف بستند.... در این نگاه کلی شما در مورد علم فقه و اصول و تاریخچه ان در شیعه یک مطالعه ای بفرمایید . نقل قول:برای مثال زمانی بود که اکثر علما موسیقی را مطلقا حرام میدونستند . به نظر من این فتوا بر حرمت مطلق موسیقی که در زمان پیامبر هم بوده ، ناشی از استفاده نا درست و مبتذل گونه تصوف از موسیقی بود به علاوه تناقض فلسفی تصوف و فقه شیعه به این مسئله دامن زد و موجب شد قشر عظیمی از علمای شیعه به مخالفت با اصل موسیقی بپردازند . دوست گرامی تاریخچه بوجود امدن توصف به این شکل و استفاده انها از موسیقی به دوره پیامبر نمیرسد! در مورد موسیقی نیز شما غنا را از موسیقی جدا کنید بعد راجع به تاریخچه ان تحقیق کنید تا نتیجه بهتری عایدتان شد نقل قول:این در حالی است که اکنون اکثر علما اصل موسیقی را حلال دانسته و حتی برخی علما در حسن موسیقی مطالبی عرض کرده اند . به نظر من این نشان میدهد که نفوذ اندیشه های افراطی و عدم تطابق با برخی مسایل زمانه در بین علما زیاد است . البته در آن دوران هم مراجع هوشیاری مانند شیخ بهایی بودند که در مقابل این اندیشه ها بیاستند و از موسیقی دفاع کنند .مجددا تاکید میکنم حساب غنا با موسیقی جداست . و علما در این اختلاف دارند که تعریف غنا چیست و نهایتا تشخیص با مکلف است . به قولی نسبی است . در ضمت ان که شیخ از ان دفاع کرده موسیقی به عنوان شاخه ای از علم ریاضیست ... نقل قول:جدا از موسیقی ، این مسئله را در احکام بانکی میبینیم . همه میدانیم که اکنون اکثر علما ایرادات بزرگی به اصل بانکداری اسلامی وارد میکنند . شاید این هم ناشی از این که بانکداری اسلامی بدون ربا از بانکداری غربی همراه ربا گرفته شده و استحاله گشته باشد و به دلیل وجود مسئله ربا در معاملات بانک های غربی و شباهت ظاهری آن با بانکداری اسلامی باشد . دوست گرامی بحث بر سر این اسلامی بودن ان است . اگر ثابت شد اسلامی است که دیگر کسی دعوا ندارد . البته در این مورد نیز صحبت ها شنیدنی است . ولی بانکداری اسلامی را هیچ کس نفی نکرده است ... نقل قول:این نظر من در مورد ، عدم تطابق علما ادیان با برخی مسایل زمانه است یک مطالعه ای روی علم اصول و فقه داشته باشید . سوالاتتان بر طرف میشد . در پناه خدا |
|||
|
|
۲:۰۸, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/دی/۹۰ ۳:۴۳ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
یه نکته دیگه اینکه در استخراج حکم چیزی به نام افراط نداریم . سخت گیری و اسون گیری نداریم . قرار نیست دین به ذائقه ما خوش بیاد!
اگر ملاک خوش ایند مخلوق بود که.... دستور خدا این است (احکام) دیگه حالا خوش به مذاق نفسانیت ما بیاد یا نه . نمیشه ملاک صدور و اجرای حکم |
|||
|
|
۲:۲۰, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
بله این موارد وجود داره اما برخیش ناشی از حساسیت زیادی هست که روی موضوعات دینی وجود داره.بالاخره نمیشه با دین مردم ریسکی رفتار کرد و باید یک کف اطمینانی از مسائل باشه ولی متاسفانه برخیش ناشی از تفکرات متحجرانه و شاید رهبانیت مخفی باشه.همین اخیرا یکی از قم گفته بود: نقل قول:یکی از مشکلات جوانان و برخی از طلاب جوان، خطورات بد قلبی است که موجب میشود بعضی از گناهان و افکار بد به ذهن انسان وارد شود که برای رهایی از این موارد باید از همه برنامههای تصویری حتی برنامههای صدا و سیما پرهیز شود. خوب این نشون میده طرف اصلا در دنیای امروز زندگی نمیکنه و فکر کرده تلویزیون شیطان است نه ابزار!!! به هر حال شاید این حرف درست نباشه ولی بعضی وقتها از سخنان برخی من اینطور استنباط میکنم که از روی اجبار مجوز استفاده داده میشه و اگر مثلا اختیار تلویزیون دنیا دست بعضی بود، آن را کلا خاموش میکردن بالاخره در کل 2 رویه میشه برای ترویج اسلام و مبارزه با کفر و الحاد داشت: 1-برخوردهای سلبی و تحریمی و ممنوعیت 2-برخوردهای اصلاحی و به سمت بهبود فرآیندها و ابزار به نظر من برخورد با فرآیندها و ابزار باید از نوع دوم باشه(غیر از موارد خاص مانند تحریم تنباکو) |
|||
|
|
۲:۲۹, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۳:۳۱ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
اسلام چند لایه داره و این یکی از وجه تمایزات اون با سایر ادیانه
حرام مکروه مکروه موکد مباح حلال مستحب مستحب موکد در این فرایند باید حلال و حرام را از دیگر دسته جدا کرد . چیزی که شما میفرمایید تند روی یا سخت گیری نیست بعضی از افراد برای اینکه نفس روح زلالتری داشته باشن و یا به تهذیب نفس بپردازند یک لایه از لایه های حد اقلی بالاتر میرن ممکنه مقید به مستحبات بشن و ترک مکروهات حتی مشتبهات رو هم ترک کنند این نوشته نقل قولی شما از ان دسته هست در مورد این که برخورد چگونه باشد هم مهم این است که حکم خداوند واقعا چیست ! نه این که این حکم کسی را از اسلام زده میکند یا جذب! دین خدا را ما نمیتوانیم به این بهانه دست بزنیم ! چون میشود مثل مسیحیت که الان فقط درخت کریسمس ازش مونده یا حق |
|||
|
|
۳:۰۶, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۳:۰۸ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۲/دی/۹۰ ۲:۲۹)وحید110 نوشته است: جناب علائم ظهورعلیکم سلام نیازی نبود انقدر با عجله پاسخ من را بدهید من جایی در مورد جذب افراد یا تغییر حکم خدا چیزی نگفتم.گفتم؟ اصلا در مورد دست زدن به دین خدا چه کسی صحبت کرد؟ تهذیب نفس!!! چرا نمی فرمایید رهبانیت؟ تلویزیون و اینترنت امروز بخشی از جامعه ماست.اگر کسی بگوید به خاطر تهذیب نفس یا روح زلالتر از اینها به طور کلی فاصله گرفتم، رسما به رهبانیت مدرن وارد شده... نقل قول:«لا رهبانیة فیالاسلام» امروز دیگر سواد فقط به خواندن و نوشتن صرف گفته نمی شود.در این عصر هر کسی کار با رایانه را بلد نباشد قسمتی از سوادش ناقص است امروز دیگر رهبانیت صرفا به معنی دوری از کوچه و بازار نیست.فضای سایبری و شبکه های تلویزیونی قسمتی از دنیای امروز شده و بسیاری از اعمال و رفتار و خواسته های انسانی به آنجا منتقل شده اگر امروز پیامبران و ائمه بودند، خود راسا وارد این فضاهای جدید نمی شدند و نسبت به اصلاح این جوامع اقدام نمی کردند؟ واقعا پشت پرده توصیه به جوانان و طلاب برای دوری از تلویزیون چیست؟ کاش پاسخ بعدی شما کمی با تامل و نگاه نسبت سیره معصومین و پیامبران باشد!! |
|||
|
|
۳:۱۹, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۳:۲۷ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:علیکم سلام!! نقل قول:من جایی در مورد جذب افراد یا تغییر حکم خدا چیزی نگفتم.گفتم؟این قسمت پاسخ شما نبود نقل قول: تهذیب نفس!!! چرا نمی فرمایید رهبانیت؟ چون بسیار متفاوت است . رهبانیت مخصوص مسیحیت است که در ان دوری گزیدن از اجتماع و کتاره گیری از مباحات شرط است در صورتی که در اسلام چنین نیست . مثلا تهذیب نفس به معنای عدم ازدواج و گوشه نشینی بیان نمیشود و ... نقل قول:تلویزیون و اینترنت امروز بخشی از جامعه ماست.اگر کسی بگوید به خاطر تهذیب نفس یا روح زلالتر از اینها به طور کلی فاصله گرفتم، رسما به رهبانیت مدرن وارد شده...مسلما تی وی و نت یک وسیله هست و بنده قصد دفاع از نظر اون فرد رو ندارم اما در کل درست میگه چون در صد بلایی از اون مصداق ... منظور ایشون هم یحتمل همینه ... دوست عزیز چرا اینقدر تند جواب دادید!! مگر توهینی به شما شده است؟! اخوی بنده خودم بیشتر وقتم در فضای مجازیست . از قسمت خوبش هم استفاده میکنم . در مورد تلوزیون ولی بنده خودم شاید هفته ای 30 مین هم نگاه نکنم! چون واقعا برای خود من چیز به درد بخوری ندارد . در کل منظور مرا بد متوجه شده اید گویا نقل قول: کاش پاسخ بعدی شما کمی با تامل و نگاه نسبت سیره معصومین و پیامبران باشد!!چشم خیلی ممنون از نصیحت شما البته سیره معصومین این بود که خود را در شرایط گناه قرار نمیدادند ... و مولا ان را عین تقوا میداند موفق باشید در مورد تهذیب نفس |
|||
|
|
۱۱:۱۱, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۱۲/دی/۹۰ ۳:۱۹)وحید110 نوشته است: اخوی بنده خودم بیشتر وقتم در فضای مجازیست . از قسمت خوبش هم استفاده میکنم . این قسمتش رو پایه هستم اساسی واقعا تلویزیون چیز مفیدی برای نشون دادن (حداقل برای بنده) نداره سریال های آبکی و فوتبال جز تلف کردن وقت و استرس زیاد چیزی رو عاید بنده نمیکنه. ترجیح میدم بیشتر توی نت باشم یا درسم رو بخونم یا توی کارهای خونه به مادرم کمک کنم تا پای تلویزیون بنشینم. با تشکر |
|||
|
|
۱۱:۱۷, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
به نظر من برادرمون وحید جواب منطقی و کاملی داده و بحث را کاملا به نتیجه رسونده و نظر م اینه که فقط یه لجبازی ساده است که میتونه این بحث رو ادامه بده....همین
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |