کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 10 رای - 4.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پاتوق گردان های بیداری اندیشه
۱:۳۸, ۱۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
گردان 41 نفره ی اول را گردان علی بن ابیطالب مینامم
و گردان 41 نفره ی دوم که در حال تکمیل است را گردان سید الشهدا مینامم
هر کسی هر اسمی که دوست داشت میتواند بگوید

گردان های اول و دوم تالار بیداری اندیشه
به خودمون باید حالی بکنیم که میخواهیم سرباز شویم
نه نه نه
به نظرم بهتر است به خود حالی کنیم که میخواهیم عبد شویم (عبد اوست کریم)
و در نتیجه عبد واقعی در مقابل امامش سمعاً و طاعتاً هست
کسی هم که سمعاً و طاعتاً شد خوب مشخصاً إن شاء الله نامش در لیست سربازخانه هم نوشته خواهد شد

جان من باور کنید که قرار نیست شیعیان مریخ مقدمات ظهور را فراهم کنند
آثار دعای خیر دوستان را در زندگی شخصی و احوالات شخصی خودم خدا وکیلی حس میکنم

چرا هر کدام از ما نباید این نشان افتخار را دریافت نکنیم
یا کاشف الکرب عن وجه المهدی
[/font]
رفقای خوب من
همسنگرانم
من هر بار که با حضرت استاد مشورت میکنم برای حل مشکلات
ایشان به 3 چیز شدیداً تأکید
1- ساعت خلوت باخدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2- تضرع به درگاه خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3- توسل به اهل بیت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ایشان تأکید عجیبی دارند بر ساعت خلوت داشتن
ساعت خلوت معنایش این نیست که مثلاً در روز لحظاتی به یاد خدا باشیم و با خدا خلوت کینم
مسأله فراتر از این است
ساعت خلوت چیزی شبیه نماز است
چطور اذان که میگویند باقی کارها را تعطیل میکنیم
حال هر چه میخواهد باشد
ساعت خلوت هم همین طور است
زمانی در شبانه روز است(بهترینش لحظاتی پیش از اذان صبح است) که در آن لحظه زمان ملاقات خصوصی من با خدا خودم هست
همه چیز تعطیل
من میمانم و خدایم
دعا و تضرع و مناجات من است و الطاف و رحمت رحیمیه ی پروردگارم
فقط من و خدا
و اظهار فقر و عجز من و اظهار امید من به خدایم
اقرار به قصور و ناسپاسی من و حنان بودن پروردگارم
دوستان من
میدانید حنان یکی از اسامی خداوند است
اما آیا میدانید حنان به چه معناست
حنان یعنی بسیار بازگشت کننده به سوی کسی که از او دوری میگزیند
الله اکبر
چقدر این نام خدا زیبا است
از وقتی معنی این نام خدا را فهمیدم مرتب با این نام خدا را صدا میزنم
چون خودم را میشناسم که با اعمال و رفتار و گفتارم در عمل کسی هستم که از خدا دوری میگزیند
اما وقتی خدا را با این اسم صدا میزنم معنایش این است که :
اوست کریم خودت گفتی بسیار بازگشت کننده ای به سوی منی که عملم در حال دوری گزیدن از تو هستم در پیچ و خم های امتحانات زندگی
اما معتقدم که تو خدایی هستی که بسیار بازگشت کننده ای
خلاصه رفقا
زیاد سرتون رو درد نیارم
اینجا پاتوق گردان های آماده باش بیداری اندیشه است
ما یک گفتگوی منتظران داریم در تالار
اونجا ویژه دلدادگان یوسف زهرا است
محاسن و کارکرد های ویژه ی خود را هم دارد
اما اینجا کسی باید بیاید که خود را حقیقتاً مشغول آماده سازی برای حضرت حجت میداند
سعی میکنم در پستهای خودم در این تاپیک مطالبی رو به دوستان تقدیم کنم که حقیقتاً به درد خودم خورده
معارفی که مقادیری شاید در فضای عمومی تالار به این سبک و سیاق آنها را بازگو نکنم
این جا به قولی اتاق خصوصی کسانی است که در حال آماده کردن خود هستند برای روزهای سختی که امتحان بندگی را باید پاس کنند
علاوه بر عشق به حضرت حجت ، اینجا نیازمند حس مسئولیت هم هستیم
مراقبتمان از اعمالمان ، رفتارمان با اطرافیانمان و کسانی که بر گردن ما حق دارند و حق الله و حق الناس و حق النفس را و.... باید حسابی رو به بهبود باشد

یک نکته ی بسیار مهم از نکته های حضرت استاد
ایشان میگفتد
رستگاری با عمل حاصل نمیشود
رستگاری بی عمل هم حاصل نمیشود
پس چه خاکی بر سرمان بریزیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عمل را انجام میدهیم اما به عمل خود اتکا و اعتنا نباید بکنیم ، امید و اتکای ما فقط و فقط باید به فضل خدا باشد
فضل میدانید یعنی چه
یعنی بی استحقاق بخشیدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یا علی منتظران و عاشقانی که میخواهند مسئولیت هم بپذیرند و عزم بندگی کردن خدا را دارند

[font=Arial]

التماس دعای فراوان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگه حقیر رو هم دعا نکردید بی زحمت پدرومادر حقیر رو دعا بفرماید
االلهم صل علی محمد و آل محمد
اللهم عجل لولیک الفرج
االلهم صل علی محمد و آل محمد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، SARV ، Tolou ، یا ثارالله ، Mohammad Trust ، حلما ، karimjannat ، سید ابراهیم ، فاطمه خانم ، تازه مسلمان ، sadegh-a ، یا صاحب الزمان ، محب الزهرا ، nasimesaba ، انصارالمهدی ، Ramin_Ghn ، MohammadMeraj ، بیداری12 ، Reza14 ، Hadith ، وحید110 ، asire entezar ، محیصا ، گل مرداب ، fazel ، آرین (الهه.ع) ، Agha sayyed ، navid-313 ، Seyed Mohsen ، K-1 ، rastin ، boghz ، خادمة الزهرا ، mrfarzadj ، هدهد ، ساقی ، أین المنتظر ، Admirer ، hesam110 ، میلاد.م ، مسافر ، ساجد ، saloomeh ، چشم انتظار ، تفکر ، parisan ، یاران مهدی ، M03TAFA ، فدک زهرا ، صریا ، yamin ، m.hossein ، عبداللهی ، V-E ، F_R ، MESSENGER ، mohamad ، am_po ، s.haghshenas ، payam mahdi ، netlog36 ، mohammad727 ، حسام+ ، vahrakan ، sarallah ، soldier ، hsmoa ، ANTI satan ، انتصـار ، shafagh_mah ، نسیم ، faateme-313 ، MAHDI59 ، برادر تعادل ، ali.khm ، azade ، seyed313 ، nazxaton ، 872325 ، Havbb 110 ، MohammadSadra ، یاســین ، EMPERATOR ، N.Mahdavian ، shakiba ، zizi ، only_y2d ، Farzaneh ، مهدی110 ، میثاق ، عدالت ، mahdavi61313 ، ضد ماسون ، sayed reza ، ema1392 ، fatemeh zahra ، العبدالفانی ، hajiali.m ، جوینده حق ، ZaHrA110M ، بیداری اندیشه ، علی ابوتراب ، مکیال ، حسن.س. ، مرغ باغ ملکوت ، 900742498 ، در جستجوی سختی ، zahra.shakiba ، راحیل ، bahareh ، fatemeh m ، امیریان ، elnaz alavi ، ضحی ، مفقود الاثر ، sevenmoons ، مجید املشی ، farzad313 ، KABOOTAREHARAM ، zryy ، mohammad reza ، sajad0511 ، یاوران مهدی ، 135 ، *مهاجر* ، مجنون الحسین ، mohaddese ، من انقلابی ام ، 59-11(یامهدی) ، omidman ، fiftynine ، Night moans ، fatemeh-55 ، ali0077 ، 313flowers ، mahyamatin ، آفتاب ، moflehoon ، sagheb ، علی امینی ، help me ، عبدالرحمن ، السا ، fafa* ، رضوانه ، NARJES ، soora ، حسن عزتي ، حضرت عشق ، رهگذر.

آغاز صفحه 22 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۳۷, ۲/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/خرداد/۹۱ ۲۰:۴۰ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #211
آواتار
امام على عليه‏السلام :هر كه درختان تقوا بكارد ، ميوه‏هاى هدايت بچيند .
محله ي رشد > رشد صفات > بخش1 > تقوا

امام على عليه‏السلام :هر كه دل از دنيا بركنَد و از خوارى آن بيتابى نكند و براى رسيدن به ارجمندى آن به رقابت برنخيزد ، خداوند او را هدايت‏ كند،
محله ي رشد > رشد صفات > بخش2 > زهد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، Agha sayyed ، fazel ، Farzaneh ، nasimesaba ، ساقی ، یا ثارالله ، در جستجوی سختی ، andishe
۲۰:۴۰, ۲/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/خرداد/۹۱ ۲۰:۴۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #212
آواتار
میگه هدایت شود
کدام هدایت
اصلاً هدایت رو جستجو کنید توی ذهنتون در قرآن
اولین چیزی که از هدایت به ذهن میرسه چه آیه ای هست؟

بابا جون إهدنا الصراط المستقیم دیگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!
برید ببینید در روایات !!!! نه تفاسیری که یک شخص نوشته!!!!!
در روایات اهل بیت در مورد صراط مستقیم چی اومده که از خدا میخوایم بهش هدایت بشیم!!!!!!!
یک بحث شیرینی بشه إن شاء اللهSmile

(۲/خرداد/۹۱ ۲۰:۳۷)فانوس *7* نوشته است:  امام على عليه‏السلام :هر كه درختان تقوا بكارد ، ميوه‏هاى هدايت بچيند .
محله ي رشد > رشد صفات > بخش1 > تقوا

با تشکر
نکته ی اول اینکه
تقوا جزو عمل صالح هست و نه اون هدایت
یعنی تازه مقدمه ی اون هدایت یکی از اونها میتونه تقوا هم باشه که در آیه هم ذکر شده
اما نه خود اون هدایت و این تقوا و عمل صالح و حتی ایمان هم بدون اون هدایت فایده نداره
سوال اینه که خود این هدایته چیه؟

یک نکته ی دیگه
دوستان مجله ی رشد در فضای تحقیقی ما اصلاً منبع محسوب نمیشه ها!!!!!!!

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، yamin ، فانوس *7* ، Agha sayyed ، fazel ، nasimesaba ، Tolou ، یا ثارالله ، andishe
۲۱:۲۷, ۲/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #213
آواتار
هدايت‌ ، رهبري‌ و دلالت‌ شخص‌ يا اشخاص‌ براي‌ رسيدن‌ به‌ مقصد يا مقصودي‌ است‌ . هدايت‌ نيز مانند تمام‌ پديده‌ هاي‌ جهان‌ آفرينش‌ بر اساس‌ اصل‌ تزويج‌ داراي‌ دو جنبه‌ مثبت‌ و منفي‌ مي‌ باشد و هر جنبه‌ آن‌ شامل‌ حال‌ كساني‌ مي‌ باشد كه‌ به‌ آن‌ علاقمندند . بنابراين‌ وقتي‌ گفته‌ مي‌ شود « هدايت‌ » ، نبايد تصور شود كه‌ هدايت‌ منحصر به‌ سمت‌ و سوي‌ صلاح‌ و رستكاري‌ است‌ زيرا گروهي‌ هم‌ هستند كه‌ عكس‌ آن‌ را مي‌طلبند و لذا در جستجوي‌ راهنمابراي‌ رسيدن‌ به‌ مقصود خود هستند و اين‌ هم‌ يك‌ خصوصيت‌ فطري‌ است‌ چنانكه‌ خداوند فرموده‌ است‌ : وَ هَدَيناه‌ُ النَجّدَين‌ Sadما در همان‌ ابتداي‌ خلقت‌ كه‌ انسان‌ را آفريديم‌ ) او را به‌ دو طريق‌ ( خير و شر ) هدايت‌ كرديم‌ ـ يعني‌ فطرت‌ او را جوري‌ تنظيم‌ كرديم‌ كه‌ هم‌ بتواند در راه‌ خير برود و هم‌ در راه‌ شر .
آيات‌ 7 تا 10 سوره‌ شمس‌ نيز به‌ همين‌ معنا صراحت‌ دارند : وَ نَفس‌ٍ وَ ما سَوّيها ـ فالَهُمها فُجوُرَها وَ تَقويها ـ قَد اَفلَح‌َ مَن‌ زَكيّها ـ وَ قَد خاب‌ مَن‌ دَسّيها : به‌ نفس‌ توجّه‌ كنيد و آنچه‌ آن‌ را به‌ تعادل‌ رسانيد ، پس‌ سركشي‌ و خويشتن‌ داري‌ را در آن‌ الهام‌ كرد ـ براستي‌ كه‌ رستگار شد كسي‌ كه‌ آنرا تزكيه‌ و (از سركشي‌ ) پاك‌ كرد ـ و براستي‌ كه‌ زيان‌ برد آنكه‌ آن‌ را تباه‌ كرد . اين‌ نوع‌ هدايت‌ كه‌ با خلقت‌ در فطرت‌ انسان‌ تعبيه‌ مي‌ شود هدايت‌ تكويني‌ مي‌ باشد كه‌ ما مي‌ توانيم‌ آن‌ را «بذر هدايت‌ » بناميم‌ . كه‌ دو گونه‌ است‌ : يكي‌ بذر گياه‌ خوب‌ و ديگري‌ بذر علف‌ هرز كه‌ آفت‌ گياه‌ مفيد است‌ ، و آيات‌ 9 و 10 سوره‌ شمس‌ نيز همين‌ معني‌ را افاده‌ مي‌ نمايند : قَد اَفلَح‌َ مَن‌ زَكيّها : به‌ حقيقت‌ كشاورز (سعادتمند ) كسي‌ است‌ كه‌ مزرعه‌ نفس‌ را از بذر علف‌ هرز پاك‌ كند وَ قَد خاب‌ مَن‌ دَسيّها: و زيانكار كسي‌ است‌ كه‌ آن‌ بذر را در مزرعه‌ نفس‌ خويش‌ زير خاك‌ كند ( تا ريشه‌ زند و برويد )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، fazel ، nasimesaba ، فدک زهرا
۲۱:۳۰, ۲/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #214
آواتار
(۲/خرداد/۹۱ ۲۰:۴۰)علی 110 نوشته است:  بابا جون إهدنا الصراط المستقیم دیگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!
برید ببینید در روایات !!!! نه تفاسیری که یک شخص نوشته!!!!!
در روایات اهل بیت در مورد صراط مستقیم چی اومده که از خدا میخوایم بهش هدایت بشیم!!!!!!!
یک بحث شیرینی بشه إن شاء اللهSmile

با تشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، nasimesaba ، فدک زهرا
۲۱:۳۹, ۲/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #215
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
الهی اَنطِقنی بِالهُدی و وفّقنی بِالتَّوبَة
السلام علیکَ یا مولانا یا علیٍّ الهادی (علیه السلام)

دوستانی که بحثهای علی آقا را مطالعه نموده اند ،
"تاپیکهایی برای مطالعه " ،
اشاراتی زیبا به رابطه ما و خداوند از طریق معصومین شده است .
یعنی حرکت بدون ولایت بسوی خداوند امکان پذیر نیست .
مانند حدیث سلسلة الذهب که مولانا امام رضا (علیه السلام) ، ولایت امیر مؤمنان را حصنی میدانند که هرکس در آن وارد شود ایمن خواهد بود از تمامی زشتیها .
یعنی این هدایت که در این آیه آمده است همان هدایت بسوی ولایت اهل بیت است پس از توبه ای واقعی .
مرحوم طبرسی از امام محمد باقر (علیه السلام) روحی فداه چنین نقل میکند :
" منظور از جمله ثم اهتدی هدایت به ولایت ما اهل بیت است "
و اضافه مینمایند :
بخدا سوگند اگر کسی تمام عمر را بین رکن و مقام نماز بخواند و سپس از دنیا برود در حالیکه ولایت ما را نپذیرفته باشد خداوند او را به جهنم خواهد افکند .
اگر دوستان آیات بعدی را بخوانند به این نکته خواهند رسید که وقتی بنی اسرائیل از حلقه ولایت دور میشوند ، چه سونوشت نکبت باری بسراغشان می آید .
آنان کافر و مشرک می شوند .

با استفاده از تفسیر نمونه ، جلد 13

اللهم عجل لولیک الفرج
موفق باشید و خدایی .

امضای Agha sayyed
صِبغَةَ اللهِ وَ مَن اَحسَنُ مِنَ اللهِ صِبغَةً
رنگ خدایی بپذیرید ! رنگ ایمان و توحید و اسلام و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است ؟!
بقره -138
اين است نگارگرى الهى؛ و كيست ‏خوش‏نگارتر از خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، fazel ، علی 110 ، nasimesaba ، فدک زهرا ، ساقی ، Tolou ، یا ثارالله ، مسافر ، هدهد
۲۱:۴۰, ۲/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/خرداد/۹۱ ۲۱:۴۲ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #216
آواتار
جالب است که پس از توبه و ایمان و عمل صالح تازه سخن از هدایت به میان می آید. گویا آن همه اعمال شایسته و خوب و اطاعت بی چون و چرا، محقق نمی شود و پذیرفته نیست جز با هدایت. البته یک هدایت اولیه است که فطری می باشد «کل مولود یولد علی الفطرة» ولی هدایت دیگری هست که ایمان کامل نمی شود جز با آن.

برخی از مفسرین این هدایت را به معنای استقامت دانسته اند یعنی ایمان، با استقامت و ثبات و پایداری باید توأم باشد. علمای تفسیر گفته اند: الاهتداء لزوم الایمان و الاستمرار علیه ما دامت الحیاة. مقصود از هدایت شدن (اهتداء) این است که بر ایمان خود تمام عمر، پایدار و پابرجا بماند. برخی نیز گفته اند مقصود از اهتداء این است که پیروی از سنت پیامبر کند و دنباله رو بدعت ها نباشد. برخی دیگر بر این باورند که اهتدا یعنی زدودن دل از اخلاق بد و منش های نادرست و خصلتهای ناپسند. و هیچ دلیلی بر این تفاسیر نیست.

ولی امام صادق علیه السلام آن را به گونه ای دیگر معرفی می کند:

«ثم اهتدی الی ولایتنا أهل البیت فو الله لو أن رجلا عبد الله عمره ما بین الرکن و المقام ثم مات و لم یجئ بولایتنا أکبّه الله فی النار علی وجهه»

امام پس از تلاوت آیه مبارکه می فرماید: پس از آن هدایت یابد به ولایت ما أهل بیت. به خدا سوگند اگر کسی تمام عمرش بین رکن و مقام خدا را عبادت و پرستش کند سپس از دنیا برود و ولایت ما اهل بیت را نداشته باشد خداوند با صورت او را در آتش دوزخ بیافکند.

و شبیه همین روایت از امام باقر علیه السلام نیز نقل شده است که حاکم ابو القاسم حسکانی از علمای اهل سنت آن را نقل کرده است. کسی نیست از او بپرسد ولایت اهل بیت چیست؟

در تفسیر نور الثقلین سدیر از امام باقر علیه السلام نقل می کند که: «یا سدیر انما أمر الناس أن یأتوا هذه الاحجار فیطوفوا بها ثم یأتونا فیعلمونا ولایتهم لنا و هو قول الله: " و انی لغفار لمن تاب و آمن و عمل صالحا ثم اهتدی ثم أومی بیده الی صدره: الی ولایتنا»

ای سدیر همانا خداوند مردم را امر می کند که به سوی این سنگها بیایند وطواف کنند سپس به طرف ما بیایند و ولایتشان را نسبت به ما اقرار و اعتراف کنند و این است سخن خدا که فرمود: «و انی لغفار لمن تاب ...» آنگاه حضرت به سینه خود اشاره کرد و فرمود: هدایت شوند به ولایت ما.

و این معنی در روایات مکرر دیگری نیز نقل شده که مورد تأکید معصومین علیهم السلام است.

بنابراین معلوم می شود شرط صحت اعمال، ولایت است وگرنه هزار سال اگر عمر کند و در کنار خانه خدا شبها را به صبح با اطاعت و عبادت بگذراند و روزها را روزه بدارد هرگز او را فایده نبخشد و در روز قیامت سر به زیر و شرمسار به سوی دوزخ روانه شود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، fazel ، علی 110 ، فدک زهرا ، nasimesaba ، ساقی ، Tolou ، مسافر
۲۳:۳۲, ۲/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #217
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
هدایت .هدف نزول قرآن
هدایت یعنی نشان دادن راه به گونه ای که انسان را به مقصد برساند(1)
هادی یعنی کسی که پیشاپیش گروهی حرکت می کند و راه را به آنها نشان میدهد(2)
خداوند در آیات فراوانی(مانند آیه 5 سوره بقره :اولئک علی هدی من ربهم و اولئک هم المفلحون که ترجمه این آیه:آنان بر طریق هدایت پروردگارشانند و آنان رستگارانند) قرآن را کتاب هدایت معرفی کرده است. آری قرآن به راستی هدایت محض است.هدایتی که هیچ گونه گمراهی و تیرگی در آن راه ندارد(3)
پس غرض خداوند از نازل کردن آن نشان دادن راهی است که به سعادت ابدی انسان ها منجر می شود.
چنان که خداوند در آیات 15 و 16 سوره مائده می فرماید((از طرف خدا نور و کتاب آشکاری به سوی شما آمد . خداوند به برکت آن کسانی را که از خشنودی او پیروی کنند به را های سلامت هدایت می کند و به فرمان خود از تاریکی به سوی روشنایی بیرون می برد و آن ها را به سوی راست رهبری می نماید))
با توجه به این مطلب روشن می شود که قرآن کتابی تاریخی و علمی و ... نیست.
بلکه هدف قرآن از بیان تاریخ پیامبران و اقوام گذشته و ذکر مطالب علمی گوناگون و..... تنها هدایت و نشان دادن راه سعادت به انسان است
منابع:
(1)کشاف .جلد1 .ص35
(2)مجمع البیان . ج1 . ص65
(3)تفسیر موضوعی.ج1.ص 183
بقیه مطالب و تفاسیر هم از قرآن حکیم حضرت آیت الله مکارم شیرازی

امضای Farzaneh
باید فقط پیله کرد به خدا

زیرا فقط با او می توان پروانه شد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، فدک زهرا ، ساقی ، fazel
۲۳:۳۹, ۲/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/خرداد/۹۱ ۲۳:۳۹ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #218
آواتار
سلام دوستان
تفسیر مفسران به درد ما نمیخوره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ما روایات اهل بیت را میخواهیم در مورد هدایت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تفسیری که یگانه مفسران حقیقی قرآن یعنی اهل بیت دارند رو بیاورید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
باتشکر

(۲/خرداد/۹۱ ۲۱:۳۰)علی 110 نوشته است:  
(۲/خرداد/۹۱ ۲۰:۴۰)علی 110 نوشته است:  برید ببینید در روایات !!!! نه تفاسیری که یک شخص نوشته!!!!!

با تشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، فدک زهرا ، Farzaneh ، nasimesaba ، ساقی ، fazel ، حلما
۲۳:۵۵, ۲/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/خرداد/۹۱ ۰:۰۲ توسط Farzaneh.)
شماره ارسال: #219
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
صراط مستقیم
صراط مستقیم یعنی راه روشن و وسیع و همواری که به هیچ طرف انحراف ندارد(1)
و مراد از آن همان آیین خدا پرستی و دین حق و پایبند بودن به دستورهای خداست.
در آیه 161 سوره ی انعام می خوانیم:
(ای پیامبر)بگو پروردگارم مرا به راه راست هدایت کرده{به } دینی پایدار
اگر در روایاتی صراط مستقیم به قرآن و در روایاتی دیگر به اهل بیت (علیه السلام)(2) تفسیر شده بدین دلیل است که تنها برنامه ای که انسان را به سعادت ابدی می رساند و ذره ای اشتباه در آن راه ندارد. برنامه ای است که خداوند از طریق قرآن و معصومین (علیه السلام) بیان کرده است.
منابع:
(1) مجمع البیان. ج1. ص 65
(2) مجمع البیان . ج1 و. ص 66
بقیه مطالب هم از قرآن حکیم حضرت آیت الله مکارم شیرازی گرفته شده است

(۲/خرداد/۹۱ ۲۳:۳۹)علی 110 نوشته است:  سلام دوستان
تفسیر مفسران به درد ما نمیخوره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ما روایات اهل بیت را میخواهیم در مورد هدایت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تفسیری که یگانه مفسران حقیقی قرآن یعنی اهل بیت دارند رو بیاورید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
باتشکر

(۲/خرداد/۹۱ ۲۱:۳۰)علی 110 نوشته است:  با تشکر

سلام
دو تا سوال
مگر آیه قرآن و تفاسیر سند و مدرک خوبی نیستند؟؟؟
دلیل اینکه بیشتر تمرکزتون روی روایات اهل بیت هست چیست؟
باتشکر
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، ساقی ، fazel
۰:۰۷, ۳/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #220
آواتار
چون فقط اهل بیت حقیقت معنای آیات را میدانند
و تنها تبیین کنندگان بر حق آیات قرآن طبق خود آیات قرآن 14 معصومند ولا غیر
یک مثال تقدیم میکنم:
فقط استدعا دارم کامل کامل کامل و با دقت بخوانید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مخصوصاً اون اواخرش رو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(۳۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۵۸)علی 110 نوشته است:  سلام بلوجان
ببین برادر به نظرم رسید یک مثال عینی برات بزنم در مورد تفاوت تفسیر اهل بیت با فهم عوام حتی از آیات به ظاهر معلوم قرآن:

وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)

خوب این حق معلوم در اموال چی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سائل و محروم چه کسی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

امام باقر علیه السلام میفرمایند : شخصی از پدرم در مورد این آیه پرسید
پدرم حضرت علی بن الحسین فرمود: حق معلوم چیزی است که شخص از مال خویش تعیین میکند که از زکات و صدقه ی واجب واجب نیست!
شخص سوال کنند پرسید: اگر از زکات و صدقه ی واجب نیست پس چیست؟
فرمود که شخص از مال خویش تعیین میکند که کم یا زیاد بودن آن با توجه به توانمندی و دارایی او است.
آن شخص پرسید با آن مال چه کار کند؟
فرمود: با آن صله رحم کند (و حاجت خویشان نیازمند خود را براورد) و به تنگدستی کمک کند و باری از دوش خانواده ای بردارد و یا به برادری دینی که گرفتار است و به مصیبتی در افتاده است کمک کند.

یا در روایتی دیگر ابابصیر از یاران نزدیک امام صادق روایت میکند که: نزد امام جعفر صادق بودیم که برخی از ثروتمندان نیز همراه ما بودند. آنان نام زکات را به میان آوردند
امام صادق علیه السلام فرمود: پرداخت زکات چیزی نیست که به خاطر آن از صابحش تعریف و تمجید شود بلکه زکات امری ظاهری است که به وسیله پرداخت آن... مسلمان نامیده میشود و اگر آن را بجا نیاورد نماز وی پذیرفته نخواهد شد در اموال شما حقوقی غیر از زکات وجود دارد
عرض کردم خداوند تو را خیر دهد چه حقوقی غیر از زکات در اموال وجود دارد که باید آن را به جای آوریم؟
فرمود: سبحان الله مگر نیشینده ای که خداوند عز و جل در قرآن میفرماید:
وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)
عرض کردم چه حقی بر گردن ما وجود دراد؟
فرمود همان چیزی است که شخص در مال خویش تعیین میکند که در پایان هر روز و یا هر جمعه و یا هر ماه آن را به جای آورد کم یا زیاد و مهم آن است که بر آن تداوم داشته باشد.

و اما در مورد محروم: لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

صفوان جمّال از یاران نزدیک امام جعفر صادق روایت میکند که امام در مورد منظور محروم در این آیه می فرمایند:
محروم، آن شخص دارای حرفه ای است که صاحب حرفه است که تلاش و زحمت او در داد و ستد بی نتیجه مانده است. و یا مردی که اندیشه و تعقل او چندان بد نیست و با وجود این که صابح حرفه است دامنه رزق و روزی وی محدود است!
کافی ج 3 ص500 ح 11

اما قرآن یک تفسیر دارد و یک تأویل و برگشت دادن به معنای حقیقی و داری بواطن بسیار است
یک معنای بسیار عمیق تر این آیه را هم در رویاتی دیگر برای یکی از شیعیان خالص خود چنین بیان میکنند امام موسی کاظم که از قول پدرشان نقل میکنند و ایشان هم از قول امام محمد باقر میفرمایند در پاسخ سوال شخصی از شیعیان در مورد معنای حقیقی وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج) لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)
ایشان پاسخ گفتند:
پدرم (امام محمد باقر علیه السلام) فرمود: ای شخص این را به خاطر بسپار و در روایات کردن آن خوب دقت کن و ببین چگونه از من روایت میکنی، سائل و محروم دارای شأن و منزلتی عظیم هستند. سائل همان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم است که حق خود را درباره ی اهل بیتش از خدای متعال مسئلت میکند و محروم کسی است که از خمس محروم شده است که منظور امیرالمومننی علیه السلام و امامان صلوات الله علیهم اجمعین هستند. آیا خوب دقت کردی و آن چه را گفتم فهمیدی؟سائل و محروم آن گونه که مردم میگویند نیست.
[/b]
تأویل الآیات ج2 ص 724 ح5

تفسیر روایی البرهان ج9 ص200 و 201

تفاوت عظیم را حس کردی برادرم در تبیین آیات قرآن توسط 14 معصوم یگانه مفسران حقیقی قرآن و برداشت ما از قرآن
البته این به این معنا نیست که مطلقاً نمیتوان از کلام وحی بهره برد
اما برداشت ما کجا و منظور حقیقی آیات قرآن کجا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، Farzaneh ، ساقی ، fazel ، Tolou ، یا ثارالله ، مسافر ، Agha sayyed ، saloomeh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]