|
فردوسي كيست ؟
|
|
۲۳:۰۶, ۱۸/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به عزيزان
چند وقت پيش ديدم تو يكي از بيت هاي فردوسي مطلبي نوشته بود كه متاسفانه قشنگ يادم نمياد اما منظورش اين بود كه (( ديو و زن باهم فرقي ندارن و بايد باهم بميرند )) واقعا شكه شدم ![]() خواهشا كسي مطلبي داشت عرض كنه . منهم يه تحقيقاتي ميكنم اگه پيدا كردم حتما ميزارم
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۰۴, ۱۹/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۴:۱۱ توسط yashar1374.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
سلام
امروز اين مطلب رو با يه ملا در ميون گذاشتم . اون گفتش فكر ميكنم كه منظور از اين بيت (زن واژدها هر دو در خاک نه ................زمین پاک ازین هر دو ناپاک به ) اينه كه زن بد خطرناكتر از مرد بد است و خيلي راحت ميتونه انسانو گمراه كنه . به همين دليل اندازه ي اژدها خطرناكه و اونو بايد كشت . ________________________________ ببخشید ارتباط جناب فردوسی با دشمن شناسی و این مطلب با این فروم چیه؟!! خوب یک سرچ کوتاه در نت میتونست بهتون جواب بده !! با تشکر موفق باشید ببخشيد من با توجه به معني تاپيك ( دشمن شناسي ) اين مطلب رو گذاشتم . برام مهمه كه عقايد يك شاعر بزرگ چي هست . شايد دشمن باشه ( كه خدارو شكر با كمك شما فهميدم دشمن نيست )اين روزا فردوسيرو به اسم ديگه اي صدا ميزنند كه فكر كنم شما خودتون بدونيد و از طرفي هم شرم دارم اون اسمو بنويسم . برام مهمه كه جواب اونارو مثل شما بدم و اونو قانع كنم . مگر نه بحثي مثل كوروش ايجاد ميشه . اگه كسي غيرت ايراني داشته باشه از اين قضيه به راحتي نميگزره
|
|||
|
|
۱۴:۳۱, ۱۹/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۵:۳۳ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
نقل قول:ابیات مزخرفی از لحاظ معنی مانند: این گونه شعر ها را متاسفانه بعضی از وحی هم بیشتر مورد اهمیت میدانند اما چند نکته را باید در نظر گرفت اول اینکه بدانیم داستان این شعر چیست. مثلا گاهی شعر داستانی را بیان میکند و از قول شخصیت بد داستان جمله ای بیان میدارد . گاهی مثلا از قول شخصی بازاری که بسیار محبوب است مثلا گفته شده عبادت بجز ... دوم اینکه شعر پارسی به همراه اغراق شدید است . مثلا برای اینکه اهمیت خدمت به خلق را برساند میگوید عبادت بجز خدمت خلق نیست . ولی ایا خود شاعر نماز نمیخوانده و دفتر خدمات دایر کرده بوده است؟! سوم اینکه شاعر در مقام بیان نبوده و قصد نداشته عبادات را برشمارد ! مثلا در ایات قران میخوانیم خوردن سگ و خوک حرام است . ایجا خداوند قصد بیان تمام حیوانات حرام گوشت را داشته یا فقط میخواسته سگ و خوک را حرام کند . و یا در احادیث هم مثل اینکه میفرماید ایمان یعنی ۵ چیز . ایا چیز های دیگر جزو ایمان نیست؟ در اینجا قصد بیان یک موضوع است نه بیان یک کلیت . یعنی گوینده در مقام بیان نبوده است(قصد بیان همه جوانب مسپله را نداشته است . چهارم این که اصلا شعر . شعر است . نه ایه است و نه حدیث ... یا حق |
|||
|
|
۱۵:۴۰, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۱۸/بهمن/۹۰ ۲۳:۰۶)yashar1374 نوشته است: سلام به عزيزان با سلام و درود فراوان دوستان من خواهشی از شما دارم و اون اینه که در بعضی از مسائل دیدتون رو یه ذره بیشتر کنید و عمقی تر به مسله نگاه کنید شما از این گفته ی فردوسی تعجب کردید !! بزارید از شما سوالی بپرسم که ایا فردوسی داستان شاهنامه رو بر اساس داستان های دینی اسلام یا بذار بهتر بگم داستان شاهنامه رو در غالب اسطوره شناسی اسلام نوشته ؟؟؟ نمی خوام احیانا مشکلی به وجود بیارم اصلا این جوری نیست !! ببینید می تونیم بگیم که تنها اسطوره هایی که زن در اون جایگاه والایی داره اسطوره های اسلامی هستش و نمونه هایش هم که فراونه اما در اسطوره های دیگه زن دیگه از جایگاه مقدسی که در اسلام داره فاصله می گیره البته نمی گم زن دیگه جایگاه مقدسی نداره اما اون جایگاهی که تو اسلام داره رو دیگه نداره ! آفرودیته خدای عشق و باروی به خاطر اینکه در مسابقه ی زیبا ترین بانو برنده به باعث ایجاد جنگ تروا می شه و چندین نکات دیگه که اگ بخوام به گم چندین کتاب جا می گیره حال داستان شاهنامه هم از داستان های اسطوره ای بر گرفته شده البته در اسطوره های ایرانی هم زن جایگاهی نظیر جایگاه زن در اسلام داره اما خوب باید بحث رو تخصصی ترش کرد :دی در کل برای بررسی این موضوع می تونی به کتاب پیکرگردانی اساطیر مراجعه کنی اون جا در مورد جایگاه زن فکر کنم صحبت هایی شده باشه :دی |
|||
|
|
۱۶:۰۲, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۵:۴۰)Gryffen نوشته است: حال داستان شاهنامه هم از داستان های اسطوره ای بر گرفته شده البته در اسطوره های ایرانی هم زن جایگاهی نظیر جایگاه زن در اسلام داره اما خوب باید بحث رو تخصصی ترش کرد :دیالبته داستان های شاهنامه ملی هستند و از یک سری وقایع واقعی که در گفتن اونها غلو شده شکل گرفته.شاهنامه زاده ذهن فردوسی نیست ، بلکه فردوسی ناظم شاهنامه هست.شاهنامه اصلی در دل مردم ایران بوده و فردوسی و دقایقی و امثالهم فقط وظیفه جمع آوریش رو به دوش کشیدند.همچنین فردوسی با این کار باعث شد زبان فارسی جاودان بمونه. |
|||
|
|
۱۷:۰۶, ۱۹/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/بهمن/۹۰ ۱۷:۱۵ توسط yashar1374.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
واقعا از جوابهاي شما عزيزان تشكر ميكنم
|
|||
|
|
۱۷:۲۰, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۹/بهمن/۹۰ ۱۷:۰۶)yashar1374 نوشته است: ببخشيد فقط به عنوان يادآوري ميخوام بگم كه اين انجمن هم محلي است براي افزايش بينش و خودسازي . شمارو نميدونم اما من اينجا اومدم تا تفكرات و علم ها و باور هارا به يكديگر عرض كنيم و سرانجام به كمك افرادي همچون شما ديدموم بيشتر بشه ( البته اگه انتقادپذير باشيم منظور من از این که دیدتون رو بیشتر کنید یعنی این که مطالعات رو بیشتر کنید و یا اطلاعاتتون رو سطحی نخونید و عمقی بخونید من نخواستم به شما توهین کنم فقط گفتم که دیدتون پیرامون مسائل رو بیشتر کنید پ.ن : شما به من فحش هم بدی باز قبولتون دارم یه استادی به من یاد داته تا به عقاید دیگران احترام بزارم هر چند اگه اون عقاید غلط باشند
|
|||
|
|
۱۹:۱۴, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول: یه استادی به من یاد داته تا به عقاید دیگران احترام بزارم هر چند اگه اون عقاید غلط باشند این جمله اصلا درست نیست . شما شاید بتونی به شخصیت صاحب عقیده غلط احترام بزاری اما به خود عقیده غلط احترام گذاشتن عقلا اشتباهه یا حق |
|||
|
|
۱۷:۰۹, ۲۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
احترام گذاشتن با قبول کردن عقیده کاملا فرق میکنه
|
|||
|
۱۸:۴۵, ۲۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۰ ۱۹:۰۲ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۲۰/بهمن/۹۰ ۱۷:۰۹)محمد667 نوشته است: احترام گذاشتن با قبول کردن عقیده کاملا فرق میکنهحتی اگر احترام به اون اعتقاد باعث یک فاجعه بشه؟ مثلا احترام به اعتقاد یک انسان در مورد خوبی خونریزی و .... . دوستمون راست می گن.شاید بشه به صاحب اون اعتقاد احترام گذاشت (اون هم نه در همه موارد) اما به خود عقیده باطل خیر! من فکر می کنم نظر مخالف رو بشه به سه دست تقسیم کرد: - فرد به چیزی اعتقاد داره که سلیقه ای هست ، یا برداشت متفاوتی از یک چیز صحیح داره ، مثال اولی عقیده به بهتر بودن فلان رنگ ، و یا اختلاف عجیب مراجع در یک مطلب هم مثال برای مورد دوم. احترام به نظرات و شخص این افراد واجبه. - فرد به یک چیزی کاملا غلط عقیده داره ، اما خودش انسان درستکاری هست ، مثل صاحبان عقاید باطل دینی که از حقیقت به دور بودند ، مثل یک مسیحی که معتقد هست ما سه خدا داریم! این عقاید شیطانی هستند و ما نه باید بهشون احترام بگذاریم ، مگر در جهت هدایت اون شخص موقتا موضع شدیدی اتخاذ نکنیم.احترام به خود این اشخاص واجبه. - فرد اعتقاد باطلی داره ، خودش هم باطل هست ، مثل سردمداران رژیم صهیونیستی به معنای کامل ، احترام به این افراد و یا نظراتشون حرامه و عبادت شیطانه.حتی ما داریم گوش کردن با دقت به یک سخن ، مثل عبادت کردن صاحب اصلی اون عقیده و سخنه (خدا یا شیطان) . پس حتی در قسمت دوم که گفتم احترام به شخص واجبه ، پذیرفتن و احترام گذاشتن بدون فکر افکارش حرامه فکر می کنم. |
|||
|
|
۲۲:۳۷, ۲۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
سلام
این بحث احترام به عقاید خودش می تونه یه بحث جدا باشه. به نظر من عقاید رو میشه به سه دسته تقسیم کرد: 1 - عقایدی که از نظر ما درست اند. 2 - عقایدی که ما قبولشون نداریم، ولی ممکنه درست باشند. (مثل عقاید ادیان دیگر) 3 - عقایدی که ممکن نیست درست باشند. (مثل عقایدی که با انسانیت در تضاد اند) |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

)
.