|
معرفی کتاب اسرار الصلاه تألیف آیت الحق جناب میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
|
|
۱۷:۱۱, ۱۹/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۰۳ ۱۵:۵۷ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
ابتدا نظر برخی از بزرگان را درباره ی شخصیت و آثار ایشان نقل میکنم :
علامه طباطبایی با عناوینی چون حجت الحق و پیشوای طایفه از ایشان یاد می کنند و بلندای شخصیت ایشان را با هیچ مقیاسی قابل اندازه گیری نمی دانند امام خمینی رحمت الله علیه هم در باره ایشان و آثارشان می فرمایند : و از کتب علمای معاصر، کتب عالم جلیل القدر حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی را مطالعه کن ... اما نظر این حقیر درباره ی کتاب اسرار الصلاه من خودم زندگی خود را به قبل و بعد از مطالعهی کتاب اسرار تقسیم میکنم. نمیدونم چرا ولی مقارن با مطالعهی کتاب در خود احساس تحول و شوقِ بندگی خدا را مییافتم. این کتاب مطالب جامع و بسیار کلیدی در بارهی هر موضوعی که به نماز مربوط میشود را در بر دارد از اسرار و آداب وضو و طهارت تا چگونگی توبهی حقیقی و فضایل دوستی و دشمنی برای خدا و اسرار اعمال و اذکار نماز و ... بعد از خواندن کتاب، دیدگاهم نسبت به بسیاری از واجبات و مستحبات و حرامهای خدا تغییر کرد و به دستگاه معرفت شناختیِ من و نوع نگاهم به هستی و خالق و مخلوقاتش دگرگون شد و به من نشان داد که یک موحد چرا و چگونه باید بیاندیشد و عمل کند؛ خلاصه در زندگی من تأثیر شگفتی نهاد. آوردن چند پاراگراف از فرازهای ارزشمند و پر محتوای کتاب: یکی از فرازهای بسیار اثر گذار کتاب اسرار الصلاة تألیف میرزا جواد آقا ملکی تبریزی: ... تا اینکه در فلان شب یکی از بندگان محتاجم را به در خانهی تو فرستادم و او از آنهمه نعمتها که به تو ارزانی داشته بودم اندکی را طلب نمود، و قبل از آن به تو خبر داده بودم که اگر به چنین کسی چیزی بدهی در حقیقت به من وام دادهای و من هستم که از تو میگیرم و در وقتی که از هر حال نیازمندتر باشی بتو باز خواهم گردانید، و اگر او را برانی و دست رد به سینهاش زنی، در حقیقت خواستهی مرا رد نمودهای، و تو با علم به همهی این امور او را از خودت راندی، و نعمت مرا کفران نمودی و با دست خالی از نزد تو بازگشت و شب را گرسنه به روز آورد، ای بندهی من برای چه تقاضای مرا رد نمودی و به من قرض ندادی؟!! آیا ترسیدی که من بی چیز شوم ویا از آن بیم داشتی که خیانت کنم و به وعدهام وفا ننمایم؟ بندهی من چگونه با بندگان من داد و ستد داشتی ولی از معاملهی با من سر باز زدی، چگونه بود که من نزد تو از همهی مخلوقات و بندگانم بیمقدارتر بودم و... یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة: و سزاوار است که بر آنچه از عمرش گذشته بیاندیشد و ببیند آن مقدار از عمر را که از کف داده با همهی لذات و خوشیهایش و درد و رنجهایش سپری شده، نه از آن لذتهای بالفعل چیزی مانده و نه از آن درد و رنجها اثری، بلکه آنچه باقیمانده تبعات اعمال ناپسند و اجر پاداش کارهای نیک اوست، از آن گذشته آنچه از عمر باقی مانده نمیتوان به آن اعتماد نمود چه بسا صبحی که آدمی آن را به شب نرساند، و چه بسا شبی که هنوز به پایان نرسیده عمر آدمی در آن به آخر میرسد. پس... یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة: اما تکبیر نماز، در آن مطالبی است: مطلب اول در کیفیت این عمل، که میبایست با اول تکبیر دستها بلند شود و با تمام شدن تکبیر بالا بردن دستها هم تمام شود و باید در هنگام بالا بردن کف دستها رو به قبله باشد و بهتر این است که سر انگشتان هنگام بلند کردن تا محاذی گوش برسد. اما بیان آنچه مقصود از این عمل است و آن عبارت است از تبری و بیزاری جستن از هر شرک و شریکی و از هر چه که مشرکان قائل به آن هستند و ثمرهی آن، برائت جستن در پیشگاه خداوند متعال از همهی گناهان و معاصی خود و از عذاب جهنم و آتش آن است... مطلب دیگر اینکه: آنگاه که تکبیر گفتی آنچه که بین خاک و افلاک قرار دارد همه را کوچک شمار کبریاء و بزرگی او را سرامد همهی اینها بدان، چرا که ذات اقدس حق هرگاه به قلب بنده نظر کند که در حالی که تکبیر بر زبان دارد قلبش از حقیقت آن تکبیر روی گردان است میفرماید: ای دروغگو آیا مرا فریب میدهی؟ به عزت و جلالم یاد خودم تو را از حلاوت یاد خودم محروم میگردانم و از قرب و نزدیکی با خویش تو را محروم میسازم، و سرور و شادمانی مناجاتم را به تو نچشانم. پس قلبت را در هنگام نماز در بوتهی آزمایش در آور اگر که حلاوت یاد خدا را در آن یافتی و ... بدان که ذات اقدس حق تو را در تکبیرت تصدیق نموده است، و الّا اگر چنین نبود و سلب لذتی که برای مناجات با خدا هست و ... را در خود دیدی، این امر دلیل تکذیب تکبیر تو از ناحیهی ذات اقدس حق و طرد و دور ساختن تو از باب اوست. ... بهتر آن است که انسان قصد و نیتش از تکبیر، این باشد که ذات اقدس حق بزرگتر از این است که به وصف آید(الله اکبر عن یوصَف). با توجه به اهمیت سلیسی و دقت و روانی ترجمه در این گونه آثار در میان ترجمه های متعددی که در بازار وجود دارد این پیشنهاد بنده است: ترجمه كامل اسرارالصلوه میرزا جواد آقاملكيتبريزي مترجم:سيدمحمدحسين محموديگلپايگاني ويراستار: قاسمي ناشر:مستجار از لینک زیر مشاهده فرماید: http://ketab.ir/bookview.aspx?bookid=1645801 انتشارات لاهوت هم این ترجمه رو منتشر کرده البته: http://www.lahutpub.com/books/theosophy/...lslat.html |
|||
|
|
۱:۳۳, ۲/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
با سلام، در اینجا مناسب دیدم دو کتاب خوب معرفی کنم یکی رازهای نماز نوشته ایت الله جوادی املی و دوم کتاب حضور قلب در نماز ( علل و درمان حواسپرتی در نماز به ضمیمه علل ترک نماز و درمان ان ) نوشته علی اصغر عزیزی تهرانی.
قسمتی ازکتاب دوم را تقدیمتان میکنم: بسم الله الرحمن الرحیم مراتب حضور قلب در نماز درباره مراتب حضور قلب،سخنان بسیاری از بزرگان اهل معرفت رسیده است،ولی ما با الهام از سخنان ارزشمند انان به ذکر پنج مرتبه از مراتب حضور قلب-ان هم به صورت خلاصه و ساده –بسنده می کنیم. مرتبه اول: نمازگزار باید اجمالا بداند که با خداوند سخن می گوید و حمد و ثنای او می کند،اگر چه به معانی الفاظ توجه نمی کند. این مرتبه،برای انانی است که معانی نماز را نمی دانند. حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه)از قول مرحوم شاه ابادی(رحمة الله علیه)نقل می کند: مثل این نحوه،به این صورت است که یکی،قصیده در مدح کسی بگوید و به طفلی که معانی ان را نمی فهمد بدهد،که در محضر او بخواند و به طفل بفهماند که این قصیده در مدح این شخص است.البته ان طفل که قصیده را می خواند اجمالا می داند ثنای ممدوح را می کند،اگر چه کیفیت ان را نمی داند. 1 مرتبه دوم: علاوه بر مرحله قبلی،به معانی کلمات و ذکرها نیز توجه داشته باشد و بداند که چه می گوید.امام صادق علیه السلام می فرماید: من صلی رکعتین یعلم ما یقول فیهما،انصرف و لیس بینه و بین الله ذنب الا غفر له؛2 هر کس دو رکعت نماز بخواند در صورتی که بداند چه می گوید،از نماز فارغ می شود در حالی که بین او و خداوند گناهی نیست،مگر اینکه خداوند انها را می بخشد. در این مرحله،قلب تابع زبان است. مرتبه سوم: اسرار عبادت و حقیقت اذکار و تسبیح و تمحید ( حمد گفتن ) و سایر مفاهیم را بفهمد و در حال نماز به انها توجه کند تا خوب بداند چه می گوید و چه می خواهد. مرتبه چهارم: نمازگزار علاوه بر مراحل سابق،باید اسرار و حقایق اذکار را به طور کامل در باطن ذاتش نفوذ داده و به مرحله یقین و ایمان کامل برسد.در این صورت است که زبان از قلب پیروی می کند.قلب چون به ان حقایق ایمان دارد،زبان را به اذکار وادار می کند. مرتبه پنجم: در این مرحله،نمازگزار به مرتبه کشف و شهود و حضور کامل می رسد که به این مرحله حضور قلب در معبود می گویند،نه حضور قلب در عبادت؛یعنی مرحله ای که اسما و صفات و کمالات حق را با چشم باطن مشاهده می کند،چیزی را جز خدا نمی بیند،حتی به خودش و افعال و حرکات و اذکارش نیز توجه نداشته،از سخنگو و سخن نیز غافل است و در حقیقت در انجذاب کامل قرار دارد،البته در این مرحله هم مراتبی است که نسبت به سالکان متفاوت است. 3 1. امام خمینی،اربعین،ص 434 2.شیخ صدوق،ثواب الاعمال،ص 72 3.بر همه ماست که در این مراتب به دقت تامل نموده و در صدد تحصیل انها باشیم؛برای اطلاع بیشتر،ر،ک:امام خمینی،اربعین،ص 434ابراهیم امینی ،خود سازی ،ص231و میرزا جواد اقا ملکی تبریزی،اسرار الصلوه،ص 307. |
|||
|
|
۰:۱۲, ۱۲/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
البته از اين عارف واصل همونطوري كه همه عزيزان ميدونن كتابهاي كمي باقي مونده مثل:
1- رساله لقاء الله (كه انصافا كم نظيره) 2- المراقبات (اعمال السنه ):كه در اعمالي كه بايد در طول سال انجام داد (مراقبت بر اعمال) ساده تر از كتاب اقبال الاعمال شيخ ولي با ذكر فلسف اعمال و توضيحات واقعا سودمند براي سالك |
|||
|
|
۲:۱۵, ۱۹/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
کتاب اسرار الصلاة را به هر کس معرفی کردم و او خواند ...
مسیر زندگیش عوض شد ما گفتیم صلاح مملکت خویش خسروان دانند! |
|||
|
|
۱۵:۰۰, ۳۰/تیر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۰ ۲۰:۲۰ توسط paradise.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
![]() |
|||
|
|
۱:۴۱, ۱۰/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
قسمتی از کتاب باده گلگون میرزا جواد ملکی تبریزی
بهترين طريقه دعا كردن [اى طالب مقامات عاليه انسانى!] چون خواستى براى حوايج خود خداى را بخوانى، اگر برادران يك دل و دوستان پاك دل را بر خود مقدم كردى و آنها را به وسيله نامشان ياد نمودى و از خدا قضاى حوايج آنها را خواستى و تك تك حاجات ويژه آنها را كه مىشناسى ياد كردى و سپس حوايج عمومى آنها را خواهان شدى، بدانكه زيان نكردهاى، بلكه سودى بردهاى كه از سود و ربح هر تجارتى سودمندتر است؛ زيرا اگر تو به خاطر خدا آنها را در دعا بر خويشتن مقدم نمايى، به زبانى براى خود دعا كردهاى كه حتى به اندازه يك چشم به هم زدن خدا را معصيت ننموده است و با زبان فرشتگان بىگناه و معصوم، بلكه به زبان خدايى كه پروردگار جهانيان است دعا نمودهاى و يك دعا را با دعاهاى غير محصور و بىپايان عوض كردهاى. چنانكه از ابن ابى عمير روايت شده كه از زيد النرسى نقل كرده كه گفت: با معاويه بن وهب در موقف1026 بودم و او دعا مىكرد؛ در دعاى او دقت كردم، ديدم كه يك كلمه هم براى خود دعا نمىكند و براى فرد فرد مردمان آفاق و نقاط مختلفه، دعا مىكند و نام آنها و نام پدرانشان را مىبرد، تا موقعى كه مردم از موقف بيرون رفته و پراكنده شدند. به او گفتم: اى عمو! حقاً امر عجيبى از تو ديدم. گفت از آنچه ديدى كجايش تو را به شگفتى در آورد؟! گفتم: همين كه برادرانت را در اين مكان بر خويشتن مقدم داشتى و تك تك آنها را مورد تفقد قرار دادى [و برايشان دعا نمودى! ]به من گفت: اى فرزند برادر من! از اين امر تعجب مكن، زيرا از مولاى خود و مولاى تو و مولاى هر مؤمن و مؤمنهاى كه به خدا سوگند آقاى گذشتگان و سرور باقى ماندگان پس از پدرانش (عليه السلام) مىباشد، شنيدم - و اگر نشنيده باشم، دو گوش معاويه كر و دو چشم او كور شود و به شفاعت محمد (صلى الله عليه و آله و سلم) نايل نشود - كه مىفرمود: هر كسى كه در پشت سر برادرش براى او دعا كند، فرشتهاى از آسمان دنيا فرياد مىزند: اى بنده خدا! صد هزار برابر آنچه دعا كردى براى تو مىباشد. و فرشتهاى از آسمان دوم به او ندا مىدهد كه اى بنده خدا! دويست هزار برابر آنچه دعا كردى براى تو خواهد بود. و فرشتهاى از آسمان سوم به او ندا مىدهد كهاى بنده خدا! سيصد هزار برابر آنچه خواستى براى تو مىباشد. و فرشتهاى از آسمان چهارم ندا مىكند او را كه اى بنده خدا! چهارصد هزار برابر آنچه دعا كردى براى تو مىباشد. و فرشتهاى از آسمان پنجم او را ندا مىدهد كه اى بنده خدا! پانصد هزار برابر آنچه دعا كردى، براى تو خواهد بود. و فرشتهاى از آسمان ششم او را ندا مىدهد كه اى بنده خدا! ششصد هزار برابر آنچه خواستى براى تو مىباشد. و فرشتهاى از آسمان هفتم او را ندا مىدهد كه اى بنده خدا! هفتصد هزار برابر آنچه در خواست نمودى براى تو خواهد بود. سپس خداى عزوجل او را ندا مىدهد كه من غنى و بى نيازى هستم كه هرگز نيازمند نمىگردم. اى بنده خداء يك ميليون برابر آنچه دعا كردى و خواستى براى توست1027. اكنون اى برادرزاده! كداميك از اين دو مقام، اعظم و [سودش] بيشتر است؟! آيا آنچه را كه من براى خود اختيار كردم يا آنچه كه تو مرا به آن امر مىكنى؟!1028 در اينجا نكته دقيق و باريكى وجود دارد كه عبارت است از اينكه با دعايى كه براى برادرت مىكنى، واقعاً دوستدار و محب او باشى و ساير حقوق او را نيز ادا كنى؛ ولى اگر دوستدار و محب او نباشى و در دعاء اين كار را بكنى، مىترسم كه اين دعا، اثرى را كه در اين روايت جليله و گرانقدر ذكر شده است، [برايت] نداشته باشد1029. |
|||
|
|
۰:۰۴, ۸/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۰ ۰:۰۸ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
دوستان سلام
عزیزان کتاب اسرار الصلاة لینک ebook قرار بدن دانلود کنیم! |
|||
|
|
۰:۳۵, ۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۸/اسفند/۹۰ ۰:۰۴)mhvvhm نوشته است: دوستان سلام (۷/اسفند/۹۰ ۲۲:۲۰)یا ثارالله نوشته است: این لینک دانلود اسرار الصلاة برای موبایل هست :اسرار الصلاة |
|||
|
|
۹:۳۱, ۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام دوستان منکه نتونستم فایل pdf پیدا کنم . اما پیشنهاد اینکه حتما ابتیاع کنید . در مورد این کتاب بگم که : پشتم لرزید و اشکم دراومد. |
|||
|
|
۲۳:۰۱, ۱۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام
صحبت در مورد این کتاب کار من و امثال من نیست. بزرگان باید در مورد این کتاب نظر بدن. من نکاتی رو که به نظر خودم میاد و روم تاثیر گذاشته رو براتون می نویسم.البته به صورت کوتاه. ان شاالله که دوستان هم این کتاب رو بخونن. در فصل اول کتاب در مورد اسرار طهارت صحبت شده. در بخش دوم از فصل اول از احکام بیت الخلاء صحبت شده. واقعیت اینه که بنده وقتی به این بخش رسیدم با خودم گفتم : ای بابا! این کتابم که مثل بقیه اس!!! و شروع کردم به خوندن این احکام. 16 بند در این بخش ذکر شده. من با یک حالت تمسخر بعضی از این بندها رو میخوندم!! که مثلا با پای چپ وارد شوید و... تا اینکه در پایان 16 بند در ابتدای بخش سوم این جمله نوشته شده بود: اندیشه در تخلی 1- نخست بنده میبایست در بزرگی و لطف خداوند متعال بیندیشد که راضی نشده که این امت از فواید حکمت و ذکر و دعا حتی در این حالت هم بی خبر باشندو برای تمامی حرکات و سکنات تخلی نیز دستوراتی بیان فرموده است.بنابر این ، بعد از درک این مساله ، متوجه می شود که او در اعمال بزرگ و حالات والایی چون نماز و روزه و ... به حال خود واگذاشته نشده و تمامی احکام و دستورات آنها نیز مو به مو بیان گردیده است. باور کنید به نظرم اومد این عالم بزرگوار جلوم نشسته و میگه : ای نادون! خدایی که حتی برای این کار هم تو رو رها نکرده ،چطور ممکنه توی باقی کارای زندگیت برات فکر نکرده باشه؟! برات راه رو مشخص نکرده باشه؟! بعد یکی مثل من تا یه جای کارش لنگ میمونه از خدا طلبکار میشه(نعوذبالله) آنان که طلبکار خدایید، خود آیید حاجت به طلب نیست شمایید،شمایید ای قوم به حج رفته کجایید ، کجایید معشوقه همین جاست بیایید، بیایید از اینجا بود که فهمیدم چقدر فکر کوچیک و محدودی دارم و چقدر عجولم! حالا برگشتم و دوباره کتاب رو از اول شروع کردم. ان شاالله که بتونیم راه درست رو پیدا کنیم. اللهی تکیه بر لطف تو کردم به جز لطفت ندارم تکیه گاهی گرفتم دامن بخشنده ای را که بخشد از کرم کوهی به کاهی |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پیشنهادات و انتقادات در مورد بخش معرفی کتاب | MAHDI59 | 12 | 9,112 |
۲۸/بهمن/۹۵ ۱۳:۳۹ آخرین ارسال: vahrakan |
|
| معرفی کتاب های سایت جامع فرق و ادیان و مذاهب | مسجد عشاق | 27 | 14,335 |
۲۹/شهریور/۹۵ ۹:۴۷ آخرین ارسال: tajhizyar |
|
| معرفی کتاب جنگ نرم | mahdy30na | 20 | 8,679 |
۲۲/شهریور/۹۴ ۱۷:۳۶ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| معرفی و دانلود کتاب «انقلاب غذایی» | -Ali- | 1 | 1,905 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۱:۱۳ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| @ معرفی سایت های حاوی کتاب ها و مقالات ارزشمند و مفید @ | neyestan23 | 14 | 8,792 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۰ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| معرفی کتاب برای خاطر آیه ها | من انقلابی ام | 5 | 4,409 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۲ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| معرفی کتاب در رابطه با دفاع مقدس | shia12 | 33 | 20,083 |
۶/بهمن/۹۳ ۱۳:۱۸ آخرین ارسال: masoudfn |
|

![[تصویر: Mirza-Javad-Agha.jpg]](http://paradise-110.persiangig.com/other/Mirza-Javad-Agha.jpg)