کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظراتی پیرامون بازی شطرنج و صفحه شطرنجی
۹:۵۹, ۲۰/اردیبهشت/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/خرداد/۹۰ ۱۲:۲۵ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1

در دیدگاه اسلام شراب خواری حرام است ولی نگاه کردن به آن اشکالی ندارد ولی اینکه چرا بازی شطرنج نه تنها حرام بلکه نگاه کردن به آن نیز حرام است و این مربوط به ۴ هزار سال پیش میشود که انسانها با تسخیر اجنه دست به کار های شیطانی زدند و از خدا روی برگرداندند و جن یا شیطان را پرستیدن و حتما از خود میپرسید چه ربطی به شطرنج دارد بله چون یکی از ابزار های اصلی برای تسخیر جن و ارتباط با شیطان صفحه شطرنجی است همانطورکه میدونید کف معبد سلیمان نبی شطرنجی بود و این بخاطر تسخیر جن های شیطانی برای گمراه نکردن انسانها بود و در آن زمان بیشترین رواج این کار بود که سلیمان به دستور خدا آن ها را به سلابه گرفت

و در حال حاظر نیز در لژ های ماسونی از این زمین شطرنجی استفاده میشود و در کل بازی شطرنج مهره های برنامه ریزی شده ای دارد که در بازی به ما میگوید نبرد مقابل سفید و سیاه و و همانطور که میبینید یک ترکیب نظامی است و نماد جنگ

واژه «شطرنج» تلفظ فارسی «چاتورانگا» است، کلمه‌ای که در زبان سانسکریت برای نام گذاری این بازی به کار برده می‌شود، هند جایی‌ست که معمولاً از آن به عنوان نخستین زادگاه این بازی یاد می‌شود. اگر چه بازیهای مشابهی در کره، چین، ژاپن و تایلند رواج داشته، اما شطرنج امروزی به این بازی هندی برمی گردد که در دوره ساسانیان وارد ایران شده و آنگاه در کشورهای اسلامی، اروپا و روسیه تکامل پیدا کرده‌است.
http://www.rearrange-inc.com/wp-content/...temple.jpg
رخ

رخ مهره‌ای قوی در شطرنج محسوب می‌شود که حضور آن به ویژه در انتهای بازی راهگشاست. رخ به همراه وزیر «سوارهای سنگین» نامیده می‌شوند. هر بازیکن شطرنج ۲عدد رخ در اختیار دارد و در مجموع ۴ رخ در کل صفحه موجود است که هر کدام در یکی از چهار گوشهٔ صفحهٔ شطرنج (A۱, A۸, H۱, H۸) قرار می‌گیرند. رخ در شطرنج به صورت عمودی و افقی حرکت می‌کند و می‌تواند در صورت نبودن مانع یا اشغال خانهٔ مقصد، یک ستون یا یک ردیف کامل را هم طی کند.

حرکت مهره رخ نماد دو ستون معبد سلیمان را نشان میدهد

بسم الله الرحمن الرحیم برای دوری شیطان
http://zkabbalah.persiangig.com/shatranj...leyman.jpg
http://www.grandjunctionlodge.com/i/brethren.jpg
http://www.victorialodge.ca/wp-content/u...01jpg.jpeg

برای دیدن ودانلود عکس ها وفیلم ها ومطالب بیشتر اینجا کلیک کنید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezakarimi ، ارتش1نفره ، زینت ، فاطمه خانم ، MohammadMeraj ، janali ، mohsen... ، حسن عزتي ، fardinho ، mhvvhm ، Detector ، تفکر ، yashar1374

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۵۲, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۵۴ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #71
آواتار
(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۴)mhvvhm نوشته است:  سلام دوست عزیز
راست میگی بنظر من اشتباه کردم امام جمله بالا را نگفتن!
حالا شدی یه ناظر خوب!
اصلا حرف شما و آقایون عظام درست اگه از استفاده قمار دربیاد و بازی فکری باشه اشکال نداره!
اما بازم دلیل نمیشه به معصومین و بنده که نظریه راجبه دلایل حرمت زمین شطرنجی حدیث ونظریه دادیم انگه فتوا بدی!
اگه امام حکم راجبه خود بازی داده دلیلی برزمین شطرنجی و مهره ها و نگاه کردن بهشون نیست!
درضمن امام خمینی(رحمة الله علیه) و مراجع عظام راجبه زمین شطرنجی و مهره های شطرنج و نگاه کردن بهش هیچ حکمی ندادن پس میشه به احادیث قسمت هایش که به بالا اشاره کرده استناد کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!

با سلام مجدد خدمت شما دوست عزیز!!

اگر موردی هست که شما بهش برخوردید و در موردش حکم صادر نشده بود وظیفتون اینه که با مرجعتون تماس بگیرید و ازشون در این رابطه نظر بخواهید و خودتون اجازه ی کند و کاو در احادیث فقهی رو ندارید!!

رجوع به احادیث فقهی، کار متخصص است!!!

موفق بمانید!

(۱۵/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۹)بهار سمیع نوشته است:  اگر اشتباه نکنم امام صادق هستند که در حدیثی میفرمایند سخنان ما را به قرآن عرضه کنید اگر خلاف آن بود اشتباه به دستتان رسیده فکر میکنم در رابطه با فتوای مراجع هم بشه اینکارو با احادیث معتبر انجام داد. اگر اشتباه میکنم روشنم کنید .من اشتباهم رو گردن میگیرم.
سپاس

با سلام به شما!!

این برای زمانی هست که مشخص نباشد حرفی منتسب به امام معصوم باشد. یعنی مستند و متعبر نباشد. اینجاست که شما می تونید معیار سنجش رو قرآن بذارید!!

اما زمانی که مرجع تقلید حی و حاضر وجود دارن و حرف هاشون هم مستند است نیازی به انجام این کار نیست!!!

گمان می کنم به قدر کفایت در این بحث شرکت کردم و موضوع کاملا مشخص و واضح شده است!!

موفق بمانید و در پناه حق

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، حسنیه
۱۵:۱۶, ۱۵/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اسفند/۹۰ ۱۵:۵۲ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #72
آواتار
سلام خدمت دوستان عزیز
فکر می کنم گفتنی ها گفته شد
ادامه این بحث چیزی جز اتلاف وقت و جنگ لفظی نیست.
در انتها بد نیست این پست وحید 110 رو دوباره یاد آوری کنم:

نقل قول:و اما راجع به دو سؤال، یکى بازى با شطرنج در صورتى که ازآلت قمار بودن بکلى خارج شده باشد، باید عرض کنم که شما مراجعه کنید به کتاب جامع المدارک مرحوم آیت اللَّه آقاى حاج سید احمد خونسارى که بازى با شطرنج را بدون رهن جایز مى‏داند و در تمام ادله خدشه مى‏کند، در صورتى که مقام احتیاط و تقواى ایشان و نیز مقام علمیت و دقت نظرشان معلوم است، اما اینکه نوشته‏اید از کجا سائل به دست آورده که شطرنج بکلى آلت قمار نیست، این از شما عجیب است، چون سؤالها و جوابها فرض است و بنابراین آنچه را من جواب داده‏ام در فرض مذکور است که اشکالى متوجه نیست و در صورت عدم احراز باید بازى نکنند. و عجیبتر آنکه نوشته‏اید چرا به جاى «قصد حرام نباشد»، «قصد حلال» نوشته شده؟ گویى عمل شخص متوجه و قاصد بدون قصد هم مى‏شود، در این صورت «قصد حلال» مساوق است با نبودن «قصد حرام».

و اما در قضیه خرید و فروش آلات مشترکه براى مقصد حلال، اشتباه بزرگى کرده‏اید که گمان کرده‏اید خرید و فروش براى منفعت حلال، یعنى استفاده حرام کردن و این برخلاف آنچه نوشته شده است مى‏باشد. البته در این زمینه‏ها مسائل زیادى است که حال‏ و وقت من اجازه تعقیب آنها را ندارد. از جنابعالى که فردى تحصیلکرده و زحمت کشیده‏اى مى‏باشید، توقع نبود که اینگونه برداشت کرده و آن را به اسلام نسبت دهید.

شما خود مى‏دانید که من به شما علاقه داشته و شما را مفید مى‏دانم، ولى شما را نصیحت پدرانه مى‏کنم که سعى کنید تنها خدا را درنظر بگیرید و تحت تأثیر مقدس نماها و آخوندهاى بیسواد واقع نشوید، چرا که اگر بنا است با اعلام و نشر حکم خدا به مقام و موقعیتمان نزد مقدس نماهاى احمق و آخوندهاى بیسواد صدمه‏اى بخورد، بگذار هرچه بیشتر بخورد. از خداوند متعال توفیق جنابعالى را در خدمت به اسلام و مسلمین چون گذشته خواهانم. والسلام علیکم و رحمة اللَّه .

- 2/7/67.

- روح اللَّه الموسوى الخمینى.
تاپیک بسته میشه .اگه هرکدوم از دوستان حرف جدیدی غیر از مطالب گفته شده داشتند به بنده یا ناظر بخش اطلاع بدن تا تاپیک رو باز کنیم.
یا علی

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، ANTI satan ، MohammadMeraj ، وحید110 ، Detector ، ELENOR
۱۵:۳۸, ۱۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #73
آواتار
بطور خلاصه

علمایی که قائل به حرام بودن شطرنج هستند میفرمایند احادیث وارده صرف نظر از قمار بودن شطرنج . برای تحریم خود بازی فرموده شده است

علمایی که نظر بر حلیت دارند نظرشان این است که شطرنج را به دلیل قمار بودنش تحریم فرموده اند و اجتهاد موضوعی بوده است و اگر از الات قمار بودن خارج شده باشد با رعایت جمیع شرایط حلال است

البته این بحث حلال و حرام بودن جدا از مسئله تسخیر و این حرفهاست ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، بیداری12 ، MohammadMeraj ، mhvvhm ، rahbin ، مجید121
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا