|
تنبلها بیان اینجا کارشون دارم...
|
|
۱۵:۳۷, ۲۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۰ ۲۲:۵۱ توسط revenger.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام خدمت شما تنبلهای عزیز در این مقاله قصد داریم به هیولایی به نام تنبلی بپردازیم که ائمه و معصومین بسیار از ان ما را نهی کرده اند و از انجایی که ما کاری به حدیث نداریم و دشمنان ما در اتاقهای فکرشان بیشتر از از انها بهره می برند جامعه ی ما مخصوصا نسل جوانمان را افراد تنبل تشکیل داده اند . کار ما تا جایی پیش رفته که طبق امارهای جهانی بعد از افریقایی ها و اعراب, ما تنبل ترین انسانهای دنیا تشریف داریم. دلایل اینکه ما تنبل هستیم(از نظر علمی) رو میتونید اینجا ببینید. و اما ما در این مقاله میخواهیم این مشکل را با استفاده از احادیث معصومین بررسی نماییم (ضمنا در این موارد احادیث فراوانی امده که حقیر برای کوتاه شدن مقاله احادیث مشابه را نیاورده ام) 1_نشانه تنبلی: امام على عليهالسلام :تَأخيرُ العَمَلِ عُنوانُالكَسَلِ. به تأخير افكندن كار، نشانه تنبلى است . 2_دلیل تنبلی: امام على عليهالسلام :مِن التواني يَتَولَّدُ الكَسَلُ . از سستى است ، كه تنبلى زاييده مىشود . 3_خطر تنبلی: حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: بر امت خویش بیش از هر چیز از شکم پرستی,پرخوابی,بیکارگی و ضعف ایمان بیمناکم (شرمنده عربیشو نیاوردم ولی منبع کاملا معتبره خیالتون تخت از دینی 2 کپی کردم )4_نتیجه تنبلی: دوستانی که تنبل تشریف دارند بدونند تا این مشکلشون حل نشه بدبختی هاشون تو دنیا و اخرت تداوم داره و کلا بیچاره هستند ضمنا تنبلهای عزیز لطفا دم از معصومین نزنید چون معصومین عزیز به طرز وحشتناکی از تنبلها برائت جستن باورتون نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اینم سندش: امام باقر عليهالسلام :إنّي لاَُبغِضُ الرجُلَ- أو اُبغِضُ للرجُلِ أن يَكونَ كَسلانا عن أمرِ دُنياهُ ، ومَن كَسِلَ عَن أمرِ دُنياهُ فهُو عن أمرِ آخرتِهِ أكسَلُ . من نفرت دارم از شخصی كه در كار دنيايش تنبل باشد . هر كه در كار دنيايش تنبل باشد ، در كار آخرتش تنبلتر ، است . یکی دیگه: پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: هرکس بار زندگی خود را بر دوش دیگری بیاندازد ملعون است.(منبع:دینی2) حالتون گرفته شد ![]() حالا اینا رو بخونید بیشتر ........ میشید ![]() الإمامُ الباقرُ عليهالسلام :الكَسَلُ يُضِرُّ بالدِّينِ والدنيا . تنبلى به ديـن و دنيا زيــان مىزند . امام على عليهالسلام :الكَسَلُ يُفسِدُ الآخِرَةَ . تنبلى ، آخرت را تباه مىكند . امام على عليهالسلام :المؤمنُ يرغَبُ فيما يَبقى ، ويَزهَدُ فيما يَفنى ... بَعيدٌ كَسَلُهُ ، دائمٌ نَشاطُهُ . مؤمن به آنچه ماندنى است راغب است و از آنچه رفتنى است رويگردان ... از تنبلى به دور است و پيوسته سرزنده و كوشاست . حالتون گرفته شد؟؟؟؟ حالا اگه میخوایید زرنگ بشید بقیه متن رو بخونید: _مبارزه با تنبلی: برای شروع این بحث بسیار بسیار مهم حدیثی میارم از علی(علیه السلام) ضادُّوا التَّوانِيَ بالعَزم . در دلیل تنبلی آوردیم از علی(علیه السلام) که سستی دلیل تنبلی است که از تلفیق آن حدیث با بالایی نتیجه میگیرم راه مبارزه با تنبلی تقویت عزم و اراده هستشبا عزم و اراده ، به مبارزه سستى برويد . حالا تازه بحث کلیدی و کاربردی اراده شروع شد بگذارید اول از اهمیت اراده بگم بعدش بریم سراغ تقویتش. اراده یکی از مهمترین ودیعه های الهی به انسان است و مفهومى است که کاربرد بسیارى در زندگى انسانها دارد. چیزی که باعث تفاوت انسان و حیوان میشود و از نظر اندیشمندان یکی از معیارهای مهم انسانیت به شمار می آید که در جوامع غربی اهمیت بسیار دارد درحالی که در جوامع اسلامی علی رغم تاکید فراوان معصومین تقریبا فراموش شده است داشتن اراده+آگاهی از انسان افرادی میسازد همچون سلمان فارسی که برای دین و خدا همه جور سختی را تحمل میکنند و مقامشان تا جایی بالا میرود که در زمان ظهور جزء رجعت کنندگان میشوند کار تا جایی پیش میرود که برخی از اندیشمندان تقوا را همان اراده در راستای اهداف الهی میدانند.البته ما به صحت این نظریات کار نداریم بلکه بر مبنای حدیث علی(علیه السلام) برای ازبین بردن تنبلی به سراغ تقویت اراده میرویم. (دوستان تا همینجا رو فعلا داشته باشید اراده رو تا فردا اماده میکنم و تقدیم شما میکنم) وقَد عَلِمتُ أنَّ أفضَلَ الزّادِ لِلرّاحِلِ إلَيكَ عَزمُ إرادَةٍ يَختارُكَ بِها وَقَد ناجَاك بِعَزمِ الإرادَةِ قَلبِي . مىدانم كه برترين توشه رهرو به سوى تو ، اراده استوارى است كه با آن تو را برمىگزيند و اينك ، قلبم با ارادهاى استوار با تو رازگويى مىكند. |
|||
|
|
۱۷:۱۴, ۲۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام منم عنوان تاپیک خیلی برام آشنا بود ....!!!!! باعث تاسفه برا خودم، با اینکه خیلی دوس دارم ازون بچه زرنگا باشم که اربابش از نگاه کردن بهش کیف میکنه ... اما بدبختانه برعکس این شدم...... نمیدونم، این سندروم خستگی مزمن بدجوری از پا انداخته منو !!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۷:۲۴, ۲۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
نظم
قطعه ی گمشده ی زندگی ما است هم اراده میتونه نظم رو رشد بده هم نظم میتونه به رشد اراده کمک کنه نظم در بین مسلمین نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! مهمترین توصیه مولا علی قبل از مرگ : شما را توصیه میکنم به تقوای الهی و نظم در امورتان |
|||
|
|
۱۸:۲۲, ۲۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۰ ۱۸:۲۳ توسط revenger.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
دوستان با عرض پوزش باید بگم به دلیل مشکلاتی مقاله مربوط به اراده رو فردا قرار میدم
شرمنده همه شما عزیزان این روایتم برای عذرخواهی تقدیم میکنم به شما دوستان نقل شده هرگاه ایه ی "یا ایها الذین امنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین"(119-توبه) خوانده میشد امام زین العابدین(علیه السلام) این دعا رو میکردند: «اللهم ارفعنی فی اعلی درجات هذه الندبه و اعنی بعزم الاراده» خدایا مرا به بالاترین درجات این دعوت بالا ببر، و با عطا کردن اراده ای استوار کمکم کن |
|||
|
|
۱۴:۱۵, ۲۸/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۰ ۱۴:۵۳ توسط revenger.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمان الرحیم
عزم در قرآن سلام به همه تنبلهای عزیز که تعدادشون کم هم نیست ![]() قبل از هرچیز من یه عذر خواهی به همه بدهکارم واسه اینکه مقاله رو دیر آماده کردم که دلیلش تغییر بزرگی بود که رخ داد. دوستان آیا میدونستید کلمه اراده اصلا توی قران وجود نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟(ادای حسن عباسی رو در اوردما )و سخن علی(علیه السلام) که ما میخواستیم به وسیله اون با تنبلی بجنگیم اصلا درمورد اراده نبوده و مترجم ............ اراده ترجمه کرده؟؟؟؟ بله دوستان روش مبارزه با تنبلی که علی(علیه السلام) پیشنهاد دادند مبارزه با تنبلی به وسیله کلمه کلیدی و بسیار حیاتی عزم بوده که 9بار در قران تکرار شده. 1بار درمورد طلاق 1بار درمورد ازدواج 6بار در مورد اهمیت عزم 2بار راههای تقویت عزم (چیه 10تا شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟نگران نباشید 2تامورد رو شامل میشه )بهتره برای روشن تر شدن قضیه اول از هرچیز اهمیت فراوان عزم رو ابتدا از کلام امام خمینی و سپس از ایات قران براتون بگم تا شما هم مثل من یه جفت شاخ ناز در بیارید این قضیه تنبلی کلا از یادتون بره _امام خمینی(رحمة الله علیه):ای عزیزم بکوش تا صاحب عزم شوی که خدای ناخواسته اگر بدون عزم از این دنیا هجرت کنی انسان صوری بی مغزی هستی... اول شرط سلوک عزم است و بدون آن راهی را نتوان پیمود و به کمالی نتوان رسید و شیخ بزرگ شاه ابادی ان را مغز انسانیت تعبیر می کردند حالا بریم سراغ قران: 1_وَلَقَدْ عَهِدْنَا إِلَى آدَمَ مِن قَبْلُ فَنَسِيَ وَلَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْمًا(طه-115) و همانا ما به آدم از پيش سفارش كرديم (كه از شجره ممنوعه نخورد) پس فراموش نمود و ما براى او عزمى (راسخ) نيافتيم یعنی اصلا بزرگترین بدبختی انسان از همین عزم شروع شد و قضیه خیلی جدی تر و حیاتی تر از تنبلی شده. ضمنا در ایات بعدی همین سوره خداوند متعال راههای تقویت عزم را به طور کامل برای ما شرح داده که در ادامه میتونید اونو بخونید 2_لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ مِن قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُواْ أَذًى كَثِيرًا وَإِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ فَإِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الأُمُورِ(آل عمران-186) قطعاً در مالها و جانهايتان آزموده خواهيد شد، و از كسانى كه پيش از شما به آنان كتاب داده شده و [نيز] از كسانى كه به شرك گراييدهاند، [سخنان دل] آزار بسيارى خواهيد شنيد، و [لى] اگر صبر كنيد و پرهيزگارى نماييد، اين [ايستادگى] حاكى از عزم استوار [شما] در كارهاست. صبر و استقامت که خداوند متعال در قران طبق ایه شریفه "ان اکرمک عندالله اتقاکم" تقوا را عامل کرامت نزد خودش دانسته نتیجه همین عزم هستند خداوکیلی عجیبه 3_يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنكَرِ وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ(لقمان-17) اى پسرك من، نماز را برپا دار و به كار پسنديده وادار و از كار ناپسند باز دار، و بر آسيبى كه بر تو وارد آمده است شكيبا باش. اين [حاكى] از عزم [ تو در] امور است. توی این ایه هم لقمان حکیم ترکونده و صبر بر مصیبت رو نتیجه عزم دونسته دمش گرم 4_وَلَمَن صَبَرَ وَغَفَرَ إِنَّ ذَلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ. (شوری-43) و هر كه صبر كند و درگذرد، مسلّماً اين [خويشتندارى، حاكى] از عزم [در] كارهاست. در این ایه هم صبر و بخشش و گذشت نتیجه عزم میباشد 5_طَاعَةٌ وَقَوْلٌ مَّعْرُوفٌ فَإِذَا عَزَمَ الْأَمْرُ فَلَوْ صَدَقُوا اللَّهَ لَكَانَ خَيْرًا لَّهُمْ. (محمد-21) [ولى] فرمانپذيرى و سخنى شايسته برايشان بهتر است. و چون كار به تصميم كشد، قطعاً خير آنان در اين است كه با خدا راست [دل] باشند. این ایه خیلی مهمه چون خطاب به کسانی بود که حرف از جهاد میزدند ولی درعمل هیچ دقیقا عین خودمون جالبه اینجا عزم معنی تصمیم یا همون عمل رو میده و خداوند متعال به طور غیر مستقیم دلیل عمل نکردن به حرفوش رو نداشتن عزم راسخ معرفی میکنه 6_این آیه شریفه, ایه 35 سوره الاحقاف هستش که خدا از پیامبران اولوالعزم میگه و به نظر من معنی اوالوالعزم همون صاحبان عزم هستش البته در این مورد مطمئن نیستم و قضاوت رو به خود شما عزیزان می سپارم به جان خودم وقتی این موارد رو دیدم با خودم عهد بستم پیگیر عزم باشم چون به نظر من و سایر دانشمندان و علما ![]() ![]() خیلی چیز مهمیه واسه همین دل رو زدم با قران(که از نظرم دریاییه) و یه چیزایی هم فهمیدم ولی باید بگم مسئله عزم خیلی حیاتیه و بسیار پیچیده که جای بحث و جدل فراوان داره که متاسفانه درمورد تقویت عزم من که هیچ چیزی پیدا نکردم ولی امیدوارم در اینده ای نزدیک این بحث توسط بزرگان و همچنین بچه های گل بیداری اندیشه مورد بررسی قرار بگیرهانشاالله حالا اگه اجازه بدید بریم سراغ تقویت عزم تقویت عزم
وقتی آیه 115 سوره طه نقل میشه در ایات پس از اون قران ماجرای رانده شدن آدم(علیه السلام) تو توبه وی رو تعریف میکنه که درهمین ماجرا که بارها شنیدید راههای تقویت عزم نشون داده میشه در روش ارائه شده توسط قران مرزی به نام توبه وجود داره که درموردش اینکه خود توبه هم شامل میشه یا نه باید بحث کنیم: 1_مرحله قبل از توبه آدم(علیه السلام) 2_مرحله بعد از توبه آدم(علیه السلام) مرحله اول:قبل از توبه دقیقا مطابق با طرح و ایده اول نفی و بعد پذیرش طبق کلمه ی "لا اله الا الله" جلو میره,چطوری؟؟؟ اینجوری:وقتی بر اثر گناه شرمگاه آدم(علیه السلام) مشخص میشه احساس خجالت و پشیمونی میکنه و قبول کرده ش زشت بوده دقیقا طبق "لا اله" یعنی نفی و همونطور که میدونید بعدش توبه کرد یعنی پذیرفت خدا رو(طبق الا الله) کاری که ابلیس هرگز نکرد. بعد از اون خداوند قشنگ کد رو میده و میگه: آدم با اینکارش به هدفش نرسید. خداوند متعال داره داد میزنه هدف ادم(علیه السلام) باعث شد به سمت من بیاد و برای اون عذرخواهی کرد و توبه نمود و از همه مهمتر پذیرفت که به زمین هبوط کنه و شرایط سخت تری رو قبول کنه و همه اینها به دلیل هدف والای حضرت ادم(علیه السلام) بود که این هدف چی بود بازم جای بررسی داره واما تا اینجا شد مرحله اول که اگه بخواییم اونو دسته بندی شده خدمت شما قرار بدیم این میشه: 1_پشیمانی از گذشته 2_هدف والا(که برای شما اون هدف خلیفه اللهی هستش که علاوه بر هدف به شما اعتماد بنفس هم میده که کامل این بحث در اسلام میشه خودشناسی) 3_شجاعت در پذیرش مسئولیت(بازم این مورد شامل اعتماد بنفس و مثبت اندیشی و... میشه) تذکر:درمورد مورد سوم لطفا از اونور بوم نیوفتید و جوگیر نشید از فردا بیوفتید تو کار ماهواره هوا کردن و... چون شجاعت باید منطقی باشه و قبل از هرکار خوب بررسی صورت بگیره واسه همین این سخن علی(علیه السلام) رو تقدیمتون میکنم تا به بیراهه نرید: من الحزم قوه العزم قوت عزم از دوراندیشی در کارهاست مرحله دوم:بعد از توبه این مرحله بسیار گسترده است و میتوان ان را میدان عمل نامید البته با شروطی که خداوند تعیین کرده این مرحله بسیار آسون میشه ولی از اونجایی که عزم خیلی چیز مهمی هست خب بدست آوردنش هم طولانیه. طبق ایه ی : قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِيعًا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَى(طه-123) خداوند متعال به ادم(علیه السلام) برای جلوگیری از گمراهی و تیره بختی که نشات گرفته از همون عزم ضعیف هستش میفرماید که ا"ز هدایت من که نازل میشود پیروی کن" که این هدایت همون دین است. در آیه بعدی هشداری بسیار جدی میدهد: وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى (طه-124) و هر كس از ياد من دل بگرداند در حقيقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت و روز رستاخيز او را نابينا محشور مىكنيم (به زبون خودمونی افرادی که در دنیا درمقابل دستورات الهی خودشونو به کوری میزنن و از دستورات چشم پوشی میکنن در اخرت واقعا کور میشن) بنابرین در مرحله عمل باید به دین خودتون عمل کنید تا عزم شما به مرور زمان تقویت بشه برای اینکه خیالتون از تاثیر دینداری بر عزم روشن بشه اکثر موارد مشترک بین روانشناسان دنیا برای تقویت اراده رو ذکر میکنم و کد اونها رو در دین بهتون میدم و بهتون این اطمینان رو میدم که در اینده مطمئن باشید همین روانشناسای ......... اعتراف میکنن که دین همون برنامه صحیح تقویت عزم(اونا بهش میگن اراده) هست: 1_هدفدار بودن: در بخش 1 توضیح دادیم(خلیفه الله و...) 2_رعایت نظم: توصیه مولا علی قبل از مرگ:شما را توصیه میکنم به تقوای الهی و نظم در امورتان 3_فعالیت بدنی: جهاد(هم جهاد جنگی هم جهاد سازندگی) 4_تمرین و تکرار اعمال: نماز و روزه وحتی وضو 5_جلوگیری از افراط در تامین نیازها: روزه 6_رفاقت با افراد مصمم: تولی و تبری 7_اعتماد بنفس: گفتیم در بخش شجاعت ادم(علیه السلام) در پذیرش هبوط 8_عملگرایی نه نتیجه گرایی: اینم با توجه به ایه 123 سوره طه که خدا به حضرت آدم عمر میکنه تو دینو پیروی کن نتیجه خودش حاصل میشه و... واما تا اینجا میدونید به چی رسیدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به این حدیث زیبای مولا علی که در تاپیک اول نوشته بودم: امام على عليهالسلام :المؤمنُ يرغَبُ فيما يَبقى ، ويَزهَدُ فيما يَفنى ... بَعيدٌ كَسَلُهُ ، دائمٌ نَشاطُهُ . مؤمن به آنچه ماندنى است راغب است و از آنچه رفتنى است رويگردان ... از تنبلى به دور است و پيوسته سرزنده و كوشاست. ببینید خود حضرت علی اول از همه کد رو داد و راه مبارزه با تنبلی رو مومن شدن معرفی کرد که ما بعد از اینکه خودمونو کشتیم بهش رسیدیم درحقیقت ما زرنگ شدن رو عامل مومن شدم میدونستیم درحالی که برعکسه و مومن شدن عامل زرنگ شدن هست یعنی واقعا همین حرفش جای امامت داره و بس یک صلوات محمدی ختم کنید برای امام اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ضمنا تا یادم نرفته یکی از ایات تقویت عزم جا موند و این ایه شریفه اینه: فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ(آل عمران-159) یعنی عزم بدون توکل بدرد .......تون میخوره پس توکل یادتون نره در پایان از همه شما عزیزان تشکر میکنم که با وجود تنبل بودن مقاله سرتا پا عیب حقیر رو مطالعه کردید و ازتون درخواست دارم اگه براتون مفید واقع شد اولین جمعه سال 91 دعا ندبه فراموش نشه اگه هم بدرد نخورد جان من فحش ندید من تمام تلاشمو کردم پس به بزرگواری خودتون ببخشید قربون همه مهدی یاوران عزیز مخصوصا تنبلاشون یاعلی |
|||
|
|
۲۰:۱۴, ۲۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
تداوم عمل هر چند اندک باشد
بسیار بسیار مهم است استمرار یک کار کوچک روایات داریم که بهتر از کارهای بزرگی است که دفعتاً انجام بشن و رها بشن! |
|||
|
|
۲۳:۰۹, ۲۸/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۰ ۲۳:۱۴ توسط revenger.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
از اونجایی که دیدم استقبال از مقاله دوم که راه نجات از تنبلی بود کمه خلاصه ش کردم تنبلای عزیزم بخوننش و زیاد بهشون فشار نیاد:
![]() رهایی از تنبلی دوستان راه حل نجات از تنبلی یک چیز است و بس و اونم عزم هستش و با رجوع به قران میفهمید کاربرد عزم خیلی بیشتر از این حرفاس تا جایی که به مسئله حضور شما در زمین برمیگرده... راه تقویتش چیه؟؟؟؟ مومن بشید یعنی هرقدر ایمانتون پیشرفت کنه عزمتون بیشتر میشه و تنبلی شما هم کمتر میشه همین و یادتون باشه علی(علیه السلام) گفته مومن از تنبلی دور است پس مومن بشید تا نجات پیدا کنید. حال کردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ![]() هرجاشم نفهمیدید برید مقاله رو بخونید کامل توضیح دادم ![]() یاعلی |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

)