کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نوروز منتظران
۱۵:۱۹, ۲۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
[تصویر: 0u6zb88ott290gora4l.jpg]

1- سلامٌ قولاً مِن رَبِّرحیم.( یس/58)
" از جانب پروردگار [ی]مهربان [ به آنان] سلام گفته می شود."
این ندای روح افزا و نشاط بخش و مملو از مهر ومحبت خدا ، چنان روح انسان را در خود غرق می کند و به او لذت ، شادی و معنویت میبخشد ، که با هیچ نعمتی برابر نیست ، آری شنیدن ندای محبوب ، ندایی آمیخته با محبتو آکنده از لطف ، سرتا پای بهشتیان را غرق سرور می کند ، که یک لحظه ی آن بر تمامدنیا و آنچه در آن است برتری دارد.
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت شده :" در همان حال که بهشتیان غرق در نعمتهای بهشتی هستند نوری بر بالای سرایشانآشکار می شود ؛ نور لطف خداوند که بر آنها پرتو افکنده است.
پس ندایی بر می خیزد که "سلام بر شما ایبهشتیان" ، نظر لطف خداوند چنان بهشتیان را مجذوب می کند که از همه چیز جز اوغافل می شوند ، و همه نعمتهای بهشتی را در آن حال به دست فراموشی می سپارند.
2- سلامٌ علی نوح ٍ فی العالمین . ( صافات /79)
" درود بر نوح در میان جهانیان."
چه افتخاری از این برتر و بالاتر که خداوند برحضرت نوح علیه السلام ، سلام می فرستد ، سلامی که در میان جهان و جهانیان باقی میماند و تا دامنه قیامت گسترده می شود ، سلام خدا توأم با ثناء جمیل و ذکر خیربندگانش در قرآن کریم ؛ کمتر سلامی به این گستردگی و وسعت درباره کسی دیده می شود، به خصوص اینکه لفظ " العالمین" معنی وسیعی دارد که نه تنها همهانسانها ، بلکه عوالم فرشتگان و ملکوتیان را نیز در برمی گیرد.
[/font]
3- سلامٌ علی اِبراهیم . ( صافات/109)
" درود بر ابراهیم."
در آیات پیش از این آیه ، به چگونگی بشارت دادنفرزندی بردبار و پراستقامت بر حضرت ابراهیم ، و جریان دستور ذبح اسماعیل - فرزند ایشان - و تسلیم بودن هر دوی آنها بر این امر به میان آمده است ک پساز یاد آوری این قضایا ، خداوند می فرماید: سلام بر ابراهیم [ آن بنده مخلص و پاکباد.]
4- سلامُ عـَلی موُسی و هارون . (صافات/120)
" درود بر موسی و هارون."
درآیات پیش از این آیه ، خداوند ضمن آیاتی ،جریانات حضرت موسی و هارون را نقل می فرماید:
- ما این دو برادر و قوم آنها را از اندوه بزرگرهایی بخشیدیم . ( صافات/115)
- ما آنها را یاری کردیم تا آنها بر دشمناننیرومند خود پیروز شدند . ( صافات/116)
- ما به آن دو ، کتاب آشکار دادیم . ( صافات/117)
- ما آن دو را به راه راست هدایت نمودیم . (صافات/118)
- ما ذکر و یاد خیر آنها را در اقوام بعد باقیوبرقرار ساختیم . ( صافات /119)
و بعد از یادآوری موارد فوق خداوند برآن دو سلاممی رساند.
سلامی از ناحیه پرودگار بزرگ و مهربان.
سلامی که رمز سلامت در دین و ایمان در اعتقاد ومکتب، و در خط و مذهب است.
سلامی که بیانگر نجات و امنیت از مجازات و عذاباین جهان و آن جهان است.
5- سلامُ علی آلِ یاسین . ( صافات/130)
" درود بر پیروان الیاس" (1)
خداوند می فرماید: ما نام نیک الیاس را در میانامتهای بعد جاودان کردیم.( صافات /129)
امتهای دیگر ، زحمات این انبیاء بزرگ ( الیاسوسلاله ی او ) را که در پاسداری خط توحید، و آبیاری بذر ایمان منتهای تلاش و کوششرا به عمل آوردند ، هرگز فراموش نخواهند کرد ، و تا دنیا برقرار است یاد و مکتباین بزرگ مردان فداکار زنده و جاویدان است.
تعبیر به " ال یاسین" به حای"الیاس" یا به خاطر این است که ال یاسین لغتی در واژه " الیاس" بودهو هر دو به یک معنی است ، و یا اشاره به الیاس و پیروان او است که به صورت جمعیآمده است.

6- سلامٌ عـَلیکُم طِبتُم فادخـُلوُها خالدین .( زمر/73)
" ... سلام برشما ، خوش آمدید ، در آن درآیید[ و] جاودانه [ بمانید]
در این آیه ، خداوند می فرماید که بهشتیان وقتی بهبهشت می رسند ، در حالی که درهای آن گشوده شده است ، در این هنگام نگهبانانبهشت ، آن ملائک رحمت به آنها می گویند : سلام بر شما ، گوارا باد این نعمتها برشما ، داخل بهشت شوید و جاودانه بمانید.
[font=Times New Roman]

7- سلامُ هیَ حتّی مَطلَعِ الفـَجر. ( قدر/5)
" [ آن شب] تا دم صبح ، صلح و سلام است ."
این آیه ، در توصیف شب قدر است . آن شبی است کهقرآن درآن نازل شده و عبادت و احیاء آن معادل هزار ماه است ، خیرات و برکات الهیدر آن شب نازل می شود و رحمت خاص الهی شامل بندگان می گردد و فرشتگان و روح در آنشب نازل می گردند.
پی نوشت :
(1) در تفسیر قمی در ذیل آیه اتدعونبعلا آمده كه قوم الیاس ( علیه السلام ) بتی داشتند كه آن را بعل می نامیدند / (ودر كتاب معانی به سند خود از نوح قادح از امام صادق ( علیه السلام ) از پدرش ازپدران بزرگوارش از علی ( علیهم السلام ) روایت كرده كه درباره آیه سلام علی آل یسفرمود : یس رسول خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم ) است / و آل یس ما هستیم / مؤلف: و از كتاب عیون از امام رضا ( علیه السلام ) نظیر این حدیث روایت شده / والبته این دو روایت بر این مبنی صحیح است كه ما آیه را به صورت آل یس بخوانیم ،همچنان كه در قراءت نافع و ابن عامر و یعقوب و زید این طور قراءت شده /
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، Agha sayyed ، netlog36 ، حوریه سادات ، مجید املشی
۲۲:۱۹, ۲۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
سنت شکنی
معلم ادبیاتمون وقتی داشت از اسطوره های نوروز حرف میزدند. گفتند که قدیما یه سنتی بود که شب تحویل سال زیر بالش بچه کوچولوها یه هدیه میذاشتند و میگفتند که اینو عمو نوروز برات آورده. بچه مثل ننه سرما سعی میکنه تا صبح بیدار باشه تا عمو نوروز تنها کسی که بعد مامان و باباش یکی دیگه هم توی دنیا ی به این بزرگی هست که دوستش داره رو ببینه، اما باز خوابش میبره.
حالا بیاید با هم سنت شکنی کینم، زیر بالش برادر و خواهر کوچولو( یا هر بچه ی کوچولوی در دسترسSmile) یه هدیه بذاریم و بگیم این از طرف تنها کسیه که بعد خدا تورو خیلی بیش تر از مامان و بابات دوست داره، حواسش بهت هست؛امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مهربونت بهت عیدی داده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، soldier ، netlog36 ، حوریه سادات ، hsmoa ، حقیر ، ساقی ، سجاد313
۱۹:۰۵, ۲۰/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۱ ۲:۵۳ توسط AlMatin.)
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۸/اسفند/۹۰ ۲۲:۱۹)هدهد نوشته است:  سنت شکنی
معلم ادبیاتمون وقتی داشت از اسطوره های نوروز حرف میزدند. گفتند که قدیما یه سنتی بود که شب تحویل سال زیر بالش بچه کوچولوها یه هدیه میذاشتند و میگفتند که اینو عمو نوروز برات آورده. بچه مثل ننه سرما سعی میکنه تا صبح بیدار باشه تا عمو نوروز تنها کسی که بعد مامان و باباش یکی دیگه هم توی دنیا ی به این بزرگی هست که دوستش داره رو ببینه، اما باز خوابش میبره.
حالا بیاید با هم سنت شکنی کینم، زیر بالش برادر و خواهر کوچولو( یا هر بچه ی کوچولوی در دسترس:)) یه هدیه بذاریم و بگیم این از طرف تنها کسیه که بعد خدا تورو خیلی بیش تر از مامان و بابات دوست داره، حواسش بهت هست؛امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مهربونت بهت عیدی داده.

بسم الله الرحمن الرحیم

دوست گرامی،انجام این کار هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ اخلاقی کار پسندیده ای نیست و نتیجه،معنا و مفهوم آن "انحراف" است.چه بسا خیلی ها به خاطر انجام این کار وحشتناک به شدت دچار سقوط شده اند و متاسفانه این ماجرا دامن انسان هایی که روزی مومن بودند را گرفت و به قول معروف "زدن تو جاده خاکی" و از جاده اصیل اسلام خارج شدند.پس بیایید مراقب باشیم تا احساسات پاک را با غفلت ناپاک نکنیم.
هر کس به طریقی دل ما می شکند،بیگانه جدا دوست جدا می شکند
بیگانه اگر می شکند حرفی نیست،از دوست بپرسید چرا می شکند
رب اشرح لی صدری
و یسر لی امری
واحلل عقده من لسانی
یفقهوا قولی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله
۲۳:۲۳, ۲۰/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/فروردین/۹۱ ۲۳:۲۴ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۰/فروردین/۹۱ ۱۹:۰۵)AlMatin نوشته است:  
(۲۸/اسفند/۹۰ ۲۲:۱۹)هدهد نوشته است:  سنت شکنی
حالا بیاید با هم سنت شکنی کینم، زیر بالش برادر و خواهر کوچولو( یا هر بچه ی کوچولوی در دسترسSmile) یه هدیه بذاریم و بگیم این از طرف تنها کسیه که بعد خدا تورو خیلی بیش تر از مامان و بابات دوست داره، حواسش بهت هست؛امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مهربونت بهت عیدی داده.

بسم الله الرحمن الرحیم

دوست گرامی،انجام این کار هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ اخلاقی کار پسندیده ای نیست و نتیجه،معنا و مفهوم آن "انحراف" است.چه بسا خیلی ها به خاطر انجام این کار وحشتناک به شدت دچار سقوط شده اند و متاسفانه این ماجرا دامن انسان هایی را که روزی مومن بودند را گرفت و به قول معروف "زدن تو جاده خاکی" و از جاده اصیل اسلام خارج شدند.پس بیایید مراقب باشیم تا احساسات پاک را با غفلت ناپاک نکنیم.
رب اشرح لی صدری
و یسر لی امری
واحلل عقده من لسانی
یفقهوا قولی

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام. متاسفانه متوجه منظورتون نشدم. چطور این کار باعث انحراف از مسیر اسلام میشه؟

من چند وقت پیش روی خواهر زادم این کارو امتحان کردم. یعنی به جای چیزی که خیلی دوست داشت و براش مفید نبود گفتم که یه آقای مهربونی اونو برده و به جاش میخواد برات یه هدیه خوب بیاره..واکنشش خیلی خوب بود.. البته هنوز اسم امام رو نیاوردم اما فکر میکنم این کار باعث آشنایی و علاقه بیشتر بچه ها به امام میشه

اگر با این صحبت مخالفین لطفا توضیح بدید دلیلش رو

یا زهرا(سلام الله علیها)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هدهد
۲۱:۰۵, ۲۱/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۱ ۲۱:۱۲ توسط AlMatin.)
شماره ارسال: #5
آواتار
(۲۰/فروردین/۹۱ ۲۳:۲۳)یا ثارالله نوشته است:  
(۲۰/فروردین/۹۱ ۱۹:۰۵)AlMatin نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

دوست گرامی،انجام این کار هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ اخلاقی کار پسندیده ای نیست و نتیجه،معنا و مفهوم آن "انحراف" است.چه بسا خیلی ها به خاطر انجام این کار وحشتناک به شدت دچار سقوط شده اند و متاسفانه این ماجرا دامن انسان هایی را که روزی مومن بودند را گرفت و به قول معروف "زدن تو جاده خاکی" و از جاده اصیل اسلام خارج شدند.پس بیایید مراقب باشیم تا احساسات پاک را با غفلت ناپاک نکنیم.
رب اشرح لی صدری
و یسر لی امری
واحلل عقده من لسانی
یفقهوا قولی

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام. متاسفانه متوجه منظورتون نشدم. چطور این کار باعث انحراف از مسیر اسلام میشه؟

من چند وقت پیش روی خواهر زادم این کارو امتحان کردم. یعنی به جای چیزی که خیلی دوست داشت و براش مفید نبود گفتم که یه آقای مهربونی اونو برده و به جاش میخواد برات یه هدیه خوب بیاره..واکنشش خیلی خوب بود.. البته هنوز اسم امام رو نیاوردم اما فکر میکنم این کار باعث آشنایی و علاقه بیشتر بچه ها به امام میشه

اگر با این صحبت مخالفین لطفا توضیح بدید دلیلش رو

یا زهرا(سلام الله علیه)

بسم الله الرحمن الرحیم

این مطلبی که بنده درج کردم متاسفانه بارها اتفاق افتاده است و حتی اگر این اتفاق نیفتاده بود به دلایلی که در پست قبل گفتم عمل صحیحی نیست و اشکال فراوان دارد و به دلایل قبل هم اضافه می کنم که آیا شما می دانید که در حال دروغ گفتن هستید؟ و دروغ گفتن حرام است و اشتباهی است بزرگ و دروغ گفتن به فرمایش اسلام کلید گناهان دیگر است.
مطلب دیگری هم هست که شما بعد از اینکه آن کودک بزرگ شد باز هم می خواهید به او دروغ بگویید و آیا بعدا که نسبت به این مسائل آگاهی بیشتری پیدا شما را بازخواست نمی کند؟و به شما نمی گوید که چرا به من دروغ گفتی؟آیا راه معرفت پیدا کردن به حضرت این است؟این همه راه خوب،دقیق،مطمئن وجود دارد و شما با این احساسات بازیتان...
به نظر بنده راه های بهتری هم هست که شما دروغ نگویید.

رب اشرح لی صدری
و یسر لی امری
واحلل عقده من لسانی
یفقهوا قولی

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، سجاد313
۲۲:۳۸, ۲۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بله حق با شماست ... محبت اهل بیت با خون بچه های شیعه عجین شده و با دروغ گفتن ممکنه در آینده مشکل انحراف پیش بیاد
خیلی ممنون که بنده رو آگاه کردید

یا زهرا (سلام الله علیها)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۳:۰۹, ۲۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲۱/فروردین/۹۱ ۲۱:۰۵)AlMatin نوشته است:  این مطلبی که بنده درج کردم متاسفانه بارها اتفاق افتاده است و حتی اگر این اتفاق نیفتاده بود به دلایلی که در پست قبل گفتم عمل صحیحی نیست و اشکال فراوان دارد و به دلایل قبل هم اضافه می کنم که آیا شما می دانید که در حال دروغ گفتن هستید؟ و دروغ گفتن حرام است و اشتباهی است بزرگ و دروغ گفتن به فرمایش اسلام کلید گناهان دیگر است.
مطلب دیگری هم هست که شما بعد از اینکه آن کودک بزرگ شد باز هم می خواهید به او دروغ بگویید و آیا بعدا که نسبت به این مسائل آگاهی بیشتری پیدا شما را بازخواست نمی کند؟و به شما نمی گوید که چرا به من دروغ گفتی؟آیا راه معرفت پیدا کردن به حضرت این است؟این همه راه خوب،دقیق،مطمئن وجود دارد و شما با این احساسات بازیتان...
به نظر بنده راه های بهتری هم هست که شما دروغ نگویید.

رب اشرح لی صدری
و یسر لی امری
واحلل عقده من لسانی
یفقهوا قولی

بسم الله الرحمن الرحیم
دوست عزیز، چرا دروغه؟
تو کتاب مکیال نوشته (نقل به مضمون) به آدم بزرگها هم هدیه از طرف اهل بیت بدید.
چون هدیه محبت ایجاد می کنه.
میشه به من بگید چه روشی مناسبه؟
نمی دونم تا حالا اسم موش دندون رو شندید. می دونید چندتا بچه تو اروپا به امید دیدن این موش خیالی، چه شبهایی رو که به صبح نمی رسونند؟
نمی دونم چه روشی برای انتقال غیر مستقیم محبت یک شخص ثالث به یه بچه ی 3-4 ساله وجود داره؟ بگید استفاده کنیم.
۱:۰۳, ۲۳/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/فروردین/۹۱ ۱:۰۵ توسط AlMatin.)
شماره ارسال: #8
آواتار
هدهد نوشته است:دوست عزیز، چرا دروغه؟
تو کتاب مکیال نوشته (نقل به مضمون) به آدم بزرگها هم هدیه از طرف اهل بیت بدید.
چون هدیه محبت ایجاد می کنه.
میشه به من بگید چه روشی مناسبه؟
نمی دونم تا حالا اسم موش دندون رو شندید. می دونید چندتا بچه تو اروپا به امید دیدن این موش خیالی، چه شبهایی رو که به صبح نمی رسونند؟
نمی دونم چه روشی برای انتقال غیر مستقیم محبت یک شخص ثالث به یه بچه ی 3-4 ساله وجود داره؟ بگید استفاده کنیم.

دوست گرامی،باید بگویم در اینکه این عمل دروغ گفتن است هیچ شکی در آن نیست و این را هم بگویم که این عمل علاوه بر اشکالاتی که در پست های قبل عرض کردم ایرادهای دیگری نیز دارد چون این عمل و امثال این عمل بحث گسترده ای است و در اینجا مجال آن نیست تا درباره اش صحبت کنم؛مگر اینکه ان شاءالله در یک مبحثی این موضوع را بیان کنم.
فی الحال اینقدر می گویم که برای ایجاد محبت چهارده معصوم علیهم السلام در قلب انسان ها راه های بی ضرر فراوانی وجود دارد.شما برای این کار می توانید برای آن کودک کتابی که در آن محبتی از طرف معصومین علیهم السلام بر مردم اتفاق افتاده است را تهیه و به او هدیه کنید.مثلا داستان های یتیم نوازی معصومین علیهم السلام،کمک به فقرا،جلوگیری از ظلم و ستم ها و از این قبیل داستان ها بسیار مناسب است.اصلا وقتی شما طوری رفتار کنید که انگار خیلی علاقه زیادی به این خاندان دارید و برای این منظور دلایل محکمی هم ارائه کنید،خود به خود محبت این خاندان در دل آن شخص ایجاد می شود.حتی می توانید برای جمع این داستان ها را تعریف کنید.در کل کاری کنید تا ذهنیت مثبتی در آن شخص نسبت به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام پیدا شود و این خود محبتی را در دل این افراد نسبت به این خاندان ایجاد می کند و این را هم بگویم که استمرار در این امر بسیار موثر است؛مخصوصا در کودکان.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هدهد
۰:۳۹, ۷/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/اردیبهشت/۹۱ ۱:۰۳ توسط هدهد.)
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
ممنون روشنم کردید آقای متین(المتین)
حق با شماست
دوستان من اشتباه کردم از همه عذر مبخوام. راه پیشنهادی من سطحی بود، به جوانب دیگش فکر نکرده بودم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا