کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همکاری و همفکری در زمینه ادبیات داستانی و فیلمنامه نویسی
۱۴:۴۵, ۸/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #1
آواتار
با عرض سلام و ادب و احترام به دوستان عزیز و اعضای تالار بیداری اندیشه
بنده در زمینه ادبیات داستانی فعالیت می کنم و به اقتضای کارم متوجه فقر داستانها و فیلمنامه های خوب و ارزشی در جبهه حق هستم.
از آنجا که کتاب و فیلم دو وسیله قدرتمند برای انتقال اندیشه و اعتقادات هستند پیشنهاد می کنم اگر دوستانی در این زمینه فعالیت دارند برای پیشرفت موثر و هدفمند ،یک گروه جهت همفکری و همچنین ارتقا سطح دانش و توانمندی خود تشکیل دهند.
علافه مندان، خوب می دانند که با این خوراک و منابع خام که در این تالار و سایتها و وبلاگهای ارزشی به رایگان در اختیار ما قرار می گیرد چه داستانهای جذاب و تاثیر گذاری می توان خلق کرد.
متاسفانه روز به روز تعداد محافل به اصطلاح روشنفکرماب و هنرمند از نوع
انچنانی اش زیاد تر و زیاد تر می شود و ما دست روی دست گذاشته و نشسته ایم.
یک خوشبختانه هم اضافه کنم که در حال حاضر جلسه نقد داستانی در حوزه هنری تهران (مرکزی) هر هفته برگزار می شود که اکثریت اعضای آن از بچه های ولایی و مذهبی هستند.

من الله توفیق
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، MohammadMeraj ، خاک ، عبدالرحمن
۶:۰۳, ۱۱/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #2
آواتار
بنام او که قادر و غالب بر کل هستی میباشد[/align][/color]
[align=center]با سلام خدمت دوست عزیزم
با آرزوی بهترین موفقیتها برای شما ،پرسشی در رابطه با پیشنهاد زیبای جنابعالی به ذهنم خطور کرد که در ادامه عرض میکنم.
در خصوص پیشنهاد همفکری و همکاری جهت انتقال عقاید و اندیشه ها بواسطۀ کتاب مایلم بدانم که آیاصرفا" در زمینۀ ادبیات داستانی فعالیت دارید یا اینکه زمینه های دیگر مانند ،خلق اثری که زیباترین عقاید را برای هر انسانی که مایل است از ابتدا عقایدش را بر پایۀ درک و منطق ،به همراه احساس رضایتمندی خداوند و مطابق فرامین خیرخواهانۀ او، بنا نماید و از حیات دنیا و آخرتش لذت ببرد ، و یا مباحث گوناگون دیگر در چنین زمینه هایی ،هم جزو فعالیتهای شما محسوب میشود؟ صمیمانه برایتان آرزوی موفقیت دارم
التماس دعا[color=#0000CD]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: chelcheleh ، MohammadMeraj ، خاک
۱۱:۵۹, ۱۱/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

داستان و فیلم وسیله هستند. می توان از آنها در راه شناساندن حق و حقیقت و همچنین ترویج شرارت و اخلاق رذیله استفاده کرد. مهم خالق اثر است که چه هدفی برای آفرینش خود دارد. پیشنهاد من بیشتر جهت سوق نویسندگان ارزشی به سوی مطالب آخرالزمانی(البته از نوع فرهنگ انتظار اسلامی و شیعی) جهت مقابله با حجم وسیع و گسترده این مضامین در عصر حاضر است.
مدتی است فکر بنده به این مسائل معطوف شده است و اگر خدا بخواهد آثاری هم در این زمینه خلق کرده ام. اگر کسانی علاقه مند به این مبحث هستند بنده پیشنهاد می کنم به مسائل فنی آن هم پرداخته شود. پیام محتوا بدون فرم مناسب و حرفه ای به خوانندگان منتقل نمی شود.
من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، MohammadMeraj ، خاک
۱۷:۵۸, ۲/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
با عرض سلام خدمت تمام انسانهایی که در پی رسیدن به مقام بنی آدمند
ذر رابطه با این عنوان مذکور سوالی نمودم که متاسفانه بی جواب ماند، و همچنین در حالیکه از دو همسفری که تشکر نمودند سپاسگذارم اما از مفهوم دلیل این تشکرهای مهربانانه خاموشم .از شما 2همراه تقاضا دارم در صورت امکان دلیل آنرا بیان نمایید.

پرواز کن و هرگز هراسی به دل راه مده ،که یگانه مهربانمان ناظر بر هر جنبشیست،و اوست نگهدار حق و همین کافیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، خاک
۰:۳۷, ۳/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۰ ۰:۳۸ توسط MohammadMeraj.)
شماره ارسال: #5
آواتار
با سلام
خواستم حمایت خودم رو با انجام این کار اعلام کنم. چون خودم در این زمینه تجربه و مهارتی ندارم و اول راهم.
جناب chelcheleh موضوع مهم و خوبی رو مطرح کردین ولی کار سختیه...
چون در این بخش واقعا خلا بزرگی وجود داره لازمه توجه بشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: chelcheleh ، خاک
۱۱:۱۲, ۳/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

جناب nurehagh پرسیده بودند که بنده فقط در زمینه ادبیات داستانی فعالیت می کنم؟ پاسخ بنده این است؛ بله. البته بنده منظور ایشان را از هر زمینه دیگری خوب متوجه نشدم. شعر؟ متن ادبی؟ تخصص من ادبیات داستانی است. در زمینه نقد ادبیات داستانی هم فعالیت می کنم. و این را مدیون جلسات نقد حوزه هنری هستم. البته به استادی جناب محمدرضا سرشار. اگر دوستانی علاقه به شروع داستان نویسی به صورت حرفه ای داشتند حتما از کلاسهای حوزه هنری (تهران- زیر پا حافظ) استفاده نمایند. البته این جلسات سطح بندی دارد. اگر کسی علاقه داشت بنده برای راهنمایی در خدمتتم.
اما نکته اساسی که برای ایجاد این پست مد نظر من بود بوجود آوردن انگیزه و مسیری درست برای هدایت نویسندگانی است که دغدغه مبارزه با ظلم و کفر جهانی دارند.
بنده وقتی فیلمهایی را که از شبکه های سیما به مناسبت ایام نوروز پخش می شود نگاه می کنم به شدت افسوس می خورم. این فیلمها اغلب مفاهیمی اومانیستی و کفر آلود دارند و اهداف صهیونیسم جهانی را تبلیغ می کنند. - خوشبختانه در بخش سینما و هالیوود در تالار بحثهای خوب و حرفه ای در این زمینه موجود است.- اگر داستانهای خوبی در زمینه ولایتمداری، سنتهای حسنه دینی، مفاهیم آخرالزمان شیعی جهت صدور پیام دین اسلام و انقلاب کشورمان به سرتاسر جهان داشتیم و آن را تبدیل به فیلمنامه می کردیم، می توانستیم در برابر این همه اطلاعات غلط و مسموم کننده بایستیم.
باز هم از دوستان علاقمند در این زمینه دعوت به همکاری می کنم. بنده کسانی را در سیما فیلم می شناسم که دغدغه دین و ولایت دارند و می توانند طرحها و داستانهای خوب را تبدیل به فیلمنامه کنند. اما اگر کسی تخصص فیلمنامه نویسی داشته باشد حتما یک کار حرفه ای تر می تواند ارائه دهد.

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، nurehagh ، خاک
۳:۰۵, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
سلام
چند سوال از حضرات دارم:
ادبیات داستانی چیست؟
مواد اولیه آن چیست؟
ادبیات داستانی ولایی چیست؟
لطفا پاسخ سوالات مرا بدهید.
اما طرح چند مطلب:
اول شما جناب چلچله فرمودید که بطور حرفه ای در زمینه ادبیات داستانی فعالید.چه مفاهیمی را تاکنون به رشته تحریر درآورده اید؟مشکل امروز فرهنگ را چه میدانید و چه راه حلی را پیشنهاد میکنید؟
آیا داستانهای پائولو کوئیلو را خوانده اید؟آیا فیلمهایی که از داستانهای مصور ساخته شده اند دیده اید؟
جناب چلچله لطفا بدون جبهه گیری پاسخ سوالاتم را واضح و صریح بدهید.
قبل از هر پاسخی به این جمله فکر کنید:
اندیشه باید صیقلی شود تا بدرخشد و برای صیقل دادن باید مباحثه نمود.(برنارد شاو)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: chelcheleh ، MohammadMeraj ، SAViOR ، خاک
۹:۱۵, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوست عزیز جناب asier نمی دانم آشنایی شما با ادبیات داستانی چقدر است. اما فرض را بر این می گذارم که حداقل چند رمان یا داستان کوتاه را خوانده باشید. این ادبیات داستانی است. حالا نمی خواهم بحث تخصصی در باره گونه های مختلف ادبیات داستانی بکنم. اما آنچه که برای من بیشتر از هر چیزی مهم است این است که داستان غیر از وادی ادبیات در وادی سینما هم عنصر تعیین کننده ای است. بیشتر فیلمنامه های خوب و مطرح دنیا از روی رمانها و داستانهای نویسندگان بزرگ نوشته شده است.
مواد اولیه نوشتن داستان، یک قلم یک دفترچه کمی ذوق و استعداد و البته تخصص است. من معتقدم که برای رساندن پیام باید آنقدر حرفه ای برخورد کرد که به قولی خواننده نفهمد از کجا خورده است. ایجاد پس زمینه های فکری در ادبیات و خصوصا سینمای غرب می تواند الگوی مناسبی برای ما باشد.
ادب از که آموختی؟ از بی ادبان!
بنده تعدادی از آثار پائولو کوئیلو را خوانده ام. ایشان متخصص القا عرفانهای دروغین هستند و کارشان را هم خوب بلدند. اتفاقا در این تالار جای بحث درباره چنین کتابهایی هست. چند روز پیش یکی از منتقدین بنام و متعهد کشورمان جمله ای در نقد کتاب برباد رفته ماگارت میچل گفتند که خیلی به دلم نشست. " آدم اگر می خواهد قتل هم انجام دهد حرفه ای و تمیز انجام دهد." البته نه اینکه کوئیلو یک نویسنده حرفه ای ست! از لحاظ فنی اشکالات زیادی بر او وارد است اما نویسنده قابل تامل و توجهی است.
*در مورد ادبیات ولایی سوال فرموده بودید. بهترین جوابی که به ذهنم رسید این بود: ادبیات ولایی نقطه مقابل ادبیات سکولار و اومانیستی است. اینکه ولایت خدا و ائمه اطهار سلام الله علیهم در بافت آن تنیده شده باشد. نه اینکه بگویم در داستان ولایی ذکر مصیبت کنیم. آن جایگاه خودش را دارد. در داستان ما قهرمانی می سازیم که مدل زندگی یا همان Life Style اش اسلامی و شیعی باشد نه آمریکایی. مثالی می آورم: هری پاتر یک ابر قهرمان است که در 7 قسمت فیلم یا کتاب با تلاش خود و کمک دوستانش می تواند بر اهریمن فائق آید و پشت او را به خاک بمالد. در نگاه اول این نکته خوب و مثبتی است. اما از نظر ما مسلمانان یک جای کارش ایراد دارد. خدا کجای داستان هری پاتر، ارباب حلقه ها ، آواتار و ... است. خدا با مفهومی ذاتی اش نه فقط اسمش نه فقط کتابش. ما در فرهنگ ولایی خودمان وقتی زانو اشتر را هم می بندیم به خدا توکل می کنیم. خدا بر زندگی ما ولایت دارد. مولای ماست. مربی ماست. یعنی رشد معنوی و حتی مادیمان را هم با عنایت او می دانیم.
این مهمترین نکته در مبارزه و جنگ نرم ما بر ادبیات و سینمای غربی است. چه از نوع سکولارش و چه از نوع عرفانهای تو خالی که برای ارضا نیازهای معنوی انسان غربی تولید شده است.
* فیلمهایی که از روی آثار کمیک استریب ساخته شده باشد را زیاد نمی شناسم. نمی دانم منظورتان بت من و اسپایدر من و ... اینهاست یا نه؟ اگر اینها را می گویید بله دیده ام. بنده سعی می کنم آثار مطرح جهان را در زمینه ادبیات داستانی و فیلم حتما رصد کنم. باید با چشم باز به مبارزه دشمن رفت. حتی معتقدم جنگ فرهنگی ما می تواند با شناساندن غرب شروع شود. لازمه این کار دو چیز است اول خود را خوب بشناسیم(آنقدری که بدانیم فرقهایمان با غربی ها چیست.) دوم غرب را بشناسیم. اینها هم نسبی است. نه اینکه عمری به تحقیق و تفحص در این زمینه بپردازیم و از کار اصلی غافل بمانیم.
*آثار اینجانب متنوع است. اما سعی کرده ام تا می توانم ولایت خدا را بر انسان قرن بیست و یکم نشان دهم. مفاهیم آخرالزمان شیعی هم به شدت مد نظرم می باشد.
* آدم بی جبهه مثل بادبادک بدون نخ می ماندSmile
*اگر کسانی علاقه مند به شروع نویسندگی در زمینه ادبیات داستانی هستند بنده در خدمتم.

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، asier ، فرهاد ، خاک ، MAHDI59
۲:۴۲, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
(۲۷/فروردین/۹۰ ۹:۱۵)chelcheleh نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوست عزیز جناب asier نمی دانم آشنایی شما با ادبیات داستانی چقدر است. اما فرض را بر این می گذارم که حداقل چند رمان یا داستان کوتاه را خوانده باشید. این ادبیات داستانی است. حالا نمی خواهم بحث تخصصی در باره گونه های مختلف ادبیات داستانی بکنم. اما آنچه که برای من بیشتر از هر چیزی مهم است این است که داستان غیر از وادی ادبیات در وادی سینما هم عنصر تعیین کننده ای است. بیشتر فیلمنامه های خوب و مطرح دنیا از روی رمانها و داستانهای نویسندگان بزرگ نوشته شده است.
مواد اولیه نوشتن داستان، یک قلم یک دفترچه کمی ذوق و استعداد و البته تخصص است. من معتقدم که برای رساندن پیام باید آنقدر حرفه ای برخورد کرد که به قولی خواننده نفهمد از کجا خورده است. ایجاد پس زمینه های فکری در ادبیات و خصوصا سینمای غرب می تواند الگوی مناسبی برای ما باشد.
ادب از که آموختی؟ از بی ادبان!
بنده تعدادی از آثار پائولو کوئیلو را خوانده ام. ایشان متخصص القا عرفانهای دروغین هستند و کارشان را هم خوب بلدند. اتفاقا در این تالار جای بحث درباره چنین کتابهایی هست. چند روز پیش یکی از منتقدین بنام و متعهد کشورمان جمله ای در نقد کتاب برباد رفته ماگارت میچل گفتند که خیلی به دلم نشست. " آدم اگر می خواهد قتل هم انجام دهد حرفه ای و تمیز انجام دهد." البته نه اینکه کوئیلو یک نویسنده حرفه ای ست! از لحاظ فنی اشکالات زیادی بر او وارد است اما نویسنده قابل تامل و توجهی است.
*در مورد ادبیات ولایی سوال فرموده بودید. بهترین جوابی که به ذهنم رسید این بود: ادبیات ولایی نقطه مقابل ادبیات سکولار و اومانیستی است. اینکه ولایت خدا و ائمه اطهار سلام الله علیهم در بافت آن تنیده شده باشد. نه اینکه بگویم در داستان ولایی ذکر مصیبت کنیم. آن جایگاه خودش را دارد. در داستان ما قهرمانی می سازیم که مدل زندگی یا همان Life Style اش اسلامی و شیعی باشد نه آمریکایی. مثالی می آورم: هری پاتر یک ابر قهرمان است که در 7 قسمت فیلم یا کتاب با تلاش خود و کمک دوستانش می تواند بر اهریمن فائق آید و پشت او را به خاک بمالد. در نگاه اول این نکته خوب و مثبتی است. اما از نظر ما مسلمانان یک جای کارش ایراد دارد. خدا کجای داستان هری پاتر، ارباب حلقه ها ، آواتار و ... است. خدا با مفهومی ذاتی اش نه فقط اسمش نه فقط کتابش. ما در فرهنگ ولایی خودمان وقتی زانو اشتر را هم می بندیم به خدا توکل می کنیم. خدا بر زندگی ما ولایت دارد. مولای ماست. مربی ماست. یعنی رشد معنوی و حتی مادیمان را هم با عنایت او می دانیم.
این مهمترین نکته در مبارزه و جنگ نرم ما بر ادبیات و سینمای غربی است. چه از نوع سکولارش و چه از نوع عرفانهای تو خالی که برای ارضا نیازهای معنوی انسان غربی تولید شده است.
* فیلمهایی که از روی آثار کمیک استریب ساخته شده باشد را زیاد نمی شناسم. نمی دانم منظورتان بت من و اسپایدر من و ... اینهاست یا نه؟ اگر اینها را می گویید بله دیده ام. بنده سعی می کنم آثار مطرح جهان را در زمینه ادبیات داستانی و فیلم حتما رصد کنم. باید با چشم باز به مبارزه دشمن رفت. حتی معتقدم جنگ فرهنگی ما می تواند با شناساندن غرب شروع شود. لازمه این کار دو چیز است اول خود را خوب بشناسیم(آنقدری که بدانیم فرقهایمان با غربی ها چیست.) دوم غرب را بشناسیم. اینها هم نسبی است. نه اینکه عمری به تحقیق و تفحص در این زمینه بپردازیم و از کار اصلی غافل بمانیم.
*آثار اینجانب متنوع است. اما سعی کرده ام تا می توانم ولایت خدا را بر انسان قرن بیست و یکم نشان دهم. مفاهیم آخرالزمان شیعی هم به شدت مد نظرم می باشد.
* آدم بی جبهه مثل بادبادک بدون نخ می ماندSmile
*اگر کسانی علاقه مند به شروع نویسندگی در زمینه ادبیات داستانی هستند بنده در خدمتم.

و من الله توفیق

دوست عزیزم با تشکر از دقت نظر و صبر و عنایت خاصه شما
آنقدر از اینجور صریح و پربار حرف زدن در تالار ندیده بودم که اول باورم نشد که اینجا تالار بیداری اندیشه است.
ممنون واقعا دست مریضاد.حقا علم شما و امثال شما کارگشای این وضعیت مملکته.
دوست من
حالا که عیار شما دست منه منم عیاری از خودمو به شما میدم.پستهای منو درباره سینمای استراتژیک و یا مبانی فرهنگی و اقتصادی رو که با رویکرد استراتژیک نوشم خوندید؟توصیه میکنم بخونید،البته اگر مایلید.
اما غرض از عرض اینکه از حضرتعالی دعوت میکنم واسه یک کار شدیدا جدی و تیمی.اینکه فیلمنامه،داستان،داستانک،رمان،وبگاه،وبکده،کلا هرچی که بشه تولید کنیم با محوریت خدا.با محوریت اندیشه ولایی.اندیشه آزادی که لیبرال نیست بلکه بدنبال سبک زندگی یا حیات طیبه است.من دستی به قلم دارم هم کتاب نوشتم هم فیلمنامه.فیلم هم کار کردم اما به سبب کمبود امکانات چندان خوب نبود.به هرحال حرفم کاملا جدی جدیه...اگر پای کارید بگید.
بخاطر حضور شخصیتی چون شما که اینچنین پویا و اندیشمندانه در حوزه تخصصتان کار میکنید سپاسگزارم.اول از خدا و سپس از شخص شما.
منتظرم و خیلی خیلی و شدیدا پیشنهادم جدی جدیه...
ممنون از توجهتون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: chelcheleh ، خاک ، MAHDI59
۲۰:۰۰, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوست عزیز asier ممنون از حسن نظرتان. هر چند کمی اغراق آمیز بود. بنده هم فعلا در اول کار هستم... من چندان فرصتی برای پیگیری تمام مباحث تالار را نداشته و ندارم. اما تا آنجا که پیگیری می کنم اعضای فعال اغلب آدمهای با تقوا و با شعوری هستند. حداقل بیشتر اعضا تلاش می کنند با روشی که بلدند و از دستشان برمی آید راهی برای رشد و تعالی فرهنگ کشور عزیزمان پیدا کنند.
بنده سعی می کنم مباحث مطرح شده از طرف شما را حتما پیگیری کنم. منتهی با سرعتی که از دستم بر می آید.
پیشنهاد من برای کار در زمینه ادبیات حرکت موازی هم در زمینه فرم و حتما محتواست. حالا اگر شما و عزیزانی که در زمینه ادبیات تخصص دارند مایل بودید از مطالعه دسته جمعی چند کتاب نه چندان پر حجم و در عین حال قابل ارزیابی (داخلی- خارجی) شروع کنیم. داستان کوتاه هم مناسب است. البته باید حداقل 5-6 نفر اعلام آمادگی کنند. (می توانیم در بخش معرفی کتاب اعلام کنیم)
یک پیشنهاد هم در باره شرکت در مسابقه ایران 1404 دارم. این جشنواره هنری در زمینه های متنوعی فراخوان زده است. مانند ادبیات، فیلمنامه نویسی، معماری، انیمیشن و... متولی امر هم حوزه هنری است. به نظرم آمد کار فکر شده و خوبی است. آدرس اینترنتی اش هم http://www.iranart1404.ir می باشد.
باز هم منتظر پیشنهادات دیگر عزیزان هستم.
نکته: حرکت در زمینه های هنری و ادبی نیازمند صبر و حوصله فراوان استSleepy

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، asier ، خاک ، MAHDI59
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]