کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همکاری و همفکری در زمینه ادبیات داستانی و فیلمنامه نویسی
۱۴:۴۵, ۸/اسفند/۸۹
شماره ارسال: #1
آواتار
با عرض سلام و ادب و احترام به دوستان عزیز و اعضای تالار بیداری اندیشه
بنده در زمینه ادبیات داستانی فعالیت می کنم و به اقتضای کارم متوجه فقر داستانها و فیلمنامه های خوب و ارزشی در جبهه حق هستم.
از آنجا که کتاب و فیلم دو وسیله قدرتمند برای انتقال اندیشه و اعتقادات هستند پیشنهاد می کنم اگر دوستانی در این زمینه فعالیت دارند برای پیشرفت موثر و هدفمند ،یک گروه جهت همفکری و همچنین ارتقا سطح دانش و توانمندی خود تشکیل دهند.
علافه مندان، خوب می دانند که با این خوراک و منابع خام که در این تالار و سایتها و وبلاگهای ارزشی به رایگان در اختیار ما قرار می گیرد چه داستانهای جذاب و تاثیر گذاری می توان خلق کرد.
متاسفانه روز به روز تعداد محافل به اصطلاح روشنفکرماب و هنرمند از نوع
انچنانی اش زیاد تر و زیاد تر می شود و ما دست روی دست گذاشته و نشسته ایم.
یک خوشبختانه هم اضافه کنم که در حال حاضر جلسه نقد داستانی در حوزه هنری تهران (مرکزی) هر هفته برگزار می شود که اکثریت اعضای آن از بچه های ولایی و مذهبی هستند.

من الله توفیق
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، MohammadMeraj ، خاک ، عبدالرحمن

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۳:۰۸, ۶/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۹/فروردین/۹۰ ۲۰:۰۰)chelcheleh نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوست عزیز asier ممنون از حسن نظرتان. هر چند کمی اغراق آمیز بود. بنده هم فعلا در اول کار هستم... من چندان فرصتی برای پیگیری تمام مباحث تالار را نداشته و ندارم. اما تا آنجا که پیگیری می کنم اعضای فعال اغلب آدمهای با تقوا و با شعوری هستند. حداقل بیشتر اعضا تلاش می کنند با روشی که بلدند و از دستشان برمی آید راهی برای رشد و تعالی فرهنگ کشور عزیزمان پیدا کنند.
بنده سعی می کنم مباحث مطرح شده از طرف شما را حتما پیگیری کنم. منتهی با سرعتی که از دستم بر می آید.
پیشنهاد من برای کار در زمینه ادبیات حرکت موازی هم در زمینه فرم و حتما محتواست. حالا اگر شما و عزیزانی که در زمینه ادبیات تخصص دارند مایل بودید از مطالعه دسته جمعی چند کتاب نه چندان پر حجم و در عین حال قابل ارزیابی (داخلی- خارجی) شروع کنیم. داستان کوتاه هم مناسب است. البته باید حداقل 5-6 نفر اعلام آمادگی کنند. (می توانیم در بخش معرفی کتاب اعلام کنیم)
یک پیشنهاد هم در باره شرکت در مسابقه ایران 1404 دارم. این جشنواره هنری در زمینه های متنوعی فراخوان زده است. مانند ادبیات، فیلمنامه نویسی، معماری، انیمیشن و... متولی امر هم حوزه هنری است. به نظرم آمد کار فکر شده و خوبی است. آدرس اینترنتی اش هم http://www.iranart1404.ir می باشد.
باز هم منتظر پیشنهادات دیگر عزیزان هستم.
نکته: حرکت در زمینه های هنری و ادبی نیازمند صبر و حوصله فراوان استSleepy

و من الله توفیق

سلام
من نه دروغ بلدم نه اغراق....لطفا منتظر ننشینید...حضرتعالی لطفا سریعا اگر اجابت میفرمایید کتاب هنر رزم رو که صفحاتش به 50 نمیرسه مطالعه کنید.اینجانب قصد دارم در اولین حرکت گروهی داستانک تولید کنیم با موضوع اخلاق اسلامی.زودتر به من خبر بدهید.اگر هستید یا علی و اگر هم نیستید شما را به خیر و سلامتی.
منتظرم.
یا حق...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خاک ، chelcheleh
۰:۱۲, ۷/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

(۶/اردیبهشت/۹۰ ۳:۰۸)asier نوشته است:  حضرتعالی لطفا سریعا اگر اجابت میفرمایید کتاب هنر رزم رو که صفحاتش به 50 نمیرسه مطالعه کنید.اینجانب قصد دارم در اولین حرکت گروهی داستانک تولید کنیم با موضوع اخلاق اسلامی.

در صورت امکان اطلاعات بیشتری از کتاب هنر رزم بدهید. نویسنده اش کیست و چه انتشاراتی آن را چاپ کرده است.
یک پیشنهاد هم درباره داستانک دارم. هر کس می تواند یک خلاصه مفید از مشخصات داستان های مینی مال یا داستانک بگذارد. اگر خودم پیدا کردم می گذارم. برای کسانی که می خواهند تازه شروع کنند مفید خواهد بود. نقدمان هم اصولی تر می شود. خودم هم قبلا این قالب را تجربه نکرده ام. هرچند داستانک ها ماندگاری داستان کوتاه یا بلند را ندارند اما می توان از آن در محیط وب یا پیامک استفاده کرد. یک فایده دیگرش هم مناسبتی و به روز بودن داستانک است.

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: asier
۱:۱۸, ۷/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
(۷/اردیبهشت/۹۰ ۰:۱۲)chelcheleh نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

(۶/اردیبهشت/۹۰ ۳:۰۸)asier نوشته است:  حضرتعالی لطفا سریعا اگر اجابت میفرمایید کتاب هنر رزم رو که صفحاتش به 50 نمیرسه مطالعه کنید.اینجانب قصد دارم در اولین حرکت گروهی داستانک تولید کنیم با موضوع اخلاق اسلامی.

در صورت امکان اطلاعات بیشتری از کتاب هنر رزم بدهید. نویسنده اش کیست و چه انتشاراتی آن را چاپ کرده است.
یک پیشنهاد هم درباره داستانک دارم. هر کس می تواند یک خلاصه مفید از مشخصات داستان های مینی مال یا داستانک بگذارد. اگر خودم پیدا کردم می گذارم. برای کسانی که می خواهند تازه شروع کنند مفید خواهد بود. نقدمان هم اصولی تر می شود. خودم هم قبلا این قالب را تجربه نکرده ام. هرچند داستانک ها ماندگاری داستان کوتاه یا بلند را ندارند اما می توان از آن در محیط وب یا پیامک استفاده کرد. یک فایده دیگرش هم مناسبتی و به روز بودن داستانک است.

و من الله توفیق

سلام
ممنون از یا علی گفتنتون...هنر رزم نوشته سون جو ترجمه نادر سعیدی انتشارات کاروان.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، chelcheleh
۳:۱۸, ۷/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #14
آواتار
داستانک:

داستان فلَش، داستانک یا داستان کوتاه کوتاه (به انگلیسی: Flash Fiction) قالبی در داستان نویسی است که در چند خط یا حداکثر یک صفحه نوشته می‌شود و در پی یک کشف ضربه زننده‌است. این کشف می‌تواند غافلگیر کردن خواننده و ایجاد شوک، شوخی و یا نمایش لحظه‌ای زیبا باشد.

در فارسی می‌توان آن را «داستان ناگهان»، «داستان لحظه»، و «داستان آنی» ترجمه کرد.

برای تبدیل داستان کوتاه به داستانک لازم است که نویسنده بخش اصلی داستان کوتاه را در نظر بگیرد و آن را خلاصه کند. داستانک از طرح اولیه‌ای که برای نوشتن یک رمان و یا داستان کوتاه در ذهن نویسنده شکل می‌گیرد هم کوتاه تر و خلاصه تر است. ایجاز مهم‌ترین صنعت ادبی در نوشتن داستانک است و نویسنده‌ای که می‌خواهد داستانک بنویسد حتماً باید از نحوه ایجاز اطلاع داشته باشد تا با چیدن درست و مناسب کلمات داستانک را شکل دهد.

نمونه داستانک:

ای پدر ما که در آسمانی. لئاندرو اوروینا. اسدالله امرایی. در ۵۸ کلمه.

گروهبان که از خواهر و مادر بچه بازجویی می‌کرد، سروان دست بچه را گرفت و با خود به اتاق دیگر برد.

گفت: بابات کجاست؟

بچه زیرلب گفت: رفته آسمان.

سروان با تعجب پرسید: چی؟ مرده؟

بچه گفت: نه. هر شب از آسمان پایین می‌آید، با ما شام می‌خورد.

سروان چشم گرداند و درِِ کوچکی را در سقف دید.
در زبان فارسی:
فارسی

در سال‌های اخیر نوشتن داستان بسیار کوتاه در روزنامه‌ها و نشریات مختلف رایج شده‌است.
ترجمه‌ها

تاکنون چندین مجموعه داستانک به فارسی ترجمه شده‌است.
۱۳۸۵ - داستان‌های برق‌آسا. ریموند کارور، جامیکا کینکید، ریچارد شلتون، رولان توپور. پژمان طهرنیان. مان کتاب.
۱۳۸۴ - مجموعه داستان‌های مینی‌مال. ژان کوکتو، تام هاوکینزز، لئاندرو اوروینا، .... اسدالله امرایی. نشر مشکی.
۱۳۸۳ - داستان‌های ۵۵ کلمه‌ای. گردآورنده: استیو ماس. ترجمه: گیتا گرکانی. انتشارات کاروان.

انواع داستانک:
داستان کوتاه کوتاه. زیر ۲۵۰ کلمه.
داستان برق‌آسا (به انگلیسی: Flash Fiction). بین ۲۵۰ تا۷۵۰ کلمه.

داستان برق‌آسا (به انگلیسی: Flash Fiction) نوعی داستانک یا داستان بسیار کوتاه است. حجم داستان برق‌آسا بین ۲۵۰ کلمه، حداکثر حجمی که جروم استرن برای مسابقه سالانهٔ «بهترین داستان کوتاهِ کوتاه» می‌پذیرد، و ۷۵۰ کلمه متغیر است. از داستان ناگهانی (به انگلیسی: sudden fiction) بسیار کوتاه‌تر است.
داستان ناگهانی (به انگلیسی: sudden fiction). حجم داستان‌های ناگهانی از داستان برق‌آسا بیشتر است اما از داستان کوتاه کمتر و حداکثر ۱۷۵۰ تا ۲۰۰۰ کلمه‌است.

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، chelcheleh
۱۸:۱۰, ۱۸/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #15
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران قصد دارم چند کتاب در زمینه فیلمنامه و داستان نویسی معرفی کنم. برای من که راهگشا بوده است.

الفبای قصه نویسی - رضا رهگذر
بیایید ماهیگیری بیاموزیم - رضا رهگذر
درسهایی درباره داستان نویسی - لئونارد بیشاپ

چگونه فیلمنامه بنویسیم - سید فیلد
راهنمای فیلمنامه نویس - سید فیلد
داستان - رابرت مک کی

قسمتی هم از پشت جلد کتاب آیین رزم سون وو را می آورم تا شاید تعداد بیشتری را به خریدن این کتاب ترغیب کند:
دستیار و مشاور معاون وزیر دفاع امریکا در امور برنامه ریزی و مسئول طراحی ستاریوهای دفاعی دراز مدت برای امریکا و طراح معروف نظریه تهدید چین برای امریکا و جهان گفته:
اگر آن کتاب را یکروز مطالعه نکنم با مشکلات زیادی روبرو خواهم شد.
اگر آن کتاب را یکروز مطالعه نکنم شروع به افول خواهم کرد.
اگر آن کتاب را یکروز مطالعه نکنم ادامه زندگی برایم دشوار خواهد شد.
اگر آن کتاب را یکروز مطالعه نکنم کشور تحت انقیاد در خواهد آمد.
اگر آن کتاب را یکروز مطالعه نکنم خانه و کاشانه ام از دست خواهد رفت.
.......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........................

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: asier ، فرهاد
۲۳:۱۵, ۱۸/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #16
آواتار
دوستان بنده هم کتاب هنر رزم رو خوندم
کتاب جالبی بود.
اما متوجه ربط این کتاب به موضوع بحث شما نشدم.
اگه امکانش هست این موضوع رو تا حدی باز کنید.
ممنونم

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: chelcheleh
۲۳:۴۲, ۱۸/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
سلام دوستان
کمی در مورد کتاب هنر رزم توضیح میدهم تا دوستان ضرورت مطالعه آن و اهمیت آن را بشناسند.

کتاب هنر رزم نوشته یک استراتژیست عهد کهن است.سون جو یا سون وو (بخاطر چینی بودن اسم تلفظ های مختلفی از آن میشود زیرا این کتاب از انگلیسی به فارسی برگردانده شده است.) در کتاب هنر رزم شما میاموزید که چگونه سازماندهی بیابید و چه چیزهایی باید از دشمن خود بشناسید.در این کتاب میاموزید که میدان نبرد چیست.الفبای نبرد را میاموزید و اندیشه جنگ را.جمله معروفی در این کتاب است که نویسنده تاکید زیادی بر آن دارد: "در صلح آماده جنگ باشید ، در جنگ آماده صلح.هنر رزم برای کشور اهمیت حیاتی دارد.مسئله مرگ و زندگی است.راهی به سوی ایمنی یا نابودی.پس در هیچ شرایطی نباید آن را نادیده گرفت."

یا درجای دیگری از کتاب آمده است:"اوج برتری،در شکستن مقاوت دشمن بدون توسل به جنگ است."

و ماحصل همه آنچه که کتاب به شما می آموزد همین قسمت و جمله از کتاب است:"اگر خود را بشناسی و اگر دشمنت را بشناسی،نیازی نیست که از نتیجه صدها نبرد در هراس باشی."

این کتاب یک کتاب بنیادی و خاص است که در عین مهم بودن به زبان ساده نوشته شده است و هرکس قادر است به اندازه فهم خود از آن بهره بگیرد.

دوست عزیزم چلچله درباره فیلمنامه نویسی کتاب سید فیلد را توصیه کردند بنده هم همان را توصیه میکنم سید فیلد استاد بسیاری از فیلمنامه نویسان هالیوود است و این میتواند راهگشای ما برای عبور از فیلمنامه نویسی غربی باشد.
انشاءالله اگر بتوانم حتما در تاپیکی درباره تفاوت فیلمنامه های غربی و اسلامی خواهم نوشت.

با تشکر از همراهیتان.
در پناه حق...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، MohammadMeraj ، chelcheleh ، فرهاد
۰:۵۷, ۲۰/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

من کتاب هنر رزم را در غرفه انتشارات هلال که به انتشارات موعود وابسته است پیدا کردم. با توجه به سبقه ای که از این انتشارات دارم خیلی برایم جالب بود که آنها هم چنین حساسیتی در مورد این کتاب دارند. بنده توصیه می کنم سری به غرفه انتشارات هلال یا موعود بزنید. دو سال پیش کتابی از همین انتشارات خریدم با عنوان اسطوره های صهیونیستی سینما که خیلی در شناساندن سینمای هایوود برایم مفید بود. همچنین کتابهایی شامل سیر مطالعاتی غرب شناسی دارد که جالب است.

در ضمن بد نیست کتاب هنر رزم در بخش معرفی کتاب آورده شود. مطالعه این کتاب برای همه اعضای تالار با هر علاقه و استعدادی مفید است.

و من الله توفیق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: asier ، MohammadMeraj ، فرهاد
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]