کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
موسیقی حرام است؟؟؟؟؟
۱۳:۰۵, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

فقط یه سوال دارم

لطفا دلایل مذهبی و علمی ارائه بدید.

من عاشق سه تار هستم .

آیا این ساز حلال هست یا حرام؟؟؟

با تشکر.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، باهتول ، MohammadSadra ، Amir ، Mohammad Trust ، یاران مهدی ، محمدجواد ، ترنم ، zizi ، ساقی ، basirat

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۱۷, ۱۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #61
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نظر علامه محمد تقی جعفری(رحمة الله علیه) در مورد موسیقی:
... درست است که تحریک مثبت و تشجیعی را که موسیقی انجام می دهد ما را از موجودیت حقیقی خود با یک گروه نوسانات بالا می برد، ولـــــــــی هنگامی که موسیقی تمام می شود یک سرازیری حقیقی در خود احساس می کنیم، ولی می بینیم که موسیقی سایه ای از ما برای ما ساخته و آن را بالا برده بود، اکنون شبح مصنوعی از بین رفته و واقعیات با همان خشونت برای ما نمودار می شود.

بر همین جهت بوده است که در جنگ های صدر اسلام که در حدود هشتاد جنگ و دفاع بوده است نمی بینیم که مسلمین برای تههیج سربازان خود به موسیقی متوسل شوند و بلکه آنها شعارهای واقعی را به طور دسته جمعی می گفتند و تحریک می گشتند.
چنانکه در یکی از جنگ ها، قریش شعار زیر را با موسیقی و هیجان می گفتند:
اُعلُ هُبَل، اُعلُ هَبَل
بلند باد هبل، بلند باد هبل

مسلمانان هم در مقابل می گفتند:
الله اعلی و اجلَّ
خداوند بالا و بلندمرتبه است.

.... با اینکه کفار از هرگونه وسائل موسیقی آن زمان برای تحریک سربازان خود استفاده می کردند مسلمانان کوچکترین اعتنایی به مسئله موسیقی نداشتند.

موسیقی موجب وصال نیست بلکه خیال وصال را در انسان تحریک می کند.

خلاصه بایستی گفت: بشر از نظر کمبودی که در معرفت توانائی مواجهه با واقعیت دارد موسیقی را برای تسلی خود تائید می کند، پس نام آن را ضرورت می گذارد، به همین جهت است که اسلام به موسیقی روی خوشی نشان نمی دهد و میخواهد انسان ها از زندگی روحی و طبیعی با خودِ واقعیات روبرو شوند.

علتی که برای ممنوعیت موسیقی در منابع اسلامی ذکر شده است مسئله لهو و لعب است، با نظر به اینکه کاملا روشن می شود که اسلام می خواهد انسان در دنیا، خود را در مقابل هیجانات پا در هوا نبازد و آمادگی واقعی خود را از دست ندهد و تا بتواند خود را اختیاراً سلب نکند.

دو سوالی درمورد موسیقی و پاسخ علامه جعفری(رحمة الله علیه) :
آیا موسیقی روح انسان را تصفیه نمی کند؟
اگر موسیقی، آنچنان که عاشقان دلباخته اش می گویند حقیقتاً روح انسان را تصفیه می کند چرا با شیوع موسیقی در شرق و غرب بیماری های روانی و فساداخلاقی به حدی رسیده است که گفتگو درباره آن باعث شرمساری ست.

سوال: امروز مانند دورانهای گذشته موسیقی یکی از آن موضوعاتی است که اکثریت قریب به اتفاق آن را تائید می کنند، اگر چیزی ضرر داشت آیا می توانست این اندازه مردم را به خود مشغول بدارد؟
پاسخ: صحصح است ولی فراموش نکنیم که بشر در دوران های گذشته بردگی را هم، زیربنای تمام مسائل اجتماعی و سیاسی خود قرار داده بود، به فکر هیچکس نمی رسید که یک اصل خلاف انسانی بوده است.

نظر ایشان در مورد گوش دادن به موسیقی مجاز:
در مواردی که ادای موسیقی را درمی آوریم و به برخی از موسیقی ها که گمان می کنیم جزء موسیقی های ممنوع نیست گوش می فرا دهیم اگر هم فرض کنیم که اینگونه امور ممنوع نباشد، حداقل قدم روی نوار باریکی گذاشته ایم که یک طرف آن قطــــعا قلمرو ممنوعیت و حرمت می باشد و چون نقش آدمی، لذت طلب است لذا تدریجاً قانون را پایمال می سازد.
(مبانی فقهی و روانی موسیقی)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، بیداری12 ، Amir ، بیداری اندیشه
۱۲:۱۰, ۶/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #62
آواتار
(۱۶/فروردین/۹۱ ۲۳:۲۸)ali.khm نوشته است:  سلام
برادر عزیز
من فقط یک راهنمایی کلی می کنم تا خودتون ان شاءالله جواب رو بگیرید .
شما هر عملی رو که انجام میدید باید ببینید در جهت رضای خدا هست یا نه و همچنین این عمل شما چقدر به معرفت شما
نسبت به خداوند متعال و دین مبینش اضافه میکنه .
همچنین باید به این هم فکر کنیم که امام حاضر ما حضرت مهدی عزیز (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به نوازنده یا گوش دهنده به موسیقی نیاز دارن
یا به یک فرد با ایمان و متقی که در جهت تهذیب نفس تلاش میکنه و همه دغدغه فکریش یاری دین خدا و امام است؟؟؟!!!

من پیشنهاد میکنم حتما دو مقاله زیر رو در سایت موعود بخونین : پژو هشی در مورد موسیقی و اثرات آن :

http://mouood.org/component/k2/item/2073...-آن-1.html

http://mouood.org/component/k2/item/2113...-آن-2.html

برای یاد آوری . . .

این دو مقاله فوق العاده زیبا و البته کاربردی هستند
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا