کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عقل زنان ناقص است؟
۱۷:۰۶, ۲۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
در این باره باید عرض کرد که:در روایات “نقص عقل” صفت ویژة انحصاری برای زنان نیست، بلکه همین وصف به مردان و نوع انسانی هم نسبت داده شده است.

می توان به نوعی آن را عمومیت داد بین زنان و مردان. مثلاً امام علی”ع” می فرمایند: اعجاب المرء بنفسه دلیل علی ضعف عقله: خودبینی شخص، نشانه ضعف (کمی و نقصان) خرد اوست. (زن از دیدگاه امام علی علیه السلام ،استاد علامه جعفری)
در این سخن، عجب و خودمحوری، عامل نقص عقل شمرده شده است.
در روایات هست که، پیروی از امیال و هواهای نفسانی، عاملی برای نابودی عقل شمرده شده است. این را نیز باید توجه داشت که به جهت نسبی بودن عقول بشر، این امر در فهم ما نسبت به درک معانی و منظور بعضی از احادیث تاثیر گذار است. مثلاً روایتی که حضرت زنان را مانند دنده کج معرفی نموده است نمونه ای از این قبیل است
که غرض کجی (به معنای ظاهری آن) نیست، زیرا دنده هیچ گاه راست نیست، بلکه اشاره به جایگاه دنده در بدن است، که حافظ اسرار بوده و خون ساز است و … زن نیز حافظ اسرار خانواده است، خون در رگهای خانواده جاری می کند و باعث چرخش حیات جامعه است و … دنده تا زمانی کارآیی دارد که وضع خود را داشته باشد و گرنه اگر کسی بخواهد آن را راست کند، دیگر حافظ اسرار نیست و خون سازی ندارد.
طبق گفته بزرگان ان عقلی که درباره زنان نقل شده، می توان گفت منظور از آن عقل عملی (ابزاری؛ عقلی است که انسان با او بتواند عملی را انجام دهد) است. و این نوع عقل هیچ گونه معیار فضیلت قرار نمی گیرد.
بنابراین، اگر کسی خواست بین زن و مرد داوری کند، و ببیند زن پیش خدا مقرب است یا مرد، عقل به معنای علم مصطلح را، معیار قرار ندهد، زیرا آن عقل فضیلت زائدی است که برای اداره چرخ زندگی تنظیم شده و با مرگ انسان، همة آن از دست می رود، و چون انسان بعد از مرگ برای ابد می ماند.
لذا باید چیزی را به همراه ببرد که ابدی باشد. چیزی به درد آنجا می خورد که از بقا و ابدیت سهمی داشته باشد، و آن اخلاص در عمل برای خدا است. بنابراین آنچه که در این سوی خریدار دارد، در آن سوی مشتری نداشته و بازارش راکد است، و در آنچه که آن سوی خریدار دارد، بین زن و مرد فرقی نیست.
استاد جوادی آملی، زن در آیینه جلال، ص۲۵۵-

امضای sarallah
به امید روزی که این پُست سرتاسر این تالار گفت و گو را پرکند:
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آمد!
[تصویر: NatureGif16.gif]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ساقی ، KABOOTAREHARAM ، یاســین ، جویای حقیقت ، درست پسند ، vahrakan ، بچه شیعه ، قلب ، mahdy30na ، zahra11

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۲۷, ۲۶/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۱ ۱۵:۲۹ توسط mahdy_mir.)
شماره ارسال: #21
آواتار
به نام خدا

سلام

دوستان گرامی

در این سایت http://sadeghin.net/Main.html که مربوط به آیت الله قائنی , نویسنده کتاب سفینه الصادقین میباشد ,

یک فایل صوتی به نام انسان در اسلام موجوده که ایشان در آن فایل توضیح داده اند که منظور از عقل ناقص زنان

اینست که هر انسانی بهره ای از عقل کل میبرد و زنان بهره کمتری میبرند . ( یه چنین مضمونی داره و پیشنهاد میکنم خودتون فایلو گوش کنین )

بنابراین الزاما عقل ناقص , متضمن معنی منفی , نیست .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، وحید110 ، فاطمه خانم ، mahdy30na
۱۷:۳۱, ۵/دی/۹۱
شماره ارسال: #22

سلام
ممکنه چیزی که مینویسم داخل پستی بهش اشاره شده، اما:

شاید این جدل برمیگرده به عدم فهم دقیق از عبارات عربی.
اینکه گفته میشه عقل ناقصه، در عربی یه معنی دیگه برداشت میشه.

نگاه کنید. یه فرش کوچک ولی دستبافت گرون قیمت در نظر بگیرید با یه فرش ماشینی چند هکتاری اما از لحاظ ارزشی پایین.

در عربی می گن فرش اول " انقص " هست. اما به هیچ وجه این کلمه وارد حیطه ی ارزش گذاری نمیشه. و مسلما بحث ارزشمند بودن اهمیت داره.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، وحید110 ، فاطمه خانم ، سید ابراهیم ، mahdy30na
۱۹:۲۴, ۵/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۱ ۱۰:۵۲ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #23
آواتار
(۱۸/آذر/۹۱ ۱۱:۲۳)داداش کایکو نوشته است:  سلام
روزی میتیکومون منو صدا زد و گفت : کایکو بیا اینجا .
گفتم: بله کومون
گفت : یه نصیحت کومونانه به تو میکنم . عقلتو دسته زن جماعت نده چرا که همیشه احساسشان بر عقلشان غالب است و از روی احساس تصمیم میگیرند .
من هم ازش تشکر کردم و رفتم با سگارو و زمبه بازی کنم .
HeartHeartHeart

نقل قول: به نام خدا

در امتداد فرمایشات دوستان دیگه باید عرض کنم , دیروز یکی از دوستانم که فردی مومن و معتمد است تماسی با هم داشتیم .

یکی از دوستانش بخاطر اینکه زنش مهریه اشو گذاشته بود اجرا , خلاصه طرف افتاد زندان و بر اثر ناراحتی در زندان

دق کرد و مرد ! به همین سادگی !

احسنت به عقلانیت کامل شما

استدلال های فوق العاده
و توهین های بی نظیر
درود بر شما

دوستان من اگر فضای توهین در این تایپیک حکم فرماست که بعید میدونم خب بگید سلاح به ست شویم
اپر استدلال است
بسم الله

نقل قول: عقلتو دسته زن جماعت نده چرا که همیشه احساسشان بر عقلشان غالب است و از روی احساس تصمیم میگیرند .

نقل قول:در پایان نظر حقیر : نه مرد بودن ملاک برتری است و نه زن بودن بلکه ملاک برتری تقوا ست

برام جالبه

کسی که با این ادبیات حرف میزنه و چنین ادعایی می کنه

به نظره من داره به هر چی مقید توهین می کنه

آقای به اصطلاح روشنفکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، Fatemeee
۱:۰۷, ۳۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #24

همه کامنتهارا دقیق نخوندم اما:

زنان نه عقلشان ناقص است نه از عقلشان کمتر از مردان استفاده می کنند نه بهره کمتری از عقل برده اند و نه هر توجیه دیگری.تمامی این سخنان اشتباه محض است.

اگر زن ناقص عقل است یا بهره کمتری دارد پس مرد هم ناقص است. چون یک موجود ناقص نمیتواند یک موجود کامل به وجود بیاورد. زیرا از طریق ارث نقص عقل زنان به مرد هم می رسد.

جملات حضرت علی (اگر واقعیت داشته باشد و به ایشان نسبت داده نشده باشد) خطاب به عایشه است ولی چون عایشه همسر پیامبر و ام المومنین بوده و در جامعه حرمت داشته حضرت علی نخواسته اسم ایشان را بیاورد و به طور کلی همه زنان را مخاطب قرار داده.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرمیسک ، Atosa ، Eve ، zahra11 ، عایشه
۱:۱۰, ۳۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #25
آواتار
سلام
مرد و زن بهره های متفاوتی از عقل برده اند ، نه تنها از عقل ، بلکه تقریبا از تمام موارد خلقت ، و این احسن الخلق و بهترین عدالت و تعادل است.هیچ کس هم بر دیگری برتری ندارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، فاطمه خانم ، mahdy30na
۱:۳۱, ۳۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #26
آواتار
اصولا نقص عیب نیست
چون عالم ماده قابلیت تکامل را ندارد
هر برتری کاستی و کاستی در جای خود برتری اسست .
تنها وجود کامل خداوند متعال است .
نقص در قیاس دو همنوع معنی میدهد ولی ۲ چیز متفاوت مثل مرد و زن در صورت قیاس هر دو ناقص به نظر میرسند و این نقص دلیل تفاوت است و عیب نیست
در پناه خد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، یاســین ، محب الزهرا ، سجاد313 ، قلب ، حسن.س. ، mahdy30na ، zahra11
۲۱:۰۳, ۱۷/آذر/۹۲
شماره ارسال: #27
آواتار
(۳۰/دی/۹۱ ۱:۰۷)ایرانی نوشته است:  همه کامنتهارا دقیق نخوندم اما:

زنان نه عقلشان ناقص است نه از عقلشان کمتر از مردان استفاده می کنند نه بهره کمتری از عقل برده اند و نه هر توجیه دیگری.تمامی این سخنان اشتباه محض است.

اگر زن ناقص عقل است یا بهره کمتری دارد پس مرد هم ناقص است. چون یک موجود ناقص نمیتواند یک موجود کامل به وجود بیاورد. زیرا از طریق ارث نقص عقل زنان به مرد هم می رسد.

بهترین پس ای تاپیک همین بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

خعلی عالی گفتین!!!!!!!!!!

دیگه ناظرا ای قد پستهای من حذف نکنین!!!!!!!!!!!!

مگه چی گفتم؟ گفتم قرن 21 هنوز دارین درباره عقل زنان ناقصه یا کاملا حرف می زنین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: captaincharisma ، Eve
۲۱:۴۷, ۱۷/آذر/۹۲
شماره ارسال: #28
آواتار
امام صادق عليه السلام
ليس للمرأة خَطَرٌ لا لصالحتهن و لا لطالحتهن، أما صالحتهن فليس خطرها الذهب والفضة، بل هى خير من الذّهب والفضّة، و اما طالحتهن فليس التراب خطرها بل التراب خير منها

زنان قابل ارزش گذارى نيستند، نه صالحشان و نه گمراهشان. اما صالح ايشان با طلا و نقره قابل قيمت گذارى نيستند چون ارزش آنان بيشتر از طلا و نقره است. و گمراهشان با خاك قابل قيمت گذارى نيستند چون خاك با ارزش تر از آنان است
حرّ عاملى، وسائل الشيعة، مجلدات 30، ج 20 ص 47.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، آیات ، هادی... ، bagheri4 ، عبدالرحمن
۲۲:۴۰, ۱۷/آذر/۹۲
شماره ارسال: #29
آواتار
دقیقا قربون امام برم تمام مرد ها همینطورند البته مردان بد و بد اخلاق و تنبل ومعتاد با چیزی بد تر از خاک مقایسه می شوند چون سرپرست خانواده هستند و اختیارات کامل در خانواده دارند ! لعنت ها و چیز های خیلی بد تری که در مورد مردان بد هم در قران و روایات ائمه آمده خیلی تند تر هست چون به قول آقایون نسبتا محترم تالار ناقص العقل نیستند!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهسان ، هادی...
۲۰:۱۳, ۲۱/آذر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آذر/۹۳ ۲۰:۱۷ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #30
آواتار
(۱۱/آذر/۹۳ ۲۰:۴۲)السا نوشته است:  محبت کردن نوبتی نیست!

دقیقا این جمله رو باید با آب طلا نوشت

حرف من اینه، ک وقتی زن ی موجود ناقص العقله مسلمه ک احساساتی تره و این احساسات رو بیشتر بروز میده

یا خدا !!!!!!
این دیگه از کجا اومد؟؟؟ زن موجودی ناقص العقل است دیگه یعنی چی؟؟؟؟

البته شنیدم بعضی ها میگن ولی شاید درست نیست یا برداشت اشتباه ازش میشه.!

یعنی میفرمایید عقل ما الان ناقصه؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا