|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 68 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۰:۴۲, ۲۰/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #671
|
|||
|
|||
|
إنّ اللّهَ عز و جل يُبغِضُ كُلَّ مِطلاقٍ ذَوّاقٍ . امام باقر عليهالسلام : ![]() خداوند عز و جل از مردانى كه زن زياد طلاق میدهند و هر زمانى زنى را تجربه میكنند ، نفرت دارد . الكافي : 6 / 55 / 4
[/b] |
|||
|
|
۱۴:۰۲, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #672
|
|||
|
|||
|
امام علی علیه السلام:
مَن صَبَرَ عَلَی طاعَةِ اللهِ عَوَّضَهُ اللهِ سُبحانَهُ خَیراً مِمّا صَبَرَ عَلَیهِ. هر که بر طاعت خدا شکیبا باشد، خداوند سبحان بهتر از آنچه صبر کرده به او می دهد. (غررالحکم ح3485 ص184) |
|||
|
|
۲۱:۰۳, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #673
|
|||
|
|||
|
لرجُلٍ سَألَهُ عن عِلّةِ كَراهَةِ المَوتِ: ألكَ مالٌ ؟ قالَ : نَعَم . قالَ : فقَدَّمتَهُ ؟ قالَ : لا ، قالَ : فمِن ثَمّ لا تُحِبُّ المَوتَ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم ![]() - به مردىكه پرسيد: علّت ناخوش داشتن مرگ چيست ؟- : آيا ثروتى دارى ؟ عرض كرد : آرى . فرمود : آيا آن را (براى آخرتت) پيش فرستادهاى ؟ عرض كرد : خير . فرمود : از اين جاست كه مرگ را دوست ندارى . الخصال : 13 / 47
|
|||
|
|
۲۱:۴۰, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #674
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
امام صادق (علیه السلام)فرمودند: به آموختن حدیث به نوجوانتان پیش ازآنکه منحرفین آنان را گمراه سازند اقدام نمایید. تهذیب الاحکام ج8/ص111 ![]() صلوات |
|||
|
|
۲۳:۱۵, ۲۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #675
|
|||
|
|||
|
أفضلُ ما اُعطیَ المرءُ المسلمُ، الخلقُ الحسنُ
رسول خدا صلی الله علیه و آله: برترین چیزی که به انسان مسلمان داده شده، خوش خلقی است. کتاب خصال، جلد1،صفحه30،حدیث107 |
|||
|
|
۱۱:۲۶, ۲۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #676
|
|||
|
|||
|
يَقولُ رَبُّكُم: يَابنَآدَمَ،تَفَرَّغْ لِعِبادَتي أملَأْ قَلبَكَ غِنىً وأملَأْ يَدَيكَ رِزقا . يَابنَ آدمَ ، لا تَباعَدْ مِنّي فأملَأَ قَلبَكَ فَقرا وأملَأَ يَدَيكَ شُغلاً . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : پروردگارتان میفرمايد : اى فرزند آدم ! خود را براى عبادت من فارغ گردان تا دلت را پر از بی نيازى كنم و دستانت را آكنده از روزى سازم . اى فرزند آدم ! از من دورى مكن ، كه دلت را از فقر انباشته می كنم و دستانت را از گرفتارى آكنده می سازم . كنز العمّال : 43614
|
|||
|
|
۱۲:۰۵, ۲۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #677
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
امام صادق فرمودند: بدان که جوان خوش اخلاق کلیدخوبی هاوقفل بدی هاست وجوان بداخلاق قفل خوبی ها وکلید بدی هاست. امالی(طوسی)-ص302 صلوات |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۲۷/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #678
|
|||
|
|||
|
رَدعُ النَّفسِ عَن زَخارِفِ الدُّنيا ثَمَرَةُ العَقلِ
امام على عليه السلام : دورى از تجمّلات دنيا ميوه عقل است تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص241 |
|||
|
|
۱۸:۱۹, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #679
|
|||
|
|||
|
امام صادق (علیه السلام): إنْ أحْبَبْتَ أنْ یَزِیدَ اللهُ فی عُمرِکَ فَسُرَّ أبَوَیْکَ. اگر دوست دارى خداوند بر عمرت بیفزاید، پدر و مادرت را شاد کن. If you would like Allah to increase your lifespan then please your parents. کتاب زهدِ حسین بن سعید، ص ۳۳، ح ۸۷
|
|||
|
|
۹:۴۰, ۲۹/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #680
|
|||
|
|||
|
اغزُوهُم قَبلَ أنْ يَغزوكُم، فوَاللّه ما غُزِيَ قَومٌ قَطُّ في عُقرِ دارِهِم إلاّ ذَلُّوا ، فتَواكَلتُم وتَخاذَلتُم حتّى شُنَّت علَيكُمُ الغاراتُ ، ومُلِكَت علَيكُمُ الأوطانُ . امام على عليهالسلام : پيش از آن كه با شما بجنگند با آنان بجنگيد ؛ زيرا به خدا قسم كه هيچ قومى هرگز در عمق خاكشان مورد حمله قرار نگرفتند مگر اين كه خوار و مغلوب شدند . امّا شما كار جنگ را به يكديگر حواله داديد و دست از يارى هم شستيد ، تا جايى كه مورد حملات پياپى واقع شديد و وطنهاى شما از تصرّفتان خارج شد . نهج البلاغة : الخطبة 27
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |