کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرامن هرچی خداروصدا میکنم دعا میکنم و...جواب نمیگیرم؟؟؟
۱:۳۱, ۷/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۵۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
(۷/خرداد/۹۱ ۰:۱۲)یکی از کاربران تالار نوشته است:  چرامن هرچی خداروصدا میکنم دعا میکنم و...جواب نمیگیرم؟؟؟بعضی وقتا فکر میکنم خدا به حرفهام گوش نمیده شاید هم انقد رصداش کردم براش تکراری شدهSad
...
کاش وقتایی که واقعا نیاز داشتم صدامو بشنوه و یه کاری کنه میکرد هی صبر رو بهونه نمیکرد.اگه نا امیدی گناهه چرا خداخودش آدمو نا امید میکنه!
بعضی وقتا بهش میگم اونجایی که گفتی بخوانید مرا تا اجابت کنم نگفتی اگه گناه کار بودین صدام نکنید پس چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بسم الله الرحمن الرحیم
نکته ی اول
یا خدایی که شما میپرستید عادل است و رحیم و حکیم و قادر
یا خدایی که شما میپرستید ظالم است و ناتوان و عاجز و دریغ ورز و بخیل
در صورتیکه خدای شما این چنین است:" ظالم است و ناتوان و عاجز و دریغ ورز و بخیل"
پیشنهاد اکید بنده این است که این خدای خود را به سطل زباله بیاندازید
اما اگر خدایی که میپرستید این خداست: عادل است و رحیم و حکیم و قادر
پیشنهاد میکنم مطالبی را که تقدیم میکنم به دقت مطالعه بفرماید
1- اولاً خیلی مواقع ما با حسن ظن دعا نمیکنیم
خدا میفرماید: به من گمان خیر داشته باشید که من نزد گمان های شما هستم!!!!!!!
یک کسی زندانی بود
گفتند دعا کن آزاد بشی
گفت وقتی میدونم آزاد نمیشوم چرا دعا کنم
خیلی وقتا ما باور نداریم که قرار هست خدا حاجتمان را بدهد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
موقع دعا به خدا حسن ظن واقعی از ته دل نداریم
و باور نداریم که دعامون میخواد مستجاب بشه

بعلاوه:
با نهایت دقت خود این آیات را مطالعه بفرماید:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ

فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ
وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ
خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ ﴿۱۱- حج﴾

و از جمله مردم کسانی هستند که خدا را به بعضی از شرایط و در بعضی فرضها میپرستند
اگر خیری به او برسد آرامش می یابد و اگر مصیبت (و شر و فقری) به او برسد روی بگردانند

چنین کسانی در دنیا و آخرت زیان میکنند که زیان آشکار همین است(11)

پناه بر خدا
خداوکیلی چند نفر از ما مدل بندگیمون مدل ذکر شده در این آیه نیست؟؟؟؟؟

به قول استاد که میگن: ما فقط تا وقتی خدا رو بنده هستیم که یخچالمون پر از مرغ هست!

نتیجه ی این مدل بندگی چی میشه؟
"چنین کسانی در دنیا و آخرت زیان میکنند که زیان آشکار همین است"

بعلاوه:
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
يَا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَأَخِيهِ وَلا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْئَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ (یوسف 87)
فرزندان من! برويد و يوسف و برادرش را بجوئيد و از فرج خدا نوميد مشويد، كه جز گروه كافران از گشايش خدا نوميد نمى‏شوند، (87)
چه قدر زیبا و امید بخش

... لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْئَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ (یوسف 87)
...از فرج خدا نوميد مشويد، كه جز گروه كافران از گشايش خدا نوميد نمى‏شوند (87)
شاهکار است این آیه
از مهمترین مظاهر عبد خدا و وجوه تمایز عبد خدا و کافر در این است که یک موحد و عبد هرگز و تحت هیچ شرایطی از خدا نا امید نمیشود و هیچ گاه امیدش نا امید نمیشود تحت هیچ شرایطی

اگه در مشکلات زندگی از حل آنها و گشایش در مشکلات مأیوس میشویم با وجود اینکه معتقدیم ما خدا داریم، خدا میفرماید که این سوء الظن به رحمت من و نا امیدی از گشایش بخشی من در مشکلات مخصوص کافران است!!!!!!!!!!

بعلاوه:

فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا ( نساء 19 )
پس بدانيد كه ممكن است شما از چيزى بدتان بيايد كه خدا خير بسيار را در آن نهاده باشد (19)==

بعلاوه:

نکته یک: خدا به وسیله ی قرآن و 14 معصوم چگونه دعا کردن را به ما آموخته
به طور مثال در تعقیب نماز ظهر چه میخوانیم
و لا حاجة هی لک رضا ولی فیها صلاح الا قضیتها
یعنی چه؟
یعنی خدایا از حاجاتم آنها را برآورده کن که خشنودی تو و صلاح کار من در آن باشد
2 شرط رو اینجا گذاشته ، یکی خشنودی خدا (یعنی حاجتم در راستای بندگی تو باشد نه خواسته ای در راستای عصیانم) و بعد دیگر اینکه این حاجت به صلاح من باشد

نکته ی 2: هم در آیات قرآن داریم و هم در روایات که چه بسیار چیزهایی رو که ما فکر میکنیم خیر ما در آن است اما نفعی برای ما ندارد و چه بسا آنچه که ما فکر میکنیم خیر ما در آن است برای ما ضرر هم داشته باشد و بلعکس چه بسیار چیزهایی که فکر میکنیم در آن برای ماضرر هست اما خیر ما در آن هست
خوشبختانه هر کسی هم این مورد رو فراوان تجربه کرده

نکته 3: اصرار بر استجابت یک دعای خاص بدون در نظر گرفتن خیر یا شر بودن آن (ولو که ما بپنداریم خیر ما در برآورده شدن آن است) تلویحاً یعنی خدایا ما بیشتر از تو نعوذاً بالله میدانیم خیرمان در چیست پس همین را به من بده
محور در اصرار بر برآورده شدن دعا به این شکل منیّت است و با روح بندگی و اعتراف به عبد بودن و علیم بودن خدا نسبت به ما تناسبی ندارد

نکته ی 4: خدا کریم و جواد است و محال است کسی به درگاهش دعا کند و دست خالی برگردد
پس در هر دعا چه میشود برای دعا کننده؟
بر طبق روایات یکی از این 3 حالت برایش اتفاق می افتد
یا همان را خدا به او عنایت میکند و حاجتش روا میشود
یا خدا میداند که این به خیر او نیست پس بهترش را برایش رقم میزند و به او عنایت میکند
یا این دعا ذخیره میشود برای سختترین روزی که از هر زمان دیگری دست انسان از همه چیز کوتاه است و از هر زمان دیگری محتاجتر به رفع حاجاتش میباشد ، یعنی روز قیامت و در آن گرفتاری عظیم گرفتاریش را خدا بر طرف میکند و حاجاتش را به واسطه ی آن دعا برآورده میکند

نکته ی 5: بله بر طبق آیات قرآن و روایات امکان دارد در مواردی اگه خیلی شخص اصرار کند خداوند از باب ادعونی استجب لکم چیزی را که خیرش در آن نیست به او ببخشد اما در اینجا مثل این میشود که انسان وسایل ارتکاب به گناه را خودش از طرق مختلف جمع میکند و بعد اقدام به گناه میکند(تمام این وسایل به اذن خدا در اختیار او قرار گرفته اما خدا راضی به این نیست که بنده اش با دست خودش ، خودش را با گناه هلاک کند)
اما از آنجا که عالم ، عالم اختیار هست تا جایی که مشیت و حکمتش اقتضا میکند به بنده اش امکان انجام اعمال اختیاری را میدهد و در این حالتِ اصرار بر دعای بیش از اندازه، در حقیقت دعا مانند یک وسیله است که با اصرار بنده از خدا خواسته خدا در اختیارش گذارده هر چند میداند به خیر او نیست اما از باب تجلی عالم اختیار به او میدهد
چرا که همانطور که گفتم بر طبق آیات و روایات
اصرار بر برآورده شدن یک حاجت بدون قید و شرط (مثلا نگیم اگه خیر ما توش هست، فقط بگیم ما همین رو میخوایم به هر قیمتی) با روح بندگی و اعتراف به علیم بودن خدا سازگار نیست و نوعی منیّت در آن وجود دارد!!!!!
از مصادیق کسانی که معمولاً شدیداً اصرار بر رفع حاجات میکنند کسانی هستند که در این آیه معرفی شده اند
...فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ (200- بقرة)
بعضى از مردم مى‏گويند: «خداوندا! به ما در دنيا، (نيكى) عطا كن!» ولى در آخرت، بهره‏اى ندارند. (200)
و یکی از دلایل این بی بهره بودن در آخرت و ابدیت برای این هست که در در خواستشان فقط مطلوب خودشان در نظر بوده و نه رضایت خدا و به خیر و صلاح بودن خواسته یشان برای خودشان

اما کسان دیگری هستند که علاوه بر دنیا آخرت را هم میخواهند

وَ مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ (201)
أُولئِكَ لَهُمْ نَصيبٌ مِمَّا كَسَبُوا وَ اللَّهُ سَريعُ الْحِسابِ (202)
و بعضى مى‏گويند: «پروردگارا! به ما در دنيا (نيكى) عطا كن! و در آخرت نيز (نيكى) مرحمت فرما! و ما را از عذابِ آتش نگاه دار!» (201)
آنها از كار (و دعاى) خود، نصيب و بهره‏اى دارند و خداوند، سريع الحساب است. (202)

طلب خیرِ آخرت یعنی طلب کسب رضایت خدا چون خدا میخواهد ما به خیر و سعادت ابدی برسیم و این یعنی مقید کردن دعا و نه دعای بی قید شرط!!!!

در ضمن یاد آوری میکنیم که این تالار جای ایجاد شبه و تلاش برای پاسخ به آن نیست ، چون ما متخصص در این امور نیستیم و کاکرد تالار هم قرار نیست بر مبنای ایجاد شبه و بعد تلاش برای پاسخ گویی به آن باشد!!!!!!!

نکته ی آخر این که روایت داریم که حتی برای بستن بند کفش هم دعا کنید چرا که امور چه کوچک و چه بزرگ انجام شدنشان به اذن خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بسا که خم شدی و دیگه کمرت راست نشد!!!!!!!!!!!!
دعا ، مُهر بندگی هست
دعا از بهترین ابزار تقرب و انس و بندگی هست
و در روایات داریم که چه بسیار برکاتی که فقط به علت دعانکردن به بنده نمیرسند
پس همواره دعا کنید اما دعای بی قید و شرط هرگز انجام ندید و همواره همانطور که خدا توسط قرآن و اهل بیت به ما آموخته اند بگید اگه خشنودی خدا و خیر ما در آن است خدایا به ما بده
مقید اگر کردید دعای خود را اصرارش انشالله مشکلی ندارد

بعلاوه
نکته ی یک: ای بسا کودکی عسل خورده باشد و از پدرش خربزه طلب کند
پدر که میداند خربزه بعد از عسل چه خواهد کرد با کودکش به رغم اصرار شدید فرزندش او را خربزه نمیدهد اما چیزی میدهد که برایش بهتر از خربزه است و درخواست فرزندش را در چیزی که ضرر فرزندش در آن است را پاسخ میگوید با چیزی که حقیقتاً به سود فرزندش می باشد

نکته ی دو: به قول استاد: خدا کارگر افغانی نیست
و باز به قول استاد: ما معمولاً تا زمانی خدا را بندگی میکنیم که یخچالمان پر از مرغ است
ندادن های خدا از مراتب امتحان ما است که ببینیم آیا در ندادن حاجات هم خدا را بنده ایم یا نعوذاً بالله متوقعانه با خدا برخورد میکنیم، گویی کارگر افغانی است

نکات بسیار است و مجال اندک
التماس دعا

راستی:
خدا کریم است و از کریم کسی چیزی بخواد دستخالی نمیمونه
محاله
هر دعایی رو که انجام بدی از سه حال خارج نیست
1- یا اون دعا به خیر و صلاح شماست و خدا دریغ نداره و به شما میبخشه همون رو
2- یا اون دعا به خیر و صلاح شما نیست ، خدا بهتر از اون رو به شما میده
3- یا اون دعا رو برای شما ذخیره میکنه در روزی که بیش از هر زمانی نیاز مند هستی و دستت هم به هیچجا بند نیست بهت میده یعنی روز قیامت حوائجت رو برای ابدیتت براورده میکنه نه برای این دو روز دنیا

یه نکته ی دیگه هم هست
گاهی ما یه کارا (گناهانی) مرتکب میشیم که مثل قفسی میشه که پرنده ی دعای ما رو نمیذاره به مقصد برسه
به اصطلاح باعث زندانی شدن دعاهامون میشه
از بدترین نوع گناهان اون گناهانی هست که مطمئن هستیم که گناه هست و عمداً صرفاً از روی شهوات و نفسانیات تن به اونها میدیم
کلید گشایش کارها در امر دعا ، استغفار زیاد به درگاه خداست و اعترف به گناه فقط و فقط به پیشگاه خدا

نکته ی دیگه این که
بعضی وقتا خدا میخواد عیار ایمان خودمون رو به خودمون نشون بده
به قول استاد میگه خیلی از ماها فقط تا زمانی خدا رو بنده هستیم که یخچالمون پر از مرغ باشه
توی سختیای دنیای زودگذر چی؟
خدارو بنده هستیم؟

نکته ی دیگه
در دعا شدیداً باید به خدا خوشگمان بود و گمان خیر داشت
خدا میفرماید به من گمان خیر داشته باشید من نزد گمانهای شما هستم
ما موقع دعا بیشتر اطمینان داریم که خدا میخواد بهمون بده اون خواسته ای که داریم رو یا بیشتر شک داریم؟!

یکی رفته بود زندان میگفت فلانی برای خلاصی خودت دعا کن
زندانی بهش گفته بود وقتی میدونم خلاص نمیشم چرا دعا کنم
خیلی از ماها موقع دعا یه همچین نگاهی رو ته قلبمون داریم یعنی با نا امیدی دعا میکنیم
بیشتر احتمال مستجاب نشدن میدیم تا مستجاب شدن

نکته ی بعدی ما به غیر خدا خیلی دل میبندیم در کارهامون
به طور مثال یارو میخواد بره سر جلسه ی امتحان میگه خدایا توکل به تو
بعد میگرده ببینه پیش کی بشینه بهتر هست

تبصره:
ما کریم را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده
جواد را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده
وهاب را چه ترجمه میکنیم؟ بخشنده

که همه ی اینها کاملاً ناقص است و با معنای حقیقی آنها بسیار فاصله دارد

کریم به بخشنده ای گویند که وقتی از او درخواست میشود در خواست را رد نمیکند و در ازای بخشش خود چیزی طلب نمیکند و منتی نمیگذارد

جواد به بخشنده ای گویند که قبل از اینکه شما از او در خواست کنی به تو میبخشد و حتی اجازه ی ابراز درخواست را هم به تو نمیدهد

وهاب یعنی چی؟
وهاب از ریشه وَهَبَ میاد
هبه یعنی هدیه
هدیه اون چیزی هست که ما از کسی انتظار یا درخواست دریافتش رو نداریم اما از دریافتش بسیار خرسند میشیم و به اصطلاح خودمون سورپرایز میشیم
حالا وهاب یعنی کسی که بسیار هدیه میده
و در حدیث است کسی که در سجده 14 بار خدارو با این نام صدا بزنه خدا متناسب با همین نامش باهاش برخورد میکنه

(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۳۵)علی 110 نوشته است:  یک نکته ی مهم دیگر:
[quote='یکی از کاربران تالار' pid='120298' dateline='1338061342']
بعضی وقتا بهش میگم اونجایی که گفتی بخوانید مرا تا اجابت کنم نگفتی اگه گناه کار بودین صدام نکنید پس چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شما اگه دقت کنید همونجا جوابتون را داده
ادعونی استجب لکم رو همه خوب بلدیم
ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُمْ (60-غافر)
بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را
اما این آیه را معمولاً فراموش میکنیم:
أَوْفُوا بِعَهْدي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ ِ (40-بقره)
به پيمان من وفا كنيد تا من نيز به پيمان شما وفا كنم(40)

بعلاوه یک ملحد کافر در مناظره ای از امام صادق علیه السلام در این باره پرسیدند:
گفت مگر شما نمى‏گوئى كه خدا فرموده است ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ مرا بخوانيد تا دعاى شما را مستجاب كنم؟
ولی من مضطر و گرفتار را مى‏بينم دعا مى‏كند ولى مستجاب نمى‏شود و مظلوم و بيچاره او را به فريادرسى خود مى‏خواند به دادش نمى‏رسد!

امام صادق علیه السلام فرمود:
واى بر تو
احدى او را نخوانده كه دعايش مستجاب نشود
اما دعاى ظالم رد مى‏شود تا وقتى توبه كند
مظلوم و كسى كه حق با اوست وقتى دعا كند دعايش را مستجاب مى‏كند و بلا را بطورى از او بر مى‏گرداند كه متوجه نمى‏شود يا برايش ثواب زيادى ذخيره مى‏كند براى روزى كه احتياج دارد.
اگر چيزى كه تقاضا نموده به نفع او نيست در صورتى كه دعايش مستجاب شود در اين صورت از دادن به او خوددارى مى‏كند.
مؤمن عارف گاهى خوددارى از دعا مى‏كند چون نمى‏داند اين كار او درست يا اشتباه است.
گاهى بنده از خدا درخواست از بين بردن كسى را مى‏كند كه اجلش نرسيده يا تقاضاى باران مى‏كند در موقعى كه شايد باران در آن موقع صلاح نيست زيرا خداوند آگاه تر است به تدبير و نقشه خلقت
شبيه اين جريانها زياد است اين مطلب را دقت كن.
احتجاجات-ترجمه جلد چهارم بحار الانوار، ج‏2، ص: 171

بعلاوه:
علامه نوری در کتاب (دارالسلام) می نویسد: امام رضا علیه السلام از پدران بزرگوار خود نقل میکنند که امام حسین علیه السلام فرمودند: روزی نزد امیرالمؤمنین نشسته بودم که عربی وارد شد و عرض کرد یا امیرالمؤمنین! من مرد عیالمند و فقیر هستم و مالی که زندگی مرا کفایت کند ندارم.
.
حضرت فرمودند: ای برادر عرب! چرا استغفار نمیکنی تا حالت نیکو شود؟ عرض کرد: زیاد استغفار میکنم، اما تغییری در زندگی ام پیدا نشده است.
.
حضرت فرمودند: ای برادر عرب خدای متعال می فرماید: فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفَّاراً (10- نوح) به آنها گفتم: «از پروردگار خويش آمرزش بطلبيد كه او بسيار آمرزنده است (10)
.
(بعد فرمودند) چون به گناه بودن بعضی از اعمالت آگاه نیستی استغفار تو ناقص است؛ زیرا از آنها استغفار نمیکنی و نتیجه نمیگیری. سپس فرمود: اینک به تو استغفاری می آموزم که اگر آن را هنگام خواب بخوانی خدا به تو وسعت رزق عطا فرماید.

.
دعا را نوشته، به اعرابی داده و فرمودند: شب، قبل از خوابیدن، این استغفار را بخوان وگریه کن و اگر اشکت جاری نشد تباکی کن.

.
امام حسین علیه السلام فرمود: سال بعد اعرابی به خدمت حضرت آمد و عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! خداوند به من نعمت های زیادی عطا فرمود. شتران و گوسفندانم آن قدر زیاد شده اند که محلی برای نگه داری آن ها ندارم.
.

آن حضرت فرمودند: ای برادر عرب! قسم به آن خدایی که محمد صلوات الله علیه را به نبوت برگزید، بنده ای نیست که با این دعا به درگاه خدا استغفار کند، مگر اینکه خدای متعال به برکت آن، گناهانش را آمرزیده، حوائجش را برآورده و به مال و اولادش فراوانی و برکت عطا فرماید.
دار السلام نوری: 3/133

.
متن این استغار را در این تاپیک میتوانید بخوانید:

می خواهم برگردم خدایا! (دلو به دریا زدم هر هفتاد بند استغفار مولا علی)

یک نکته ی دیگر:
امام صادق علیه السلام:
هر گاهی یکی از شما خواهد هرچه از پروردگارش در خواست کند خدای به او عطا کند، باید از مردم مأیوس شود و امیدی جز به خدا نداشته باشد.
چون خدای عزّ و جلّ این را از دلش بداند هر چه از خدا بخواهد به او عطا کند
اصول کافی-ج3-کتاب ایمان و کفر باب بی نیاز از مردم ح 2

و در این تاپیک ها هم جوابهای تکمیلی را میتوانید بیابید:

مهره ی گم شده ی دعاهای ما #$&

اصرار بر دعا و علل تسریع و تأخیر در اجابت دعا p#

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Tolou ، یا ثارالله ، saloomeh ، تفکر ، saed-mir ، fazel ، Abasaleh ، جبریل ، محب الزهرا ، parisan ، meshkat ، در جستجوی سختی ، میثاق ، sarallah ، سید ابراهیم ، azade ، yamin ، Hadith ، ساقی ، بیداری اندیشه ، MohammadMeraj ، m.hossein ، مسافر ، امیرحسن ، ali.khm ، taleb ، rahi ، دل خسته ، heaven ، سدرة المنتهی ، Havbb 110 ، Farzaneh ، medad.sefid ، rastin ، أین المنتظر ، zahra.shakiba ، احیاء ، *مهاجر* ، only_y2d ، مجنون الحسین ، help me ، مجید املشی ، Night_World ، منادی حق ، ali-0110 ، pure ، صهبا ، مصباح ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، میم.حسین.الف
۷:۱۷, ۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

من خودم تا حالا چندین بار

نقل قول:
فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا ( نساء 19 )
پس بدانيد كه ممكن است شما از چيزى بدتان بيايد كه خدا خير بسيار را در آن نهاده باشد (19)==
رو تجربه کردم ... اما نمیدونم چرا آدم نمیشمDodgy

به خاطر

نقل قول:نکته ی 5: بله بر طبق آیات قرآن و روایات امکان دارد در مواردی اگه خیلی شخص اصرار کند خداوند از باب ادعونی استجب لکم چیزی را که خیرش در آن نیست به او ببخشد اما در اینجا مثل این میشود که انسان وسایل ارتکاب به گناه را خودش از طرق مختلف جمع میکند و بعد اقدام به گناه میکند(تمام این وسایل به اذن خدا در اختیار او قرار گرفته اما خدا راضی به این نیست که بنده اش با دست خودش ، خودش را با گناه هلاک کند)
اما از آنجا که عالم ، عالم اختیار هست تا جایی که مشیت و حکمتش اقتضا میکند به بنده اش امکان انجام اعمال اختیاری را میدهد و در این حالتِ اصرار بر دعای بیش از اندازه، در حقیقت دعا مانند یک وسیله است که با اصرار بنده از خدا خواسته خدا در اختیارش گذارده هر چند میداند به خیر او نیست اما از باب تجلی عالم اختیار به او میدهد
و

نقل قول: کریم به بخشنده ای گویند که وقتی از او درخواست میشود در خواست را رد نمیکند و در ازای بخشش خود چیزی طلب نمیکند و منتی نمیگذارد

جواد به بخشنده ای گویند که قبل از اینکه شما از او در خواست کنی به تو میبخشد و حتی اجازه ی ابراز درخواست را هم به تو نمیدهد
وهاب یعنی چی؟
وهاب از ریشه وَهَبَ میاد
هبه یعنی هدیه
هدیه اون چیزی هست که ما از کسی انتظار یا درخواست دریافتش رو نداریم اما از دریافتش بسیار خرسند میشیم و به اصطلاح خودمون سورپرایز میشیم
حالا وهاب یعنی کسی که بسیار هدیه میده
و در حدیث است کسی که در سجده 14 بار خدارو با این نام صدا بزنه خدا متناسب با همین نامش باهاش برخورد میکنه

خیلی خیلی ممنون.... نمیدونستم... بخصوص اولی رو...

کاش برسه روزی به جای این که بنویسیم
عالی بود... عمل میکنیم
بنویسیم
عمل کردیم... عالی بود

کلاً خدا خیرتون بده....

امضای Tolou
کیست که به خدا اعتماد کرد
و
پشیمان شد؟
...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، saed-mir ، محب الزهرا ، وحید110 ، azade ، علی 110 ، taleb ، yamin ، fazel ، سدرة المنتهی ، Farzaneh ، mahdy_mir ، only_y2d ، مجنون الحسین ، help me ، صهبا ، سیمرغ
۱۴:۳۲, ۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
خیلی استفاده کردم..
شاید گفتنش اینجا ,خیلی هم درست نباشه ولی میگم.
امروز که داشتم میرفتم جایی وعجله داشتم,دیدم اتوبوس داره جلوتر از من میره و الان توی ایستگاه نگه میداره و من بهش نمیرسم و دیرم میشه.اگرم با همون اتوبوس نرم,خیلی بد میشه.
قدم هام رو تند کردم.بعد با خودم گفتم که,چه خبرته!چرا اینقدر هولی؟اگه روزیت باشه,میرسی بهش.(چندوقته خیلی به این بحث روزی دقت میکنم.خیلی عجیبه.خیلی.چون بحثهای زیادی با همسر داشته ام در ارتباط با روزی.که چطور وارد زندگی میشه و از جایی میاد که آدم واقعا انتظارشو نداره)
بعدش به خدا میگم که:خدایا!میشه درخواستی داشته باشم؟میشه نگهش داری تا من بهش برسم.
در کمال ناباوری رسیدم به اتوبوس..!!

من خودم عمیقا به این مطلب اعتقاد دارم.چون ملموسه برام و مرتب داره اتفاق میفته.
درمورد اینکه گفتید خدا کارگر افغانی نیست.
اعتکاف که رفته بودم,روحانی مسجد میگفتش که وقتی از خدا درخواست دارید,لیست ندید که بهش. اینطوری باشه,اونطوری باشه.
فقط از خدا درخواست کنید.خدا که مامور خرید نیست بهش لیست میدید!!
من توی ماجرای ازدواجم این رو به عینه دیدم.هربار که خواستم چیزی بگم و به قول معروف لیست بدم!!,توقف کردم.
گفتم خدایا!منو میشناسی,روحیاتم رو هم میشناسی,کسی رو پیدا کن که هم مورد رضایت خودت باشه,هم با من جور دربیاد!من که خودم خبر ندارم خیرم چیه.تو آینده منو میدونی.پس کمکم کن.
حالا خدارو شکر,همسری دارم که واقعا اکثر فاکتورهای مد نظرم رو دارند.

یک ماجرای دیگه بگم و تمام کنم.
کار دانشگاهی داشتم,مدیر گروه کارم رو باید راه می انداخت.بعدش من دیگه نا امید شدم از انجام اون اما همچنان ایمان داشتم و ازخدا تقاضا میکردم.میدونید چی شد؟
خود مدیر گروهمون منو توی راهرو دیده میگه,خانم فلانی,چرا نرفتی دنبال اون کارت.با مسولش صحبت کردم.کارت درست شد...!!!
بعدش برای دوستم تعریف کردم.دوستم میگه این آدم(مدیر گروهمون)برای هیچ کس هیچ کاری نکرده تا حالا.عجیبه که دنبال کارت رو گرفته!!!

خب دیگه...خدایی دارم که خیلی دوستش دارم و گمان مثبت بهش دارم...

یک بیت ودنیایی معنا توی اون:
با خدا باش و پادشاهی کن/بی خدا باش و هرچه خواهی کن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، در جستجوی سختی ، میثاق ، وحید110 ، saloomeh ، fazel ، shakiba ، yamin ، Tolou ، علی 110 ، Hadith ، بیداری اندیشه ، ali.khm ، taleb ، محمود ، mahdy_mir ، احیاء ، مجنون الحسین ، help me ، صهبا
۱۵:۲۷, ۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
بچه که بودیم فکر میکردیم خدا جواب نمیده

امیدوارم بزرگ بشیم بفهمیم که جواب میده ما نمیشنویم

و بزرگتر بشیم بشنویم جواب رو

یا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، میثاق ، parisan ، fazel ، shakiba ، شهرام ، yamin ، Tolou ، علی 110 ، بیداری اندیشه ، ali.khm ، taleb ، محمود ، Farzaneh ، احیاء ، *مهاجر* ، only_y2d ، مجنون الحسین ، مجنون العباس ، help me ، صهبا ، سیمرغ
۱۶:۰۳, ۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار

[b]
امام كاظم علیه السلام :

لَمّا سُئِلَ عَنْ قَوْلِهِ تَعالى: (وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللّه فَهُوَ حَسْبُهُ) ـ : اَلتَّوَكُّلُ عَلَى اللّه دَرَجاتٌ، مِنْها أَنْ تَتَوَكَّلَ عَلَى اللّه فى اُمورِكَ كُلِّها فَما فَعَلَ بِكَ كُنْتَ عَنْهُ راضيا تَعْلَمُ اءَنَّهُ لايَألوكَ خَيْرا وَفَضْلاً وَتَعْلَمُ أَنَّ الْحُكْمَ فى ذلِكَ لَهُ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّه بِتَفويضِ ذلِكَ إِلَيْهِ وَثِقْ بِهِ فيها وَفى غَيْرِها؛

«و هر كس به خدا توكل كند او براى وى بس است» توكل كردن بر خدا درجاتى دارد: يكى از آنها اين است كه در تمام كارهايت به خدا توكل كنى و هر چه با تو كرد از او خشنود باشى و بدانى كه او نسبت به تو از هيچ خير و تفضّلى كوتاهى نمى كند و بدانى كه در اين باره حكم، حكم اوست، پس با واگذارى كارهايت به خدا بر او توكل كن و در آن كارها و ديگر كارها به او اعتماد داشته باش.
كافى، ج2، ص65، ح5

خب از همین جاست که شیرینی توکل رو میچشیم . فکرشو بکنین یه کاری دارین یه پرونده دفاعی چیزی وقتی قراره خودت طرف شی اضطراب داری ولی وقتی وکیل میگیری !!! آیا بازهم اون اضطراب رو احساس میکنی . حالا ما با وجود همچین وکیلی چه میکنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ فقط لقلقه زبانمان شده حسبنا الله و نعم الوکیل و چه خوب وکیلی هستی خدایا ولی من .....خدا میداند چقدر به شرک نزدیکیم با همین رفتارهایمان . خداوند اصن عشقه اینه که روش حساب باز کنی اعتماد کنی و بگی خدا یا من انجام وظیفه میکنم ولی نتیجه با توست.کاش اهل بشویم اهل توکل اهل امتحان کردن خدا با گمان خوبمان به او به اینکه جز خیر نیمخواهد برای ما .....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: parisan ، fazel ، yamin ، Tolou ، علی 110 ، Hadith ، بیداری اندیشه ، taleb ، احیاء ، *مهاجر* ، مجنون الحسین ، صهبا
۱۶:۳۸, ۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
عالی بود علی جان اگر در ذیل مطلبت رخداد آن مرد کشاورز زمان حضرت موسی راهم می آوردی که داس طلب می کرد خیلی خوب بود...
من چون منبع آن را پیدا نکردم نیوردم گذاشتم علی عزیزم با متن شیواشون بیارن...یا علی مدد.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yamin ، Tolou ، علی 110 ، parisan ، taleb ، fazel ، مجنون الحسین ، help me ، صهبا
۱۵:۵۸, ۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
وای خدایاHeart

دارم پرواز میکنمAngel

نمیدونم چرا خیلی وقتا دقیقا مطالبی میاد جلو چشم که دوای درد منه
یعنی تواون موضوع و اون شاخه خیلی ضعیف هستم و مثل همیشه غرغرو
فقط میگم خدایا چرا اینطوری که من میخواستم یا.... نشد
ولی الان خیلی خوشحالم

دعاکنید که این مطالب رو بخاطر بسپاریم و انجام بدیم و به دیگران هم بگیم .

ان شاالله که ایندفعه حتما با جان و دل مطبلو گرفتم و عمل میکنم
لطفا دعا کنین

وظیفه میدونم که پدر مادر جناب 110 رو دعا کنم
کاش یه تاپیک باز کنین بگین الگوی پدر مادرتون تو تربیت شما کی بود و چطوری عملیش کردن
خیلی تربیت بچه سخته
من خیلی نگرانمConfused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، مجنون الحسین ، help me
۱۶:۱۴, ۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
(۷/شهریور/۹۱ ۱۵:۵۸)taleb نوشته است:  کاش یه تاپیک باز کنین بگین الگوی پدر مادرتون تو تربیت شما کی بود و چطوری عملیش کردن
قسمتی از جواب شما اینجاست:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-24...l#pid15933
و توجه بی اندازه به مال حلال قبل و بعد از تولد
مادرم در زمان بارداری تصمیم به ختم قرآن میگیرند
هرگز به من توصیه ای نکردند مگر اینکه قبلش خودشان به آن عامل بودند!!!!!!!!!!!!!!!!!
و خیلی خیلی موارد دیگر
اگر عمری شد و توفیقی شاید در یک تاپیک قرار دادم
اما بین خودمان باشد با این همه زحمتی که کشیدند متأسفانه هیچ پخی نشدیمHuh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، taleb ، fazel ، احیاء ، مجنون الحسین ، help me
۱۶:۲۶, ۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام
برای بنده یک اتفاق خاص افتاده ، جدیدا وقتی دعا می کنم خداوند عکسش رو جواب می ده ، چند بار پشت سر هم رخ داده.مثلا یک وسیله ای خراب هست ، دعا می کنم درست شه ، یک کم بعدش به کل منهدم می شه ، یا مثلا یکی مسیری داره کند پیش می ره ، دعا می کنم تسریع شه ، اما پس از اون اون کار به کل از دست می ره و صدمه بدی می خورم.
نمی دونم آیا خداوند هم لجبازی می کنه؟دلیلی داره؟چه مشکلی دارم که خداوند برعکس به من جواب می ده؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون الحسین ، مجنون العباس
۱۶:۳۵, ۷/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۳۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #10
آواتار
یک نکته ی مهم دیگر:
(۷/خرداد/۹۱ ۰:۱۲)یکی از کاربران تالار نوشته است:  بعضی وقتا بهش میگم اونجایی که گفتی بخوانید مرا تا اجابت کنم نگفتی اگه گناه کار بودین صدام نکنید پس چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شما اگه دقت کنید همونجا جوابتون را داده
ادعونی استجب لکم رو همه خوب بلدیم
ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُمْ (60-غافر)
بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را
اما این آیه را معمولاً فراموش میکنیم:
أَوْفُوا بِعَهْدي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ ِ (40-بقره)
به پيمان من وفا كنيد تا من نيز به پيمان شما وفا كنم(40)

بعلاوه یک ملحد کافر در مناظره ای از امام صادق علیه السلام در این باره پرسیدند:
گفت مگر شما نمى‏گوئى كه خدا فرموده است ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ مرا بخوانيد تا دعاى شما را مستجاب كنم؟
ولی من مضطر و گرفتار را مى‏بينم دعا مى‏كند ولى مستجاب نمى‏شود و مظلوم و بيچاره او را به فريادرسى خود مى‏خواند به دادش نمى‏رسد!

امام صادق علیه السلام فرمود:
واى بر تو
احدى او را نخوانده كه دعايش مستجاب نشود
اما دعاى ظالم رد مى‏شود تا وقتى توبه كند
مظلوم و كسى كه حق با اوست وقتى دعا كند دعايش را مستجاب مى‏كند و بلا را بطورى از او بر مى‏گرداند كه متوجه نمى‏شود يا برايش ثواب زيادى ذخيره مى‏كند براى روزى كه احتياج دارد.
اگر چيزى كه تقاضا نموده به نفع او نيست در صورتى كه دعايش مستجاب شود در اين صورت از دادن به او خوددارى مى‏كند.
مؤمن عارف گاهى خوددارى از دعا مى‏كند چون نمى‏داند اين كار او درست يا اشتباه است.
گاهى بنده از خدا درخواست از بين بردن كسى را مى‏كند كه اجلش نرسيده يا تقاضاى باران مى‏كند در موقعى كه شايد باران در آن موقع صلاح نيست زيرا خداوند آگاه تر است به تدبير و نقشه خلقت
شبيه اين جريانها زياد است اين مطلب را دقت كن.
احتجاجات-ترجمه جلد چهارم بحار الانوار، ج‏2، ص: 171

(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۲۶)دل خسته نوشته است:  سلام
برای بنده یک اتفاق خاص افتاده ، جدیدا وقتی دعا می کنم خداوند عکسش رو جواب می ده ، چند بار پشت سر هم رخ داده.مثلا یک وسیله ای خراب هست ، دعا می کنم درست شه ، یک کم بعدش به کل منهدم می شه ، یا مثلا یکی مسیری داره کند پیش می ره ، دعا می کنم تسریع شه ، اما پس از اون اون کار به کل از دست می ره و صدمه بدی می خورم.
نمی دونم آیا خداوند هم لجبازی می کنه؟دلیلی داره؟چه مشکلی دارم که خداوند برعکس به من جواب می ده؟

تاپیک رو با دقت مطالعه بفرماید بی شک پاسخ را خواهید یافت
(۷/شهریور/۹۱ ۱۶:۲۶)دل خسته نوشته است:  نمی دونم آیا خداوند هم لجبازی می کنه؟

و خداوند منزه است از این تعابیر عزیز برادر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، taleb ، Tolou ، fazel ، وحید110 ، احیاء ، مجنون الحسین ، help me
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا