|
انتقاد آیت الله جوادی آملی از شرایط اقتصادی و مدیریتی موجود
|
|
۱۸:۵۹, ۱۸/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/خرداد/۹۱ ۲۲:۰۷ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سرویس سیاسی «فردا»:حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با انتقاد شدید از شرایط اقتصادی و ضعف مدیریت در کشور گفت: اینکه توقع داشته باشیم با موعظه و اخلاق بتوان جوانان بیکار و فقیر را رام کنیم؛ توقع بیجایی است.
آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز در دیدار محمدرضا باهنر و اعضای جامعه اسلامی مهندسان با ایشان در سخنانی با بیان اینکه هندسه از علوم پربرکت دینی است اظهار کرد: انسان هر قدر هم مهندس باشد مونتاژگر آفریده های الهی است و ریاضیدان و مهندس بنابر نظم عالم و درک آن مهندس و ریاضیدان می شود و مهندس و ریاضیدان سلسله مفاهیمی را بلد است و از خارج گرفته است و گرنه خداوند هر چیزی را به اندازه خود و در جای خود خلق کرده است. وی ادامه داد: جریان مهندسی و ریاضی این است که هر چیزی در جای خود باشد و ما هر جا باشیم نیازمند منبع الهی هستیم چه در مجلس باشیم و یا بیرون از مجلس. وی تاکید کرد: جامعه وقتی به مقصد می رسد که سه عنصر محوری یعنی مواد قانونی، استخراج مواد از مبانی و استخراج مبانی از منبع را داشته باشد و فرق نظام اسلامی با غیر اسلامی در این است که ضلع سوم در نظام غیراسلامی وجود ندارد. این مرجع تقلید یادآور شد: ملحدان و مشرکان و مسیحیان و بقیه نیز مواد حقوقی و مبانی دارند اما منبع ندارند و مهمترین مبنا برای آنان عدل است که خود عدل مفهومش روشن است اما حقیقت عدل در نهایت خفاست. وی با بیان اینکه عدل یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن تصریح کرد: تنها خداوند که همه چیز را آفریده است می داند جای هر چیزی را می داند والا سازمان ملل دستش خالی است زیرا منبع ندارد به همین دلیل حزب الله را تروریست می نامد؛ او از عدل می گوید اما ظالمانه فکر می کندچون منبع ندارد. آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: خداوند است که می داند جای زن و مرد و شراب و سرکه و همه چیز در کجاست اما کسی که اشیاء و انسان را خلق نکرده از کجا می داند جای آنان چیست به همین دلیل بر اساس هوا و هوس تصمیم می گیرد و آن را عین عدل می داند. در کشور فقر زیادی داریم آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه تا قانونگذار منبع شناس نباشد دستش خالی است و عرفی فکر می کند عنوان کرد: ما با این همه امکانات در کشور فقر زیادی داریم؛ کشوری که این همه آب و خاک دارد و در عین حال عده زیادی هم فقیر هستند حضرت علی(علیه السلام) فرموده آن از رحمت خدا دور باد. وی افزود: کشور ما چهار فصل است؛ آب فراوان دارد که به دریا هرز می رود، خاک فراوان ولی در عین حال بیکار و فقیر هم در آن موج می زند؛ ضعف مدیریت یعنی همین؛ امکانات فراوان، درگیری زیاد و عده ای هم بیکار و فقیر و نتیجه این است که روزی تازیانه این کار را خواهیم خورد. این مفسر قرآن ادامه داد: با این همه امکانات در کشور یا اختلاس است و یا به جان هم می افتیم و باندبازی می کنیم. نمی توان از کنار گرانی ها گذشت وی تاکید کرد: مسئله فقر و گرانی چیزی نیست که عادی از کنار آن بگذریم و توقع داشته باشیم با موعظه و اخلاق بتوان جوانان بیکار و فقیر را رام کنیم؛ این توقع بیجایی است. این مرجع تقلید با بیان اینکه تا ما منبع علمی نداشته باشیم معنای عدل روشن نیست تصریح کرد: در این صورت نه امنیت است و نه استقلال و نه مساوات و نه مواسات خواهد بود و وقتی منبع نباشد به دلخواه قانون می گذاریم. وی با بیان اینکه خداوند ما را بدون سرمایه باقی نگذاشته است بیان کرد: تفکیک قوا که در کشور ما و کشورهای دیگر پذیرفته شده است چیز خوبی است و در درون ما هم وجود دارد؛ در کشورهای غربی قانون وضع می کنند و قانونگذارند اما در کشور اسلامی مابراساس منابع قانون شناس هستیم و تنها قانونگذار حقیق خداوند است. مجری و داور نباید یکی باشد جوادی آملی با بیان اینکه اگر مجری و داور یکی باشد مشکل ایجاد می شود اظهار کرد: خداوند در درون ما قوه تشخیص خوب از بد را قرار داده است و قوای شهوانی و غضب و ... را نیز گذاشته است اما در کنار آن نفس لوامه را داور قرار داده است تا اگر بدی کردیم به ما گوشزد کند اما اگر براثر بدکار و بدرفتاری این نفس را از بین بردیم نه تنها در کارهای بد ما را ملامت نمی کند بلکه در انجام کارهای خیر ما را سرزنش خواهد کرد. وی با بیان اینکه هفت یا هشت میلیون پرونده قضایی در کشور مربوط به الفبای دین است و دستگاه قضا را فلج کرده است عنوان کرد: اکثریت مردم فکر می کنند انسان با مرگ می میرد اما وحی می گوید انسان مرگ را می چشد و می میراند و این به معنای ابدیت انسان است و انسانی که ابدی بیندیشد ابدی زندگی می کند. این مرجع تقلید در پایان با اشاره به شعار امسال مبنی بر تولید ملی تاکید کرد: مهمترین کار در سال تولید ملی تولید علم و فرهنگ و محبت است و بعد تولید صنعتی و اقتصادی. بیش بینی می کنم این تاپیک به خاطر مسائل سیاسی حذف می شود
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۰۹, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۰:۲۴)mehrnaz نوشته است: خواهش می کنم از انجام مباحث سیاسی که مخالف قوانین تالار است،خودداری کنید..مدیران عزیز یه بار بیاید درباره ی فلسفه ی اینکه چرا میگید نباید بحث سیاسی در تالار انجام بشه مفصل بحث کنیم! این صحبت شما در حالیه که این تالار یه تالار دینی مذهبی هست ، و جدایی دین از سیاست امریست دقیقا خلاف اسلام! و اون جمله ی معروف که سیاست ما عین دیانت ماست و.... یک چیز غلطی که در تالار شده قانون و حالا همه با استناد به قانون از بحث سیاسی جلوگیری میکنن. اگر مبنا ، قانون تالار است ، مبنای قانون تالار چیست؟ |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
جناب havbb110،
من این قانون رو وضع نکردم که الان درمورد درست بودن یا نبودنش با شما بحث کنم؛ وظیفه من حفظ نظم تاپیکها در زیر بخش های تحت نظارتم هست و این نظم فقط با پیاده سازی قوانینی که موقع ثبت نام،باهاشون موافقت کردیم،امکان پذیر خواهد بود. جناب سوشیانت، هرکسی طرفدار یک حزب و یک جناح سیاسی در کشور است و به نظر خودش هم نظرش درست است! اگر باب صحبت سیاسی باز شود،منتقد انتقاد می کند و موافق دفاع؛دوباره نظرم تاپیک بهم می ریزد و بحث بی هیچ نتیجه ای رها می شود. من اعمال سلیقه نمی کنم؛برای من هم فرقی نمی کند کسی دفاع کند یا انتقاد..من اینجا در مقام نظارت،مأمورم و معذور.. |
|||
|
|
۱۲:۴۲, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۱:۳۵)azade نوشته است: ضعف مدیریتی به جا ، اما همه چیز رو نباید به مدیریت نسبت داد بسم الله الرحمن الرحیم سلام دوست عزیز : این رو هم که میفرمائید از ضعف مدیریت توی تمام دوره های ریاست جمهوری در کشور بوده . اگه قانونگذار قوانین وضع کنه که باز دارنده باشه ، مسلما همچین مشکلاتی پیش نمی یاد . قانون استفاده از کمربند ایمنی رو که یادتون هست ؟ تا همین 2 ـ 3 سال پیش تنها درصد کمی از مردم کمربند می بستن . اما با جریمه های سنگینی که گذاشتن ، خیلی ها کمربند رو میبندن و اونایی هم که نمی بندن ، یا یادشون می ره ، یا قانون گریز هستن که درصد کمی از افراد جامعه رو تشکیل میدن . قوانین بایستی برخورد قاطع با فرد خاطی داشته باشه . قانون باید در کشور اجرا بشه تا فرهنگ مردم بالا بره . کشورهایی که از لحاظ فرهنگی از کشور متمدن ما جلوتر هستن که از اول اینطوری نبودن . اونا هم قوانینی وضع کردن با جریمه های بسیار سنگین . بعد از یه مدتی همون قوانین شد جزو قانونهای بلااستفاده . چون کسی از خطوط قانونی تخطی نمیکرد . وقتی مجری قانون ، خود قانون گریز باشه(منظورم رئیس جمهور نیست) ، شما از مردم چه انتظاری دارین ؟ مأموری که بخاطر رشوه از جریمه کردن فرد خاطی بیخیال میشه ، آیا انتظار دارین که همون فرد خاطی از این بعد قانون رو رعایت کنه ؟ یه سوال می پرسم و فقط برداشت خودم هست ؛ ببینین درست هست یا نه : توی دادگاههای اغتشاش گران ، قاضی آنچنان سر فرد متهم داد میزد ، فرد (ببخشید) شلوارش رو خراب میکرد . اما توی دادگاههای اختلاس اخیر ، قاضی توی دادگاه فقط یه « فدات شم » نمیگه . کسی که از بیت المال دزدی کرده باید اینجوری باهاش رفتار بشه ؟ قاضی باید آنچنان قاطع باشه و محکم که متهم جرأت نکنه خلاف واقع حرف بزنه . متاسفانه با سرکردگان این اختلاس که کاری ندارن . آیا این ضعف مدیریت نیست ؟ تا موقعی که قانون به شکل صحیح و دقیق و البته بدور از مصلحت اندیشی انجام نشه ، فرهنگ جامعه تا 100 سال که خوبه ، تا دیار قیامت تغییری نمیکنه . بازی ایران ـ ژاپن رو که یادتون هست ؟ تماشاگران ما پوست تخمه و آشغالشون رو ول کردن و رفتن ؛ اما تماشاگران ژاپنی موندن و آشغالاشون رو خودشون با دستای خودشون جمع کردن و رفتن !!! این مردم یه دفعه ای ، همینطور هوایی اینجوری فرهنگی شدن ؟ نه خیر . قوانینی که با هیچ کس شوخی نداره ، این افراد رو به اینجا رسونده . جایی که اگه مجری قانون هم نباشه ، قانون رو رعایت میکنن . نه اینکه مثل ما اگه مجری قانون هم باشه ، قانون رو رعایت نمی کنن !!! یه واقعیته و نمیتونیم این رو کتمان کنیم . چون داریم توی همین کشور زندگی میکنیم . در پاسخ به اون دوستی که گفتن صحبت های سیاسی در تالار ممنوعه باید بگم که این صحبتها اصلا ربطی به سیاست نداره و مشکلات جامعه از جمله فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی هستش و اصلا هم ربطی به این دولت نداره . چون اگه دولت های قبلی هم قوانین ساده رو اجرا میکردن ، امروز به این شکل نمی بود . . . در پناه الله یا مهدی مدد
|
|||
|
|
۱۳:۰۱, ۱۹/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/خرداد/۹۱ ۱۳:۱۲ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۲:۲۹)mehrnaz نوشته است: جناب سوشیانت، نه دوست عزیز . موضوع سر جناح یا حذب نیست که بحث سیاسی باز بشه !!!! موضوع سر مسئولین و مردمه و ما همگی توی یک جناح هستیم مگر اینکه خلاف این باشه و از مسئولین هم کسی از تالار استفاده کنه و یا از نزدیکان مسئولین باشه !!!!! یعنی با توجه با قوانین تالار ما حق ندایم بگیم تو این مملکت کسی اشتباه میکنه ؟؟ دوستمون خوب گفتن . قوانین تالار رو کی وضع کرده که اجازه هیچ گونه نقدی داده نمیشه ؟؟ و شما که ناظر یا مدیر هستید هیچ نظری در مورد این گونه اعمال محدودیت ندارید ؟؟ به قول دوستمون مباحث اجتماعی هم جزء سیاست میشه ؟ |
|||
|
|
۱۳:۲۶, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
با سلام و خسته نباشید
چرا حکومت حضرت علی (علیه السلام) را آن هم در دوره پرآشوب اسلام که هر لحظه جنگی اتفاق می افتاد با الان مقایسه می کنید؟ آیا واقعا به حضرت مجال حکومت کردن داده شده است؟ این قیاس کاملا غلط است. و نوعی شانه خالی کردن از مسئولیت است. من تحریم ها را نادیده نمی گیرم اما در کشوری که در تولید انواع ماده اولیه بی نیاز است زمینهای وسیعی دارد از بالا به خزر و از پایین به اقیانوس هند متصل است حساس ترین شاهراه ابی جهان زیر دست اوست ارتباط ژئوپلیتیکی مهمی بین سه قاره کهن دارد. چطور این حرفها ی نامناسب را بیان می کنید . ضعف مدیریت کاملا مشهود است. کاملا با قیاس حکومت حضرتش با جامعه کنونی خودمان مخالفم. اکنون بیشتر قضیه رجعت ان بزرگواران را درک میکنم چرا که بدانیم معنای حقیقی حکومت ایشان چگونه بوده است. همه چیز برای یک زندگی اسلامی و مناسب در این کشور مهیا می بود اگر عده ای برای بیت المال جیبی نمی دوختند. |
|||
|
۱۳:۳۴, ۱۹/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/خرداد/۹۱ ۱۳:۵۲ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۲:۴۲)جویای حقیقت نوشته است:بله این که شما میگید قانونمداری مثال خوبیه و منم قبول دارم(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۱:۳۵)azade نوشته است: ضعف مدیریتی به جا ، اما همه چیز رو نباید به مدیریت نسبت داد در مورد خیلی چیزها هم جواب داده.مثل همون راهنمایی و رانندگی که فرمودید اما متاسفانه بحث اقتصادی که پیش میاد، برخی دیگه خدا رو هم بنده نیستن راهکارهای اسلام برای ریشه کنی فقر چیه؟ خمس-زکات-صدقه-انفاق-وقف اگر اینها انجام می شد، به نظر شما دیگه فقیری در کشور باقی می ماند؟ با زور که نمیشه رفت خمس و زکات و .... گرفت همین مالیات که قانونی و اجباری هست، همه دنبال فرار ازش هستن.نگید تعداد کمه که قبول نمی کنم به خاطر 5 درصد مالیات بر ارزش افزوده که قرار بود در نهایت از خریدار گرفته بشه، صنوف تعطیل کردن ![]() طرف با خوشحالی میگه سالی چند صد میلیون سود خالص داره و با پر رویی میگه نتونستن مالیات زیادی ازم بگیرن ضمنا من نگفتم اگر امام معصوم راس یک کشور باشه همه چیز حل میشه.خدا امام دوازدهم رو از مردم گرفت چون دید نمی خوان که به سعادت دنیوی و اخروی برسن تا ما خودمون رو اصلا نکنیم، جامعه اصلاح نمیشه چون فکر می کنیم جامعه رو میشه از بالا کنترل کرد.این فقط یک بخش کاره که در بهترین حالت در توان امام معصومه اصلاح باید هم از پایین صورت بگیره و هم از بالا من و شما باید خودمون رو درست کنیم، امام معصوم آماده مدیریته اگر به جای این به امید مسائل روزمره و درگیری های سیاسی هستید، کلا به جایی نمی رسید (۱۹/خرداد/۹۱ ۱۳:۲۶)aeroshariati نوشته است: با سلام و خسته نباشیدسلام یکی از طولانی ترین و پر کشته ترین جنگهای تاریخ همین 8 سال دفاع مقدس ما بود کشوری که تازه انقلاب کرده و هنوز نیروی نظامی پراکنده اش، منسج نشده، توسط کشور دیگه شیعه مورد هجوم قرار میگیره ببینید چه ضربه بزرگی به ما زدن شیعه در دنیا همینطوری کم هست و باعث شدن 2 کشور شیعه با هم بجنگن و صدها هزار شیعه شهید بشن تا دلتون بخواد مسئولان رده اول کشور و حتی مردم عادی رو ترور کردن حتی هواپیمای مسافربریمون رو هم زدن ما چی تولید می کردیم؟ کشوری که تا قبل از انقلاب همه چیزش وارداتی بود، به جرم انقلاب مردمش تحریم شد و همه چیز رو تازه از صفر شروع کردیم ما تا همین چند ساله اخیر حتی گندم هم وارد می کردیم.چند بار جشن خودکفایی گرفتیم ![]() صنعت و کشاورزی نداشتیم تا قبل از انقلاب..... اگر هم چیزی بود مونتاژ بود و زیر نظر غربی ها متاسفانه نسل جوان ما امروز رو که می بینن وفکر میکنن این کشور 34 سال پیش هم همین شکلی بوده ![]() سرعت رشد ایران با وجود جنگ و تحریم و تهدید و 2 برابر شدن جمعیت و .... بسیار بهتر از هر کشور دیگه ای بوده |
|||
|
|
۱۳:۵۵, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۱۹/خرداد/۹۱ ۱۳:۳۴)علائم ظهور نوشته است: سلام باز هم این رشد کمه سالهاست که از جنگ میگذره اما هنوز به بهانه گذشته و تحریم در جا میزنیم . در کل اوضاع عالی نیست شاید خوب هم نیست به جای حل مشکل قیاس های نامناسب انجام نشه . یعنی چه که می گویند زمان حضرت علی (علیه السلام) هم اینطور بوده ؟ خدا هدایتمان کند که بجای حل مشکل بهانه تراشی می کنیم. لازم بذکر است که سالیانه حدود 20000 نفر کشتار جاده ای در کشورمان داریم که با احتساب سالهای ان از تلفات 8 سال جنگ تحمیلی بیشتر می باشد که ضعفهای مدیریتی و خواست مسئولان به دیوار بلند این فاجعه نمیرسد. که بنظر شما شاید الان خوب باشد . |
|||
|
۱۴:۰۹, ۱۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
با تشکر از دوستان
بحث سیاسی فعلا ممنوع است در این تالر دوستانی که علاقه دارند به بحث سیاسی در دنیای مجازی مکان فراوان است ما دنبال محیطی بودیم که جنب دینی و انتظار رو بررسی کنیم و اصول کلی رو بیان کنیم . جایی که از دغدغه های مرسوم دور باشیم و نفسی بکشیم بحث سیاسی هم مفصلا بحث شده و بنده شدیدا مخالف راه افتادن این مسءله در تالارم . در حدی که اگر این مسءله در تالار ازاد بشه در عضویتم تجدید نظر میکنم .چرا که یکی از دلایل عضویتم این بود که مسایل سیاسی انرژی خودم و کاربران رو نگیره تا بتونیم روی موضوع اصلی تمرکز کنیم . سیاست عین دیانته کاملا درسته . ما جنبه دینی و کلیش رو بیان میکنیم . موارد عملی و اجراییش رو به نا به دلایل زیادی که قبلا ه بیان کردم کاری نداریم . به هر حال تا زمانی که این قانون تالاره و موقع عضویت همه پذیرفتیم به قانون احترام میزاریم و اگر شرایط عوض شد . باز ان شا الله به قانون عمل میکنیم کلام اخر اینکه بحث سیاسی همان از هم گسیختگی جمع و به حاشیه رفتن جنبه معنوی سایت همان . این تجربه بنده هست یا علی (علیه السلام) |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| آیت الله جوادی آملی: به جان کری بگویید اگر قدت بلند است... | تسنیـم | 0 | 1,501 |
۱۰/خرداد/۹۴ ۱۱:۴۴ آخرین ارسال: تسنیـم |
|
| انتقاد آیةالله جوادی آملی از پخش شیرینی در مقابل سفارت عربست | yasijoon | 2 | 2,409 |
۹/دی/۹۱ ۱۹:۰۴ آخرین ارسال: viana |
|