|
هر قوم چگونه منجی اش را یافت؟
|
|
۱:۱۲, ۲۵/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سلامشاید بعضی از ما، بعضی اوقات، به خودمان بگوییم که بدبخت ترین انسانهای تمام اعصار و دورانها هستیم که در سخت ترین موقعیت، یعنی غیبت حجت خداوند، زندگی می کنیم. با مطالعه ی تاریخ می توانیم بگوییم نیمی از این جمله صحت داد: آن بخشی که مربوط به سخت ترین دوران زندگی بشر می شود. امّا بد نیست بدانیم که همان طور که برای تمام امتها غیبتی وجود داشته است، همگی امتها، سالها، ماه ها، روزها و حتی شده چندین ساعت در سخت ترین شرایط دوره ی خودشان، در انتظار منجی خود بوده اند.
حضرت هود، حضرت ادریس، حضرت ابراهیم، حضرت اسماعیل، حضرت لوط، حضرت یوسف، حضرت موسی، حضرت عیسی (علیهم السلام)، و حتی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) روزگاری چشم به راه منتظران خود مانده بودند تا با انتظار صحیح از غیبت بیرون بیایند.
در ادامه، به حرکتهای مثبت و نجات بخش برخی از اقوام می پردازیم که به فرج و گشایش رسیدند. پس از خواندن هر بند، با مشاهده ی کلمه کلیدها، درمیابید که وظیفه ی امروز ما با توجه به سرگذشت پیشینیان چیست. ادامه دارد... ![]() |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۱۸, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۲۵/خرداد/۹۴ ۱:۱۲)mahdy30na نوشته است:براساس آیات قرآن کریم میتونیم بگیم که قطعاً این دیدگاه که کار مردمی از مردم دیگری سختتر هست اشتباهه. سوره بقره، آیه 214 : أَمۡ حَسِبۡتُمۡ أَن تَدۡخُلُواْ ٱلۡجَنَّةَ وَلَمَّا يَأۡتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوۡاْ مِن قَبۡلِكُمۖ مَّسَّتۡہُمُ ٱلۡبَأۡسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلۡزِلُواْ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مَعَهُ ۥ مَتَىٰ نَصۡرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصۡرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ۬ آیا پنداشتید که داخل بهشت میشوید و حال آنکه هنوز مانند آنچه بر سر پیشینیان شما آمد بر سر شما نیامده است؟ آنان دچار سختی و زیان شدند و به هول و تکان درآمدند تا جایی که پیامبر خدا و کسانی که با وی ایمان آوردهبودند گفتند یاری خدا کی خواهد بود؟ آگاه باشید که یاری خدا نزدیک است. پس تمام مردم تاریخ برای رفتن به بهشت باید تا سرحد توان خود بر راه خدا اصرار کنن. سوره بقره، آیه 286 : لَا يُكَلِّفُ ٱللَّهُ نَفۡسًا إِلَّا وُسۡعَهَا... خداوند هیچکس را جز به اندازه توانش مکلف نمیکند... جز به اندازه توان، نه بیشتر و نه کمتر، تا مرز توانایی و ناتوانی، تا آنجا که به هول و تکان میافتند. |
|||
|
|
۲:۰۰, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۱:۱۸)ـــ نوشته است: براساس آیات قرآن کریم میتونیم بگیم که قطعاً این دیدگاه که کار مردمی از مردم دیگری سختتر هست اشتباهه. همکار خط تیره _ مقایسه سر سختی و اسونی نیستا سر این هست که چه امتهایی که پیامبر دیدن چه کردن و مایی که بیش از 1000ساله نه پیامبر دیدم و نه مثل اونها هستیم ( امتها ) پس از تجربه اونهااستفاده ببریم برای درک امام زمان و ظهور و منجی خودمون.شما یبار معلم خدت بالا سرته برای امتحان میاد کمکت میکنه ول یه وقت معلمت هست ولی بخاطر شرایطی نمیاد بالاسرت اینجا فرقش مشخصه که بین ما و کسایی که درک کردن نبیی رو. فرقی بین اویث قرن با اباذر نیست؟ ![]()
|
|||
|
|
۲:۲۶, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۲۷ توسط ـــ.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۰۰)mahdy30na نوشته است: مقایسه سر سختی و اسونی نیستا سر این هست که چه امتهایی که پیامبر دیدن چه کردن و مایی که بیش از 1000ساله نه پیامبر دیدم و نه مثل اونها هستیم ( امتها ) پس از تجربه اونهااستفاده ببریم برای درک امام زمان و ظهور و منجی خودمون.من نگفتم مبحث در چه موردی هست. گفتم اون گزاره اشتباهه. (۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۰۰)mahdy30na نوشته است: شما یبار معلم خدت بالا سرته برای امتحان میاد کمکت میکنه ول یه وقت معلمت هست ولی بخاطر شرایطی نمیاد بالاسرت اینجا فرقش مشخصه که بین ما و کسایی که درک کردن نبیی رو. فرقی بین اویث قرن با اباذر نیست؟فرق در چی؟ در توان: صدالبته فرق هست. در سختی کار: بنده با اون آیات شریفه استدلال کردم که فرقی نیست. (۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۰۰)mahdy30na نوشته است:کجای حرف من چه ربطی به رشد و تعالی داشت؟ (۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۰۰)mahdy30na نوشته است: بعدشم توان هر شخص ثابت نیستا اینو دقت کنین.شما توان ( په ذهنی چه جسمی په ... ) در طول تاریخ ثابت نیست بیلکه میتونه رشد کنه و حتی میتونه عقب نشینی کنه.در کجای حرف من توان انسان ثابت فرض شد؟ بعد هم مگر در یک عصر ثابته که به طول تاریخ اشاره میکنید؟ |
|||
|
|
۲:۴۵, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۵۰ توسط ـــ.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۸/خرداد/۹۴ ۱:۵۸)یاســین نوشته است: اونا 40 سال بچه دار نمیشدن و عملا به واسطه رفتار زشت و کفرشون از رحمت به دور بودن و نسلشون منقرض شده بوده ....آیا عمر حضرت نوح(علیه السلام) با قومش کاملاً متفاوت بوده؟ چون فکر کنم در غیر این صورت حداقل به چند صد سال بچه دار نشدن نیاز باشه. و نیز اگر «عملا نسلشون منقرض شده بوده» پس طوفان نوح برای چی بود؟ (۲۸/خرداد/۹۴ ۲۳:۰۵)آسمانه سجادی نوشته است: 1.بین مردم مردی از جنس خودشان دریافت وحی دارد!چرا چی؟ |
|||
|
|
۱۹:۰۳, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
خوب بود افرادی که بعد از پاسخ بنده به ارسال آقای mahdy30na با سخنشون موافقت کردند، دلایلشون رو در رد پاسخ بنده به سخن ایشون ارائه میدادند.
|
|||
|
|
۱۹:۱۲, ۳۰/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۳۰/خرداد/۹۴ ۲:۲۶)ـــ نوشته است: من نگفتم مبحث در چه موردی هست. گفتم اون گزاره اشتباهه.جناب برای کلام نخست شما که بحث مقایسه رو مطرح کردین مَا أُوذِیَ نَبِیٌّ مِثْلَ مَا أُوذِیت هیچ پیامبری مثل من اذیت نشد دیگه بمونه ماجرای سوره هود و واقعه و ... که پیامبر خدا فرمودند سوره هود و واقعه مرا پیر کرد .... . پس پیامبر اکرم هم نباید چنین سخنی میگفت. کدوم پیامبر ؟ ![]() وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى ﴿۳﴾ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى ﴿۴﴾ ( نجم) (۳۰/خرداد/۹۴ ۱:۱۸)ـــ نوشته است: براساس آیات قرآن کریم میتونیم بگیم که قطعاً این دیدگاه که کار مردمی از مردم دیگری سختتر هست اشتباهه.شما بفرما توان رو کی مشخص میکنه ؟ مگر اینکه خود شخص میدونه میتونه یا نه؟ من میدونم میتونم این کار رو انجام بدم ولی اگه بخام یسری اوامر اللهی رو انجام بدم توانش رو پیدا میکنم.حالا شما بفرما این توان چطور در امتی یک زمان ساکن میشه ولی در زمانی ئیگر همون قوم توانش و تکلیفی که داره رو انجام میده؟ قوم بنی اسرائیل، دانیال نبی (علیه السلام) را در چاهی انداختند و در انتظار مردن او نشستند. امّا پس از مدتی، پشیمان شدند و ایشان را از چاه بیرون آورد و فرمانروای خود کردند. سپس با اعتماد به رهبر خود، ستمگران را با امید به فرج، از تخت پایین کشیدند و تا زمان حضرت عزیر (علیه السلام)، همچنان بر ولایت او ثابت قدم ماندند. مَن يَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِي وَمَن يُضْلِلْ فَلَن تَجِدَ لَهُ وَلِيًّا مُّرْشِدًا هر کس را خدا هدايت کند، هدايت يافته واقعى اوست؛ و هر کس را گمراه نمايد، هرگز ولىّ و راهنمايى براى او نخواهى يافت! ایا خدا میخواد که بنده ای گمراه باشه؟ جناب ایه تکلیف خودش خیلی موضوعات رو مشخص میکنه ، اگه شما موافق با رشد هستین و اینکه انسان میتونه ترقی کنه که هیچ وگرنه باید توان رو حد و مرز بزارین. |
|||
|
|
۲۳:۲۳, ۳۰/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۴ ۲۳:۳۴ توسط آیات.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
بسم الله
با سلام به نظر میاد متوجه سخن یکدیگر نمی شوید آقای" _" با توجه به این عبارت از قرآن : «...وَلَمَّا يَأۡتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوۡاْ مِن قَبۡلِكُمۖ مَّسَّتۡہُمُ ٱلۡبَأۡسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلۡزِلُوا...» می خوان این نتیجه رو بگیرند که همانگونه که امتهای پیشین سختی کشیدند ما و بقیه هم سختی هایی می کشیم واین طور نیست که گروهی سختی نکشند وگروهی سختی بکشند... ظاهرا در ادامه ایشون این طور نتیجه گرفتند که همه انسان ها سختی هاشون یکسان هست به نظرم این سخن از آیه فوق برداشت نمی شود که همه به طور یکسان( نه یک شکل) یعنی به میزان مساوی سختی می کشند اصلا داستان مومنین و غیر مومنین وگناه کار با انسان متقی در دنیا تفاوت دارد انّ مع العسر یسری فان مع العسر یسری اگر دقت کنیم هر انسانی به یک شکل امتحان میشود یکی ایمان وصبر دارد وهمین ایمان وصبر سبب می شود که او سختی امتحان را تحمل کند وموفق بیرون برود ویکی که ضعف در ایمان دارد خودش رو می بازد للذین التّقوا فی هذه الدّنیا حسنه... ما اصابک من حسنة فمن الله و ما اصابک من سیّئة فمن نفسک... قل لن یصیبنا الّا ما کتب الله لنا هو مولانا... لکی لا تأسوا علی ما فاتکم ولا تفرحوا بما آتاکم... وما اصابکم من مصیبة فبما کسبت ایدیکم ویعفوا عن کثیر به نظرم از بررسی وتامل در آیات بالا و آیات دیگر در یک بحث جداگانه می شود به یک نتیجه ی خوب رسید در هر حال مومنین در عین سختی هایی که میکشند زندگی بابرکت تری خواهند داشت |
|||
|
۱:۴۷, ۳۱/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
سلام تشکر از شما
(۳۰/خرداد/۹۴ ۲۳:۲۳)یاقوت نوشته است: بسم الله یک سوال شما نسبت به امت حضرت یونس در یکسطح هستین؟( در پاسخ به _ ) جناب یاقوت و _ هر امتی در طول تاریخ امتحان شدن به بودن و غیبت هادی زمانشون.ایا این رو قبول داریذ؟اگه قبول دارید که هم سو میشیم ولی اکه مخالفین و اینکه میگید امم قدیم سختی و امتخان شدن نه کمتر و نه بیشتر این تا خدی اشتباه هست چون هر امتی با توجه به اون لیاقت و همچنین داشته هاشون و مهمترین نکته تحربشون مورد سنحش قرار میگیره. یک سوال : ایا بین اصحاب درجه اول پیامبر مثل حضرت امیر ، سلمان ، مقداد ، اباذر ، امار ، و .... با ماهایی که پیرو این دین هستیم فرق نیست در سختیی که میکشیم در غیبت هادی امت؟ نمیخوام بحث به انحراف بره فقط ارجا میدم به خودتون که بستحین که ، اگه کسی با بودن و رویت امام امامن خودش ( از پیامبران شما شروع کن تا پیامبر خاتم و معصومین بیا تا سال 260) مورد امتحان قرار میگرفت سختی و صبر و استقامتش بیشتر از ماهایی که ندیدیم ولی به نحوی درک کردیم امام رو ، بیشتره یا کمتر؟ جناب _ شما کل ایرادتون این بود و هست که با یک ایه میخواین به نتیجه خودتون برسید. یک نمونه کلی میگم و امیدوارم گویایی مطالب باشه و اگه ایرادی هست بفرمایید نقل قول: در روايت است كه دين دارى در آخر الزمان، مثل گرفتن آتش در دست است، چرا دين دارى در اين زمان، سختتر از زمانهاى ديگر است؟ اصولاً در عصر نزديك به ظهور، مردم از دين فاصله مى گيرند يا اين كه به طرف دين بيشتر مى آيند؟ |
|||
|
|
۲:۲۴, ۳۱/خرداد/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۴۴ توسط آیات.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
حداقل اگر نوشته ی ما رو با دقت نمی خونید نوشته ی خودتون رو جوری بنوسید که راحت بتونیم بخونیم...
نقل قول: جناب یاقوت و _ هر امتی در طول تاریخ امتحان شدن به بودن و غیبت هادی زمانشون.ایا این رو قبول داریذ؟اگه قبول دارید که هم سو میشیم ولی اکه مخالفین و اینکه میگید امم قدیم سختی و امتخان شدن نه کمتر و نه بیشتر این تا خدی اشتباه هست چون هر امتی با توجه به اون لیاقت و همچنین داشته هاشون و مهمترین نکته تحربشون مورد سنحش قرار میگیره. همه ی امتها امتحان شدند بله قبول داریم فرق حرف شما با اقای"__ "می دونید چی هست؟ ایشون می گند همه به طور یکسان سختی می کشند وشما میگید خواص بیشتر از عوام !! اما بنده هیچ یک از این ها رو نمی گم شاید اگر دوباره مطلبم رو با دقت بخونید متوجه بشید چه چیزی میگم..ضمن اینکه به نظرم بهتره این بحث منتقل بشه تا بهتر بررسی کنیم نقل قول:نمیخوام بحث به انحراف بره فقط ارجا میدم به خودتون که بستحین که ، اگه کسی با بودن و رویت امام امامن خودش ( از پیامبران شما شروع کن تا پیامبر خاتم و معصومین بیا تا سال 260) مورد امتحان قرار میگرفت سختی و صبر و استقامتش بیشتر از ماهایی که ندیدیم ولی به نحوی درک کردیم امام رو ، بیشتره یا کمتر؟ مگر خداوند ما رو هدایت نکرده است؟ مگر نور امام زمان از پشت ابرها اندک است؟ مگر قرآنی که در میان ماست وبه راحتی هرزمان که بخواهیم آن را باز می کنیم ومی خوانیم نور نیست؟ مگر علمایی که آن همه زحمت کشیدند تا دین حفظ بشود نعمتی بزرگ نبودند؟ می دانید گاهی به چه چیز فکر می کنم؟ گاهی افتخار می کنم که قرآنی که بیست وسه سال در زمان پیامبر نازل شد و بعد از چهل سالگی به پیامبر داده شد به راحتی اهل تلاش آن را حفظ می کنند این روزها از کودک پنج ساله تا انسان پنجاه ساله این خیلی نعمت بزرگی است این نعمتی که قرار داده شده و کودک پنج ساله قرآن را حفظ می کند خیلی بزرگ است این نعمت بزرگ این زمان است همین زمان بحثی که باید مطرح بشه در دنبال این ها تلاش هست وان لیس للانسان الّا ماسعی مثل اباذر مثل عمار مثل شهدا هل یستوی الّذین یعلمون والّذین لا یعلمون؟ مهم این است که چه کسی بیشتر تلاش کرده وچه کسی کمتر مهم این است که چه کسی علم بیشتر دارد وچه کسی کمتر |
|||
|
۴:۰۰, ۳۱/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم لَقَدْ كانَ فِي قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِي الْأَلْبابِ ( يوسف/111)
اين داستان (حضرت يوسف) براي صاحبان درك خالص، عبرت است. (۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۲۴)یاقوت نوشته است: حداقل اگر نوشته ی ما رو با دقت نمی خونید نوشته ی خودتون رو جوری بنوسید که راحت بتونیم بخونیم... سلام جناب یاقوت با تجزیه بحث موافقم ![]() با این عبارت خواص و عوام ، موافقنیستم ( بصورت کلی ) - ببینین فرق ما با امم پیشین ، بیشتر بودن تجربه و خاص تر شدن موقعیت ما نسبت به امت حضرت نوح ( بصورت نمونه ) هست. ما از ازمایشات و امتحاات پیشینیان عبرت میگیریم و بهترین ها رو باید انتخاب کنیم برای اینده. مهم ایننه ما از گذشته بهترین راه رو انتخاب کنیم تا به منجی برسیم/ جناب یاقوت شما که با این موضوع مخالف نیستین؟ بصورت کلی موافق هستین ،سر جزئیات اگه اختلاف باشه مباحثه میکنیم. هل یستوی الّذین یعلمون والّذین لا یعلمون؟ ![]() راستی در کنار این ها : (۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۲۴)یاقوت نوشته است: می دانید گاهی به چه چیز فکر می کنم؟ گاهی افتخار می کنم که قرآنی که بیست وسه سال در زمان پیامبر نازل شد و بعد از چهل سالگی به پیامبر داده شد به راحتی اهل تلاش آن را حفظ می کنند این روزهااستفاده از عمل گذشتکاه رو هم مدنظر بگیرید اینطوری خیلی از سوالات پاسخ داده میشه.فقط یک کلام دییگه » (۳۱/خرداد/۹۴ ۲:۲۴)یاقوت نوشته است: مگر خداوند ما رو هدایت نکرده است؟ مگر نور امام زمان از پشت ابرها اندک است؟ مگر قرآنی که در میان ماست وبه راحتی هرزمان که بخواهیم آن را باز می کنیم ومی خوانیم نور نیست؟ مگر علمایی که آن همه زحمت کشیدند تا دین حفظ بشود نعمتی بزرگ نبودند؟ وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا/(الاسراء آیه: 82 ) درکنار این ایه هم ایه ( من يهد الله فهو المهتد ومن يضلل فلن تجد له وليا مرشدا ) [ الكهف : 17 ] «المومن ينظر الي الدنيا بعين الاعتبار»؛ مومن به دنيا با ديده پندگيري و عبرت مي نگرد. (غررالحتم1: 71) أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ( سوره يوسف/109. ) قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ ثُمَّ انْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ ( سوره انعام/11.) در انتها هم فاعتبروا يا اولي الابصار
(سوره حشر/2) پس عبرت بگيريد اي صاحبان بصيرت. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: broad5.gif]](http://www.sheekh-3arb.info/islam/Library/img/3ater/fawasel/WebPageContent/broad5.gif)

اینطوری خیلی از سوالات پاسخ داده میشه.