|
تحلیل فیلم "تلقین" (Inception 2010)
|
|
۱۲:۰۷, ۲/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۰ ۱۲:۱۹ توسط gerdu.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام و تبریک سال نو،
احساس کردم بد نباشه تا تحلیل کوچکی از فیلم Inception داشته باشیم. این فیلمی است که در جاهای مختلف می توانید نقدها و تحلیل های مختلف و کاملی از اون رو پیدا کنید و احتمالا در همین موضوع تعدادی از اونها رو اضافه می کنم. اما چرا با این همه تحلیل و نقد دوباره داریم به این فیلم می پردازیم؟ خوب با توجه به بودجه 160 میلیون دلاری ای که برای این فیلم هزینه شده فکر می کنم ارزشش رو داشته باشه. این فیلم توسط دکتر عباسی در برنامه راز و البته در کلاس های ایشون هم تحلیل شده است. از میان اینها من برنامه راز و یه نقد سینمایی درباره این فیلم رو دیدم. من فرض رو بر این می گیرم که همه تا حدودی با این نقد ها آشنا هستند و یا امکان آشنا شدن رو دارند و در ادامه مسائل حاشیه ای که شاید جای دیگر به آنها اشاره نشده باشد را می آورم. امکان دارد این مطالب غلط باشند چون تحلیل های شخصی بنده هست. با این حال فکر می کنم نکاتی که در ادامه می خوانید براتون جالب باشه. ![]() 1. اولین نکته که توجه من رو به خودش جلب کرد Oceanic 6 این فیلم هست. اگر سریال Lost رو دیده باشید با این اصطلاح آشنا هستید. در لاست شش نفر می توانند از جزیره خارج شوند جالبه که در این فیلم هم پروژه توسط 6 نفر انجام می شود. جالبتر اینکه مثل سریال لاست در اینجا هم ما افراد چند ملیتی رو داریم که در جای خودش جای بحث داره. ![]() 2. این فیلم از اعداد مقدس ماسون ها به خوبی بهره برده است. جالبه که فرد یهودی این فیلم (دقیقه 41:36) هم به خوبی به همه معرفی میشه. در این دقیقه از فیلم که نوشتم با نشان دادن عدد 13 بر روی میز قمار و بلافاصله نشان دادن چهره یکی از بازیگران و تکرار اینکار در چند سکانس این کار انجام می شود. ![]() 3. در دقیقه 34:12 هنگامی که معتادینه به رویا رو نشان می دهد هنگام شمارش اینجوری می شمارد: 6 10 و 12. که البته این می تواند کاملا اتفاقی باشد. 4. در این فیلم به صورت خاص به واژه معمار یا طراح رویا اشاره می شود. منظورم همان ماسون (بنا) خودمون هست. در دقایقی حدود 23 چیزی که این ماسون ها می خوان رو هم اشاره می کنه: Cobb میگه: خودت مي دوني که پيشنهادم چيه تو بايد بهشون اجازه بدي خودشون تصميم بگيرن. Miles میگه: پول؟ Cobb میگه: فقط پول نيستش، خودت يادته. اين براشون يه فرصتيه تا مدينه فاضله اي که هيچوقت وجود نداشته رو بسازن. ![]() 5. این نکته هم می تواند کاملا تصادفی باشد اما در دو سکانس فیلم که نقش اول فیلم یعنی "کاب" درگیر می شود و روی زمین می افتد کف به صورت شطرنجی کاشی شده است. (دقایق 11:33 و 38:30 ) ![]() ![]() نمی دونم شاید تبلیغ این مدل کاشی باشه چون شباهت زیادی هم به هم دارن! البته شاید این موضوع هم جالب باشه که در همان ابتدای فیلم کل خونه ای که در آن در خواب هستند شطرنجی کاشی شده است البته با رنگ های مختلف! 6. خوب حالا وقتش رسیده تا جزوه کلاس یادآوری را با هم بخوانیم (از این دید که سینما جایی برای مرور اهدافه کثیف احزاب شیطانه و این جزوه به صورت اتفاقی به دست ما افتاده): انعطاف پذير ترين انگل چيه؟ باکتري؟ ويروس؟ کرم روده اي؟ نه بلکه يه فکر. از همه انعطاف پذيرتر و واگيردار تره. به محض اينکه يه ايده وارد ذهنتون بشه. تقريباً غيرممکنه که اونو از بين ببريش. ايده اي که کاملاً شکل گرفته باشه و کاملاً قابل درک باشه، به ذهنتون مي چسبه. ما بايد كاملاً آزادي عمل داشته باشیم. ما بايد راه رسيدن به افكار رو بهتر از همسر، بهتر از روانپزشک و بهتر از هر كس ديگه اي بدونیم. سوال: چطور خودمون به این فکر مبتلا نشویم؟ تو به يه وسيله كوچيك احتياج داري. چيزي كه هميشه همراهت باشه. و هيچكس ديگه چيزي ازش ندونه. بايد يه چيز منحصر بفردتري باشه. برای انجام این روی کسي به تخيل احتياج داري. براي اينکه اون ايده به صورت طبيعي در ذهن سوژتون رشد کنه. تو به ساده ترين حالت اون ايده احتياج داريد. در اينجا انگيزه هاي مختلف سياسي و اهداف ضدانحصاري وجود داره که مي تونيد ازشون استفاده کنيد و تمام اين مسائل واقعاً به ميزان احساس تعصب سوژت بستگي دارد و كاري كه بايد بكنيد اينه كه با مقدماتي ترين اصول شروع بكنيد. ضمير ناخودآگاه بوسيله احساسات تحريك ميشه نه با دليل و برهان به همین خاطر ما بايد يه راهي پيدا كنيم تا اينو به يه مفهوم احساسي برگردونيم (اگر حرفه ای باشید می توانید یه طرح تجاري رو به يه مفهوم احساسي تبديل کنيد). و نکته پایان جلسه: جزئيات کار را به دیگران نشان ندهید چون فقط طراح بايد جزئيات رو بدونه و از همه مهمتر این که حواستون به "Mal" باشه چون اگر وارد بشه همه چیز خراب میشه و امکان داره بيوفتيم توي برزخ و ... . {دیگه خودتون حدس بزنید منظور از "Mal" چیه} امیدوارم که این تحلیل براتون جالب بوده باشه بخصوص قسمت آخرش که یه طرح ابتکاری بود. و در نهایت پیشنهاد می کنم تحلیل اینجا رو بخوانید. |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۰۲, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
سلام بر شما
نقل قول: لطفا در مورد این قسمت توضیح بدین ؟؟ بنده نقد دکتر عباسی گوش دادم و نقد این فیلم به همراه پخش فیلم بود . ما در فیلم شخص اهریمنی و ماورایی نمیبینیم !!! ولی شما با توجه به آیه قرآن فرمایش کردید که به جنیان پناه می برند . لطفا رفع ابهام کنید |
|||
|
|
۱۴:۵۹, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
نقل قول: لطفا در مورد این قسمت توضیح بدین ؟؟ بنده نقد دکتر عباسی گوش دادم و نقد این فیلم به همراه پخش فیلم بود . ما در فیلم شخص اهریمنی و ماورایی نمیبینیم !!! ولی شما با توجه به آیه قرآن فرمایش کردید که به جنیان پناه می برند . لطفا رفع ابهام کنیدبسم الله الرحمن الرحیم سلام و متشکر از نظری که فرمودید.باید خدمت شما عرض کنم که در طول فیلم هیچگاه موجوداتی غیر ارگانیک یا به قول شما اهریمنی مشاهده نمی کنیم و این موضوع مهم در لایه ها و پیام های مخفی این فیلم گنجانده شده است.اگر دقت بفرمایید کاراکتر کاب هم می تواند فکری را از ذهن بردارد و هم فکری را در ذهن بکارد هر چند انسان است ولی اگر دقت بفرمایید این توانایی فقط از عهده ی شیطاین و اجنه بر می آید.برای مثال در همین ماه مبارک رمضان شخص روزه دار بارها در طول روز وسوسه می شود که چیزی بنوشد یا غذایی بخورد که این وسوسه توسط شیطان صورت می گیرد.نکته بعدی سوره ناس آیه 6 هست که می فرماید این وسوسه می تواند توسط شیاطینی از نوع انسان باشد که همان شیطاین من الانس مد نظر است.یعنی همین انسان مادی. باز هم اگر ابهام بر طرف نشد بفرمایید تا بیشتر توضیح بدم. در پناه حق و امیر |
|||
|
|
۱۷:۲۰, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
نقل قول:سوره ناس آیه 6 هست که می فرماید این وسوسه می تواند توسط شیاطینی از نوع انسان باشد که همان شیطاین من الانس مد نظر است.البته وسوسه ی شیاطین انسانی مانند شیاطین جن نیست! شیاطین جن توانایی این رو دارند که در ذهن دیگران فکر بگذارند طوری که انسان فکر کند این فکر مال خودش بوده ولی انسان نمیتواند این کار را انجام دهد. شیطان به سیزده روش انسان ها را از راه راست منحرف میکند توصیه میکنم این سیزده روش رو در قرآن مطالعه بفرمایید. برای این سیزده روش قرآن سیزده کلمه ی متفاوت را به کار میبرد... یکی از این سیزده روش همان فکر گذاشتن و فکر برداشتن است (که طبیعتا مورد تایید قرآن است) از ظاهر قضیه بر می آید که اولا حوزه ی این کار «خیال» انسان است و ثانیا برای تسهیل ورود شیاطین به این حوزه باید دارویی که عقل را ضایع میکند مصرف شود (بعضی دارو های خاص) |
|||
|
|
۱۶:۲۵, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم نقد فیلم Inception (تلقین) از نظر قرآن کریم ۱. . . . و قال اولیا و هم من الانس ربنا استمتع بعضنا ببعض . . . (سوره انعام آیه 128) در آن حال دوستداران شیاطین از جنس بشر گویند: پروردگارا ما بعضی از بعضی دیگر بهره مند گردیدیم.. .این آیه شریف نیز به توسل جستن انسان از اجنه و شیاطین اشاره می کند که انسان ها در طول تاریخ نشان داده اند که رحمت خداوند خویش را رها کرده و به ذلت توسل به اجنه بسنده کرده اند. ![]() ۲.قالوا سبحانک انت ولینا من دونهم بل کانوا یعبدون الجن اکثر هم بهم مومنون.(سوره سبأ آیه 41) فرشتگان گفتند این خداوند تو پاک و منزهی و سرور و سرپرست ما هستی بلکه آنها جن و شیاطین را می پرستند و اکثرشان به آن ها ایمان دارند. آیه فوق زمانی است که خدواند خطاب به فرشتگان می فرماید که بعضی از انسان ها به جای پرستش خداوند یکتا به غیر او پناه برده و موجودی دیگر را عبادت می کنند و سپس از فرشتگان سوال می فرماید که آیا این انسان ها شما رو می پرستند؟ فرشتگان نیز این گونه پاسخ می دهند که خداوندا تو پاک و منزهی، این انسان ها جن و شیاطین را پرستش می کنند. ۳. و حشر لسلیمن جنوده من الجن و الانس و الطیر فهم یوزعون.(سوره نمل آیه 17) و(سوره نمل آیه 38) و سپاهیان سلیمان از گروه جن و انس و مرغان هر سپاهی تحت فرمان رئیس خود در رکابش حاضر آمدند. در این آیه مشاهده می شود که حضرت سلیمان (علیه السلام) سپاهی از جنس اجنه داشته اند که به ایشان یاری می رساندند و اما در رابطه این آیه با فیلم، به این موضوع اشاره دارد که افراد با تکیه بر شیاطین و اجنه به عنوان موکلین خویش می توانند محافظینی برای خود داشته باشند که در این فیلم نیز اینگونه است و " فیشر " همانطور که در دنیای واقعی دارای محافظ شخصی می باشد در خواب و رویا نیز دارای محافظانی شخصی است. ![]() ۴.فلما خر تبینت الجن ان لو کانوا یعلمون الغیب ما لبثوا فی العذاب المهین.(سوره سبأ آیه 14) این آیه شریف به این موضوع می پردازد که تمام اسرار آسمان ها بر اجنه بسته شده است و جنیان دیگر نمی توانند از اسرار آسمان مطلع شوند و به همین منظور از غیب گویی و پیش بینی آینده عاجز هستند.داستان این فیلم نیز به پیش گویی اجنه نمی پردازد و فقط مبنای عمل ایشان وسوسه و فریب است تا فکری را در ذهنی قرار داده یا فکری را از ذهنی بردارند و به مقصود خویش برسند. ![]() ۵. . . . و اما ینسینک الشیطان . . .(سوره انعام آیه 68) . . . و چنانچه شیطان البته فراموشت ساخت . . . و آیه دیگری که به برداشتن فکر از ذهن توسط شیطان اشاره دارد این آیه مبارک است که شیطان انسان را به فراموشی می اندازد. ![]() ۶. . . . فوسوس لهما الشیطان . . . ما نها کما . . .(سوره اعراف آیه 20 و 22) . . . آنگاه شیطان (آدم و حوا) هر دو را به وسوسه فریب داد . . . مجددا این آیه نیز به وسوسه و فریب شیطان اشاره دارد که در این فیلم هم مدام فردی توسط افراد دیگر فریب می خورد که البته تمام این وسوسه و تلقین ها دروغ است برای رسیدن به اهداف خویش.همانطور که حضرت آدم پس از فریب خوردن توسط شیطان به خداوند عرض کرد که شیطان به من دروغ گفت. ![]() ۷. و ما کان لی علیکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لی فلا تلومونی و لوموا انفسکم.(سوره ابراهیم آیه 22) و مرا بر شما هیچ تسلطی نبود جز این که شما را دعوت کردم و اجابتم نمودید.پس مرا ملامت نکنید و خود را ملامت کنید. طبق این آیه شریف هر انسان دارای اختیار و اراده است و اگر قدرت خداوند را بالاتر از هر قدرت دیگری ببیند و اعتقاد داشته باشد، هیچگاه اسیر اجنه و شیاطین نخواهد شد مگر آنکه خود به سوی شیاطین تمایل داشته و خوشتن را به این موجودات بفروشد که البته جز رنج و درد در این دنیا و آتش جنهم در آخرت نصیبش نخواهد شد. در این فیلم این موارد به مخاطب القاء می شود: 1.نفی زندگی پس از مرگ، نفی روح، نفی معاد.(ماتریالیست) 2.هر انسان با توسل به اجنه و شیاطین می تواند زندگی جاودانه ای داشته باشد. 3.انسان با توسل به اجنه و شیاطین نه تنها می تواند زندگی جاودانه ای را تجربه کند بلکه می تواند دنیای جدیدی برای خود خلق نماید.(انسان خدایی به این گونه که انسان به جای خداوند خالق می شود) 4.هر فردی که در خواب بمیرد یا کشته شود به دنیای عادی خویش باز می گردد.در عالم خیال و رویایی که توسط اجنه برای انسان طراحی می شود هیچ مرگی وجود ندارد و حتی پس از مرگ انسان مجددا به همین دنیای واقعی باز می گردد و می تواند دوباره به خواب رفته و زندگی جاودانه را تجربه کند. 5.یکی از کارکترهای این فیلم دختری است به نام " آردیانی " که در واقع طراح خواب است.افرادی که به خواب می روند در دنیایی که " آردیانی "طراحی و خلق کرده است حضور می یابند و تمام اتفاقاتی را که قرار است تجربه کنند در همان دنیایی که این دختر خلق کرده تجربه خواهند کرد.همانطور که زن دارای ویژگی زاییدن است در این فیلم به این کاراکتر نماد آفرینش و خالقیت داده شده است.این نکته این جا بیشتر نمایان است که " آردیانی "از خدایانی است که در تمدن " اوراتو " مورد پرستش قرار می گرفته است. ![]() نکته پایانی: انسان هایی که زندگی را فقط همین بعد مادی می دانند و اعتقادی به معاد ندارند همواره به این موضوع می پردازند که باید از لحظه لحظه ی زندگی خویش استفاده کنند و خوش بگذرانند چون بعد از مرگ دیگر زندگی تمام می شود.به همین دلیل خواهان عمری طولانی و زندگی جاودانه هستند.خدواند متعال با معجزاتی که در این مورد نشان داده است به هر انسانی می آموزد که زندگی جاودانه فقط به اذن خداوند صورت می گیرد و هیچ انسانی توانایی تغییر تقدیر و لحظه ی فرا رسیدن مرگ خویش را ندارد.معجزاتی از قبیل زندگی و عمر طولانی حضرت موسی (علیه السلام) یا جوان کردن مجدد حضرت ایوب (علیه السلام) و همچنین بازگرداندن جوانی به زلیخا.
|
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام. ممنونم از زحماتی که برای نقد کشیدید! فقط خواهشا اقدام به ایجاد تاپیک جدید نکنید! ![]() ممنونم از همکاری شما ... در پناه حق |
|||
|
|
۱۸:۱۹, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
نقد خوبی بود ولی بسیار سطحی بود یقینآ فیلمی نویسنده اش میگه سالها روی فیلمنامه اش کار کرده معنی و مفاهیم عمیق تری در پست پرده نهفته داره!
ولی این ایده که انسان در خواب هوشیار بشه و بتونه دنیاشو خلق کنه و البته سالها درش زندگی کنه فوق العاده شگفت انگیزه اگه واقعآ امکان پذیر باشه!!! |
|||
|
|
۱۹:۰۸, ۴/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/مرداد/۹۱ ۱۹:۱۰ توسط seiied.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و متشکر از نظر شما.بله حق با شماست و به گفته نویسنده فیلم نزدیک به 10 سال برای نوشتن فیلمنامه زمان گذاشته اما نقد بنده سطحی نیست به این دلیل که این فیلم لایه های بیشتری داره و توسط اساتید نقد شده و بارها در سایت های دیگر به این فیلم پرداخته شده بنده سعی کردم فقط یکی از لایه ها که مهمترین لایه این فیلم هست رو نقد کنم و از نقد های تکراری بپرهیزم. موفق باشید |
|||
|
|
۲۰:۲۰, ۴/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
(۴/مرداد/۹۱ ۱۹:۰۸)seiied نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم خسته نباشید خیلی خوبه ![]() اگر چیزی مانده ادامه بدید ... |
|||
|
|
۲۱:۳۰, ۲۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
کلیپ نقد تصویری فیلم inception از نگاه قرآن ![]() |
|||
|
|
۱۸:۵۹, ۱۶/آذر/۹۱
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
یک نکته ای رو در باب جهان موازی که در هالیوود و مخصوصا این فیلم به اون اشاره میکنند بگم
هالیوود داره بصورت رد گم کنی یک جهان موازی مجازی رو جلو چشم بشر به نمایش در میاره تا ذهن ما از جهان های موازی واقعی دور بشه جهان موازی عین واقعیته و ربطی به ذهن نداره |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| تحلیل فیلم 'مثل بالا،خیلی پایین'؛ | vahrakan | 2 | 2,423 |
۱۲/شهریور/۹۵ ۱۹:۵۷ آخرین ارسال: vahrakan |
|
| تحلیل فیلم "The Adjustment Bureau " | Reza2035 | 7 | 10,087 |
۹/مرداد/۹۵ ۵:۴۳ آخرین ارسال: A.N.P.X |
|
| تحلیل فیلم Exodus: Gods and Kings / موسی به روایت سامری | vahrakan | 9 | 7,799 |
۸/بهمن/۹۴ ۱۸:۲۴ آخرین ارسال: سرباز منتظر |
|
| تحلیل فیلم THE WORLD END | captaincharisma | 4 | 4,929 |
۱۹/آذر/۹۴ ۱۶:۵۱ آخرین ارسال: pars.movies |
|
| مواد لازم برای ساخت یه فیلم شیطانی +تحلیل فیلمای هالیوود | Justice Bringer | 133 | 102,846 |
۲۷/مرداد/۹۴ ۱۹:۰۵ آخرین ارسال: Marooned |
|
| بررسی و تحلیل فیلم هابیت: برهوت اسماگ | عدالت | 14 | 11,111 |
۸/خرداد/۹۳ ۲۰:۲۲ آخرین ارسال: مصطفای جبهه ها |
|
| تحلیل فیلم life of pi | Imam12 | 25 | 12,520 |
۱۷/بهمن/۹۲ ۲۲:۱۹ آخرین ارسال: Reza2035 |
|

![[تصویر: 94021631928595429083.jpg]](http://img4up.com/up2/94021631928595429083.jpg)
![[تصویر: 78577172731223844766.jpg]](http://img4up.com/up2/78577172731223844766.jpg)
![[تصویر: 73437343404530546585.jpg]](http://img4up.com/up2/73437343404530546585.jpg)
![[تصویر: 69119420037354104426.jpg]](http://img4up.com/up2/69119420037354104426.jpg)
![[تصویر: 55743336822939169820.jpg]](http://img4up.com/up2/55743336822939169820.jpg)
![[تصویر: 99745648470331473292.jpg]](http://img4up.com/up2/99745648470331473292.jpg)

![[تصویر: 13432150701.png]](http://nooromahdi.ir/upload/uploads/13432150701.png)
![[تصویر: 13430857601.png]](http://nooromahdi.ir/upload/uploads/13430857601.png)
![[تصویر: 13432152441.png]](http://nooromahdi.ir/upload/uploads/13432152441.png)
![[تصویر: 13432154221.png]](http://nooromahdi.ir/upload/uploads/13432154221.png)
![[تصویر: 13432155561.png]](http://nooromahdi.ir/upload/uploads/13432155561.png)

![[تصویر: Naghde_Filme_Inception_Az_Negahe_Qoran.jpg]](http://s3.picofile.com/file/7560244943/Naghde_Filme_Inception_Az_Negahe_Qoran.jpg)