کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
من سیم کارت دائمی دارم تو چی؟ (مقاله در باب دنیا و آخرت)
۹:۵۵, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيم
سوره قصص آیه 83:

تِلْكَ الدَّارُ‌ الْآخِرَ‌ةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِ‌يدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْ‌ضِ وَلَا فَسَادًا ۚ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
آن سراى آخرت را براى كسانى قرار مى‌دهيم كه در زمين خواستار برترى و فساد نيستند، و فرجام [خوش‌] از آنِ پرهيزگاران است.

متن آیه کامل روشن است. یعنی سرای جاودان آخرت برای کسانی است که در این دنیایی فانی برای خود برتری نخواهند.
نقل قول:حضرت علی (علیه السلام) فرموده است: کسی که بخواهد بند کفش او، بهتر از برادرش باشد شامل "يُرِ‌يدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْ‌ضِ" می شود.
(البته پر واضح است که منظور از برتری، نوعی جاه طلبی و کبر و خودپسندی و ... می باشد و گرنه هر مسلمانی باید به فکر پیشرفت دنیایی خود نیز باشد)

القصه:
با خواندن این متن کمی به خودم فکر کردم تا ببینم من کجای این معرکه قرار دارم.

• وقتی موبایل تمام لمسی با سیستم عامل پیشرفته ام را به دست می گیریم، دوست دارم همه به من نگاه کنند.
  • وقتی این متن را می نویسم، به این فکر هستم که چه کسی آن را می خواند و قند در دلم آب می شود.
  • همین امضا و آواتار من نیز می تواند شامل این مورد باشد چه برسد به اعتبارها.
  • وقتی کسی از من سوالی می پرسد که نمی تواند از کس دیگری بپرسد، باز همان احساس در من می جوشد.
  • خدا را شکر که حساب بانکی و خونه و ماشین درست و حسابی ندارم وگرنه ...
  • امان از مدل لباس و موهایم
  • و هزار وسوسه دیگر که مرا شامل افرادی می کند که در این دنیا خواستار برتری جویی هستند

راستی تا یادم نرفته بگویم:
  • گاهی اوقات پیش می آید که در محل کارم باید مشخصات افراد را ثبت کنم. شماره تلفن همراه نیز شامل این مشخصات می شود. من سیم کارت همراه اول دائمی دارم. وقتی مراجعه کننده شماره تلفن همراهش را می گویید تا من ثبت کنم، اگر سیم کارت اعتباری و یا غیر همراه اول داشته باشد، یک حس برتری نسبت به او احساس می کنم.

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، مجنون الحسین ، در جستجوی سختی ، montazer 128 ، مفقود الاثر ، خاک ، حسن عزتي ، انديشه نو ، ali.khm ، heaven ، أین المنتظر ، fatemeh ، شهیدطیبه واعظی ، وحید110 ، Farzaneh ، بیداری اندیشه ، ANTI satan ، میلاد.م ، عبدالرحمن ، اولولالباب ، آیلار ، M912 ، حسن.س. ، حوریه سادات ، سیمرغ ، عبدالرحیم ، Justice Bringer ، جویای حقیقت ، رضوانه ، یاســین
۱۰:۳۴, ۲۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۱ ۱۱:۲۵ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #2
آواتار
بعضی مواقع هم برای طرف صحبتم کلاس می گذارم و جوابش را نمی دهم

در همین رابطه بخوانید :

چرا درست پاسخ نمی گوییم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، montazer 128 ، مفقود الاثر ، ali.khm ، heaven ، أین المنتظر ، fatemeh ، شهیدطیبه واعظی ، Farzaneh ، بیداری اندیشه ، ANTI satan ، عبدالرحمن ، حسن.س. ، حوریه سادات ، سیمرغ ، جویای حقیقت ، رضوانه ، یاســین
۱۰:۵۴, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #3

چقد به فکر فرورفتم واقعا..................
منم که همیشه انقد به لباس پوشیدنم حساسم تو همه مهمونی ها باید ست باشم ولی به این فکر نمیکنم که از فلانی بهتر باشم اما کلا با تیپ زدن حال میکنم اینم شامل حال این قضیه میشه؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، أین المنتظر ، fatemeh ، شهیدطیبه واعظی ، Farzaneh ، بیداری اندیشه ، ANTI satan ، عبدالرحمن ، حسن.س. ، سیمرغ ، رضوانه
۱۶:۵۵, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
من وقتي تودرس يه نمره بهتري ميگيرم خوشحال ميشم اما دوست ندارم ديگران فكر كنند من خودمو ميگيرم.يا ميخوام پز بدم.......
ولي باز ناراحتم كه نكنه مغرور بشم؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، أین المنتظر ، fatemeh ، شهیدطیبه واعظی ، Farzaneh ، montazer 128 ، بیداری اندیشه ، ANTI satan ، عبدالرحمن ، حسن.س. ، سیمرغ ، جویای حقیقت ، رضوانه ، یاســین
۱۹:۳۰, ۱۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

متن جسورانه ای بود

دوستان نظرتان در مورد تاپیک چیست؟

علت این برتری جویی بنی آدم در چیست؟

فرق افرادی که برتری نجستند و برتر شدند با ما چیست؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، یاســین
۲۱:۲۷, ۱۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
چیکار کنیم وقتی جامعه اینطور شده؟؟ من ابدا همچین آدمی نبودم وقتی ازدواج کردم به این فکر نمیکردم شوهرم برتری های ظاهری داشته باشه (خونه و ماشین و مدیر فلان شرکت یا تحصیلات در حد دکترا) اصلا سطح رو نمیفهمیدم فقط خودش رو میخواستم اما الان چند وقتی شدیدا مورد اذیت اطرافیان قرار میگیرم انگار همه با زبان بی زبانی دارن میگن تو هم با این شوهر کردنت!!!
مثلا همسر من تحصیلاتش دیپلمه و دوستم مستقیما به من میگه خواستگار دیپلمه داشتم تازه خونه و ماشین هم داشت (که شوهر من نداره) اما جواب رد دادم مگه خودم رو از سر راه آوردم
یا من انقد خوبم پسر فلانی که فلان جای شهر خانه خدا متری داره خواستگارم بود و انقدر میگردن تا یه مرد پولدار پیدا کنن و اصلا فکر نمیکنن خوبه خوشبختن آخرش چی میشه
یا پدر و مادر ها که سعی میکنن برای پسرهاشون قبل از ازدواج همه امکانات رو فراهم کنن پسر فلانی همچین خونه ای داره ما باید بهترشو واسه پسرمون درست کنیم مگه ما چی مون از بقیه کمتره!!!

وووووو
از این مثالا که زیاده اما خلاصه مطلب جوری شده که من نوعی خودم رو به آب و آتیش میزنم تا از حتی نزدیکترین افراد خانواده ام بالاتر باشم اصلا زمونه جوری شده دنبال ضعیف میگردن تا لهش کنن
مثلا من دروغ میگم که خونه رو فلان مقدار رهن کردیم!!! میگن خوب چرا دروغ میگم چون دوس ندارم فکر کنن انقد بدبختیم حالا کجای دنیاییم که انقد پول پیش خونمون کمه (البته خیلی هم کم نیست اما مثل میلیونر های اطرافمون 100 میلیون 200 میلیون نداریم خونه رهن کنیم)
مثلا میگم فلان لباس رو برای مجلس عروسی 200 هزار تومن خریدم چون نگاه نمیکنن قشنگه فقط نگاه میکنن چقد پول دادی و خدا نکنه اگه کم داده باشی که همه برات دلسوزی میکنن و آخی بیچاره نداره

پس گاهی نمیخوایم اما مجبوریم خودمون رو بالا بیاریم تا حداقل این خود برتر بین ها کمی دست از سرمون بردارن

من انقد اعتماد به نفسم کمه اگه یه چیزی رو واقعا هم بالاتر از دیگران باشم فکر میکنم نیستم یا فکر میکنم زشته الان اشاره ای کنم بهش ولی شدیدا با اینجور آدمها باید مثل خودشون برخورد کرد

در مورد دروغ هم عذاب وجدان میگیرم اما اینطور توجیه میکنم که به من چه یا خدا پول بده دیگه دروغ نگم یا اونها فضولی نکنند و نپرسن چون هیچوقت نمیپرم وسط معرکه خودم رو بزگ جلوه بدم

بعضی ها اینجوری ان باز خوبه شما مثلا تو دلت این احساس رو داری ولی بعضی ها کلی خرج میکنن مهمونی میگیرن و خیلی کارای دیگه فقط واسه اینکه همینو بگن ما خیلی برتریم و واقعا انسان های رو اعصابی هستن

ببخشید زیاد حرف زدمBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahpare ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، جویای حقیقت ، mohamad ، رضوانه ، یاســین
۲۲:۵۰, ۱۱/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۲ ۲۲:۵۲ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #7
آواتار
مَّن كَانَ يُرِيدُ الْعَاجِلَةَ عَجَّلْنَا لَهُ فِيهَا مَا نَشَاء لِمَن نُّرِيدُ ثُمَّ جَعَلْنَا لَهُ جَهَنَّمَ يَصْلاهَا مَذْمُومًا مَّدْحُورًا ﴿اسراء-۱۸﴾
آن كس كه (تنها زندگي زودگذر (دنياي مادي) را مي‏طلبد آن مقدار از آن را كه بخواهيم و به هر كس اراده كنيم مي‏دهيم، سپس ‍ دوزخ را براي او قرار خواهيم داد كه در آتش سوزانش مي‏سوزد در حالي كه مذموم و رانده (درگاه خدا) است.

وَمَنْ أَرَادَ الآخِرَةَ وَسَعَى لَهَا سَعْيَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ كَانَ سَعْيُهُم مَّشْكُورًا ﴿19﴾
و آن كس كه سراي آخرت را بطلبد و سعي و كوشش خود را براي آن انجام دهد، در حالي كه ايمان داشته باشد، سعي و تلاش او (از سوي خدا) پاداش داده خواهد شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، M912 ، جویای حقیقت ، mohamad ، رضوانه ، یاســین
۳:۱۲, ۱۲/مهر/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۱/مهر/۹۲ ۲۱:۲۷)M912 نوشته است:  چیکار کنیم وقتی جامعه اینطور شده؟؟ من ابدا همچین آدمی نبودم وقتی ازدواج کردم به این فکر نمیکردم شوهرم برتری های ظاهری داشته باشه (خونه و ماشین و مدیر فلان شرکت یا تحصیلات در حد دکترا) اصلا سطح رو نمیفهمیدم فقط خودش رو میخواستم اما الان چند وقتی شدیدا مورد اذیت اطرافیان قرار میگیرم انگار همه با زبان بی زبانی دارن میگن تو هم با این شوهر کردنت!!!
مثلا همسر من تحصیلاتش دیپلمه و دوستم مستقیما به من میگه خواستگار دیپلمه داشتم تازه خونه و ماشین هم داشت (که شوهر من نداره) اما جواب رد دادم مگه خودم رو از سر راه آوردم
یا من انقد خوبم پسر فلانی که فلان جای شهر خانه خدا متری داره خواستگارم بود و انقدر میگردن تا یه مرد پولدار پیدا کنن و اصلا فکر نمیکنن خوبه خوشبختن آخرش چی میشه
یا پدر و مادر ها که سعی میکنن برای پسرهاشون قبل از ازدواج همه امکانات رو فراهم کنن پسر فلانی همچین خونه ای داره ما باید بهترشو واسه پسرمون درست کنیم مگه ما چی مون از بقیه کمتره!!!

وووووو
از این مثالا که زیاده اما خلاصه مطلب جوری شده که من نوعی خودم رو به آب و آتیش میزنم تا از حتی نزدیکترین افراد خانواده ام بالاتر باشم اصلا زمونه جوری شده دنبال ضعیف میگردن تا لهش کنن
مثلا من دروغ میگم که خونه رو فلان مقدار رهن کردیم!!! میگن خوب چرا دروغ میگم چون دوس ندارم فکر کنن انقد بدبختیم حالا کجای دنیاییم که انقد پول پیش خونمون کمه (البته خیلی هم کم نیست اما مثل میلیونر های اطرافمون 100 میلیون 200 میلیون نداریم خونه رهن کنیم)
مثلا میگم فلان لباس رو برای مجلس عروسی 200 هزار تومن خریدم چون نگاه نمیکنن قشنگه فقط نگاه میکنن چقد پول دادی و خدا نکنه اگه کم داده باشی که همه برات دلسوزی میکنن و آخی بیچاره نداره

پس گاهی نمیخوایم اما مجبوریم خودمون رو بالا بیاریم تا حداقل این خود برتر بین ها کمی دست از سرمون بردارن

من انقد اعتماد به نفسم کمه اگه یه چیزی رو واقعا هم بالاتر از دیگران باشم فکر میکنم نیستم یا فکر میکنم زشته الان اشاره ای کنم بهش ولی شدیدا با اینجور آدمها باید مثل خودشون برخورد کرد

در مورد دروغ هم عذاب وجدان میگیرم اما اینطور توجیه میکنم که به من چه یا خدا پول بده دیگه دروغ نگم یا اونها فضولی نکنند و نپرسن چون هیچوقت نمیپرم وسط معرکه خودم رو بزگ جلوه بدم

بعضی ها اینجوری ان باز خوبه شما مثلا تو دلت این احساس رو داری ولی بعضی ها کلی خرج میکنن مهمونی میگیرن و خیلی کارای دیگه فقط واسه اینکه همینو بگن ما خیلی برتریم و واقعا انسان های رو اعصابی هستن

ببخشید زیاد حرف زدمBig Grin

به نام الله

مغرورانه بر زمین راه مرو که خداوند هیچ متکبر مغروری را دوست نمی دارد. لقمان ـ آیه 18
&
مطالعه کنیم بار دیگر خطبه قاصعه در نهج البلاغه کلام امیرالمومنین را در خصوص تکبر و فروتنی

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــ
ـــــــــــ
باید سرسخت بود در برابر حرف مردم
و بیخیالی طی کرد!
به منم این حرفا رو میزدند الان هم می زنند

به بعضیا باید گفت" دوسْت دارم "»»»(معنیش میشه همونیکه خودتون میدونید!)کاربرد این جمله در زمانها و مکانها و مباحث مختلف جواب داده اساسی! ولا!
و نکته دیگه
اینکه خودتون رو در مرتبه بالایی در برابر آشناهاتون قرار میدید طوریکه تصور خوبی از شما داشته باشند به نظر من سیاست درستیه
اما دروغ نگید میتونید بپیچونید و از جواب دادن طفره برید!
یه جمله معروفی هست که میگه: دنیا انقدر ارزش نداره که آخرتو بخاطرش خراب کنیم.

یکی از راههای جواب ندادن به سوالی که ناراحتتون میکنه اینه که بصورت هنرمندانه ای بحث رو عوض کنید.
راه دوم و کاربردی تر اینه که خیلی ریز و نامحسوس ارتباطتون رو با چنین افرادی قطع کنید البته تا جایی که امکانش هست!(بستگی به نوع رابطه و دوری و نزدیکی روابط هم داره)

امضای سیمرغ

«الله اکبر، الموت لامریکا، الموت لاسراییل، اللعنه علی‌الیهود و النصر للاسلام»

[تصویر: 584748343_1_3_.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، M912 ، جویای حقیقت ، mohamad ، رضوانه ، یاســین
۱۸:۱۷, ۱۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
ای بابا!
راستشو بگم وقتی داشتم جملات تاپیک رو میخوندم اینطوری بودم : Big Grin
یه خرده انگار خودم بودمBlush خواسته یا ناخواسته بعضی موقع این حس غرور به آدم دست میده...مثلا داری با یکی صحبت میکنی و اون شخص داره دائما دست آورد ها! یا توانایی هاشو میگه...
بعد تو دائما داری خودتو باهاش مقایسه میکنیDodgy ثانیه به ثانیه...نمیدونم ما خانوما اینطوری هستیم یا کلا مشکل همه جاییهBig Grin
یه بار که میخواستم این حس رو در خودم ساکت کنم...یه شخصی کلی در مورد زندگیش گفت و اینا خییییلی هم با آب و تاب میگفت...در صورتی که من تقریبا در همه مواردی که ایشون میگفت بالاتر بودمCool(تف به ریا!) ولی تو دلم گفتم: جیکت دربیاد میکشمت! (بعضی موقع توی دلم اینطوری خودمو تهدید میکنمBig Grin)
هیچی دیگه...اون بنده خدا همه حرفاشو زد منم هیچی از خودم نگفتم و فقط با لبخند تاییدش کردم...Smile کلی هم خوشحال شد...ولی نمیدونست من چه جوری با خودم کشتی گرفتم که هیچی نگمBig Grin
خلاصه درس خوبی بودSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، یاســین ، mohamad ، انديشه نو ، M912
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]