|
آهای بچه مذهبی های پولدار و متوسط، یک حرف مهم!
|
|
۱۷:۲۹, ۲۷/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مرداد/۹۱ ۶:۲۹ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
یک سوال خیلی مهمی است که دهها سال است که آن را دارم ولی جواب در خوری برای آن ندیده ام ! دیروز ، به میوه فروشی رفته بودم که دیدم یک پیرزن نحیف و فرتوت ، آمد و در سطل زباله به دنبال آشغال سبزی ها و میوه ها گشت ! اینجا یک تناقض اخلاقی در رفتار اسلام-باوران مرفه و متوسط دیده می شود ، مثلا فلان حاجی آقای بازاری ( که البته هم با رانت ها ثروتمند شده ) که بسیار مقید و مقدس مآب است و یا فلان مداح اسلام-پیشه ،خرجهای بسیار بسیار کلان و لوکس می کند ، مثلا ماشین چندصد میلیونی سوار می شود ، آیا این شخص مقدس مآب نمی توانست یک ماشین ارزانتر بخرد و سوار شود و مابه التفاوت آن را به نیازمندان و محتاجان به نان شب بدهد ؟؟!! ( البته کار این شخص کاملا اسلامی است و هیچ گناهی مرتکب نشده است ولی من با انسانگراها و مسیحی ها و حتی ناباوران در این رابطه همفکری می کردیم ، این کار مقدس مآب های اسلامی را در کشوری چنین مفلوک ، بسیار بی وجدانی و غیرانسانی یافتیم) یا یک مثال ملموس تر بزنم در همین تالار ، بعضی از اعضا گوشی های موبایل یک میلون تومانی ( و حتی گرانتر ) خریده اند ، آبا این افرادی متعصب اسلامی، نمی توانسته اند یک موبایل 200 هزارتومانی بخرند و مابقی آن پول را صرف کاری انسان-وار بکنند( تازه 90 درصد امکانات این موبایلهای گران یا اسمارت فون ها ، در ایران به دلیل نبود 3G و یک سری تحریم ها ، عملا قابل استفاده نیست و این دسته موبایلها بیشتر در ایران حالت کلاس گذاشتن دارد ) اینجاست که تعارضی بین شریعت و وجدان بشری دیده می شود ، نظر توی بچه مذهبی چیست ؟ بدرود |
|||
|
|
۱۷:۵۰, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
خوب الان چی بگیم؟
مشکل از اسلامه یا از مسلمونا؟ اینو مشخص کنید تا ما هم بدونیم چی جواب بدیم. |
|||
|
|
۱۷:۵۲, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
ناظران عزیز لطف بکنن این یکی ایدی ایشون رو هم بن بکنن ![]() عزیزم شما دنبال جواب نیستی!!!! به دو تا دلیل: یکی اینکه اگر دنبال جواب بودی سوالی رو که جواب داده شده دوباره نمیپرسیدی دوم اینکه به شما جواب هم بدن قانع نمیشی چون مثل این میمونه که از ماهی توقع پرواز داشته باشی یا از پرنده توقع شنا کردن یعنی امکانش هم باشه عوض کردن دل سنگ شما مثل همون مثال های بالا میمونه !!!!! ولی خوب قبل از قفل کردن مطلب بهتر هستش یک جواب یکی از مدیران و ناظران فهیم تالار بدن یا لینک به صفحات دیگه بدن تا احیانا برای کسی که شما رو نمیشناسه شبهه ایجاد نشه گرچه که جواب سوال شما خیلی ساده هستش و حتی خودم هم میدونم . ![]() در کل اگر مثبت نگاه بکنم یکی از دلایلی که من رو توی این تالار نگه داشت خود شما بودی. |
|||
|
|
۱۷:۵۲, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
مشکل از مسلمون نماها هست.
به ریش و یقه نیست که ! |
|||
|
|
۱۷:۵۴, ۲۷/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۵۵ توسط shafagh_mah.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
|
۱۸:۰۴, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۲۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۵۲)Mohammad Trust نوشته است: مشکل از مسلمون نماها هست. چه ربطی داشت ، این کسانی که من می گویم به تمام قواعد اسلام و قرآن مقید هستد ،، یک مثال می زنم از صدا و سیمای خودتان ، خودم بارها دیده ام که مثلا در فلان سریال یک کاراکتر حاجی ثروتمند وجود دارد که ماشین بسیار گرانقیمت سوار می شود و در عین حال اسلامش هم بسیار صمیمانه و صادقانه است ، که سیما این سریالها را از جامعه اقتباس کرده و این کاراکترها ما به ازای بیرونی و واقعی دارند ! در اسلام خریدن مرکب گران قیمت نهی نشده است ! در اسلام هرکسی حق دارد پولش را به دلخواه خود خرج کند فقط باید خمس و زکاتش را بدهد و سپس هر نوع نمعت گران و گزاف را با پول برای خود فراهم کند ، مثلا در قدیم که برده داری رایج بود ، مسلمانهای ثروتمند ، کنیزکان زیبا را به قیمت ده ها هزار دینار طلا می خریدند و کارشان کاملا هم شرعی بود ! |
|||
|
|
۱۸:۱۵, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
آبـادي ميخانه ز ويراني ماست
جــمعيت كــفر از پــريــشاني ماست اسلام به ذات خود ندارد عيبي عيبي كه در اوست از مسلماني ماست ................ ولی می دانیم ، شما این جوابها را نمی خواهی!! اصلا شما جواب نمی خواهی . می خواهید از افراد به زور پول بگیرند و بدهند به فقرا ؟!؟! چون اسلام دین لطف و مرحمت است ، کسی را اجبار نمی کند و هر کس دلش بخواهد ، با کمال میل انفاق می کند . |
|||
|
|
۱۸:۲۴, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:چه ربطی داشت ، این کسانی که من می گویم به تمام قواعد اسلام و قرآن مقید هستدشما یا حافظه کوتاه مدت نداری،یا اسلام رو نمی شناسی. اگر کسی به تمام قواعد اسلام مقید باشه،خمس مالش رو پرداخت میکنه. پس هم ماشین خوب سوار میشه،هم گوشی گرون میخره و ... و یک پنجم از اموالش رو هم در راه خدا میده.اگر هم خمس نده که مسلمون نیست،اونوقت میتونی بری توی تالار مسیحیا و یهودیا این بحث رو مطرح کن. جان خودت دیگه زیر حرفت نزن.بالاخره این اشخاص مسلمون هستن یا نه؟ |
|||
|
|
۱۹:۴۰, ۲۷/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مرداد/۹۱ ۱۹:۵۵ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
ببخشید دوستان اما علیرغم اینکه ما با عقاید ایشون مشکل داریم اما حرفشون حرف حقه. من کاری ندارم ایشون دنبال جوابش هست یا نه دنبال ایراد به بچه مسلمونها هست و یا .... اما حرفشون برای من بچه شیعه جای تامل داره.
واقعا بد نیست هر از گاهی این سوالات رو از خودمون بپرسیم. درسته عیب از اسلام نیست و از مسلمانی ماست. همین جواب کفایت جواب ایشون رو میکنه. حتی ایشون نظر اسلام رو هم می دونن که مخالف زندگی تجملاتی هست اونهم وقتی فقیر در جامعه وجود داره. بنابراین ایراد ایشون الان به اسلام نیست به ما مسلمانها هست. راستی چرا بعضی از ما مسلمونها اینطوری هستیم؟ همه فقرا رو می بیننیم اما فقط بلدیم افسوس بخوریم و بد و بیراه به اقتصاد جهانی و بی کفایتی مسئولین و ... اما شده خودمون خیلی جدی در حد خودمون کاری کنیم؟ به خودمون هم ایراد بگیریم؟ البته مشکل اینجاست که آقای poper اون انسانهای کار درست رو نمی بینن و فقط مذهبی های با زندگی تجملاتی رو می بینن و مومنین واقعی رو ندیدن یا نخواستن ببینن اما اونها هم وجود دارن و به لطف خدا بنده خیلی هاشون رو می شناسم. اما حقیقتا بیایم این تذکر رو فارغ از اینکه چه کسی داره تذکر میده و آیا اصلا خودش که تذکر میده اصلا به فکر فقرا هست یا نه، بهش جدی فکر کنیم. این تذکراتی که به خودم و همه دوستان میدم فقط مال مسلمونها نیست مال همون مسیحی و انسانگرا و ماتریالیست هم هست. درسته اگر وجوهات شرعی رو بدیم دیگه حله اما آیا لکم فی رسول الله اسوه حسنه برای ما نیست؟ آیا سیره معصومین و حتی بزرگان و عرفا و علما نباید برای ما الگو باشه؟ - چرا وقتی میشه با ماشین معمولی کار لازم رو از وسیله نقلیه کشید ماشین لوکس و گران قیمت گرفت؟ - چرا وقتی میشه سفره افطاری و مهمانی با یک غذای خوب و خوشمزه انداخت، اینقدر سفره ها رنگین و اینقدر اسراف بشه در مهمانی ها؟ - یا همین گوشی های موبایل، چرا بیشتر از 200 300 هزار تومن برای چنین وسیله ای هزینه میشه. مگه کاربرد یه گوشی چیه؟ به قول poper از خیلی امکانات اونهم استفاده نمیشه. بگذریم از چند نفر که استثنائا به کارشون میاد ما کاری به استثناها نداریم. - چرا حتی بچه مذهبی ما انگشتر عقیق میده دست ساز براش بسازن که بالای 200 تومن در بیاد در حالیکه میشه با 50 تومن تهیه کرد و به این نشانه مومن دست پیدا کرد. اصل اون عقیق هست یا تزئینات و تجملات رکاب نقره اش؟ - چرا وقتی میشه داماد حلقه نقره دستش کنه با 50 تومن، بیاد 1 میلیون هزینه کنه پلاتین دستش کنه؟ با فرض اینکه طرف بچه مسلمونه و میدونه طلا برای مرد حرومه. چرا برای یه تکه فلز که هیچ فایده ای نداره اینهمه هزینه میشه اما نقره که توصیه شده و یک بیستم هزینه اش کمتره استفاده نمیشه؟ چون مده؟ - چرا توی عروسی ها لباس عروس به اون گرونی، ماشین به اون گرونی، غذا و آلبوم عکس نمی دونم ایتالیایی 1 میلیونی؟ ما هم عکسهای قشنگی گرفتیم اما گذاشتیم توی آلبوم سی هزار تومنی شکیل و زیبا و جواب هم میده. چرا 500 هزار تومن و یک میلیون هزینه برای یه آلبوم؟ مگه در آینده چند بار به آلبوم رجوع میشه؟ - چرا وقتی میشه چلوکباب خوشمزه رو در رستوران معمولی با 5000 تومن بخوریم دست خانواده رو بگیریم ببریم فلان رستوران معروف که همون غذا با کلی تجملات و اسراف در بیاد 20 هزار تومن یعنی 4 برابر و حتی بیشتر؟ مگه چقدر میشه خورد؟ مگه چقدر فرق میکنه؟ گیر ما کجاست؟ هدف از خوردن رو گم نکردیم؟ - چرا لباسهای مارک داری خریداری بشه که قیمتش گاها به 10 برابر همون جنس لباس که از جاهای بی کلاس و بدون مارک خریداری بشه هزینه داره؟ تو چه دامی افتادیم؟ با چه توجیهاتی داریم اینکارها رو می کنیم؟ چرا....؟ تو رو خدا ببینین توی همین چند مثال که زدم چقدر میشه هزینه صرفه جویی کرد بدون کوچکترین ضرر و مشکلی؟ می دونین با این صرفه جویی ها چقدر میشه توی کارهای خیر شرکت کرد؟ خیلی مسجدهای نیمه کاره داریم. خیلی جلسه های روضه و سخنرانی و مجالس علم و معرفت و نشر معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام هست که کمبود پول دارن. خیلی یتیم داریم در کمیته امداد که بی سرپرست هستن و شاید ماهی 50 هزار تومن کلی گره از زندگیشون باز کنه. کلی کارگر ساده داریم که حقوقشون چند ماه عقب افتاده و یه 100 تومن کلی بهش کمک میکنه. چقدر عروس داریم که گیر لوازم اولیه زندگی هستن که میشه با 1 میلیون یعنی پول یه آلبوم ایتالیایی برن زندگیشون رو شروع کنن؟ خدا میدونه زنی رو دیدم که کفش خودش رو فروخت مطمئن نیستم 3000 هزار تومن که نون بگیره ببره برای بچه هاش. اینها مثال واقعی هستن. توی فیلمها نیست. از اینها توی جامعه هستن. و .... البته یکی از دلایل وجود فقر در جامعه اینه که مسلمونها وجوهات شرعی خودشون مثل خمس و زکات رو نمیدن خصوصا ثروتمندان. که اگر یکیشون به جای زندگی تجملاتی و سفرهای تفریحی به کشورهای اروپایی و .... خمس مالش رو بده زندگی 100 خانوار رو سر و سامون میده. اما حالا اونها به وظیفه خودشون عمل نمی کنن خداوند هم جای حق نشسته. اما برای من شیعه خیلی خیلی زشته وقتی امامم حتی از خوراک خودش و زن و بچه اش میزنه تا به داد فقرا برسه، من بیام اینطوری تجملاتی زندگی کنم. نگاهمون به زندگی باید عوض بشه. چقدر این حرفها رو می شنویم اما باز از کنارش می گذریم؟ میگن وقتی مومن میخواد به فقیری کمک کنه 70 شیطان می چسبن به دستش که کمک نکنه همینه. مواظب توجیهات شیطانی باشیم که شیطان این توجیهات زشت رو برای ما زیبا جلوه نده به اسم دلایل عقلی که اینها در حقیقت همون توجیهات شیطانی هستن. به طرف بچه مذهبی گفتم طرف فقیره کمکش کنیم. میگه باید ماهیگیری رو یاد بدیم به جای دادن ماهی. میگم بسم الله ماهیگیری یادش بده. یه چیزی یاد گرفتیم فقط شعاری تکرار می کنیم برای فرار از حقیقت. یعنی چی ماهیگیری؟ طرف یتیمه، مسکینه، از کار افتاده هست. طرف کارگر شهرداری بود رفتگر می گفت چند ماهه حقوقمون عقب افتاده. حالا من بهش نکنم تا ماهیگیری یادش بدم؟ یعنی چی؟ میگه تکدی گری چنین و چنانه. حالا چهار تا جوان مرد میان گدایی بله تکدی گری ممنوع. بره دنبال کار ولو کارگری. اما مگه زمان زندگی اهل بیت اینهمه قصه های کمک به فقرا چه آشکارا و چه شبانه رو نشنیدیم؟ چرا اونها نگفتن تکدی گری؟ این تکدی گری نشه همون توجیه شیطانی و چسبیدن شیاطین به دست مومن؟ تا یه فقیر می بینیم هزار تا توجیه دیگه میاد در ذهن: نکنه معتاد باشه (از قیافه ها معلومه)، نکنه از این محتاج تر باشه، نکنه .... صادقانه قصد کمک داشته باشیم خداوند هم فقرای واقعی رو سر راهمون قرار میده. اگر خیلی هم محتاط هستیم الان خیلی مساجد خانواده های فقرا رو زیر پوشش گرفتن. بسم الله.... مهم اینه که نیت داشته باشیم بدیم... خلاصه اینکه باید در این زمینه سیره اهل بیت رو بیشتر بهش توجه کنیم و یه تکونی به خودمون بدیم. یه نکته مهم: به این آیات قرآن اکیدا توجه کنیم: اما كسي كه نامه اعمال او به دست چپش داده شده ميگويد: اي كاش هرگز نامه اعمالم به من داده نميشد. (۲۵) و نميدانستم حساب من چيست ؟ (۲۶) ... سپس او را در دوزخ بيفكنيد! (۳۱) بعد او را به زنجيري كه هفتاد ذرع است ببنديد! (۳۲) چرا كه او هرگز به خداوند بزرگ ايمان نميآورد. (۳۳) و هرگز مردم را بر اطعام مستمندان تشويق نمي نمود. (۳۴) لذا امروز در اينجا يار مهرباني ندارد. (۳۵) و نه طعامي جز از چرك و خون. (۳۶) (سوره الحاقه) نکته اینجاست که خداوند در مورد اصحاب شمال و جهنمی ها نمی فرماید به مستمندان کمک نمی کرد بلکه می فرماید مردم را به اطعام مستمندان تشویق نمی کرد.... یعنی تشویق بر اطعام مستمندان هم وظیفه شرعی ماست چه برسه به خود کمک و اطعام.... این تشویق راه های مختلف داره که میشه بهش فکر کرد اما ساده ترینش کلام و صحبت هست. این آیه خیلی عجیبه و می طلبه واقعا در مسلمانی خودمون تجدید نظر کنیم. نکنه خودمون رو به اسم کسب حلال و رفع نیازهای مادی گرفتار زندگی تجملاتی و اسلام آمریکایی و سکولار کرده باشیم که باز محورش خودمون هستیم نه خدا. آهای بیداری اندیشه که ادعای انتظار امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) داری و منتظر پیاده شدن جامعه مهدوی هستی، اگر الان خودت دست به کار شدی و اسیر تجملات نشدی بعدا میتونی به خاطر امام ازشون دل بکنی وگرنه فردا هم که امام اومد روبروشون می ایستی و استدلال عقلی (همون توجیهات شیطانی) می کنی. مواظب باش. عذرخواهی میکنم اگر خیلی طولانی شد. خیلی وقته که می خواستم این درد دل رو بکنم اما جور نمیشد. جناب poper اسباب خیر شدن بلکه تلنگوری جدی به خودم و همه برادران و خواهران ایمانی زده بشه تا فکر آینده خودمون باشیم. تاپیک باز میشه تا به دور از حاشیه ها و پرداختن به اشخاص خود اصل موضوع که به نظر من بسیار هم مهم هست مورد گفتگو قرار بگیره بلکه اسباب خیر بشه ان شاءالله. |
|||
|
|
۲۲:۲۹, ۲۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۲۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۲۹)poper نوشته است: اینجاست که تعارضی بین شریعت و وجدان بشری دیده می شود ، نظر توی بچه مذهبی چیست ؟ یعنی من میخوام بدونم تو موقعی که پستی ارسال میکنی فکر هم میکنی یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ تعارض بین شریعت و وجدان بشری زمانی است که شریعت دعوت کند به کمک نکردن به مستمندان و اسراف و تجمل اما اگر آدمی کر و کور نباشد و سر سوزنی اطلاعات از دین اسلام داشته باشد میداند که بیشترین توصیه و تأکیدها و حتی احکام واجب در شریعت در مورد کمک و رسیدگی به مستمندان و دستگیری از نیازمندان را ما داریم اگر کسی کر و کور و نفهم نباشد بسیار مشخص و بدیهی و واضح متوجه میشود که تعارض بین کسانی است که داعیه شرعی زیستن میکنند ولی در عمل مخالف شریعت زندگی میکنند واقعاً تو مسئله ی به این سادگی و روشنی را نمیفهمی جناب acimov؟ ببخشید حواسم نبود جناب poper |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |