کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 2.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آهای بچه مذهبی های پولدار و متوسط، یک حرف مهم!
۱۷:۲۹, ۲۷/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مرداد/۹۱ ۶:۲۹ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

یک سوال خیلی مهمی است که دهها سال است که آن را دارم ولی جواب در خوری برای آن ندیده ام !

دیروز ، به میوه فروشی رفته بودم که دیدم یک پیرزن نحیف و فرتوت ، آمد و در سطل زباله به دنبال آشغال

سبزی ها و میوه ها گشت ! اینجا یک تناقض اخلاقی در رفتار اسلام-باوران مرفه و متوسط دیده می شود ،

مثلا فلان حاجی آقای بازاری ( که البته هم با رانت ها ثروتمند شده ) که بسیار مقید و مقدس مآب است و یا فلان

مداح اسلام-پیشه ،خرجهای بسیار بسیار کلان و لوکس می کند ، مثلا ماشین چندصد میلیونی سوار می شود ،

آیا این شخص مقدس مآب نمی توانست یک ماشین ارزانتر بخرد و سوار شود و مابه التفاوت آن را به نیازمندان و

محتاجان به نان شب بدهد ؟؟!! ( البته کار این شخص کاملا اسلامی است و هیچ گناهی مرتکب نشده است ولی

من با انسانگراها و مسیحی ها و حتی ناباوران در این رابطه همفکری می کردیم ، این کار مقدس مآب های اسلامی

را در کشوری چنین مفلوک ، بسیار بی وجدانی و غیرانسانی یافتیم)

یا یک مثال ملموس تر بزنم در همین تالار ، بعضی از اعضا گوشی های موبایل یک میلون تومانی ( و حتی گرانتر )

خریده اند ، آبا این افرادی متعصب اسلامی، نمی توانسته اند یک موبایل 200 هزارتومانی بخرند و مابقی آن پول را

صرف کاری انسان-وار بکنند( تازه 90 درصد امکانات این موبایلهای گران یا اسمارت فون ها ، در ایران به دلیل نبود 3G

و یک سری تحریم ها ، عملا قابل استفاده نیست و این دسته موبایلها بیشتر در ایران حالت کلاس گذاشتن دارد )

اینجاست که تعارضی بین شریعت و وجدان بشری دیده می شود ، نظر توی بچه مذهبی چیست ؟

بدرود
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، Mohammad Trust ، sarallah ، waterlily ، سجاد313 ، دوست خدا ، Asma ، maapor ، فدايي ولايت ، بچه شیعه ، rezvan ، شهرام ، دیدگاه نوین ، نگار ، aboutorab ، پارمیس

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۳۵, ۲۸/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آبان/۹۱ ۰:۰۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #31
آواتار
(۲۸/مرداد/۹۱ ۸:۴۶)poper نوشته است:  1- حضرت حلاج ، می فرماید:"هرگاه آدمي اراده حج كند و نتواند، شود كه بنايي مربع در گوشه‌اي از خانة خود بنا كند و

هنگامي كه روزهاي حج فرا مي‌رسد، بدان طواف كند و مناسكي را كه در مكه برگزار مي‌كنند، برگزار كند و سپس سي

يتيم را گرد كرده و تا آنجا كه مي‌تواند، بدانها طعام دهد و خود شخصاً خدمتشان كند و در پايان دستهايشان را بشويد و

بر تنشان پيراهني كند و به هركدام سه درهم ببخشد، پس از اين مانند آن است كه حج گزارده است"
منبع:ـ فريدغريب، ميشل، وضوي خون، ترجمه بهمن رازاني، مهر 1359، ص 42

من کاری ندارم که این مطالب بی پایه و اساس و باطل از چه کسی است
اگر واقعاً از حلاج باشد که کفر گفته و بدعت در دین گذاشته
مطلقاً سر سوزنی ارزشی ندارد کلامی که به تأیید قرآن و سیره ی اهل بیت نباشد
ملاک حق و باطل و شرع حلاج و امثال حلاج نیست
ملاک شریعت قرآن و اهل بیت است
و این بافتنی های مزخرف بدعت در دین و کفر است

(۲۸/مرداد/۹۱ ۱۵:۱۷)دوست خدا نوشته است:  سلام به دوستان
در مورد منصور حلاج باید عرض کنم تا انجا که بنده اطلاع دارم ایشون شیعه بوده و امام خمینی (رحمة الله علیه) و علامه طباطبای هم در شعرهاشون به ایشون اشاره کردن. شعر امام را دیده بودم چند سال پیش اما الان نمیدانم کجا خواندم تا بیاورم. شعر علامه هم در کتاب ادبیات فارسی دبیرستان موجود هست. مقطعش رو یادم نیست اما یه عزل بود از ایشون ولی چنین مضمونی بود
(چه حلاج ها رفته بر دارها چه فرهادها مرد در کوه ها ) امام هم که در شعرشون اورده بودند که من هم همچون منصور بر سر دار شدم. یعنی چنین معنای داشت. حالا اگر نیاز بود یک پست براش میزارم.

اصل کلام بنده به بحث پیرامون منصور حلاج بر نمیگردد بلکه اصل کلام در این است که ملاک شریعت حلاج ها نیستند
ملاک شریعت قرآن و عترت است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و ارزش هر کس به میزان تبعیتش از قرآن و اهل بیت است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بنا بر آیات قرآن و روایات!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(۲۸/مرداد/۹۱ ۱۵:۱۷)دوست خدا نوشته است:  
در مورد پوپر هم نباید کاری به نیتش داشت.

اتفاقاً نیت بسیار هم مهم است
مولا علی در فتنه صفین میفرمایند
لا حکم الا لله کلام حقی است اما اراده ی باطلی پشت آن نهفته است

(۲۸/مرداد/۹۱ ۱۵:۱۷)دوست خدا نوشته است:  
حرف ایشون کاملا درسته .

کجای حرف این فرد کاملاً درست
کل مقدماتش رو بافته به هم تا به این جمله ی نهایی و نتیجه گیری مزخرفش برسه!!!!!!!!!!!!
که صراحتاً کلام باطل و پوچ و بی ارزشی است
آیا این حرف ایشون کاملاً درست است که میگوید:
(۲۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۲۹)poper نوشته است:  اینجاست که تعارضی بین شریعت و وجدان بشری دیده می شود ، نظر توی بچه مذهبی چیست ؟

آیا این کلام مزخرف که حرف اصلی این شخص است که به عنوان نتیجه در پایان سخنانش گفته کاملاً درست است

معلومه که در دین خدا توجه به مستمندان جایگاه ویژه دارد
هم در احکام فقهی و هم در آداب اخلاقی و هم در معارف اعتقادی و کسی که داعیه شریعی بودن دارد باید ملازم به اینها باشد
اما حرف در این است که تمام بافتنی هایش به این جمله ختم شده:
(۲۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۲۹)poper نوشته است:  اینجاست که تعارضی بین شریعت و وجدان بشری دیده می شود ، نظر توی بچه مذهبی چیست ؟

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، azade ، حسن.س. ، خیبر110 ، taleb ، بیداری اندیشه ، عبدالرحیم ، hajiali.m ، saloomeh
۱۶:۴۸, ۲۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #32
آواتار
نقل قول:در مورد منصور حلاج باید عرض کنم تا انجا که بنده اطلاع دارم ایشون شیعه بوده و امام خمینی (رحمة الله علیه) و علامه طباطبای هم در شعرهاشون به ایشون اشاره کردن. شعر امام را دیده بودم چند سال پیش اما الان نمیدانم کجا خواندم تا بیاورم. شعر علامه هم در کتاب ادبیات فارسی دبیرستان موجود هست. مقطعش رو یادم نیست اما یه عزل بود از ایشون ولی چنین مضمونی بود
(چه حلاج ها رفته بر دارها چه فرهادها مرد در کوه ها ) امام هم که در شعرشون اورده بودند که من هم همچون منصور بر سر دار شدم. یعنی چنین معنای داشت. حالا اگر نیاز بود یک پست براش میزارم.

میدونم این خارج از موضوع مطرح شده اما چون گفته شده ، جواب رو میدم
حلاج در ادبیات ما تبدیل به نماد شده و امام هم در اشعاری که میفرمایید به صورت نماد از اسم حلاج استفاده کردند و این تایید نیست

ضمن این که شما کافیه به صحبتی که منقول از این فرد هست دقت کنید و اون رو با معیار دین و اسلام تطبیق بدید ، حق رو باید تنها از این راه شناخت ...!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، فاطمه خانم ، بیداری اندیشه ، saloomeh
۱۶:۵۸, ۲۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #33
آواتار
در مورد این که عرض کردم ایشون حرفش کاملا درسته منظورم به اصل حرف یود نه اون قسمتی که گفتند بین شریعت و دین تعارض هست. و قطعا بنده هم چنین چیزی را تایید نمیکنم. در مورد منصور حلاج هم بنده الان ایشان را تایید نکردم فقط عرض کردم شیعه است و امام و علامه در شعرشان از ایشان استفاده کردند. پس نه تایید کردم نه رد. درباره سخن ازاده خانم هم که فرمودند نماد هست. باید عرض کنم که افرادی چون امام و علامه با ان بینش عمیق و الهی و عرفانی و مبتنی بر سلوک اهل بیت نمی ایند از یک نفر که کافر و نجس است در شعرشان استفاده نند و خدشان را با او همدرد کند ولو به اندازه نماد. ایا شما حاظر هستید که از روی نماد هم که شده خودت را به شخص کافری چون مثلا معائیه بچسبانی تا حالا علامه و امام بخواهند این کار را انجام دهند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا
۱۷:۰۷, ۲۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #34
آواتار
نه خیر ، حرف من این است که فلان حاجی بازاری بسیار معتقد و دهنده خمس و زکات ،که ماشین چندصد میلونی

خریده است ، از نظر شریعت هیچ کار بدی نکرده ، چون تمام قواعد شریعت را رعایت کرده است و از نطر اسلام آزاد

است که با پولش لذت حلال ( من جمله ماشین گران) ببرد ، اما من با چند مسیحی و انسان دوست ناباور که

همفکری کردیم به این نیتیجه رسیده ایم که شخص بشردوست با خود می گوید که من یک ماشین ارزانتر می خرم

و بقیه پول را به انسانها و کودکان نیازمند می دهم و همین حرف درباره توی جوان هم که موبایل یک میلیونی خریده ای

صدق می کند و ...
۱۷:۲۰, ۲۸/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مرداد/۹۱ ۱۷:۲۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #35
آواتار
من دارم برای تو فارسی مینویسم
اگه چشمات نمیبینه بگو بزرگتر برات بنویسم
این حرفت
حرف مفت و بی پایه است
(۲۸/مرداد/۹۱ ۱۷:۰۷)poper نوشته است:  نه خیر ، حرف من این است که فلان حاجی بازاری بسیار معتقد و دهنده خمس و زکات ،که ماشین چندصد میلونی

خریده است ، از نظر شریعت هیچ کار بدی نکرده ، چون تمام قواعد شریعت را رعایت کرده است و از نطر اسلام آزاد

است که با پولش لذت حلال ( من جمله ماشین گران) ببرد ،

تو که قد سر سوزنی از مبانی شریعت حالیت نیست به چه علت حرف مفت میزنی در مورد اسلام؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کی گفته کسی که خمس و زکاتش رو بده آزاد هست هر جور خواست خرج کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شریعت رو برو یاد بگیر به جای بافتنی بافتن
حالا چشمات رو باز کن و نظر اسلام رو در مورد مسئله ی پولدار بودن بفهم به جای بافتنی بافتن

(۱۴/خرداد/۹۱ ۲۳:۱۹) نوشته است:  در اسلام پولدار بودن بد نیست اگه طرف از راه حلال بدست اورده باشه و خمس و زکات مالش رو داده باشه اشکالی نداره هر چقدر میخواد داشته باشه نوش جونش.

نظردرستی نیست و مخالف صریح آیات قرآن است!
وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)
و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)
خوب این حق معلوم در اموال چی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سائل و محروم چه کسی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
امام باقر علیه السلام میفرمایند : شخصی از پدرم در مورد این آیه پرسید
پدرم حضرت علی بن الحسین فرمود: حق معلوم چیزی است که شخص از مال خویش تعیین میکند که جزو زکات و صدقه ی واجب نیست!

شخص سوال کنند پرسید: اگر از زکات و صدقه ی واجب نیست پس چیست؟
فرمود که شخص از مال خویش تعیین میکند که کم یا زیاد بودن آن با توجه به توانمندی و دارایی او است.
آن شخص پرسید با آن مال چه کار کند؟
فرمود: با آن صله رحم کند (و حاجت خویشان نیازمند خود را براورد) و به تنگدستی کمک کند و باری از دوش خانواده ای بردارد و یا به برادری دینی که گرفتار است و به مصیبتی در افتاده است کمک کند.
یا در روایتی دیگر ابابصیر از یاران نزدیک امام صادق روایت میکند که: نزد امام جعفر صادق بودیم که برخی از ثروتمندان نیز همراه ما بودند. آنان نام زکات را به میان آوردند
امام صادق علیه السلام فرمود: پرداخت زکات چیزی نیست که به خاطر آن از صابحش تعریف و تمجید شود بلکه زکات امری ظاهری است که به وسیله پرداخت آن... مسلمان نامیده میشود و اگر آن را بجا نیاورد نماز وی پذیرفته نخواهد شد در اموال شما حقوقی غیر از زکات وجود دارد
عرض کردم خداوند تو را خیر دهد چه حقوقی غیر از زکات در اموال وجود دارد که باید آن را به جای آوریم؟
فرمود: سبحان الله مگر نیشینده ای که خداوند عز و جل در قرآن میفرماید:
وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)
و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)
عرض کردم چه حقی بر گردن ما وجود دراد؟
فرمود همان چیزی است که شخص در مال خویش تعیین میکند که در پایان هر روز و یا هر جمعه و یا هر ماه آن را به جای آورد کم یا زیاد و مهم آن است که بر آن تداوم داشته باشد.
و اما در مورد محروم: لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)
صفوان جمّال از یاران نزدیک امام جعفر صادق روایت میکند که امام در مورد منظور محروم در این آیه می فرمایند:
محروم، آن شخص دارای حرفه ای است که صاحب حرفه است که تلاش و زحمت او در داد و ستد بی نتیجه مانده است. و یا مردی که اندیشه و تعقل او چندان بد نیست و با وجود این که صابح حرفه است دامنه رزق و روزی وی محدود است!
کافی ج 3 ص500 ح 11

(۱۴/خرداد/۹۱ ۲۳:۱۹) نوشته است:  در اسلام پولدار بودن بد نیست

در اسلام پولدر آوردن بد نیست و تولید ثروت ارزش است و ممدوح است و مولا علی بیشترین تولید ثروتها را انجام داده اند
اما خوشگذارنی با مال بدست آمده به شکلی که غفلت از حال محرومان را به دنبال داشته باشد به خصوص، ولو از راه حلال مالش بدست آمده باشد و کنز (انباشت ثروت)شدیداً منفور و نکوهیده است!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امام هشتم علی ابن موسی الرضا(علیه السلام)
در حدیثی در باره مال اندوزی می فرمایند:
«لا یجتمع المال الابخمس خصال:ببخل شدید و امل طویل
و حرص غالب و
قطیعة الرحم و ایثار الدنیا علی الآخرة»

یعنی مال و ثروت انباشته نمی شود مگر با داشتن پنج صفت،
به بخل و خست شدید
و
آرزوهای دراز

و حرص و طمع چیره شونده
و قطع رحم (بی توجهی مالی به نزدیکان)
و مقدم داشتن دنیا بر آخرت.

پول و نعمت برای همه هست
توزیعش مشکل پیدا کرده
به علت سوء اختیار یه موجود مختار
حتی خود من و شما هم اگه صادق باشیم میتونیم خیلی تو متوازن کردن این سیستم نا متوازن موثرتر از چیزی باشیم که الان هستیم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، taleb ، خیبر110 ، وحید110 ، Havbb 110 ، فاطمه خانم ، یاران مهدی ، بیداری اندیشه ، تفکر ، عبدالرحیم ، در جستجوی سختی ، mia'd ، ساقی ، hajiali.m ، saloomeh ، m.hossein
۲۰:۵۵, ۲۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #36
آواتار
نقل قول:- حضرت حلاج ، می فرماید:"هرگاه آدمي اراده حج كند و نتواند، شود كه بنايي مربع در گوشه‌اي از خانة خود بنا كند و

هنگامي كه روزهاي حج فرا مي‌رسد، بدان طواف كند و مناسكي را كه در مكه برگزار مي‌كنند، برگزار كند و سپس سي

يتيم را گرد كرده و تا آنجا كه مي‌تواند، بدانها طعام دهد و خود شخصاً خدمتشان كند و در پايان دستهايشان را بشويد و

بر تنشان پيراهني كند و به هركدام سه درهم ببخشد، پس از اين مانند آن است كه حج گزارده است"
منبع:ـ فريدغريب، ميشل، وضوي خون، ترجمه بهمن رازاني، مهر 1359، ص

حالا همه اینها به کنار .
اون بار که در اظهار فضل های ملوکانه میفرمودید عرفان عین شرک است و حلاج لعن شده امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است!
بعد هم جای دیگری گفتید که چرا ما مسلمانها همگی ابولسعید نمیشویم . الان هم دارید میگید که چرا به حرف منصور (که فقیه هم نیست ) عمل نمیکنیم ؟!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، محمود ، خیبر110 ، taleb ، Havbb 110 ، دوست خدا ، azade ، عبدالرحیم ، بیداری اندیشه ، ساقی ، hajiali.m ، محب الزهرا ، saloomeh
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا