کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آبجی و داداش ِ اینترنتی!!
۱۰:۳۶, ۱۶/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/شهریور/۹۱ ۱۰:۳۹ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: 6uoyn8f9px5gcn52dyh.jpg?1346836212]

بزرگواران بهتر است توجه داشته باشیم:

حال در فـضـای مـجـازی که اینقدر رابطه‌ها تنگاتنگ و به عبارتی رابطه خواهر- برادری شده مسئله حجاب چگونه تفسیر می‌شود؟
حجاب را می‌توان در حجاب نگاه، حجاب گفتار، حجاب رفتار، حجاب فیزیکی بدن و حجاب قلب تفسیر کرد.
در مواجهه با شرایطی جدید مثل فضای مجازی، عدم توجه به ابعاد دیگر حجاب سر باز می‌کند و معضلات تازه‌ای را به وجود می‌آورد.

آیا صحبت‌هایی که رد و بدل می‌شود، تصاویری که دیده می‌شود، واکنش‌هایی که صورت می‌گیرد و خلاصه هر عمل و عکس‌العملی که دو جنس مخالف در اینترنت به صورت زنده یا جز آن در قبال هم انجام می‌دهند، قانون حجاب اسلام نباید روشی برای آن پیشنهاد دهد؟

آنچه مسلم است این است که علاوه بر رعایت حدود شرعی وجه و کفین در ارتباطات تصویری، باید نگاهی هم به حالات فردی خودمان در رفتار مجازی‌مانداشته باشیم.
یکی از معانی توجه به حال فردی این است که خودمان را با خودمان مقایسه کنیم.

خود مجازی و رابطه‌ها و رفتارهای مجازی‌مان را با حدودی که در دنیای واقعی برای ارتباطاتمان قائلیم بسنجیم و سعی کنیم اختلاف این حدود را به حداقل برسانیم.
یعنی سعی کنیم رفتار واقعی‌مان را ملاک قرار دهیم
و رفتار مجازی‌مان بازتر از رفتاری که با محیط پیرامون خود داریم نباشد.

اگر در دنیای واقعی تا به حال با هیچ نامحرمی هم‌کلام نشده‌ایم ، چت با نامحرم در اینترنت برای شخص خودمان یک نوع هنجارشکنی به حساب می‌آید.

اگر در زندگی دوست نداریم کسی عکس هر چند با حجابمان را نداشته باشد، با گذاشتن تصویرمان در پروفایل، برخلاف عرف خودمان عمل کرده‌ایم و این عمل ممکن است به لغزش‌های عملی منجر شود.
درست است که کلا در اینترنت رفتارها بازتر شده‌است؛

اما بد نیست هر از گاهی رفتار‌های مجازی‌مان را با برخوردهایمان در دنیای حقیقی محک بزنیم و ببینیم چقدر غرق این مجازی صفر و یک شده‌ایم؟
چقدر بر ارزش‌هایی که به آنها معتقدیم پافشاری می‌کنیم و چقدر تابع شرایط محیطی هستیم؟
آیا آنچه به دست می‌آوریم ارزشمندتر است یا آنچه از دست می‌دهیم؟
هیچ وقت به خودمون خیلی مطمئن نباشیم که: ما؟ اصلا! ابدا...!! امکان نداره!

شیطان قوی هست و در کمین، قرار هم نیست فقط سراغ انسان های ضعیف النفس بره، بلکه قسم یاد کرده تا جایی که می تونه در زمان ها و مکان های مختلف، از هر سو و با هر وسیله ای انسان رو وسوسه کنه تا از مسیر حق منحرف بشه.

این وسوسه های شیطانی گاهی اینقدر خفیف و ناپیداست که حتی زرنگ ترین و عابدترین انسان ها نیز ممکنه متوجه نباشند.
پس باید به خدا پناه برد و در مسائل شبهه ناک حتی الامکان مسیر مطمئن را در پیش گرفت اما چرا اینقدر در مورد این مسائل سفارش شده است؟

شاید علت این باشه که یکی از غرایز قوی در انسان شهوات جنسی است که اگر طغیان و سرکشی کند، کنترل آن ناممکن یا مشکل خواهد بود.
بروز و ظهور و غلبه غریزه ی شهوانی هم در انسان به صورت پلکانی و تدریجی هست، و به تعبیر قرآن کریم شیطان از طریق سیاست گام به گام به هدف خودش میرسه.

وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ - بقره، 168

بررسی و ریشه یابی بسیاری از گناهان و جنایات که هر روز در جوامع مختلف رخ می دهد نیز نشان دهنده همین موضوع است که از مسائل ناچیز و عادی آغاز شده اند.

همیشه پیش گیری راحت تر از درمان است.
شوخی با جنس مخالف هم (اگر چه رکیک نباشد) شکی نیست زمینه را برای انحراف و تسلط شیطان فراهم می کند.
به همین جهات اسلام در مبارزه با انحراف از زمینه های آن نیز جلوگیری به عمل آورد، مثلاً مردها را از نشستن در جای زن قبل از سرد شدن، نهی نمود. و یا به زن ها دستور داده در برخورد با نامحرم نرمی و ملاطفت نشان ندهند.
نتیجه این که بهتر است از شوخی با نامحرم اگر چه رکیک هم نباشد اجتناب کرد.

منبع: وبلاگ(چت)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، بیداری12 ، taleb ، mhvvhm ، Braveheart ، sarallah ، جویای حقیقت ، وحید110 ، mahdy30na ، تفکر ، یاســین ، Havbb 110 ، black ، somayeh ، heaven ، N.Mahdavian ، عبدالرحیم ، SAViOR ، شهرام ، zahra.shakiba ، بچه شیعه ، محمود ، yamin ، azade ، Agha sayyed ، فدايي ولايت ، meshkat ، Farzaneh ، سجاد313 ، سدرة المنتهی ، SARV ، fatemeh ، fatemeh_ka ، netlog36 ، مفقود الاثر ، sara_i ، ST92 ، rezvan ، mofa ، only_y2d ، parisan ، Ramin_Ghn ، مجید املشی ، rahgozar.f ، ELENOR ، Aurora ، hesam110 ، fatemeh zahra ، بی نام ، saadataian ، فانوس *7* ، shafagh_mah ، maryamm ، دونده آزاد ، امیریان ، zohur ، Fatemeee ، عماره ، m.hossein ، لبخند خدا ، آفتاب ، kashkol-ir ، MohamadHossein ، اولولالباب ، fiftynine ، Patriot ، fafa* ، حضرت عشق ، NARJES ، یوسف יוסף ، raha_313 ، میم.حسین.الف ، ماحی
۱۲:۳۸, ۱۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
با سلام
و با تشکر از تذکر بجای شما.

میخواستم بگم حریم چیز خوبیه که رعایتش چه مجازی چه واقعی لازم هستش .
اما دوستان گرامی این حرفی رو که میزنم خواهش میکنم سو برداشت نکنین : مهم جنس مخالف نیست مهم اون نوع برخوردی هستش که داریم چون یدم کسایی که با هم جنس خودشون چنان از الفاظ رکیکی استفادهمیکنن که واقعا ادم شرمش میشه.

ولی ارتباط گاهی برای غیر از خنده و شوخی و وقت تلفکردن هستش مثلا برای همکاری در یک نوع تحقیق ا پروژه علمی و اینجور چیزا.
با این حرف که بگم نیت مهم هستش هم مخالف هستم چون نمیشه برای نیت مرز تعیین کرد .

ولی نه رد میکنم و نه تایید اما میگم حفظ حریم شرعیه خودش مانع خیلی از حوادث و فی*لتری برای شخصیت دوستان هست.
یک نتیجه گیری : همجنس بودن یا نبودن هم حریمی داره که باید رعایت بشه - چرا به فتاوای مراجع رجوع نمیکنین؟

یا علی
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر.
یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک.
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، یاســین ، somayeh ، mhvvhm ، SAViOR ، محمود ، azade ، Agha sayyed ، میثاق ، netlog36 ، sara_i ، hesam110 ، امیریان ، fafa* ، حضرت عشق ، یوسف יוסף ، ماحی
۲۳:۲۷, ۱۷/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
به نــام خــالـــق یــکـــتــا

درمحیط مجازی چه خبره؟!
.
خدا در کجای این محیطه؟!
.
آیا اصلا خدا در محیط مجازی هم هست؟!

.
کسانی که هیچ ادعائی از نظر مذهبی بودن ندارند و تکلیفشون مشخصه توی این فضا با هم خواهر و برادر میشن به گفته خودشون*مثل ابجی واقعیمه*و در عمومی به هم عزیزم و جانم و جیگرم میگن،در خصوصی رو الله اعلم وقتی بهشون تذکر داده میشه میگن مثل خواهرمه! اصلا نمیتونند قبول کنند که شاید اشتباه میکنند
.
کسانی هم که ادعای مذهبی بودن دارند همینها رو از زبانشون میشنویم!

.
*دراین دنیای مجازی چه خبره؟

.
آیا خدا هست؟

.
آیا ایمان به وجودش داریم؟

.
آیا ناظر بر اعمالمون میدونیم؟

.
ایا روابطمون خداپسندانه هست؟

.
چه شده ما را که ارزشهای دینی رو داریم زیر پا میذاریم؟

.
چرا من نوعی باید دلم برای اقائی که فکر میکنم مثل دادامشه تنگ بشه؟!

.
آیا قوانین اسلام عوض میشن؟ مدرن تر میشن؟

.
یا همونهائی هستند که پدران و مادران مومن و معتقد ما و علمای ما از بچگی به ما آموختند و الان ضد اون رو شاهدیم...

.
در انواع خواهر و برادری که در اسلام به ما گفته اند این نوع وجود نداشته!

.
آیا به ما دروغ گفته اند؟!
.
تا بنده به یاد دارم به ما آموختند که در روابط با نامحرم حدودی رو رعایت کنیم

با نامحرم تا حد امکان خلوت نکنیم

.
سخنانی که بین ما و نامحرم رد و بدل میشه در کمال وقار و متانت بدون احساس و صمیمیت باشه

.
ودر حد امکان خلاصه

چطور دو نفر احساس خواهر و برادری میکنند؟

.
وقتی ساعتها در خلوت با همدیگه صحبت کنند همراه با صمیمیت و محبت!

.
اگر غیر از این هست بفرمائید لطفا...

.
غربت امام زمان روحی فداه رو با تمام وجود احساس میکنم

و علت تاخیر در ظهورشون..

.
متاسفانه ایشون مدعی یاری بسیار دارند ولی یاران واقعی شون اندکند

.
*اللهم اهدنا الصراط المستقیم*

با کمی تغییر از: وبلاگ ابرار

امضای N.Mahdavian

از هر راهي كه داري ميري همين الان پات رو بكوب رو ترمز!
فرمون رو بچرخون و بنداز تو "صراط مستقيم"
تا تـــهِ تــــــهِ ش برو
ميرسي به خـــــــــــدا...
حتي اگه آخرش بن بست باشه!

[تصویر: t945_9n09smhkxpumq9k5q34.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، شیدا ، zahra.shakiba ، محمود ، yamin ، Agha sayyed ، فدايي ولايت ، meshkat ، Farzaneh ، میثاق ، taleb ، fatemeh ، Mitsonary ، netlog36 ، sara_i ، rezvan ، ELENOR ، محب الزهرا ، hesam110 ، فانوس *7* ، Havbb 110 ، maryamm ، دونده آزاد ، امیریان ، اولولالباب ، fiftynine ، fafa* ، حضرت عشق ، یوسف יוסף
۲۱:۲۸, ۲۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
ممنون از تاپیک خوبتون.
خوبه که این تاپیک زیاد خوانده بشه تا یه چیزهایی برای همه مون یاد آوری بشه.
اجرتون با حضرت حق.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: taleb ، fatemeh ، میثاق ، netlog36 ، mofa ، ELENOR ، Farzaneh ، hesam110 ، فانوس *7* ، Havbb 110 ، امیریان ، fafa*
۱۸:۳۲, ۲۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
والا تا اونجایی که ما در جریانیم حریم ها بدبختانه نگه داری نمیشن
ولی بعضیا حریم رو ب قول خودشون حفظ میکنن ولی عمراً
اما بنظر شما باعث اینجور مذخرفاتی به نام خواهر و برادر اینترنتی یا تنهایی های کاذب خود خونواده ها نیستن؟
والا هستن
بنیان خونواده تو کشور ما خیلی محکم و با صلابت بود (دقت کنید ک گفتم بود)
ولی الان چی؟
خودتون قضاوت کنید.....!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، فانوس *7* ، fafa* ، حضرت عشق ، یوسف יוסף
۲۲:۴۷, ۲۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
انسان موجودی اجتماعیه و برای برطرف کردن این حس نیاز به ارتباط برقرار کردن داره....
و در هر انسانی نیاز به ارتباط به جنس مخالف هست در تمام کشورها......
حالا چی این مسئله بده رو کشف نکردم؟
۲۳:۲۵, ۲۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
دوستان یه تذکر اخلاقی : لطفا این ابجی مهسا رو ادد نکنیدBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یوسف יוסף
۱۶:۱۴, ۲۴/مهر/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
(۲۳/مهر/۹۱ ۲۳:۲۵)hooman-za نوشته است:  دوستان یه تذکر اخلاقی : لطفا این ابجی مهسا رو ادد نکنیدBig Grin

این عکس که از یاهو مسنجر انداختن ، ساختگیه اخوی ، خیالت راحت باشه!!!Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یوسف יוסף
۱۶:۳۱, ۲۴/مهر/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
دوستان من نفهمیدم اشکال از پسرس یا دختره ؟؟؟

کدومشون بیشتر مقصرن ؟؟؟
۲۰:۴۲, ۵/آبان/۹۱
شماره ارسال: #10

سلام.
راستش منم یه زمانی مثه همین پسره توی عکس بودم! البته من با 3 تا دختر چت میکردم و خدایی هیچوقت چیز بدی بین ما اتفاق نیوفتاد. ابجی صداشون میکردم و رابطه خیلی خوب بود! اما شیطون همیشه هست و من هروقت یاهو انلاین میشدم یه چیزی توی وجودم همش میگفت عکسشو بگیر! بابا اون که اعتماد بهت کرده بیا استفاده کن! بابا تو که قصد بدی نداری و....
کلا از نظر من این جور روابط حتی اگه مثه رابطه هایی که من داشتم وجود داشته باشن ، اخرش ختم به خیر نمیشه! من بعد یه مدت که دقت کردم ، دیدم یه مشت ادم نامرد کافر رو ادد کردم و هر روز با اونا حرف میزنم! به همین خاطر کلا اون ایدیمو حذف کردم و توبه کردم. هرچند به جز گفتن ابجی کار دیگه ای نکردم ولی کار از محکم کاری عیب نمیکنه.Big Grin
از ما میشنوید طرف این حرفا نرید.Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یوسف خان ، Havbb 110 ، امیریان ، shervin6623 ، fafa* ، یوسف יוסף
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا