کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارائه حدیث برای سرصفحه تالار، بمناسبت شهادت امام صادق (علیه السلام)
۱۸:۳۲, ۱۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله

با سلام خدمت همه دوستان و عزیزان تالار بیداری اندیشه

بیست و پنجم شوال (22 شهریور) مصادف است با سالروز شهادت امام صادق (علیه السلام)
از آنجایی که بیشترین احدایث ما شیعیان از ایشان می باشد بر آن شدیم تا در سرصفحه تالار به مناسبت شهادت ایشان، یک حدیث از این امام بزرگوار را بگنجانیم.

[تصویر: 58282275299043157463.jpg]
تصویر بالا مربوط به سال قبل می باشد

حال از همه شما عزیزان می خواهیم، بهترین و تاثیر گذار ترین حدیثی که از ایشان شنیده اید را با ذکر منبع در این موضوع ارائه کنید، تا از بین همه آن احادیث، یکی را بگزیده و در سرصفحه تالار بگنجانیم.

با تشکر
یا علی مدد
باشد که رستگار شویم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، mhvvhm ، بیداری اندیشه ، حسن عزتي ، میلاد.م ، محمود ، Mitsonary ، saloomeh ، یا ثارالله ، vahrakan ، ANTI satan ، zahra.shakiba ، Mahdy2021 ، Farzaneh ، أین المنتظر ، medad.sefid ، SARV ، mahdy30na ، جویای حقیقت ، شهیدطیبه واعظی ، Hadith ، دل خسته ، تفکر ، azade

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۹:۴۸, ۱۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام محمد جان.
این حدیث - البته با کمی اختلاف - در اصول کافی از امام صادق (علیه السلام) از قول پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده:

(عن أبی عبدالله): قال رسول الله صلى الله عليه وآله : من مات وليس عليه إمام فميتته ميتة جاهلية

(امام صادق علیه السلام فرمود): پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: هركس بميرد و امامي نداشته باشد، مرگش مرگ جاهلي است.

الكافي ج 1 ص 376

اما مستیقیما از قول ایشان:

ان الارض لا تصلح الا بامام و من مات لا یعرف امامه مات میته جاهلیه و احوج ما یکون احدکم الی معرفته اذا بلغت نفسه هذه و اهوی بیده الی صدره، یقول: لقد کنت علی امر حسن.

امام جعفر صادق علیه‏السلام فرمود: «زمین آباد و اصلاح نمی‏شود مگر به وجود امام و هر کس بمیرد و امام خود را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است. و هنگامی که هر یک از شما را نفس به سینه رسد، بیشتر از هر چیز به شناسائی امام نیازمندتر است، تا در این حال بگوید: به کار خوبی پرداخته‏ام».

(محاسن برقی، ص 153 ، حدیث78)

و

عن ابی‏ عبدالله علیه‏السلام انه قال:
یا یحیی! من بات لیله لایعرف فیها امام زمانه مات میته جاهلیه.

«امام صادق علیه‏السلام فرمود:
ای یحیی! هر کس شبی به خواب رود و در آن شب در حالی که امام زمان خود را نشناخته بمیرد، به مرگ روزگار جاهلیت مرده است».

(بحارالانوار، ج 23، ص 78)

امّا من جایی ندیدم که دقیقا همین حدیث از امام ششم نقل شده باشه.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، saloomeh ، SARV ، mahdy30na ، جویای حقیقت ، محمود ، Farzaneh ، azade ، Mitsonary
۱۰:۱۸, ۱۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
با این اوصاف به نظر شما کدام را به عنوان منبع در نظر بگیریم؟

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود
۱۱:۴۳, ۱۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام .

مَن اَرادَ الله بهِ الخَیرَ قَذَفَ فی قَلبَهِ حُبَّ الحُسَین وَ حُبَّ زیارتِهِی

کسی که خدا خیر خواه او باشد، محبّت حسین و شوق زیارتش را در دل او می اندازد
(بحارالانوار ج 98،‌ص 76)

عَن یَزیدَ الصّائِغِ قالَ: قُلتُ لِاَبی عَبدِاللهِ (علیه السلام) : رَجُلٌ عَلَی هذا الاَمرِ اِن حَدَثَ کَذَبَ وَ اِن وَعَدَ اَخلَفَ وَ اِن اَوتُمِنَ خانَ؛ ما مَنزِلَتُهُ؟ قال: هیَ اَدنی المنازِل مِن الکُفرِ وَ لَیسَ بِکافِر

یزید بن صائغ گوید: به امام جعفر صادق عرض کردم که : مردی هست که شیعه است ولی اگر سخن گوید دروغ می گوید و اگر وعده دهد به وعده اش وفا نمی کند و اگر امینش شمرند خیانت می کند؛ چنین کسی چه مقام و منزلتی دارد؟ حضرت فرمود: منزلت او نزدیکترین منزلها به کفر است ولی کافر نیست
(جهاد با نفس، ح 479)

لَستُ اُحِبُّ أن أریَ الشّابَّ مِنکُم إلّا غادِیاً فی حالَینِ: إمّا عالِماً أو مُتَعَلِّماًی

دوست ندارم جوانی از شما را جز بر دو گونه ببینم: دانشمند یا دانشجو
(أمالی طوسی، ص 304)

لِكُلِّ شَی‏ءٍ أساسٌ وأساسُ الإسلامِ حُبُّنا أهلَ البَیتِ

هر چیزى را شالوده‏اى است و شالوده اسلام ، دوستدارى ما اهل بیت‏ است
المحاسن، ج 1، ص 150
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، جویای حقیقت ، محمود ، أین المنتظر ، mahdy30na ، شیدا ، azade ، Farzaneh
۱۳:۲۷, ۱۸/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
دوستان سلام
این حدیث که پرسیدید در بحار میشه گفت بیش از 40 مورد نقل شده و در منابع اهل عامه هم میتونم بیش از 70 مورد ذکر کنم .

البته این حدیث رو پیامبر اکرم هم فرمودند و منقول به دو معصوم هستش در بیشتر منابع .

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم: « من مات ولم یعرف إمام زمانه مات میتة جاهلیة »

این روایت را احمد حنبل در 3 موضع از کتاب مسند جلد 4 ، ص 96 و ج 3 ،ص 446 وج2 ، ص 83؛ بخاری در صحیح 5: 13 وبیش از بیست کتاب دیگر از کتب اهل سنت آن را نقل کرده‌اند . در کتب شیعه مرحوم علامه مجلسی این روایات را در بحار الانوار ، جلد 23/ باب 4 طی چهل حدیث گوناگون جمع کرده است.

[b]برای نمونه به این سند بسنده میکنم برای حدیثی که از امام جعفر صادق که نقل میکنند از پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله و سلم )

« ینابیع الموده » علامه شیخ سلیمان بلخى قندوزى درگذشته ( 1294 ) باب 39 ص 137 چاپ حیدریه نجف و ص 117 چاپ اسلامبول بلفظ: « و فى المناقب بالسند عن عیسى بن السرى قال: قلت لجعفربن محمد الصادق ( علیه السلام) حدثنى عما ثبت علیه دعائم الاسلام ، اذا أخذتُ بها زکّا عملى و لم یضرنى جهل ما جهلت. [/b]
[b]قال: شهادة أن لا اله الاّ اللّه وأن َّ محمدا رسول اللّه ، والاقرار بما جاء به من عند اللّه ، وحق فى الأموال من الزکاة والاقرار بالولایة التى أمراللّه بها ولایة آل محمد( صلی الله علیه وآله و سلم ) ، قال رسول اللّه ( صلی الله علیه وآله و سلم ):
[align=CENTER]« من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة.
قال اللّه عزوجل: أطیعوا اللّه وأطیعوا الرسول و أولى الأمر منکم. فکان علىّ صلوات اللّه علیه ثم صار من بعده حسن ثم حسین ثم من بعده على بن الحسین ثم من بعده محمد بن على و هکذا یکون الأمر ، ان الأرض لاتصلح الا بالامام ، ومن مات ولم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة ».[/b]
اما حدیثی که خودم دوست دارم این هستش هم کوتاه هم پیرو جامعه مهدوی
[align=CENTER]امام صادق علیه السلام :
لو أدرکته لخدمته أیّام حیاتی
اگر ایام او را درک می کردم همه عمر خدمتش می کردم
(غیبت نعمانی صفحه245)

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، mohamad ، محمود ، saloomeh ، أین المنتظر ، شیدا ، azade
۱۳:۲۹, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #15
آواتار
امام جعفر صادق علیه السلام :هر كه به يك زندگي ساده از خدا راضي باشد خدا هم به عمل اندك او راضي شود .

اصول كافي ، ج 3 ، ص 207
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، mohamad ، میلاد.م ، SARV ، حسن عزتي ، Farzaneh ، شیدا ، mahdy30na ، azade
۲۰:۰۰, ۱۹/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۸/شهریور/۹۱ ۱۰:۱۸)mohamad نوشته است:  با این اوصاف به نظر شما کدام را به عنوان منبع در نظر بگیریم؟
یک راه اینه که چند حدیث رو خودتون انتخاب کنید و بینشون نظرسنجی بذارید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، محمود ، mohamad ، mahdy30na ، azade
۱۸:۳۹, ۲۰/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #17
آواتار
سلام
دوستان

امام صادق علیه السلام فرموده اند: شیعیان ما و پیروان ما را به سه مساله امتحانکنید
1.اهمیت به اوقات نماز،که آیا اول وقت نماز را برپا می دارند یا خیر؟

2. حفظ اسرار، یعنی درحفظ اسرار و مسائل محرمانه از دشمنان ما کوشا هستند یا خیر؟
3.
و از حیث توانمندیهای مالی ، یعنی آیا در مال خودبرای برادران دینی سهمی قائلند و دست آنها را می گیرند یا خیر؟
خصال صدوق ، ج 1، ص103
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، mohamad ، azade ، saloomeh ، Farzaneh
۲۲:۳۵, ۲۰/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
امام صادق سلام الله علیه :
اِعرِفُوا مَنازِلَ النّاسِ عَلى قَدرِ رَوايَتِهِم عَنّا؛
جايگاه مردم را نزد ما از رواياتى كه از ما نقل مى‌كنند، بشناسيد
ميزان الحكمة: ح 3503

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، محمود ، mahdy30na ، شیدا ، mohamad ، azade ، Farzaneh
۷:۴۶, ۲۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله
.
.
امروز حدیثی رو ذیل تفسیر آیه 89 سوره انعام خوندم که زیبا بود.
گفتم اینجا نقلش کنم.....هر چند بعید میدانم به علت طولانی بودن در هدر بشه جاش داد.
.
.
.
امام صادق عليه السلام فرمود:
اصحاب صاحب اين امر، محفوظ هستند، اگر همه‏ى مردم از او دور شوند، خداوند اصحاب او را مى‏آورد. آنان همان كسانى هستند كه خداوند درباره‏ى آنان فرمود: «فاِن يكفر بها هؤلاء فقد وكّلنا...(آیه 89 سوره انعام)»
غیبت نعمانی
.

.
.
نکته:
در تفسير المنار و روح المعانى (ذیل همین آیه) از مفسّران نقل شده كه مراد از (قومى كه كفر نمى‏ورزند و حقّ را پذيرفته و حمايت مى‏كنند) ايرانيانند.
تفسیر نمونه.
.

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SARV ، mohamad ، azade ، mahdy30na ، محمود
۱۱:۱۴, ۲۱/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/شهریور/۹۱ ۱۱:۲۲ توسط azade.)
شماره ارسال: #20
آواتار
سلام
من این حدیث رو خیلی دوست دارم و فکر میکنم برای این تالار هم که همگی جوان هستند یک حدیث مناسب باشه ، ضمن اینکه الان هم جنگ ما جنگ نرم هست و دانشجویان هم افسران جنگ نرم
(۱۸/شهریور/۹۱ ۱۱:۴۳)SARV نوشته است:  

لَستُ اُحِبُّ أن أریَ الشّابَّ مِنکُم إلّا غادِیاً فی حالَینِ:إمّا عالِماً أو مُتَعَلِّماًی
[b]
دوست ندارم جوانی از شما را جز بر دو گونه ببینم: دانشمند یا دانشجو (أمالی طوسی، ص 304)

اما اگر قصدتون این هست که با رویکرد معرفت نسبت به امام و اهل بیت (علیهم السلام ) باشه فکر میکنم این احادیث مناسب باشه
(۱۸/شهریور/۹۱ ۱۱:۴۳)SARV نوشته است:  
لِكُلِّ شَی‏ءٍ أساسٌ وأساسُ الإسلامِ حُبُّنا أهلَ البَیتِ
هر چیزى را شالوده‏اى است و شالوده اسلام ، دوستدارى ما اهل بیت‏ است المحاسن، ج 1، ص 150
(۱۸/شهریور/۹۱ ۱۳:۲۷)mahdy30na نوشته است:  
امام صادق علیه السلام :
لو أدرکته لخدمته أیّام حیاتی
اگر ایام او را درک می کردم همه عمر خدمتش می کردم
(غیبت نعمانی صفحه245)
البته نظر شخصی این بود ، باز هم تصمیم با شماست Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، mohamad ، mahdy30na ، Farzaneh ، محمود ، SARV
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]