کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: سانسورها به چه شکل باید باشد؟
حذف پخش بعضی از فیلم ها و کارتون ها
حذف صحنه های مستهجن
ایجاد پوشش گرافیکی برای لباس های نامناسب
حذف بخشی از محتوای یک فیلم

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 2.25 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خیانت را سانسور کنید
۱۵:۳۶, ۲۱/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/شهریور/۹۱ ۲۲:۲۳ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خبرگزاری فارس: اعضای شورای پروانه ساخت و نمایش باید توجه داشته باشند نظارت فقط حذف چند پلان و سکانس نیست، بلکه موضوعات مهمی در فیلمها بیان میشود که در جامعه اثرات منفی به دنبال دارد.

[تصویر: 13901020163044_PhotoA.jpg]

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، بحث نظارت بر فیلمها در سینمای ایران، شاید یکی از بحثهایی باشد که همپای تولد سینما مطرح شده است و تنها به زمان انقلاب یا کشور ایران بازنمیگردد. در اکثر کشورها نظارت غیرمستقیم صورت میگیرد و برای مخاطبان این امر محسوس نیست اما در ایران نظارت به شکل مستقیم صورت میگیرد.
هر وقت صحبت از اعمال نظارت و یا تقویت دید نظارتی مدیریت سینمای کشور به میان میآید، عدهای از اهالی سینما نظارت کارآمد و مؤثر دولت بر سینما را سیاستهای افراط و تفریط گونه میدانند و نظارت را محدودکننده آزادیها و جذابیتهای سینما در کشور ارزیابی میکنند.
متاسفانه آنچه تا به حال در تدوین استراتژی نظارت دولت بر سینما مد نظر بوده است، همان نگرش سطحی سانسور و ایراد بر چند پلان و در نهایت جرح و تعدیلهایی است که برای مخاطب فهیمی که دیگر نمیتوان آن را با فضای رسانهای و شبکههای مختلف عوام نامید، نه تنها قابل پذیرش نیست بلکه او را از سینمای کشور دور میکند.
در این سالها مدیران از عمق و تاثیر نظارت واقعی بر محصول فرهنگی که بسیار قدرتمند است متاسفانه غافل ماندهاند. در گفتوگوی روز گذشته معاون امور آثار سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی با فارس، وی از تغییر روشها در نظارت خبر داد و گفت: «با تغییر روشها در ماموریتها تغییری ایجاد نمیشود، تنها در روشها است که ما روشهایی را بر اساس اقتضای زمان و با توجه به گسترش فعالیتهای سازمان سینمایی تغییر میدهیم که این روشهای نوین را رسما اعلام میکنیم.»
نظارت کارا و موثر بر سینمای ایران میباید در حرکت دادن کلیت سینمای ما به طرف سینمای «جذاب» و «انسانی» کمککننده باشد. وقتی نظارت به جرح و تعدیل ظاهری از جمله سیگار کشیدن و استفاده از کلمات مستهجن و برخورد جسمی ختم شود (که البته این نظارتها باید صورت گیرد)، به ساخت آثاری میرسیم که در اکثر فیلمهای جشنواره شاهد پرداختن به موضوع «خیانت» در خط اصلی یا قصههای فرعی بودند. داستانهایی که طرح آنها نه تنها کمکی به فضای جامعه نمیکند، بلکه باعث تنش و گاها رواج رفتارهای غلط میشود. این نوع آثار با واکنشهای متعددی مواجه میشود و اقشار مختلف مردم در برابر نمایش آنها واکنش نشان میدهند؛ اتفاقی که ما برای اکران نوروزی در سینماها شاهد بودیم. ارشاد در ارائه نسخه نمایش خانگی فیلم «گشت ارشاد» دقت لازم را نداشت و فیلم علاوه بر آن که در زمان اکران به درستی ممیزی نشد، بلکه در زمان توزیع آن در شبکه نمایش خانگی نیز به دقت صحنههای آن کوتاه نشد و با تخلف توزیع شد.
بیشک ایجاد سیستم نظارتی کارآمد تمرکز خود را بر روح کلی حرکت سینمای ایران معطوف میسازد. سیستم نظارتی بر سینمای کشور باید در مرکز ثقل اهرمهای هدایتی سینمای ما قرار گیرد و رویه عمومی حرکت سینمای ما را دربرگیرد. این اهرم تعیینکننده حمایتها، محدودیتها و بسترسازی عمده رویکرد تولید و توزیع و شاکله و پیکره سینمای ماست. باید سمت و سوی سیاستها و روشها به طرف اصلاح حرکت سینمای ایران باشد، اگر این میدان عرضه و تقاضا در اختیار سرمایهسالاران سینما قرار گیرد و نظارت تنها به حذف صحنههای منافی عفت و ... ختم شود، نه تنها مشکلی از مشکلات سینمای ایران حل نمیشود، بلکه فیلمساز به این نظارت ایراد میگیرد و در نهایت تنها به فضای جامعه و محدودیتها ایراد میگیرد و در جشنوارههای خارجی کسب اعتبار میکند.
نقش اداره کل نظارت و ارزشیابی در کنترل وضعیت موجود و ارائه راهکارهای مناسب برای عبور از بحرانها و نظارت دقیق و کارآمد است که سینمای ایران دچار عدم استقبال مناسب مخاطب از فیلمها نشود و بیکاری بر اهالی حرفهای سینما سایه نیندازد. اگر نگاهی به کانون کارگردانان داشته باشیم، خواهیم دید با توجه به جذب برخی از کارگردانان به سوی تلویزیون، بیش از دو سوم آنها بیکار هستند که این وضعیت تنها به نظارت بازنمیگردد؛ هزینههای گزاف تولید در سینمای ایران یکی از عوامل این بیکاری است.
مدیران سینمایی باید دقت نظر کافی داشته باشند تا در روش جدید نظارت، سینما را به سمت و سوی راهبردهای انحرافی همچون سینمای دولتی و خنثی، سینمای مبتذل مبتنی بر احساسات و عواطف پیش پا افتاده تماشاگر و همچنین سینمای مورد پسند جشنوارهها سوق ندهند.
انتهای پیام/ی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۲۴, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
نقل قول:راستش اگه مثال بزنید خیلی بهتره فکر کنم ؟

آخه چه جوری مثال بزنمHuhBlush

بعضی موقع ها یه چیزایی نشون میدن من خودم خجالت میکشم تو خونواده بشینم نگاه کنم مجبور میشم بزنم شبکه دیگه!
۲۰:۳۹, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #12
آواتار
راستش فکر نکنم تا این حد باشه دیگه
منظورم اینه که لباس افراد توشون نا مناسبه
یا چیزه دیگه ای
این جوری که شما میگی خیلی نا فرمه که
مثلا بگید تو کدوم برنامشون
کی ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary
۲۱:۳۶, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
نقل قول:راستش فکر نکنم تا این حد باشه دیگه
منظورم اینه که لباس افراد توشون نا مناسبه
یا چیزه دیگه ای
این جوری که شما میگی خیلی نا فرمه که
مثلا بگید تو کدوم برنامشون
کی ؟

متاسفانه همینجوره مگرنه دلیلی نداشت که بگم شبکه چهار.
بله لباس افراد نامناسبه. من زیاد تلویزیون نگاه نمیکنم و خاطرم نیست که دقیقا بگم چه موقع.
البته این نظر من تنها نیست و دوستم هم چنین چیزی رو گفت.
مثال هایی هم در ذهنم هست که نمیشه گفت.
۱۵:۵۲, ۲۰/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/تیر/۹۲ ۱۶:۵۴ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #14
آواتار
پس باید چنین مواردی رو گزارش داد هرچند من خودم تا به حال در این حدی که شما می فرمایید از لحاظ ظاهری ندیدم اما از لحاظ محتوایی چرا بدتر از این ها رو دیدم توهین به اسلام به زن در فیلم آطانس ازدواج توهین به شان زن در فیلم زنان ونوسی مردان مریخی خیانت و دفاع از اون در فیلم های اخیر ترویج حکومت دوست پسری دوست دختری ؟؟؟؟
مشکل این جاست در برابر ترویج این نوع سبک زندگی دوستان دغدغه مند مثل مثلا منو و شما به همین روش های پیش پا افتاده و قدیمی بسنده کرده ایم ؟
اما اون ها ؟
فیلم ما همه خوبیم رو که در سال 83 کارگردانی بیژن میر باقری رو دیدید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، مهدی2012
۲۳:۱۸, ۲۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول:فیلم ما همه خوبیم رو که در سال 83 کارگردانی بیژن میر باقری لوده رو دیدید؟
خیرSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary
۲۳:۵۴, ۲۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲۰/تیر/۹۲ ۲۳:۱۸)مهدی2012 نوشته است:  خیرSmile

من هم ندیدم ، اگر ممکنه زهرا خانوم بیشتر توضیح بدید چیه این فیلم و چه اهدافی رو دنبال می کنه؟Smile
۱۷:۰۴, ۲۱/تیر/۹۲
شماره ارسال: #17
آواتار
من فیلم ما همه خوبیم رو در سال 83 مثال زدم به چند دلیل :
اول اینکه بگم ببینید دوستان از سال 83 به فکر خیلی چیزا بودن
در فیلم ما همه خوبیم پسر ارشد و خوب خانواده به خارج از ایران رفته 6 سال است زن و بچه در ایران دارد بچه اش را هنوز ندیده 2 سال است از او خبری نیس بعد یکی از دوستانش از خارج می اید یک عکسی را از ان پسر نشان می دهد و می گوید او خواسته است یک فیلم از خودتان بگیرید و بفرستید پسر کوچیکه یه دوربین پیدا می کنه تا از تک تک خانواده فیلم بگیره همه به جز مادر حرف های دلشون رو می زنند و می گویند چرا نمیای ؟ مادر در آخر ب پسر کوچیکه میگه همه رو پاک کن و حرف های منو بگیر مادر تو فیلم میگه همه ما خوبیم و نگران تو فقط
پسر کوچیکه فیلم رو حذف نمیکنه و وقتی خودش میاد حرف بزنه در پشت تمام مشکلاتی که مدام در فیلم مطرح شده میگه بیا دست منو بگیر و من رو هم ببر به خارج

در واقع این فیلم مطرح می کند در جواب تمام مشکلات باید گفت که راه حلی به جز فرار نیست و این خانه از پایه ویران است در سکانس های اخر پسر کوچیکه میگه من نمیگم چرا تو رفتی ؟؟؟؟؟؟
و توجه کنید پسر بزرگه پسر خوبی بوده
این فیلم زمان خاتمی بوده الان هر مشکلی باشه مرم میندازن گردن رییس جمهور یعنی احمدی نژاد اما اون موقع در برابر مشکلات می گفتند کلا خرابه این نظام
اسم این فیلم ما همه خوبیم هست یعنی منظورش اینه که در جامعه داره تلقین میشه به خارجی ها که ما همه خوبیم اما نیستیم
حالا این تحلیل من بود
از این مثال ها فراوان هست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، Mitsonary
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا