|
چرادراسلام انگشتان دزدبایدقطع شودنه مچ دستش
|
|
۱۵:۲۱, ۲۵/مهر/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
داستانی خواندنی از حکمت های امام جواد(علیه السلام) در هنگام قضاوت معتصم عباسی از منابع تاریخی، در جلد اول تفسیر عیاشی و جلد پنجاه بحار الانوار آمده است :ابوداوود قاضی، یکی از قضات معروف خلفاء بنی العبّاس، حکایت کند: روزی مأمورین دزدی را دست گیر کرده بودند و معتصم عبّاسی دستور مجازات او را صادر کرد و عدّه بسیاری از فقهاء و علماء برای اجراء حکم سارق در مجلس خلیفه حضور یافتند و هر یک نظریّه ای برای قطع دست دزد بیان کرد. معتصم به حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد (علیه السلام)رو کرد و گفت: یاابن رسول اللّه! نظر شما در این باره چیست؟ امام (علیه السلام)فرمود: افراد، نظرات خود را دادند، کافی است. معتصم گفت: من کاری به نظرات آنها ندارم، شما باید نظریّه خود را مطرح نمائی؛ حضرت اظهار نمود: مرا از این کار معذور بدار؟ معتصم حضرت را به خداوند سوگند داد و گفت: باید نظریّه خود را برای ما بیان نمائی. حضرت فرمود: میگویم که تمامی افراد اشتباه کردند و بر خلاف سنّت اسلام سخن گفتند؛ چون که قطع دست دزد باید از چهار انگشت باشد و کف دست به حال خود باقی بماند؛ و آن نیز شرائطی ویژه ای دارد که تا شرائط محقق نشود نباید انگشتان را هم قطع کرد. معتصم در حضور افراد گفت: آیا دلیل و مدرکی بر آن داری؟ امام (علیه السلام)فرمود: فرمایش پیامبر خدا صلی الله علیه و آله است، که فرمود: سجده به وسیله هفت جای بدن - پیشانی، دو کف دست، دو سر زانو و دو انگشت پاها - انجام میگیرد. و چنانچه از مچ یا آرنج قطع شود، برای سجده جایگاهی باقی نمیماند؛ و حال آن که خداوند متعال در قرآن کریم فرموده: سجده گاهها حقّ خداوند است و کسی را نباید در آنها مشارکت داد، پس برای محفوظ ماندن حقّ خداوند دو کف دست نباید قطع شود. معتصم با این استدلال دستور داد تا طبق نظریّه حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد (علیه السلام)دست دزد، قطع و مجازات گردد. |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۳:۰۴, ۲۶/مهر/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
قطع انگشت زن توسط مرد ... منظورتون چیه ؟ تقاص منظورتونه یا دیه ؟
. . . برادر میلاد شما 12 شرط رو ذکر کردید در حالی که تو قانون ما فکر کنم ماده 198 ،16 شرط به همراه 5-6 تا تبصره ذکر شده ... و با عدم یکی از 16 تا دست دزد قطع نمیشه |
|||
|
|
۹:۳۷, ۲۷/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۱ ۹:۴۶ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
بسم الله
.. .. (از شما که حقوق می خونید بعیده همچین پیشنهادی!!!! اصلا حکم اسلام رو بذاریم کنار... آیا ممکنه که کلی آدم رو حبس ابد کرد و یا در جهت رفاه استفاده کرد.... می دونید که چقدر امکانات می خواد و چقدر سرمایه برای حبس ابد کردن یک نفر به هدر می رود.... بگذریم...) . خیلی نادر است که این شرائط برقرار شود... اما برادر به دور از هر گونه تعصب نگاه کن... آیا کسی که به این درجه شقاوت برسد حقش نیست که چهار انگشتش قطع شود.؟ . این که می گید به کسی آسیبی نرسه خیلی غیر منطقیه .... . البته در مرحله اول قطع انگشتان است ... در مرحله سوم حبس ابد و در محله چهارم اعدام .... در هر محله باید شرائط برقرار شود.... حکم حبس ابد سنگین تر است از قطع ید ...البته خود شما این را می دانید قطعا با توجه به اینکه حقوق می خوانید... . . . (۲۶/مهر/۹۱ ۲۳:۰۴)hooman-za نوشته است: . بله در قانون مجازات تا ست... من این 12 شرط رو از کتاب "نور ملکوت قرآن " آوردم....آنجا ذکر شده که این 12 شرطی است که در کتب فقهیه آمه... |
|||
|
|
۲۱:۰۸, ۲۷/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۱ ۲۱:۰۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دوست گرامی تنها یکی از اثار مجازات ترساندن از ارتکاب است .برای هر جرمی به فراخور مرتکب شرایط ارتکاب نوع جرم .بزه دیده .التیام زخمی که به جامعه زده شده و مسایل بسیار دیگری مجازات تایین شده است
مجازات اهداف دیگری هم دارد .گاهی لازم است غده سراطان را کند و دور انداخت .شما با این کار یک جامعه را از شر ی بزرگ راحت میکنید . در بعضی جرایم مثل جرایمی که قابل قصاص یا گرفتن دیه است خداوندگار حکیم به بزه دیده توجه کرده و ان را در اختیار بزه دیده قرار داده است . کما اینکه اگر فقط دیه اخذ میشد صاحبان ثروت هر کاری میکردند ککشان هم نمیگزید . وقتی میخواهیم در این موارد نظری بدهیم به بسیاری از قضایا باید توجه کنیم . در ضمن بگذارید یک مقایسه اماری داشته باشیم ۱ ساعت خوش گذراندن نتیجه یک فکر و اراده و طرح و برنامه قبلیست .کشتن یک دسته انسان هم ۲ ثانیه فشار ماشه است .(این توجیه شما ساده نشان دادن جرمی بزرگ و عملی بسیار قبیح است )نکند میفرمایید جرایم بر حسب زمان لذت باید مجازات شود.پس ترک نفقه را باید اعدام کرد!!!)فراموش نکید برای زنای غیر محصن در بار اول ۱۰۰ ضربه شلاق تجویز شده.این شرط احصان است که قضیه را متفاوت میکند بهتر است این را به کسی بگویید که برای ۱ ساعت خوش گذرندان همچین عمل قبیحی را مرتکب میشود برادر من قتل ۱۰۰۰ سال پیش با حالا فرقی نمیکند .این که چون جرم زیاد شده مجازات را برداریم که اثر معکوس دارد! در کتاب دکتر m.cherif bassiouni -the islamic criminal justice system نوشته است: که در عربستان حد سرقت هیچگاه در سال بیش از ۲ بار اجرا نشده (اهل تسنن همه نوع سرقتی را حد اجرا میکنند ان هم از مچ دست!)و در عرض ۲۵ سال فقط ۱۶ بار اجرا و اجرای ان موجب کاهش چمگیر تهداد سرقتها شده است .در حالی که در کشوری مانند مصر تعداد محکومین به زندان به دلیل ارتکاب سرقت از ۱۰۳۸ مورد در سال ۱۹۳۸ به ۳۰۰۰۰ مورد در سال ۱۹۶۸ افزایش یافته و در واقع ۳۳ برابر شده است .با این وضع بهتر است در قضاوت خود دایر بر اینکه جامعه ای با صدها مورد ارتکاب سرقت را به صرف اینکه برخورد ملایمی با سارقان میکند .متمدن بنامیم و بر عکس جامعه ای را که توانسته است با برخورد شدیدتر جرم سرقت را تقریبا ریشه کن نماید غیر متمدن بنامیم تجدید نظر کنیم . برادر من دلیلی که شما می اورید صرفا برداشت شخصی شما بدون پشتوانه اماری و علمی است . بعضی دوستان میگویند در این زمان فرهنگ ها و درک مردم بالا رفته و قصاص نباید باشد .خوب این اختیار را خداوند به بزه دیده داده است .اگر شما ادعای با کلاسی و فرهنگ دارید ببخشید کسی مانع نمیشود(دور از جان همه انسانها) ضمن اینکه اکثر موارد در مجرمین اتفاقی میبینیم که اولیا دم میبخشند اما در جنایاتی که با طرح و برنامه قبلی و با نهایت قصاوت ایجاد شده و یا به طرز فجیعی انجام شده قصاص طلب میکنند بسیاری از مسایل فطری است و با گذشت زمان تغییری نمیکند .بنابرین برخورد با انها هم لا تغیر است .در مسایلی که ممکن است تغییر کند خود شارع به قانون گذار و حاکم اختیار داده است .که تعزیرات نام دارد .اما بعضی موارد را در قالب حدود معین کرده و همیشه ثابت است بنابرین خداوند حکیم خود به خوبی میداند که چه کاری را باید انجام داد موفق باشید http://forum.bidari-andishe.ir/thread-15...l#pid21074 البته این جواب مربوط به تاپیک دیگری بود |
|||
|
|
۲۱:۱۴, ۲۷/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۱ ۲۱:۱۹ توسط Reza71.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
کسی حق اسیب رساندن به افراد دیگر رو نداره......
سر کلاس هم به این بحث جواب دادم...... با احداث یه زندان مخصوص برای اینکار که بودجش از پول حرفه ی خود زندانیها در میاد میشه این کارو کرد... با توجه به اینکه حکم حبس ابد بدتر از قطع انگشت هست این کار دو مزیت داره.... 1- افرادی که شهره به دزدی شدن رو میشه با یک بار بازداشت کردن از جامعه جدا کردن..... طبق همون 16 شرط..... 2-اگه به احتمال کم عفو شامل حالشون شد وقتی از زندان ازاد بشن دیگه حرفه ای دارن که نمیتونن بهونه ای برای برگشتن به سمت دزدی داشته باشن... من با حکم اسلام مخالفت نمیکنم مخالفت من با قوانین مجازات دینی هست... اقا وحید قوانین باید بر اساس اصالت فردی تقسیم بشه نه اجتماعی...... بیشترش باید فردی باشه.... بذارین پرسش رو که از کلاس کردم و 8 نفر رو به 38 نفر پیروز کرد رو از شما بپرسم..... از کجا معلوم این قوانین اصلا از طرف خدا امده...... با توجه به منطق جواب بدین بدون دلیل اوردن از خود دین... |
|||
|
۲۱:۳۸, ۲۷/مهر/۹۱
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
اتفاقا قبلا این مباحث رو انجام دادیم هم رشته هم هستیم متاسفانه من فعلا نت ندارم پس ممکنه خیلی دیر جواب بدم حالا منم یه سوال میکنم . اگر مشخص بشود حکم از طرف خداست و خداوند بهتر از همه همه چیز را میداند و از حال افریده خود با خبر است دیگه مشکلی با حکم ندارید؟ با توجه به اینکه نوشته اید نه از خود دین یعنی دین رو قبول ندارید . پس بحث ما میرسه به این که ثابت کنیم دین اسلام و قران از طرف خداست درسته؟ ولی روی خود پیشنهاد شما هم میشه بحث کرد چون باید اول ثابت کنید حکم حد قطع غیر مفیده که بنده با نقل قولی مفید بودنش رو نشون دادم . دوم پیشنهاد خودتون رو هم ثابت کنید به لحاظ بازذارندگی مفید بودن سازنده بودن و ... موفق باشید |
|||
|
|
۲۲:۳۸, ۲۷/مهر/۹۱
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
جواب سوال رو با سوال دادین درست مثل 38 تایی که نتونستن جواب بدن.......
جواب یکی از همگروهی هامو براتون میفرستم.... اول ثابت کن خدا هست بعد قوانین رو به پای اون بنویس.....(درباره ی این دارم تو یه پست دیگه حرف میزنم) با من اینطوری بحث کن که من مخالف قوانینی که فعلا هست هستم و شما که قوانین رو الهی میدونین باید ازش دفاع کنین..... فقط از خود دین و خدا براش دلیل نیارین.... حکومتها به قوانینی به نام بقا معتقدن.....(نگین مخالفه نظامه این یه قائده کلیه که چون بحث به اینجا رسید مطرح میکنم) و حکومتهای دینی برای حفظ خودشون پیامهایی رو به اسم خدا مطرح میکنن واگه کسی ضد اونها بگه جو عمومی ضدش میشه.... ضمن اینکه خودتون هم حقوق میخونین و باید از وضع قوانینی که معلوم نیست چطور عادلانه گفته میشه با خبر باشین(مطرح نمیکنم اینجا...اگه جایی بحثش شد میگم) حکم حد حکمی ناعادلانه هست...... هیچ کس حق اسیب رساندن جسمی به دیگران رو نداره...... اگه کسی با 16 شرایط بالا پیدا شد میره تو زندان به جای قطع دست یا انگشت....... چون دزدی که قصدش دزدی باشه دوتا دستاشم که قطع کنی با پاش دزدی میکنه..... ولی وقتی تو زندان باشه با احراز شرایط 16 گانه دیگه نمیتونه دزدی کنه حتی اگه بخواد..... وبه خاطر قوانین اجباری تعلیم تو اون زندان مجبور به یاد گرفتن حرفه ای میشه که دیگه نمیتونه بهانه برای بلد نبودن کار بیاره.....به فرض ازادی و مطرح میشه به زندانیهای ازاد شده حتی اگه حرفه بلد باشن کار نمیدن 1-فرهنگ و عرف غلط و پوچ مردم باید اصلاح بشه که گناهکار حبسش رو کشیده و نباید به چشم یه انسان دزد بهش نگاه کرد(این مخصوص کسانی که بار اول دزدی کردن یا بنا به دلایلی مجبور شدن)نباید شهره به سرقت شده باشن) 2-افراد مشهور به سرقت تا اخر عمرشون تو همون زندان میمونن و درامد حاصل از کارشون صرف جامعه میشه و به خاطر ضرری که به افراد جامعه زده شده از سوی انها پس حق این هست که حبران بشه و چه راهی بهتر از این...... دیگه حالم خوش نیست نمیتونم بنویسم... توضیح بیشتری دارم بدم ولی الان حالم سرجاش نیست نمیدونم چی مینویسم.... بعدا مفصل توضیح میدم... |
|||
|
۰:۲۸, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
سلام
شما اگر مشخص بشه که قانقاریا داری ، انگشتای دستت رو باید بزنند ، وگرنه کل دستت و نهایتا بدنت رو از دست می دی ، حاضر نمی شی انگشتات رو قطع کنی؟ خوب دزد هم همینه ، اگر انگشتاش رو نزنند ، با این شرایط افتضاحی که به بار آورده ، اون قدر در دزدی و قصاوت پیش میره که کلا از مسیر صحیح خارج می شه و میشه یکی مثل ریگی که جنایت می کنه و بعد باید سرش رو قطع کنند. در ضمن ، انسان باید در اجتماع باشه ، زندان باعث می شه انسان از زندگی اجتماعیش دور بشه و وارد یک زندگی غیر اجتمعای بشه ، چنین فردی اگر بره زندان ابد ، که براش از مرگ بدتره ، اگر هم زندان موقت بره و بعد آزاد بشه ، باز هم مثل سم مهلک می مونه برای جامعه ، پس بهتره ابزار دزدی (انگشتان دست) ازش گرفته بشه ، اما باز هم بتونه وارد محیط جامعه بشه و چرخ اجتماع بچرخه. جالبه خود غربی ها هم همین قضیه از اجتماع دور شدن زندانی رو قبول دارند ، در داستان های خودشون می بینیم انسانهایی که در زندان حبس می شن می شن منبع بسیاری از مشکلات آینده. |
|||
|
|
۸:۰۸, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
بسم الله
. . از دوستان خواهش میکنم اجازه بدید فقط آقا وحید بحث کنه.... اینطوری بهتر میشه به نتیجه رسید... البته همونطوری که آقا وحید ،خودش هم گفت : نقل قول: |
|||
|
|
۱۳:۳۴, ۲۸/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۱ ۱۴:۰۲ توسط Reza71.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
جناب دلخسته اصلا توجیه خوبی نیست.....
بیماری که گفتین مربوط به یک شخص هست و تصمیم درباره ی اعضای بدنش با خودشه...... اما یه دزد هم با وجود دزد بودن انسانه...... نمیشه به ختطر کاری که کرده بهش اسیب جسمی زد... کار اون دزد باعث ضرر رسوندن به افرادی شده پس تو اون زندان با درامد حاصل از حرفه ی خودش جبران خسارت میشه..... انسان باید در اجتماع باشه......این جمله ی شما بود. اگه دزدی نمیکرد از جامعه ای به این بزرگی به جامعه ای کوچکتر که همه مانند خودشن منتقل نمیشد..... جناب میلاد.م اگه دوستان دیگر هم میخوان نظر بدن ایرادی نداره....... خودشون میدونن در نظر دادن یا ندادن.... و من با تموم دوستان حاضرم گفتگو کنم........ کلا عادت داریم با افراد زیادی گفت و گو کنیم....... |
|||
|
۱۴:۱۱, ۲۸/مهر/۹۱
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
قبل از شروع گفتگو در هر موضوعی از جمله همین مسئله ابتدا شما دلایل خود رو مبنی بر اثبات عدم وجود خدا مطرح بفرماید! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |