|
اوصاف مومنین
|
|
۱۶:۵۰, ۲۶/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/مهر/۹۱ ۱۶:۵۱ توسط Farzaneh.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان گرامی امروز یک حدیثی از پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خوندم که بسیار زیبا و کاربردی بود که در آن اوصاف مومنین بیان شده بود. ان شاء الله که بتوانیم به آن عمل کنیم و از مومنین واقعی باشیم. برای بهتر شدن تاپیک سعی کردم بقیه احادیث که موضوع مربوط به این حدیث را دارند جمع آوری کنم و در اختیار دوستان قرار بدهم. برای طولانی نشدن پست ان شاء الله به مرور در پست های بعدی بقیه احادیث رو با ذکر منبع قرار می دهم. پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در فرازی گهربار و پرارزش مومن را بدین گونه توصیف فرموده اند: 1)حرکاتش ملایم و آرام باشد. 2)دیدار و مشاهده اش شیرین است. 3)از میان همه کارها برترینش را انتخاب می کند و از اخلاق با ارزش ترینش را برمی گزیند. 4)به خاطر محبوبش وارد گناه نمی شود. 5)هزینه زندگی اش اندک و کمک ویاری اش به مردم بسیار است. 6)عملش را نیکو انجام می دهد که گویی بیننده ای با دقت و درایت به او می نگرد. 7)چشم از حرام فرو می پوشد. 8)اهل جود و سخاوت است به طوری که سائل در مانده را از خود نمی راند. 9)سخنش را پیش از سخن گفتن می سنجد. 10)زبانش نسبت به ناحق و باطل لال است(بدین گونه که) باطل را دوستش نمی پذیرد و حق را ولو از دشمنش باشد می پذیرد. 11)نمی آموزد مگر برای دانستن و دنبال دانش نمی رود جز برای عمل کردن 12)اگر با اهل دنیا سلوک کند از همه آنان زیرک تر است و اگر با اهل آخرت زندگی کند از همه آنان پرهیزکارتر است. منبع: بحار الانوار . ج 64 . ص 310 احادیث مربوط به این موضوع : پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میفرماید: پرهیزکارترین مردم کسی است که حق بگوید چه به سودش باشد و چه به زیانش (امالی صدوق . ص 73) حضرت علی (علیه السلام) در مورد آفت علم و عمل می فرماید: آفت علم عمل نکردن به آن است و آفت عمل اخلاص را در آن رعایت نکردن است. (غرر الحکم . ج1. ص 307) ان شاء الله ادامه دارد......... |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۰:۴۱, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
این موارد واقعا سختند ...
درباره دومیش بخصوص صدقه دادن در تنگدستى این جمله خیلی واسم آشناست که میگه خودم ندارم حالا به این شخص کمک کنم... وای بر ما ... به قول علی 110: خدا یا ما که به خودمون رحم نمیکنیم تو به ما رحم کن!!!! |
|||
|
|
۱۱:۲۹, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۰:۴۱)ساجد نوشته است: این موارد واقعا سختند ... بسیاری از علما و بزرگان زمانی که تنگدستی در زندگی شاگردانشان می افتاد به آنها پولی قرض می دادند... ولی نه برای اینکه با آن پول تنگدستی شان را برطرف کنند و بزنند به زخم زندگی شان، نه بلکه آن شخص آن پول را در راه رضایت خداوند به فرد فقیری دیگر صدقه دهد.... بعد از این بود که درهای رحمت الهی و رزق وروزی برایش باز می گشت.... این یه سنت بسیار قدیم و جاافتاده در بین انسان های اهل معناست.... این دستگاه، دستگاه خفنی است....
|
|||
|
|
۱۲:۵۶, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۰:۴۱)ساجد نوشته است: این موارد واقعا سختند ... امیرالمومنین علی علیه السلام: اِذا اَملَقتُم فتاجروا الله بالصَّدَقِه هر گاه گرفتار فقر و گرسنگی شدید با صدقه با خدا تجارت کنید. نهج البلاغه ی شریف ح 258 امام صادق علیه السلام: وقتی نیازمند می شوم به وسیله ی صدقه دادن با خدا تجارت میکنم. بحار ج 78 ص 54 |
|||
|
|
۱۳:۴۱, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
نقل قول:پرهيزكارى در خلوت واقعا که هدایت نفس ،جهاد اکبره هر زمان که سخنی از پرهیز در خلوت باشه ناخودآگاه این فراز از دعای حضرت امیر (علیه السلام) رو در کمیل به یاد میارم: فى خَلَواتى ولا تعاجلنی بالعقوبه علی ما عملته فی خلواتی . . . و اگر مرحمت و مهرورزی خداوند نبود ،اگر ولا تفضحنی های خدای مهربان نبود ؛ وای بر حال من و کم من ثنا جمیل لست اهلا له نشرته |
|||
|
|
۱۳:۵۱, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۳۳, ۲۱/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۱۴:۳۵ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
|
۲۰:۴۷, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
این عنوان رو که خوندم فکر کردم آقا علی این حدث رو قرار دادن که
قال ابو محمد الحسن العسکرى علیه السلام: علامات المؤمن خمس: صلاة الخمسین، و زیارة الاربعین، و التختم فى الیمین، و تعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم. امام حسن عسگرى علیه السلام فرمود: نشانههاى مؤمن پنج چیز است: 1 ـ نمازهاى پنجاهگانه 2 ـ زیارت اربعین 3 ـ انگشتر به دست راست کردن 4 ـ بر خاک سجده کردن 5ـ بسم الله الرحمن الرحیم را بلندگفتن . وسائل الشیعه، ج 10، ص 373، و نیز التهذیب، ج 6، ص 52 اما وقتی دیدم یه حدیث دیگست خیلی خوشم اومد که مومن صفات زیادی داره و نمونه دیگرش که خطبه همام در نهج البلاغه هست که معروفه به صفات متقین. (۲۱/بهمن/۹۱ ۴:۲۴)علی 110 نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم سلام کلام نورانی حضرت امام سجاد علیه السلام: علامات المؤمن خمس ... عَنْ طَاوُسِ بْنِ الْيَمَانِ قَالَ: سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ علیه السلام يَقُولُ عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ قُلْتُ وَ مَا هُنَّ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ قَالَ: الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ. الخصال، ج1، ص: 270 اگه امکانش بود التماس دعا برای پدر و مادرم طاوس يمانى گويد: شنيدم از امام زين العابدين عليه السّلام كه مي فرمود نشانه هاى مؤمن پنج است عرض كردم يا ابن رسول اللَّه آن پنج نشانه كدام است؟ فرمود: پرهيزكارى در خلوت و صدقه دادن در تنگدستى و (صبر و) شكيبائى در ناگوارى (و مصیبت) و حلم (و بردبارى) در هنگام خشم و راست گفتن بهنگام ترس (از ضرر). راستش حدیث شریف رو که خوندم این آیه به ذهنم آمد که: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا آمِنُوا... (نساء 136) ای کسانی که ایمان آورده اید، ایمان بیاورید [/b] اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم یا علی خدا حافظ و نگهدار و هادی همه ی ما... خدا یا ما که به خودمون رحم نمیکنیم تو به ما رحم کن!!!! این کلام واقعا جای تامل داره . دقیقا وقتی این متن اول رو خوندم یاد همین حدیث حضرت امیر افتادم که اِذا اَملَقتُم فتاجروا الله بالصَّدَقِه هر گاه گرفتار فقر و گرسنگی شدید با صدقه با خدا تجارت کنید. |
|||
|
|
۲:۱۴, ۱۲/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
بسم الله
امام صادق (علیه السلام): المُؤمِنُ حَسَنُ المَعُونَةِ، خَفِیفُ المَؤُونَةِ، جَیِّدُ التَّدبِیرِ لِمَعِیشَتِهِ، لا یُلسَعُ مِن جُحرٍ مَرَّتَینِ. مؤمن یاور خوبی است، کم هزینه است و زندگی اش را به خوبی تدبیر میکند و از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود. الکافی،ج3،ص241
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |