|
پیام های عاشورایی برای دل های کربلایی
|
|
۲۱:۳۹, ۲۶/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آبان/۹۱ ۱۷:۲۳ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() . . در این تاپیک ان شاء الله سخنانی کوتاه از حضرت حسین (علیه السلام) را که در ماجرای عاشورا (از مدینه تا کربلا ) ایراد شده، خواهیم آورد. تاکید در این تاپیک بر مختصر و مفید بودن است. از دوستان خواهش دارم در صورت تمایل به پست زدن ،لطف کنید مختصر و مفید باشد. . . -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- . . . ((وكنا اهله و اولياءه و اوصيائه و ورثته و احق الناس بمقامه فى الناس ... و نحن نعلم انا احق بذلك الحق المستحق علينا ممن تولاه)) . و ما خاندان پيامبر و اوليا و اوصياى او و وارثان بحق و شايسته ترين افراد نسبت به مقام او، در ميان امت هستيم ... و ما مى دانيم كه شايسته اين حق (حكومت ) بوديم نه كسانى كه آن را به ناحق به دست گرفتند. . . دو جمله از نامه امام حسین (علیه السلام) به مردم بصره منبع : طبری
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۳۷, ۱۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله
. . ((رحمك الله انت فى حل من بيعتى ، فاعمل فى فكاك ولدك)) . محمد بن بشير! خدا تو را رحمت كند، اينك تو از طرف من آزادى و من بيعت را از تو برداشتم تا درباره آزادى فرزندت ، تلاش كنی. . امام عليه السلام اين جمله را خطاب به (محمد بن بشير حضرمى ) فرمودند؛ زيرا به وى خبر رسيده بود كه فرزندت در اطراف رى ، گرفتار و زندانى شده است و چون اين جريان را آشنايان و دوستان محمد بن بشير با او در ميان گذاشتند، او از مفارقت فرزند پيامبر امتناع ورزيد؛ و چون آن حضرت او را اين گونه ديد، فرمود: (رحمك الله ...). . پاسخ وى به امام عليه السلام اين بود كه : (اكلتنى السباع حيا ان فارقتك ). (درندگان بيابان مرا زنده پاره پاره كنند اگر از شما جدا شوم ). . . کاش یاد بگیریم....
|
|||
|
|
۱۴:۲۶, ۱۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
گر غم عشقت نبود...........
|
|||
|
|
۹:۲۱, ۱۸/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آبان/۹۱ ۹:۲۳ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بسم الله . . ((هون على ما نزل بى انه بعين الله)) . تحمل اين مصيبت نيز بر من آسان است ؛ زيرا خداوند او را مى بيند. . . . بنا به نقل (سيد بن طاووس ) حسين بن على عليه السلام اين جمله را هنگامى ايراد فرمود كه طفل شير خوارش در روى دستش هدف تير قرار گرفت و آن حضرت خون گلوى او را گرفت و به سوى آسمان پاشيد. . منبع : نفس المهوم
|
|||
|
|
۸:۴۷, ۲۱/آبان/۹۱
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بسم الله . . ((استعدوا للبلاء، واعلموا ان الله تعالى حاميكم و حافظكم ، وسينجيكم من شر الاعداء، ويجعل عاقبة امركم الى خير، و يعذب عدوكم بانواع العذاب ، و يعوضكم عن هذه البلية بانواع النعم و الكرمة ، فلا تشكوا و لا تقولوا بالسنتكم ما ينقض من قدر كم )) . براى سختيها آماده باشيد و بدانيد خداوند پشتيبان و حافظ شما است و در آينده نزديك ، شما را از دست دشمنان نجات خواهد داد و فرجام كار شما را نيكو قرار مى دهد. و دشمن را به عذابهاى گوناگون معذب و براى شما در مقابل اين گرفتارى ، نعمتها و عزتهاى فراوان ارزانى خواهد داشت ، پس شكوه نكنيد و آنچه ارزش شما را كم مى كند، بر زبان نياوريد . . . . اين جملات را امام عليه السلام در آخرين وداعش خطاب به خواهران خود و بانوان حرم ايراد فرمود. منبع : مقتل مقرم
|
|||
|
|
۱۱:۲۹, ۲۱/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آبان/۹۱ ۱۴:۰۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
نخستين خطبه امام (عليه السلام) در روز عاشورا
امام (عليه السلام) پس از تنظيم صفوف لشكر خود، سوار بر اسب شد و مقدارى راه از خيمهها فاصله گرفت، آنگاه در مقابل لشكر عمر با صداى بلند و رسا به آنان چنين فرمود: ايها الناس! حرف مرا بشنويد، و در جنگ و خونريزى عجله مكنيد تا من وظيفه خود را كه موعظه و نصيحت شما است انجام دهم، و تا علت آمدنم را به اين سرزمين توضيح دهم، اگر به سخنم گوش داديد و عذر مرا پذيرفتند و با من از در انصاف و عدل وارد شديد معلوم مىشود راه سعادت و خوشبختى را دريافتهاند و دليلى براى جنگ با من نخواهيد داشت، لكن اگر عذرم را بپذيرفتيد و از در انصاف و داد و با من وارد نشديد آنگاه مىتوانيد همه دست به دست هم بدهيد و بدون مهلت تصميم باطلتان را اجرا كنيد ولى در اينصورت ديگر امر بر شما مشتبه نمانده است، و پشتيبان من آن خدايى است كه قرآن را نازل كرده و يار و ياور نيكوكاران است. چون سخن امام به اينجا رسيد، صداى گريه و شيون از بعضى زنان و اطفال كه صداى امام را مىشنيدند بلند شد. لذا امام (عليه السلام) سخن خود را قطع كرد و به حضرت ابوالفضل و على اكبر دستور داد برويد زنها را ساكت كنيد، به خدا قسم هنوز گريههاى بسيارى در پيش دارند فلعمرى ليكثر بكاؤهن. چون زنان و كودكان آرام شدند، امام (عليه السلام) دوباره شروع به سخن كرد و پس از حمد و سپاس خداى تعالى و درود بى پايان بر محمد و آلش، و بر فرشتگان و همه پيامبران چنين فرمود: حمد و سپاس خداى را كه دنيا را محل فنا و زوال قرار داد، دنيا اهل خود را تغيير مىدهد و آنان را دگرگون مىسازد، مغرور كسى است كه گول دنيا را بخورد و بدبخت كسى است كه شيفته و فريفته آن بشود، مردم! دنيا گولتان نزند كه هر كس با او اعتماد كند نا اميدش مىسازد، و هر كس به او چشم طمع نزند بورزد مأيوس و نااميدش مىكند، من شما را بر امرى مىبينم هم پيمان شدهايد كه خشم خدا را بر ضد خود برانگيختهايد، و بواسطه آن خداوند از شما اعراض كرده و غضبش را بر شما روا داشته و رحمتش را بر شما را حرام كرده است. چه نيكو پروردگارى است خداى ما، و چه بد بندگانى هستيد شما، شماايكه به فرمان او اقرار كرده و به پيامبرش محمد (صلى الله عليه و آله و سلم) ايمان آورديد و سپس براى كشتن اهل بيت و فرزندانش يورش برديد، شيطان بر شما مسلط شده است تا خداى بزرگ را فراموش كردهايد، ننگ بر شما و بر هدف شما، ما براى خدا آفريده شدهايم و به سوى او برمى گرديم. پس از بيان فوق افزود: اينان مردمى هستند كه پس از ايمان به كفر گرائيدند (و چون بخود ستم كردهاند) از رحمت خدا دور باد اين قوم ستمگر. (در اين قسمت از خطبه، امام علت و ريشه انحراف مردم را بررسى مىكند و به آنان گوشزد مىكند كه شما به خاطر طمع دنيا و وعدههائيكه به شما دادهاند حاضر شديد كمر بقتل فرزند پيغمبر ببنديد. و خلاصه زرق و برق دنياست كه موجب شقاوت و بدبختى انسان مىشود.) للّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَیْنِ یَومَ الْوُرُودِ مقتل مقرم[align=CENTER]سيد عبدالرزاق مقرم (رحمة الله علیه) مترجم: عبدالرحيم عقيقى بخشايشى |
|||
|
|
۱۵:۱۶, ۲۳/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۱ ۱۵:۱۷ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
بسم الله
. . ((لا افلح قوم اشتروا مرضاة المخلوق بسخط الخالق)) . رستگار مباد، گروهى كه خشنودى خلق را به خشم خالق مقدم مى دارند . منبع: مقتل خوارزمی
. . |
|||
|
|
۱۷:۴۵, ۲۳/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۱ ۱۹:۲۴ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
عاشورا واژه اى است خاطره انگیز كه پیوسته ، فداكارى ، شجاعت ، جوانمردى ، ایستادگى در برابر بیدادگرى، پیروى از رهبر اسلامى و حمایت از دین را به همراه دارد. عاشورا نشانگر حركت آغاز شده از سوى آدم علیه السلام است كه وارث او پرچمداریش را به عهده گرفته و در راه آن ، جان باخته است. عاشورا آیینه تمام نماى فریاد (هیهات منا الذلة ) امام حسین علیه السلام است كه هیچ سنگى توان شكستن آن را ندارد. كلام آخر اینكه : عاشورا، پیام آور انقلاب سرخ علوى است كه تا ستم و ستم پیشه در جهان وجود دارد، هرگز از جوش و خروش باز نمى ایستد. امام حسین یك چهره شناخته شده ی تاریخ است و همه مسلمانان جهان و حتى افراد بیگانه از اسلام با نام عزیز حسین علیه السلام آشنا هستند. اما جنبه هاى تحلیلى قیام عاشورا و اهداف این حركت تاریخى ، كمتر مورد توجه قرار مى گیرد. و گاهى نیز این حادثه عظیم تنها از جنبه خاص و از زاویه ی محدودى تجزیه و تحلیل مى گردد و یا انگیزه هاى فرعى با عوامل اصلى ، درهم آمیخته و مسائل فرعى ، جایگزین اهداف اصلى در این قیام معرفى مى شود. در این مجال قصد است پیام های دلنشین عاشورا كه سراپا درس عشق و شهادت و درس دشمن شناسى و ثبات و استقامت در مبارزه است ،گسترش یابد. |
|||
|
|
۲۰:۴۰, ۲۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
کربلا نشان داد که با شکیب در عطشی کوتاه، میتوان همیشه ی تاریخ را سیراب کرد. (دکتر سنگری) |
|||
|
|
۲۲:۲۷, ۲۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
یکی از پیام های بزرگ این واقعه ی عظیم دعوت صبر و پایدارى بود که خانوم سالومه به زیبایی در یک عبارت نقل قول نمودند.
دعوت به صبر و پایداری يا اختاه ، تعزى بعزاء الله ، و اعلمى ان اهل الارض يموتون و اهل السماء لايبقون خواهرم ! با استمداد از خداوند، صبر و شكيبايى در پيش بگير و بدانكه همه مردم دنيا مى ميرند و كسى از اهل آسمان باقى نمى ماند. طبق آنچه در منابع معتبر از امام سجاد عليه السلام نقل شده است ، حسين بن على عليه السلام اين جملات را در شب عاشورا خطاب به زينب كبرا عليه السلام فرمود، آنگاه كه امام حسين بن على عليه السلام در ميان خيمه اش اشعارى در بى وفايى دنيا مى خواند: ...يا دهر اف لك من خليل .... زينب كبرا در كنار بستر امام سجاد نشسته بود، با شنيدن اين اشعار از برادرش ، با عجله وارد خيمه او گرديد و چنين گفت : برادرم ! كاش مى مردم و چنين روزى را نمى ديدم كه اين مصيبت ، همه مصايب را زنده كرد و امام عليه السلام با جملات ياد شده خواهرش را تسلى داد. امام عليه السلام در آخرين وداعشان نیز فرمودند: ان الله تعالى اذن فى قتلكم و قتلى فى هذا اليوم ، فعليكم بالصبرو القتال
مقتل مقرم / 217. طبرى 6 / 240. كامل ابن اثير 3 / 286 و ارشاد مفيد / 232خداوند اجازه داده كه من و شما در اين روز كشته شويم ؛ (حكم جهاد، شامل حال ما گرديده است ) بر شما است كه صبر و شكيبايى كنيد و با دشمن بجنگيد. مقتل مقرم / 225. كامل الزيارات / 73 و اثبات الوصية / 139 |
|||
|
|
۲۰:۰۱, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
ممنونم از دوستان که برای انسجام بیشتر ، این دو تاپیک را ادغام نمودند.
آنچه در این روزها می باید به ان توجه نمود و یک مبحث اساسیست این است که پیام های آن حضرت از این قیام و آن شهادت چه بوده، تا ما هم از آن سرور آزادگاه الگو بگیریم و عزاداری ها و زیارت هایمان مصداق عارفا بحقه باشد. گويی معارف عاشورا و قيام سيدالشهدا(علیه السلام) به سان چشمهای جوشان و زلال در طول تاريخ جان عطشناك انسانهاي آزاديخواه را سيراب و سيرابتر كرده است و همچون گوهری ارزشمند الهامبخش بشريت بوده است. در کتاب امانت داران عاشورا مقام معظم رهبری پیام های عاشورا را اینگونه بیان می کنند: عاشورا پيام ها و درس هايي دارد. عاشورا درس مي دهد که بايد براي حفظ دين فداکاري کرد. در راه دين بايد گذشت. درس مي دهد که در ميدان نبرد حق و باطل، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پير وجوان، امام و رعيت، همه با هم دريک صف قرار مي گيرند و جبهه دشمن با همه توانايي هاي ظاهري، بسيارآسيب پذير است. درس مي دهد که در دفاع از دين بيشتر از همه چيز براي انسان بصيرت لازم است. بي بصيرت ها فريب مي خورند ودر جبهه باطل قرار مي گيرند. بدون اينکه خود بدانند. همچنان که در جبهه ابن زياد کساني بودند که از فساق فجار نبودند. بلکه از بي بصيرت ها بودند. .
. . اندکی تامل در این سخنان باید! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 202.png]](http://paradise-110.persiangig.com/image/202.png)