|
چرا هدف آفرینش انسان، عبادت است؟
|
|
۱۸:۱۷, ۲۶/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/مهر/۹۱ ۲۱:۴۲ توسط Mahdy2021.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
(۲۶/مهر/۹۱ ۱۵:۵۶)منتقم زهرا نوشته است: هدف از خلقت انسان چیست؟ این شد هدف؟ افریده شده ایم که هر روز له و لورده بشیم.... فکر کنید که من هم اعتقاد به خدا دارم و از این دید برام سوال پیش اومده..... این چه خداییه که محتاج عبادت منه؟؟؟؟ بعد هم که میگی میگن تو احتیاج داری نه اون..... اینجا طبق همین ایه ذکر شده خدا ی شما خودش خواسته که عبادتش کنن و اونی که درخواست میده نیازمنده... ولی شما میگین که نیازمند نیست...... همه چی با هم در تضاده...... و من نتیجه میگیرم که عقیده ی خودم بهترین هست |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۲۴, ۲۹/مهر/۹۱
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
معنای فراتر از زمان مکان این نیست که در زمان و مکان حضور نداره
معنای آن این است که مافوق آن است و محدود در زمان و مکان نیست مثلاً بگوییم از فلان زمان بوده و یا تا فلان زمان است یا اینکه بگوییم در فلان جا هست و در فلان جا نیست به همین سادگی از صفات خدا سمیع و بصیر بودن است (۲۹/مهر/۹۱ ۰:۱۵)Castiel نوشته است: چطوری کسی رو که در ظرف زمان نیست در ظرف مکان هم نیست رو بهش اعتقاد پیدا کنم؟ چطور باید باهاش حرف زد اصلا؟دقیقاً خداوند به همین دلیل انبیای خود را فرستاده تا چگونگی برقرار کردن ارتباط صحیح رو آموزش بدن ببین دوست من یک مثال بسیار ساده میزنم شما وقتی میری یه دستگاه میخری، که خیلی هم پیچیده است برای استفاده ی بهینه از اون چه میکنی؟ بله از کاتالوگ سازنده استفاده میکنی حالا عزیز برادر یه رحمی به بنده بکن ما برویم به سمت رخت خواب إن شاء الله اگر عمری بود و توفیقی در خدمت خواهم بود
|
|||
|
|
۰:۳۲, ۲۹/مهر/۹۱
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
برو بخواب من هم باید برم بخوابم......
و فردا باید از خجالت یه نفر دربیام....... من اومده بودم به نقد سریال سوپرنچرال جواب بدم اول..... یکی گفت بیا تو این سایت جواب بده به این نقد..... بعد یکی دیگشون منو انداخت تو این بحثها.... مارو قشنگ گوشت قربانی کردن این وسط و عقاید من تقریبا پوکید تو این چند روز..... ولی یه سری سوال و دلیل دیگه اون ته مونده که فردا بعد از دانشکده میرسم خدمتتون......شاید این ته عقاید ما سالم موند..... شبت از اون شبهای رویایی باشه علی خان..... |
|||
|
|
۲۱:۴۱, ۲۹/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/مهر/۹۱ ۲۱:۴۸ توسط بیداری12.)
شماره ارسال: #53
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ببخشید وسط گفتگوی جالب شما آمدم ولی شاید تاثیر داشت ان شاءالله. نقل قول:گفتم تا به حال نشده خورشید روزی در نیاد که ببینم جهان بهش نیاز داره یا نه..... خورشید نشده تاحالا درنیاد ولی تو خودت می تونی خودتو توی اتاق تاریک برای همیشه حبس کنی. اون وقت می تونی بفهمی به خورشید نیاز داری یانه! گلدون گل خونتو همین طور. یک حیوان خانگی ات را همین طور در تاریکی محض نگه دار! وحشت تو رو میگره یانه! اگر همه چیز تصادفی و مادی و بدون نیاز به یک عقل کل (خدا) است تو هم بیا تصادفا همین کارو بکن. برو خودتو از خورشید برای همیشه محروم کن. خیلی تصادفی! همین جوری! محض آزادی محض که هر کاری دلت خواست باید انجام دهی یا تجربه کنی. عقلت هم حتما به تو تضمین میده که سالم می مونی و خیلی بهت خوش خواهد گذشت!! نقل قول:ویژگی موجود مختار اینه که ازاده هرکاری خواست بکنه و کسی نیست که اونو مجبور به انجام کاری کنه... پس متوجه میشی هیچ وقت عقل تو یک همچین کار جاهلانه ای رو تجویز نمی کنه!!!!!!!!! پس هر کاری رو تجویز نمی کنه. در این جا عقل تو راه داره. خواهی گوش می کنی خواهی نه. عواقبش هم جبرا نصیبت خواهد شد. وقتی می ری دکتر آیا حرف دکتر رو سمعا و طاعتا قبول می کنی یا مدام چون و چرا برای حرفهاش و تجویزاش می آری که چرا مثلا این داروی تلخ رو به من میدهی . این عین ظلمه به من! چرا فلان چرا بهمان؟!!!!!! باید بری کلی درس بخونی اون وقت شاید عقلت بتونه درست قضاوت کنه و درد و درمان رو تشخیص بده. ولی یک جایی هست که عقلت اصلا راه نداره. هرچی میخوای فکر کن که یک جن چه شکلیه؟ هرچه میخوای فکر کن وقتی یکی از نزدیکانت فوت می کنه کجا رفته ؟ اون جا چه شکلیه؟ اصلا نابوده شده و به عدم پیوسته یا نه... اصلا شما راه داری بفهمی مادربزرگت کجا رفته بعد مرگ؟تو بعد مرگ قراره کجا بری. قراره نابود بشی یا یک طور دیگه است؟ اگه بازم با حدس و گمان حرف بزنی عقل خودت رو بردی زیر سوال واگر دلیل یقینی و قطعی نیاری به عجز عقل خودت اقرار کردی! چی میشه اگه یک کودک که عقلش به صلاح خودش نمی رسه به حرف پدر و مادر مهربونش گوش کنه و با چاقو بازی نکنه؟!!!! هَاأَنتُمْ هَؤُلاء حَاجَجْتُمْ فِيمَا لَكُم بِهِ عِلمٌ فَلِمَ تُحَآجُّونَ فِيمَا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ ( آیه 66 سوره ی آل عمران) هان شما همانان هستيد كه در باره آنچه نسبت به آن دانشى داشتيد محاجه كرديد پس چرا در مورد چيزى كه بدان دانشى نداريد محاجه مىكنيد با آنكه خدا مىداند و شما نمىدانيد |
|||
|
|
۱:۳۱, ۲/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/آبان/۹۱ ۱:۳۱ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #54
|
|||
|
|||
نقل قول:چطوری کسی رو که در ظرف زمان نیست در ظرف مکان هم نیست رو بهش اعتقاد پیدا کنم؟ دوست عزیز دو تا سوال از شما دارم: آیا فقط چیزی که در قالب حس و تجربه بگنجه رو شما قبول میکنید؟ یعنی شما یک Empiricist هستید؟ به نظر شما خدا امکان داره اینقدر حقیر و فروکاست شده باشه که محدود بشه در زمان و مکان؟ آیا اصلا «محدودیت» میتونه یک صفت خدا باشه؟ |
|||
|
|
۱:۲۰, ۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #55
|
|||
|
|||
|
اینجا میخوام اعتراف کنم که عقیده ای که قبلا داشتم اشتباه بود.
یعنی تا به حال حاضر به بحث باکسی نشده بودم که ببینم چطور میشه.... الان میدونم که یه خدایی هست که من نمیتونم درک کنم کیه....اخه نمیشه درک کرد کیه....(من که میدونم نمیتونم) اخرش هم نمیتونم بفهمم چطور میشه کسی نه تو زمان باشه نه تو مکان و بالاتر از اینها باشه....اینم در نوع خودش جالبه بعد این قضیه درس اندیشه رو هم برداشتم و تو بحث خداش که با استاد بحث کردم گفت راهای انکار خدا سخت تر از اثباتشه.... چون هرکس به یه طریق حس میکنه بالاخره خدارو.... کتاب داوکینز رو هم میخواستم بخونم که بعد این قضیه پشیمون شدم از ادامه دادنش...... فقط این جوابهای اخر تو این بحث رو هم بگم.. قضیه ی خورشید یه مغلطه بود و نیازی به جواب هم نداشت ولی باز هم ممنون از بیداری 12 که جواب دادن.... به بقیه مباحث هم لازم نیست جواب بدم چون دیگه حل شده برام |
|||
|
|
۱۶:۰۹, ۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #56
|
|||
|
|||
|
این سوال من هم بود که چرا نمیشود به هیچ وجه پی به ذات خداوند برد و فهمید که چیست و چگونه است !
اصلا هنگ میکردم موقعی که میخواستم فکر کنم . بعد دیدم مولا فرموده در ذات خداوند متعال فکر نکنید که دیوانه میشید(نقل به مضمون ) ولی خوب دلیلش چیه ؟ این که ذهن و فکر من محدوده و فقط محدود درش میگنجه و خداوند اگر اندازه فکر و تصور و خیال من (که باید مادی و تجربی و محدود باشه )باشه میشود یک خدای محدود ! و تمام ویژگی های خاکی و مخلوق بودن را دارا میشد . پس من اگر میفهمیدم خدا را دیگه اون خدا نبود تا زمانی خداست که نشود به کنه ذاتش اگاه شد خیلی خوبه و خوشحالم که انسانهای حق پذیر هم پیدا میشود که غرور خودشون رو فدای حقیقت میکنند . میبینیم که با بعضی از دوستان بحث میکنیم دلیل میاریم از کتب مسلک خودشون . دست اخر فقط میروند و حاضر نیستند حتی به حقیقت فکر کنند . خدا همه ما را هدایت فرماید التماس دعا |
|||
|
|
۱۶:۵۲, ۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #57
|
|||
|
|||
|
در حدیثی از امام حسین (علیه السلام):
ای مردم!- خداوند بزرگ است یاد او- بندگان را نیافرید جز برای اینکه او را بشناسند٬ و چون او را شناختند بندگی اش کنند٬ و چون بندگی اش کنند با بندگی او از بندگی غیر او بی نیاز شوند. مردی عرض کرد : ای پسر رسول خدا پدر و مادرم فدایت٬ معرفت چیست؟ فرمود : اینکه مردم هر زمانی امام خود را اطاعت از او بر ایشان واجب است بشناسد [تا از این طریق٬ شناخت خداوند به طور صحیح و کامل میسر شود]. در مورد ( وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالإنْسَ إِلا لِيَعْبُدُونِ» (ذاریات/55)) که قرار دادید هم میتونید به بحار الانوار جلد 5 صفحه 315 مراجعه کنید که جوابهای روشن و دقیق معصوم در باره این ایه ذکر شده. منبع : البحار ۵/٣١٢ در مورد خدا میشه این رو گفت که همچیز هست و هیچ جیز نیست خداوند هستی مطلق و نامحدود است. قید و حد به هیچ وجه در او راه ندارد. هیچ مکان و یا زمان و هیچ شیی ء از او خالی نیست. او با همه چیز هست ولی هیچ چیز با او نیست. خداوند چون مطلق و بی حد است، بر همه چیز حتی بر زمان و بر عدد و بر حد و اندازه (ماهیت و چیستی) قدم دارد. زمان و مکان و عدد و حد و اندازه در مرتبه افعال او است و از فعل و صنع او انتزاع می شود. همه چیز از او است و بازگشت همه چیز به او است. او در همان حال که اول الاولین است، آخرالاخرین است. در مورد کلام دوست عزیز جناب وحید 110 هم چند حدیث دیگر قرار میدم تا موضوع شناخت خدا مشخص بشه 1ـ توحيد صدوق: حجبت العقول ان تتخيل ذاته في امتناعها من الشّبه والشّكل: عقلها محجوب و ناتوانند از اينكه ذات او را تخيّل كنند ذاتي كه از شبه و شكل بريء است. و تصور بدون شكل و شبه امكان ندارد. 2 ـ قال الحسين بن عليعليهم السلام: احتجب عن العقول كما احتجب عن الابصار:[نهج الشهاده، بخش خطبهها.] امام حسينعليه السلام فرمود: از دسترس عقلها دور است همانطور كه از دسترس ديدهها دور است. 3 ـ حق اليقين (شبّر): قال الباقرعليه السلام: كلّما ميّز تموه باوهامكم في ادقّ معانيه فهو مخلوق مصنوع مثلكم مردود اليكم: امام باقرعليه السلام فرمود: هر آنچه كه بوسيله اوهامتان در دقيقترين معني تصوير و تصور كنيد آن مخلوق و مصنوع است مانند خودتان و برگشتش به خودتان است. 4 ـ صحيفه سجاديه: ـ بعد قرائة آية وان تعدوّا نعمة اللَّه... ـ قال... لا يدركونه ايماناً وعلماً: امام سجادعليه السلام ميفرمايد ذات خدا را نه بوسيله ايمان ميتوان درك كرد و نه بوسيله علم. يعني نه با كشف و شهود و نه با تعقل و تحليل عقلي. 5 ـ كتاب التوحيد، اصول كافي:... اللَّه خِلو من خلقه و خلقه خلو منه:[نهج الشهاده، بخش خطبهها.] امام باقرعليه السلام فرمود: نه خداوند در مخلوقاتش جاي گرفته و نه مخلوقات در خداوند جاي گرفته است. توضيح: خداوند در همهجا هست حتي آنجا كه «جا» صدق نكند؛ ليكن نه بمعني «ظرف و مظروف»؛ زيرا ميان ظرف و مظروف سنخيت لازم است و ميان خدا و خلق هيچ سنخيتي وجود ندارد. در کل شناخت خدا جز یافتن معرفت و ان هم جز با عبادت حاصل نمیشه - کلا معرفت بدست اوردنی نیست بلکه میتونیم درخواست بکنیم و خدا خودش به ما بده -[align=CENTER]اَللّهُمَّ عَرِّفْني نَفْسَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني نَفْسَکَ لَمْ اَعْرِفْ رَسُولَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْني رَسُولَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني رَسُولَکَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْني حُجَّتَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ ديني |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| آیا خدا موجودی مستقل از آفرینش است؟ | Ali#59 | 8 | 3,413 |