کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 6 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا محرم ؟ چرا امام حسين ؟" گفتگو محور،ويژه"
۱۸:۱۵, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا
محرم و ايام عزاداري امام حسين (علیه السلام) فرصت بسيار خوبى است كه شناخت خودمان را نسبت به مكتب عاشورا و مكتب حسينى عمق ببخشيم و سؤال هايى را كه درباره مسائل مربوط به قيام ابى عبد الله در اذهان همه به خصوص در اذهان دوستانمون موجوده رو مورد بحث قرار دهيم، تا معرفت همه ما، نسبت به سالار شهيدان بيشتر شده و در حد وسعمون به برخي از شبهاتي كه اخيرا در تالار هم رخ داده پاسخ داده باشيم.

[تصویر: Es002.gif][تصویر: Es002.gif][تصویر: Es002.gif]
**‌ در نظر مى‌گيريم نوجوانى را كه تازه به رشد فكرى رسيده است و مى‌خواهد همه مسائل و پديده هاى اجتماعى و آنچه را در اطرافش مى‌گذرد بفهمد، و علت آن ها را درك كند، تا ارزيابى روشنى از مسائل و پديده هاى پيرامون خود داشته باشد. نوجوان در ايام محرم مى‌بيند جلساتى تشكيل مى‌شود، مردم لباس سياه مى‌پوشند، پرچم هاى سياه نصب مى‌كنند. او مشاهده مى‌كند هيأت هاى عزادارى، سينه زنى و زنجيرزنى تشكيل مى‌شود و مردم اشك مى‌ريزند. او شاهد پديده هايى است كه سابقه اى در ساير ايام ندارد، يا در ساير اجتماعات ديده نمى‌شود.

طبعاً اين سؤال براى وى مطرح مى‌شود كه اين مراسم به چه منظورى است؟ چرا بايد انسان لباس سياه بپوشد؟ چرا بايد مردم تا پاسى از شب به سر و سينه بزنند؟ چرا بايد اين همه اشك بريزند؟

معمولاً جواب هاى ساده اى داده مى‌شود كه سيدالشهداء(عليه السلام) در راه خدا و اسلام شهيد شده اند و بايد به ياد آن حضرت اشك بريزيم؛ و يا اين كه عزادارى براى امام حسين(عليه السلام) ثواب دارد؛ آن حضرت روز قيامت ما را شفاعت خواهند فرمود. نوجوانان ما كم و بيش چنين جواب هايى را مى‌شنوند. اما اگر بنده، خودم را در حد جوانى با اين پرسش ها فرض كنم، اين پاسخ ها برايم چندان قانع كننده نخواهد بود.

حال ما در اين مبحث مي خواهيم با كمك تبادل نظر در فضايي عاري از ترويج شبهه و تحميل نظر به برخي ازين سئوالات بپردازيم.محوريت شروع بحث رو ميشه با طرح چند سئوال در پيش گرفت؛

سئوال اول: چرا بايد حادثه عاشورا را گرامى بداريم؟

دوستان براي شروع نظرشون رو در مورد اين مسئله بيان كنند تا ان شا الله به تك تك مسائل بپردازيم.

منتظر نظراتتون هستم . . .

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: KABOOTAREHARAM ، سید ابراهیم ، فاطمه خانم ، بی نام ، وحید110 ، تازه مسلمان ، Hadith ، بیداری اندیشه ، مسافر ، mahdy30na ، حسن.س. ، Reza71 ، mohammad reza ، Admirer ، درست پسند ، مجید املشی ، در جستجوی سختی ، دیدگاه نوین ، انصارالمهدی ، Ramin_Ghn ، mhvvhm ، vahrakan ، yamin ، m.hossein ، MESSENGER ، جویای حقیقت ، شیدا ، Havbb 110 ، یا ثارالله ، rastin ، Tolou ، fatemeh zahra ، خاک ، ترنم ، saloomeh ، parisan ، mohamad ، میثاق ، blue.blood ، hesam110 ، netlog36 ، Farzaneh ، فانوس *7* ، شهیدطیبه واعظی ، Seyed Mohsen ، ضحی ، ANTI satan ، zarati313 ، میلاد مسلمی ، ساقی ، محمود ، farzad313 ، R3Z4 ، عبدالرحمن ، لبخند خدا ، علمدار133
۱۸:۴۶, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
واقعه عاشورا را شاید از هزاران جهت بتوان ، بررسی کرد .
یکی از هزارنش به نظرم این هست که امام حسین (علیه السلام) هر چه را داشت به راه دین خداوند هدیه کرد ...
در روایات داریم که امام حسین (علیه السلام) کشتی نجات هستند . یعنی باید امام حسین (علیه السلام) را دریابیم ...
کشتی ... نجات ... برای چه از این کلمات استفاده شده !!

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، حسن عزتي ، تازه مسلمان ، بیداری اندیشه ، mahdy30na ، حسن.س. ، Reza71 ، mohammad reza ، مرغ باغ ملکوت ، جویای حقیقت ، یا ثارالله ، ترنم ، AMINI ، Farzaneh ، فانوس *7* ، hesam110 ، ANTI satan ، محمود ، عبدالرحمن
۲۰:۱۹, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام
این جای تامل داره چون میشه جنبه هایی که خود حضرت برای قیام معرفی کردن رو هم برسی کرد.
ایا بزرگتر از این مصیبت هم در عالم وجود دارد ؟
طبق روایات زیادی که در بیان مصائب وارده بر معصومین(سلام الله علیها) رسیده و طبق زیارات متعدده امام حسین(علیه السلام) مانند زیارت عاشورا، زیارت اول و نیمه ماه رجب و.... هیچ مصیبتی به عظمت و بزرگی مصیبت اباعبدالله (علیه السلام) و واقعه عاشورا نمی رسد.
ولی به نظر من چون این قیام حق و باطل و هم احیا کننده دین هستش مهم میشه و چه ما بخواهیم و چه بخواهیم این قیام برای همیشه زنده میمونه همون شکل که تا الان دل هر جنبنده ای با اسم حسین و عاشورا و کربلا ، یه حسی به ادم میده که ته دلت اتیش میگیره.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، mohammad reza ، در جستجوی سختی ، vahrakan ، جویای حقیقت ، یا ثارالله ، AMINI ، Farzaneh ، hesam110 ، ANTI satan ، محمود ، عبدالرحمن
۲۰:۳۹, ۹/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آذر/۹۱ ۲۰:۴۱ توسط mohammad reza.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
وقتی امام معصوم و مظلوم حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) میفرمایند اگر باقی ماندن دین جدم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در گرو از دست رفتن جان من هست پس ای شمشیرها بر من ببارید خود نشون میده اصلی ترین دغدغه مولا و سرورمان حضرت اباعبدالله الحسن(علیه السلام) چی هست.
خیلی دوست ندارم از جملات کلیشه ای استفاده کنم
ولی
حقیقتا امام حسین (علیه السلام) برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند و با برپا داشتن نماز (امر به معروف باید تربیتی باشه یعنی عمل باید داشته باشی تا ازت یاد بگیرن وگرنه لسان بی عمل تاثیر نداره) اصل که توحید هسترو نمایان کردن.
حضرت دار و ندارشونرو دادند تا پرچم توحید بالا نگه داشته بشه
عزاداری بر حضرت سرف مصیبت وارده یاد درسهای روز عاشوراست که مولا دادند
مهمترین درس برنامه ریزی بود که حضرت نشون دادند
مشکل اصلی امت اسلام نداشتن چهار چوبی مناسب در جهت تبیین برنامه و عمل به برنامه هست
اینکه امام معصوم و مظلوم در ظهر عاشورا نماز اقامه میکنند نشون از داشتن برنامه منظم ایشون هست
اصلا همین نماز اول وقت هست که خط برنامه زندگیرو مشخص میکنه
وگرنه آیت الله سید علی قاضی تبریزی به آیت الله بهجت فومنی این جمله رو نمیگفتند که اگر کسی نماز اول وقت خوند و به جائی نرسید بیاد. . . به صورت من بیندازد
اصلا چرا ائمه اطهار (علیه السلام) میفرمایند از ما نیست کسی که نماز را سبک بشماره
چرا خدا تو قرآن آیشرو یادم نیست میفرمایند نماز کار بزرگی هست که جز عده قلیلی به آن مشغول نیستند
آخ باید حرکتی کرد
حضرت ابراهیم (علیه السلام) که خدا میفرماید یک امت بود
چرا یک امت بود چون وقتی در مقابل کفار بت شکست سر جاش موند جولوی اونهمه کفار ولی این امت مسلمون جرات نداره یه سنگ طرف اسرائیل بندازه تا حمله نکنه طرفش نمیرن حضرت ابراهیم (علیه السلام) به راستی یک امت بود
حالا این پیامبر به خدا میگه من و اولادم رو از نماز گزاران قرار بده
اینارو دارم برای خودم میگم وضع من از همه اسفناک تره
نمازامونرو درست کنیم
هر روز زیارت عاشورا بخونیم 2تا اشک بریزیم یادمون نره حضرت چی برامون به یادگار گزاشتن
2رکعت نماز هرروز هدیه به حضرت عزرائیل برای اینکه یادمون نره یه زمانی میبینیمش
صلوات
یا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، سید ابراهیم ، در جستجوی سختی ، vahrakan ، جویای حقیقت ، یا ثارالله ، AMINI ، Farzaneh ، Reza71 ، hesam110 ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۰:۴۰, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
سلامي دوباره ...

دوستان بزرگوار مد نظر داشته باشند كه ما نمي خوايم وارد مباحث فلسفي و عرفاني و سئوال جواب هاي پيچيده اي بشيم.

همونطور كه خدمتتون عرض كردم :

نقل قول:در نظر مى‌گيريم نوجوانى را كه تازه به رشد فكرى رسيده است و مى‌خواهد همه مسائل و پديده هاى اجتماعى و آنچه را در اطرافش مى‌گذرد بفهمد، و علت آن ها را درك كند، تا ارزيابى روشنى از مسائل و پديده هاى پيرامون خود داشته باشد. او شاهد پديده هايى است كه سابقه اى در ساير ايام ندارد، يا در ساير اجتماعات ديده نمى‌شود.

طبعاً اين سؤال براى وى مطرح مى‌شود كه اين مراسم به چه منظورى است؟ چرا بايد انسان لباس سياه بپوشد؟ چرا بايد مردم تا پاسى از شب به سر و سينه بزنند؟ چرا بايد اين همه اشك بريزند؟

ما قراره نوجوان هاي دورو برمون رو روشن كنيم

پس ملاك ما چيزي نيست جز >>> پاسخ ها و ارسال هاي بسيار ساده و سليس و صد البته منطقي !

امان يا حسين (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza ، در جستجوی سختی ، دیدگاه نوین ، vahrakan ، m.hossein ، جویای حقیقت ، یا ثارالله ، ترنم ، blue.blood ، AMINI ، Reza71 ، hesam110 ، شهیدطیبه واعظی ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۱:۰۸, ۹/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آذر/۹۱ ۲۱:۰۹ توسط mahdy_mir.)
شماره ارسال: #6
آواتار
به نام خدا

سلام

راستش موضوع خوبیه . ضمن تشکر باید بگم .

همانطور که ما امروزه تو چامعه دنبال اخبار و اطلاعات هستیم . همانطور که طرفدار قرمز یا آبی میشیم .

همانطور که احوال فلان هنر پیشه یا فوتبالیست یا ...... را پیگیر میشیم .

همانطور که دنبال ارتقاء خودمون هستیم . میریم سراغ , آرامش , موفقیت , تحصیلات و ......

اگر

بریم دنبال اینکه مولایمان حسین ع , چه کسی بود و با یارانش , چه حرکتی انجام داد

مطمئن باشید به خیلی چیزا خواهیم رسید . هدفمندی , عرفان , دین , عشق و .......

اگر بدونیم چه اشخاصی تو کربلا چه حماسه ای , آفریدند , اونوقت خیلی فیض ها بدست میاریم .

یه تحقیق کوچک و زمان گذاشتن لازم داره و یکی از راههای کسب خیر در دنیا و آخرت .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza ، حسن عزتي ، یا ثارالله ، ترنم ، AMINI ، Reza71 ، hesam110 ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۱:۱۷, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر دینرو به مثال بدن سالم بگیریم
حالا فرض کن 2تا پدر خانواده رو که بچه های سرطانی دارن
یکی بیخیال یکی در جمب و جوش
روز به روز بچه ضعیف میشه تا جائی که دیگه قوتی نداره
مادرها دارن داغون میشن ولی یه مادر داره غم پدر بچه رو میبینه یه مادر بیخیالی پدر رو
حالا اگه برادر این پدر بیخیال که عموی بچه هست از همه چیزش برای سلامت و شادابی این بچه سرطانی بگزره اونوقت پیش مادر این بچه اسوه میشه
دین تعالی دهنده جان انسان هست
اگر دین نابود بشه گوهر وجود انسان ناقص میمونه
امام حسین از همه چیزش گزشت تا دین زنده بمونه
دیگه چیزی به ضهن من خطور نمیکنه
صلوات
یا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، m.hossein ، حسن عزتي ، مجید املشی ، AMINI ، Farzaneh ، Reza71 ، hesam110 ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۱:۳۱, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

عرض سلام و ادب ..

(۹/آذر/۹۱ ۱۸:۱۵)حسن عزتي نوشته است:  سئوال اول: چرا بايد حادثه عاشورا را گرامى بداريم؟

باید توجه کنیم که گرامیداشت واقعه ی عاشورا و عزاداری ، قبل از هر چیز، فایده اش به ما بر می گردد وگرنه امام حسین علیه السلام نیازی به عزاداری ما ندارد.

گاهی اوقات ما امام حسین علیه السلام را در مصیبت ها و داغ هایی که دیدند خلاصه می کنیم و فکر می کنیم که عزاداری صرفا به همین منظور است، اهمیت عزاداری و گریه ی بر اباعبدالله الحسین علیه السلام درست ولی همه اش این نیست.

امام حسین علیه السلام در روز عاشورا فریادی به بلندی تاریخ زدند و این فریاد به این دلیل نبوده که ما رو به سمت گریه های بی معرفت سوق بده.
در عاشورا درس هایی هست ... گرامیداشت عاشورا یعنی تکرار و تمرین اون درس ها .. یعنی ......

و استمرار داغ عاشورا تضمین شده ست چرا که؛
برای شهادت امام حسین علیه السلام در قلوب مومنین و شیعیان آن حضرت حرارت و سوزشی هست که تا به ابد سرد شدنی نیست.
و این حرارت ها مقدمات شکوفایی رو فراهم میکنه ان شاء الله .

+ به قول همسنگرمان عاشورا را شاید از هزاران جهت بتوان بررسی کرد .
مقادیری حرف هست .. ان شاء الله در فرصت مناسب .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، m.hossein ، حسن عزتي ، یا ثارالله ، ترنم ، Reza71 ، hesam110 ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۱:۳۹, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #9

قیام امام حسین(علیه السلام) یعنی قیام حق علیه باطل.
گرامی داشتنش یعنی همیشه و همه‌جا، در دفاع از حق علیه باطل قیام کنیم، حتی اگر شرایطش سخت بود، طوری که ممکن نبود ازش زنده بیرون بیایم.

ولی با حرف خالی چیزی درست که نمیشه هیچ، خراب هم میشه.
چون اگر من حرف بزنم و عمل نکنم، فقط تخریبش کرده‌ام. کلی هم گناه داره.

قرآن کریم - سوره صف: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ (2)
كَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ (3)
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! چرا سخنی می‌گویید که عمل نمی‌کنید؟! (2) نزد خدا بسیار موجب خشم است که سخنی بگویید که عمل نمی‌کنید! (3)

به این صورت که این آیه میگه، واقعاً باید مواظب باشیم چی میگیم. مسلماً به معنی این نیست که عمل نکنیم و نگیم، به معنی اینست که اول باید خودمون عمل کنیم.

ولی اگر عمل کنیم، نیازی به گفتن نیست. خودشون می‌بینن.

اگر آن نمونه‌ی درست باشیم، یعنی اگر خلق نیکو داشته‌باشیم، و همیشه در هر مسئله جز حق نگیم و به باطل تن ندیم، دلی که آلوده نیست خواهد خواست که پیرو ما باشه.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، m.hossein ، یا ثارالله ، blue.blood ، مجید املشی ، AMINI ، Farzaneh ، Reza71 ، ANTI satan ، عبدالرحمن
۲۱:۴۳, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
(۹/آذر/۹۱ ۲۰:۳۹)mohammad reza نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
وقتی امام معصوم و مظلوم حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) میفرمایند اگر باقی ماندن دین جدم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در گرو از دست رفتن جان من هست پس ای شمشیرها بر من ببارید خود نشون میده اصلی ترین دغدغه مولا و سرورمان حضرت اباعبدالله الحسن(علیه السلام) چی هست.
خیلی دوست ندارم از جملات کلیشه ای استفاده کنم
ولی
حقیقتا امام حسین (علیه السلام) برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند و با برپا داشتن نماز (امر به معروف باید تربیتی باشه یعنی عمل باید داشته باشی تا ازت یاد بگیرن وگرنه لسان بی عمل تاثیر نداره) اصل که توحید هسترو نمایان کردن.
حضرت دار و ندارشونرو دادند تا پرچم توحید بالا نگه داشته بشه
عزاداری بر حضرت سرف مصیبت وارده یاد درسهای روز عاشوراست که مولا دادند
مهمترین درس برنامه ریزی بود که حضرت نشون دادند
مشکل اصلی امت اسلام نداشتن چهار چوبی مناسب در جهت تبیین برنامه و عمل به برنامه هست
اینکه امام معصوم و مظلوم در ظهر عاشورا نماز اقامه میکنند نشون از داشتن برنامه منظم ایشون هست
اصلا همین نماز اول وقت هست که خط برنامه زندگیرو مشخص میکنه
وگرنه آیت الله سید علی قاضی تبریزی به آیت الله بهجت فومنی این جمله رو نمیگفتند که اگر کسی نماز اول وقت خوند و به جائی نرسید بیاد. . . به صورت من بیندازد
اصلا چرا ائمه اطهار (علیه السلام) میفرمایند از ما نیست کسی که نماز را سبک بشماره
چرا خدا تو قرآن آیشرو یادم نیست میفرمایند نماز کار بزرگی هست که جز عده قلیلی به آن مشغول نیستند
آخ باید حرکتی کرد
حضرت ابراهیم (علیه السلام) که خدا میفرماید یک امت بود
چرا یک امت بود چون وقتی در مقابل کفار بت شکست سر جاش موند جولوی اونهمه کفار ولی این امت مسلمون جرات نداره یه سنگ طرف اسرائیل بندازه تا حمله نکنه طرفش نمیرن حضرت ابراهیم (علیه السلام) به راستی یک امت بود
حالا این پیامبر به خدا میگه من و اولادم رو از نماز گزاران قرار بده
اینارو دارم برای خودم میگم وضع من از همه اسفناک تره
نمازامونرو درست کنیم
هر روز زیارت عاشورا بخونیم 2تا اشک بریزیم یادمون نره حضرت چی برامون به یادگار گزاشتن
2رکعت نماز هرروز هدیه به حضرت عزرائیل برای اینکه یادمون نره یه زمانی میبینیمش
صلوات
یا الله

با تشکر از محمد رضای عزیز....
مطلب خوبی است ولی کامل نیست... این گفته شما زمانی صحیح است که جبهه مقابل حضرت ابا عبدالله را یک مشت بی نماز و ملحد و عرق خور و.... گرفته باشند.
در حالی که صد در صد این نقل اشتباه است... متاسفانه در بعضی جاها این روضه ها خیلی ها را به اشتباه انداخته است.... من خودم زمانی که بچه بودم فکر میکردم در شب عاشورا در این سمت سپاهی بوده است غرق در نماز و ذکر قرآن و... و در آن سوی دشت همه رقاصی می کرده اند و باده نوشی....
شمر بن ذی الجوشن در کوفه و بصره معلم قرآن بوده است و حدیث می گفته است و از سویی هم جانباز چند درصد سپاه امیرالمومنین در جنگ صفین بوده است.... شبث بن ربعی از فرماندهای قبلی سپاه حضرت و از ائمه جماعت بودند، شریح قاضی که معرف حضور همه هست.... این ها همه اهل نماز و چه بسا نماز اول وقت خون هم بودند....
پس در می یابیم که صرف ظاهر نماز نبوده است، جان ولی معصوم و حجه خداوند در زمین بسیار بسیار با ارزش تر از این است که تنها ما را بخواهد نماز خوان بکند، جان ناموس خدا بسیار بار ارزش تر از این هاست که آواره شهر به شهر شوند و انگشت نمای جماعت تا بخواهیم فقط نماز اول وقت بخوانیم..... نه این داستان بسیار بسیار عظیم تر از این حرفهاست...
سخن بسیار است.... تا بعد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza ، مجید املشی ، دیدگاه نوین ، yamin ، جویای حقیقت ، یا ثارالله ، blue.blood ، AMINI ، Farzaneh ، Reza71 ، Mahdy2021 ، hesam110 ، ANTI satan ، عبدالرحمن ، m.hossein
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]