کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در خواب دیدم که گناه می کنم
۲۰:۳۴, ۱۶/آذر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله
سلام

داشتم به این موضوع فکر می کردم که آیا انجام "گناه در خواب"، گناه است؟

توضیحی مختصر درباره فکر گناه:
نقل قول:فکر گناه تا به عمل حرامی منجر نشود، حرام نیست؛ ولی باید در نظر داشت که شیطان با همین انحرافات کوچک، انسان را به تباهی می کشاند. فکر گناه، گناه نیست؛ ولی ممکن است زمینه گناه را فراهم سازد و موجب سلب توفیق گردد؛ چنان که دود چیزی را نمی سوزاند ولی در و دیوار را سیاه می کند.

اکثر خواب هایی که ما می بینیم متاثر از افکار و افعال ما در زمان بیداری می باشد. و اگر موضوع خاصی نظر ما را عمیقا به خود جلب کند، به احتمالا زیاد خواب آن را خواهیم دید.

خیلی از افراد (مانند خود بنده) در شرایطی قرار می گیریم که شرایط انجام گناه برایمان فراهم نیست و به قول معروف در مکانی قرار می گیریم که مجهز به دوربین مدار بسته می باشد. ولی ممکن است خواب ببینیم که همان دوربین ها خاموش شده و ما در همان مکان قرار داریم، پس در حالت خواب گناهی که در شرایط بیداری انجام نمی دهیم را مرتکب می شویم.

البته باید در نظر داشت که خواب ها به هیج وجه حجت نیستند (توضیحات بیشتر) و اصلا نمی توان به آنها تکیه کرد ولی باید در نظر داشت بسیاری از انسان ها به طور معمول، اتفاقات و حوادث روز گذشته را که به آنها فکر می کردند، شب در خواب می ببیند. این که انسان خواب ببیند که عمل خلافی انجام می دهد، گناه نیست؛ ولی حکایت از این می کند که افکاری بر او حاکم است و باید کوشش کند تا در بیداری، اندیشه اش را اصلاح کند و فکر گناه را از ذهنش پاک کند.

در حالات حاج شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم نقل شده که وی می فرموده: «من اگر در خواب هم نامحرمی را ببینم، چشمم را می بندم».

برای این که انسان به این حالت برسد، باید کوشش کند تا تقوا و پرهیزگاری برای او ملکه شود؛ به طوری که حتی در عالم خواب هم کاری بر خلاف تقوا انجام ندهد. فکر گناه، اگر ادامه پیدا کند، از خواب به بیداری هم کشیده می شود و آثارش، دامن گیر انسان می شود.

منابع:
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=161260
http://www.hawzah.net/fa/magazine/magart...5147/46945

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، یاســین ، Agha sayyed ، AMINI ، بیداری اندیشه ، مفقود الاثر ، mahdy_mir ، ANTI satan ، میلاد.م ، بچه شیعه ، انتخاب ، sarallah ، Hadith ، آوای انتظار ، یا ثارالله ، Farzaneh ، شیدا ، farzad313 ، Havbb 110 ، nafas ، aleerz ، Mohammad Trust ، حسن عزتي ، rastin ، Seyed Mohsen ، M912 ، Bahar ، kh-MAHDI ، ali.khm ، جویای حقیقت ، سدرة المنتهی ، rahbin ، sagheb ، mahramaneh ، MohammadSadra ، Fatemeee ، fiftynine ، مهدی2012 ، MohammadMeraj ، yamin ، أین المنتظر ، انتصـار ، 59-11(یامهدی) ، مرهم

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۱۰, ۱۴/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/مهر/۹۲ ۲۱:۱۳ توسط M912.)
شماره ارسال: #11
آواتار
جناب تلمیخا لطفا نقل قول منو پاک کنید چون از اول بنا داشتم بعد از چند روز ویرایشش کنم فقط چون خیلی سوالش برام مهم بود نوشتم با تشکر

در ضمن لینکی که دادین اصلا به درد من نخورد من که متوجه نشدم منظورتون چی بود ولی من منظورم این بود که موقع انجام دادن همه این کارها من نسبت به خودم آگاهی کامل دارم و خواب نیستم خودم میتونم تصمیم بگیرم چیکار کنم !!! یعنی میدونم کی ام پدرم کیه مادرم کیه کجا هستم ولی مثلا اون لحظه نمیگم کاری که دارم میکنم زشته !! یعنی انگار هیچ گناهی وجود نداره یا برای من مهم نیست دارم گناه میکنم! اون فایل صوتی رو البته گوش نکردم شما میگین توش مربوط به سواله من هست؟؟؟Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، mahpare ، مهدی2012
۲۳:۴۴, ۱۴/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/مهر/۹۲ ۲۳:۴۶ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #12
آواتار
اتفاقا واسه من هم این سوال ها پیش اومده بود و کلا من به بحث خواب خیلی علاقه دارم چون دنیای عجیبیه! ممنونم به خاطر ایجاد این تاپیک...

نقل قول: واقعا از این وضعیت ناراحتم میخواستم بدونم آیا اینا گناه واسم حساب میشه ؟؟؟ خیلی بده نه؟؟؟[تصویر: confused.png]چیکار کنم؟ [تصویر: sad.png]
من خودم یک مدت به همین موضوع فکر میکردم و میگفتم آیا تو خواب گناه کنیم گناه حساب میشه! اونجوری که بقیه میگن، مثل اینکه گناه نیست چون در خواب اختیار نداریم. البته من خودم بعضی موقع ها اتفاق میفته که مقداری اختیار دارم ولی هیچوقت به طور کامل نشده اختیار داشته باشم! مثلا خودم چندین بار اتفاق افتاده که خواب میدیدم و میدونستم که دارم خواب میبینم و به همین دلیل رفتارم توی خواب تغییر کرده ولی اختیار کامل رو نداریم مثلا توی خواب اگه توجه کرده باشید عقلمون خوب کار نمیکنه! و بعضی مسائل ساده رو نمیفهمیم و یا زود قبول میکنیم و یا جدی میگیریم ولی وقتی از خواب بیدار میشیم به کارمون میخندیم! مثلا یه سوال از فردی میپرسیم و اون یک جواب الکی میده و ما هم قبول میکنیم ولی وقتی از خواب بیدار میشیم میبینیم اصلا جوابش منطقی نبود.

حالا اینا مهم نیست. یک موضوعی که من فهمیدم و نمیدونم راسته یا نه! موضوع اومدن شیطان به خواب ماست. به نظرم شیطان توی خواب چهره ش رو تغییر میده و توی خواب میاد تا ما رو اذیت کنه و یا وسوسه کنه! برای مثال داشتم یک خواب عجیب میدیدم که به سرهای آدم ها گلوله شلیک میشد و سرشون جدا میشد! دوست من هم جلوی من نشسته بود. بعد یهو من فهمیدم که توی خوابم و دارم خواب میبینم! همون لحظه که من فهمیدم دارم خواب میبینم صورت دوستم کم کم تغییر کرد و شروع به خندیدن میکرد و قیافش وحشتناک میشد و صدای خندش بالا می رفت. من هم خیلی ترسیدم ولی کاملا میدونستم که خواب هستم و آگاه بودم، به همین خاطر از عمد شروع کردم به فریاد کشیدن تا از خواب بیدار بشم! و بیدار شدم.
و اتفاق های زیادی افتاده که من احساس میکنم شیطان بوده تا من رو اذیت کنه!

حالا اینا زیاد مهم نیست، مهم خواب هایی که از طرف خداست. بعضی از خواب ها مفید هستن و باعث میشن وقتی بیدار شدیم بیشتر مراقب باشیم. برای مثال من چندین بار توی خواب گناه کردم و بعد توی خواب خیلی پشیمون شدم و یا گریه کردم و وقتی که بیدار شدم خیلی خوشحال شدم که در واقعیت گناه نکردم و خدا رو شکر کردم و باعث شده حواسم خیلی بیشتر جمع بشه و از انجام گناه بیشتر بترسم.

اخیرا یه اتفاق خیلی جالب افتاد! من توی خواب ، خواب دیدم! یعنی مشغول یک کاری بودم و فکر میکردم واقعیته! بعد از خواب بیدار شدم و گفتم چه خوابی دیدم من فکر کردم واقعیته! بعد دوباره از خواب بیدار شدم! با خودم گفتم نکنه این هم خواب باشه! Big Grin

نقل قول:در حالات حاج شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم نقل شده که وی می فرموده: «من اگر در خواب هم نامحرمی را ببینم، چشمم را می بندم».
این طبیعیه، یک مطلب مهم دیگه که خیلی تجربه کردم، فهمیدم که خواب های ما برمیگرده به اعمال ما، یعنی اگه در واقعیت گناه نکنیم در خواب هم گناه نمیکنیم(البته تو خواب شرایطش سختتره) ولی اگر در واقعیت گناهی کنیم اون گناه رو در خواب هم انجام میدیم و به نظرم این یک لطف از طرف خداست.
یعنی از طریق خواب هامون میتونیم بفهمیم وضعیتمون چطوریه! البته تاکید کنم گناه نکردن در خواب سختتره یعنی اگه اونجا گناه کنیم در شرایط سخت هم گناه میکنیم.
البته اینا چیزهایی بود که تجربه کردم و شاید واسه همه درست نباشه. ماشالله تجربه از خواب زیاد دارم! Big Grin
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، عبدالرحمن
۹:۳۲, ۱۵/مهر/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
آقای مهدی باهاتون موافقم معمولا تو خواب از خودمون اراده نداریم و زود باوریم یا مثلا یه مسئله ای آزارمون میده با اینکه ساده است اما نمیتونیم حلش کنیم!!!
مثلا من یه روز قرار بودا کیک بپزم گذاشتم فرداش شب هی تو خوابم کیک میپختم ولی درش رو که بر میداشتم میدیدم برنجه!!! Big Grin به عقلمم نمیرسید در دنیای واقعی همچین چیزی غیر ممکنه!!!!

اما مشکل من وقتیه که میخوابم و اراده ام دارم یعنی مثل بیدار شدن از خوابه بلند میشم تو خونه میچرخم بعضی وقتا از در و دیوار رد میشم بعضی وقتا هم نمیشم حتی پرواز هم میکنم یبارم که خونه بابام اینا بودم بابام داشت تو حیاط با یه نفر حرف میزد و من خواب بودم وقتی بابام اومد و من بیدار شدم براش تعریف کردم چی میگفتن و کاملا درست بود!!! یعنی تو این شرایط که همه چیز رو متوجه میشم تو کار مردم هم فضولی میکنم و وارد حریم خصوصیشون میشم ولی اون موقع فکر میکنم گناه نیست!!! اینو نمیدونم کجای دلم بذارم!Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، مهدی2012
۲۳:۳۶, ۱۵/مهر/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
نقل قول:بعضی وقتا از در و دیوار رد میشم، حتی پرواز هم میکنم
پس خوش به حالتون Big Grin

نقل قول: بابام داشت تو حیاط با یه نفر حرف میزد و من خواب بودم وقتی بابام اومد و من بیدار شدم براش تعریف کردم چی میگفتن و کاملا درست بود!!!
منم میگم این مسئله خواب خیلی عجیبه و جالبه!

نقل قول: ولی اون موقع فکر میکنم گناه نیست!!! اینو نمیدونم کجای دلم بذارم![تصویر: huh.png]
خودتون هم میگین که اون موقع فکر میکنید گناه نیست، پس یعنی تو خواب اراده کامل نداریم و یا عقلمون خوب کار نمیکنه پس گناهی نداره. زیاد سخت نگیرید. ولی به نظرم خواب های اینجوری میتونن یک هشدار خظر برامون باشن تا در واقعیت اون اشتباه رو انجام ندیم.
من خودم حتی تو خواب هم ریا کردم! اونم چه ریایی!Smile

سوره ناس و فلق و چند تا صلوات و توجه و یاد خدا قبل از خواب خیلی خوبه و نمیذاره شیطان تو خواب مارو اذیت کنه، من خودم خیلی تجربه کردم. البته به نظرم این مسئله رو باید مهم بدونیم، چون وقتی شیطان توی خواب ما رو گول میزنه و یک گناهی انجام میدیم به نظرم احساس میکنم بعدا اون گناه یک مقدار واسمون عادی تر میشه! چون بعضی موقع ها خواب خیلی به بیداری نزدیکه و آدم نمیدونه واقعیت بوده یا بیداری.

این دو نکته ای که آقا محمد گفتن به نظرم مهمه:
نقل قول:اکثر خواب هایی که ما می بینیم متاثر از افکار و افعال ما در زمان بیداری می باشد.
نقل قول:این که انسان خواب ببیند که عمل خلافی انجام می دهد، گناه نیست؛ ولی حکایت از این می کند که افکاری بر او حاکم است و باید کوشش کند تا در بیداری، اندیشه اش را اصلاح کند و فکر گناه را از ذهنش پاک کند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا